Keresés

Részletes keresés

A nyúl Creative Commons License 2002.02.06 0 0 34
nem láttad még a rosszbornszt koncerten, az a te bajod
Előzmény: diesel()diablo (32)
rozsoma1 Creative Commons License 2002.02.06 0 0 33
El is ismerem:-)), de a Cross Borns-mű hangulatilag nagyon visszadja könyvet.Legalábbis nekem.Bár kicsit elfogultabb vagyok a kelleténél.Mindezt úgy, hogy az eddigi Cross Borns műveket nem nagyon ismerem.
Előzmény: diesel()diablo (32)
diesel()diablo Creative Commons License 2002.02.06 0 0 32
de azért az elismerhetű, hogy egy zenei feldolgozásban kicsit ijesztőbb a hamis hang, mint mondjuk a filmben, hogy nem hagynak lábnyomot a hóban :-)
Előzmény: rozsoma1 (31)
rozsoma1 Creative Commons License 2002.02.06 0 0 31
Jól van no, nem kell mindent észrevenni:-)))
Engem inkább a Gyűrűk Ura oldaláról fogott meg...
A kórus meg télleg helló.
Előzmény: diesel()diablo (30)
diesel()diablo Creative Commons License 2002.02.06 0 0 30
a hamis női vokálokról mi A véleméyned?
Előzmény: rozsoma1 (29)
rozsoma1 Creative Commons License 2002.02.06 0 0 29
Köszi, megvettem. Nagyon tetszik.Sőt.A szuperlativuszok magassága is kevés lenne...
Előzmény: nightwish (28)
nightwish Creative Commons License 2002.02.04 0 0 28
A Hemmör szerint újra kapható, ne pánikolj.
Előzmény: rozsoma1 (27)
rozsoma1 Creative Commons License 2002.01.30 0 0 27
Még mindig senki.......
Előzmény: rozsoma1 (26)
rozsoma1 Creative Commons License 2002.01.21 0 0 26
Hömmmmmmmmmm.:-(((
Előzmény: Fallosz Feri (25)
Fallosz Feri Creative Commons License 2002.01.18 0 0 25
ne nyinnyogjál már, senki nem segít.
Előzmény: rozsoma1 (23)
BahnScorper Creative Commons License 2002.01.18 0 0 24
Na igen, én is pont ezt írtam, hogy az eddigi produkciókkal is az vót a baj, hogy nem érvényesültek benne a szebb részek, és hogy a női vokál idegesítő...
Előzmény: nightwish (18)
rozsoma1 Creative Commons License 2002.01.18 0 0 23
De most komolyan segitsen valaki...
Előzmény: rozsoma1 (22)
rozsoma1 Creative Commons License 2002.01.17 0 0 22
Légyszi, légyszi, légysziiiiiiiiii...
Előzmény: rozsoma1 (21)
rozsoma1 Creative Commons License 2002.01.17 0 0 21
Tegnap 16.án voltam a Headbangerben és ott azt mondták, hogy az anyagot visszavonták jogi okok miatt és nem tudni mikor lesz újra.Ezúton kérek minden- az emlitett Cd-vel -rendelkező rajongót, hogy pénzes ellenszolgáltatás fejében ugyan irja már át nekem ezt az albumot.
Köszi
nightwish Creative Commons License 2002.01.16 0 0 20
Örülök, hogy ilyen világosan fogtad a mondandóm lényegét.
Előzmény: Tuonela (19)
Tuonela Creative Commons License 2002.01.16 0 0 19
Nem vagyok sem rajongó régóta - igazából csak ezzel az anyaggal ismertem meg a CB-t -, sem haver. Szerintem igényes lett, a "magyar heavy metal új hullám" vagy micsoda eddigi szerintem egyetlen igazán igényes darabja, de amúgy izlések és pofonok. Kötekedni meg mindennel lehet.
Előzmény: nightwish (18)
nightwish Creative Commons License 2002.01.16 0 0 18
Rendben, srácok, elhiszem, hogy tetszik nektek az anyag, meg CB-rajongók vagytok, meg a zkar tagjainak a haverjai, de azért nem kéne teljesen elszállni. Az album, noha készséggel elhiszem, hogy csomó idô, pénz, energia stb. van benne, több szempontból is gyengére sikeredett.

Szerintem pld. rosszul szól. Nem túl telített a hangzás, a zongorafutamok pld. – amelyeket csaknem egy az egyben a Nightwistôl "mertítettek" különben – egy-két számot kivéve csak háttéárzajként értelmezhetôek. Emellett az énekhangok is elég sok kívánnivalót hagynak maguk után. Egyedül Gandalf és Aragon karakterének van testes orgánuma, a többieké, hogy finom legyek, műkedvelô dalárdakör-tagokéra emlékeztet. A nôi vokálok egyszerűen fülsértôek, a Galadriel tükre c. számot nem is bírom végighallgatni emiatt. És az a "a-a-aa, a-a-aa" vokál már-már nevetséges! A gonosz hangokról meg jobb nem is beszélni.

A harmadik: a magyar szövegekkel több gond is van. Fôleg ragrímekkel van megoldva a dolog, vagy magyarul értelmezhetetlen fordulatokkal. (Mi az pld., hogy "Könnyeket hullass arcodon"? Az ember könnyeket a szemébôl hullat, és az arcára, nem az arcán. Vagy a Boromir halálában: "Csónakot visz a vízesés". A vízesés nem visz a hátán semmit, mert nem marad meg a felszínén semmi, hanem lezúdul, lezuhan rajta, mondjuk. Vagy: "szívébe halvány fény költözött", tartalmazza ugyanez a szám. Aki meghal, annak a szívében épphogy kihúny a fény, merthogy eltávozik testébôl az élet. Meg egy csomó ehhez hasonló, bosszantó butaság.) De ami még ennél is problémásabb: van benne néhány tárgyi tévedés is. "Kilenc halandó ember árnyékban jár", hallható a Gyűrű Szövetségérôl szóló számban, ami egyáltalán nem állja meg a helyét: a Gyűrű Szövetségében az emberek mellett négy hobbit, egy törp és egy tünde is tag volt! (És a regénybôl kiemelt szöveg már kilenc talpast említ, ami helyes is. Érthetetlen ez a tévedés! Vagy: a dalszövegek következetesen bort, boroskupát említenek, holott a regényben sör szerepel, mint a leggyakrabban fogyasztott alkoholnemű! Ezektôl az "apró" tévedésektôl a Tolkien-fanok egyszerűen a falnak tudnak menni!

Tetszik viszont, hogy az eredeti regényben szereplô versbetéteket is szerepeltetik az albumon, még ha a szöveget olykor rá kell erôltetni a dallamra, mert más a prozódiája. Összeségében: szvsz van az albumon néhány meghallgatható szám, fôleg a gyorsak, de a dupla album kicsit sok. Egy szimpla albumon, alaposabban átgondolva, kiérlelve (ez a zenére és a szövegre egyaránt vonatkozik!) esetleg szerencsésebb lett volna megjelentetni az anyagot.

Dempsey Creative Commons License 2002.01.15 0 0 17
Letalis:

És az egészbemn az a vicces, hogy először késziteték el az angol nyelvű verziot amit elöszőr halva azt mondtam igen ez igy tökéletes. Aztán rá egy évre megjelent ez magyar nyelven és azt kell mondannom a srácok ezzel igen-igen magasra tették a lécet, és már várom előre mi lesz a következő albumuk.
Amugymeg ez rohadt vicces mert egy ilyen album szerintem normális esetben legalább akkora sikere lenne itéltetve mint anno az István a király csakhátugye ez magyarország és mi inkább majmoljuk a jó kis Limp Bizkitet és hasonlokat.

Tuonela:
én erről nem hallotam, de nagyon nagy kár lenne érte.

Tuonela Creative Commons License 2002.01.15 0 0 16
Tényleg, most mi is van ezzel a Gyűrűk ura albummal? Azt hallottam hogy visszavonták valami jogi problémák miatt. Kár lenne érte. Persze én megvettem nem sokkal a megjelenés után és én is nagyon jónak tartom, aztán voltam olyan ügyes hogy kölcsönadtam februárig úgyhogy most a film megnézése után nem tudtam hallgatni. Pedig jól esett volna. Úgyhogy kénytelen voltam beérni valami Blind Guardian -el.
Letalis Creative Commons License 2002.01.15 0 0 15
Szerény véleményem szerint (bár csak a Feca által megmutatott keveretlen verziót hallottam)a CB olyat alkotott amit még talán a világon senki,mert egy ilyen horderejű művet ilyen szintű
zenével ilyen profin vegyíteni nem 1 alap dolog.
Tökéletesen tisztában vagyok azzal mennyi meló,pénz,ideg fexik ebben az albumban és amit a srácok(+Marcsi és Szilvi)kiadtak a kezükből az joggal nevezhető a magyar s urambocsá' a világ
egyik metal gyöngyszemének.Nem is szólva arról,hogy kishazánk hírét öregbítik.Én csak azt tudom mondani,aki nem hiszi vegye elő a Gyűrűk urát olvassa el azt a részt amikor Boromir életét
adja a társaiért és közben hallgassa meg a Boromir halála c. számot!A zene hangjai egyben a könyv lapjai lesznek!Tudom.Kipróbáltam.....
Előzmény: Dempsey (9)
Dempsey Creative Commons License 2002.01.06 0 0 14
Nem igazán.
Miért kellene?
A nyúl Creative Commons License 2002.01.02 0 0 13
jaj de szar ez a zenekar, te úristen....

dempszikém, most örülsz?

Dempsey Creative Commons License 2002.01.02 0 0 12
Ugylátszik nemsok ember van aki ismeri. Pedig megérdemelnék.
Tuonela Creative Commons License 2001.11.26 0 0 11
Ma vettem meg az új albumot, szóval még nem lehet túl kiforrott véleményem, de így elsőre nagyon tetszik. Tény, hogy nagyon igényes, nagyon jó a hangzás, meg minden, úgyhogy csak jókat tudok mondani. Talán a magyar szövegek kicsit furcsán hangzanak elsőre, de azért jó az is. Biztos sokat fogom hallgatni.
Dempsey Creative Commons License 2001.11.24 0 0 10
Ime egy cik az új albumról:

Tolkien örökérvényű műve, A Gyűrűk Ura napjainkban újra reneszánszát éli, aminek legfőbb kiváltója a trilógia első könyvén alapuló film, ami januárban kerül a magyar mozikba. Ez a nagyszabású regény-folyam számtalan művészt, zenészt megihletett már, sőt megalapozója volt a fantasy-nek nevezett irodalmi stílusnak is. És alapja a tatabányai Cross Borns új albumának, ami egy igazi rock/metal opera.

A Cross Borns már évek óta a hazai underground metal színtér egyéni színfoltja. A csapat a kezdetektől fogva olyan kialakult koncepcióval, iránnyal rendelkezett, ami csak nagyon kevés zenekarra jellemző. Eddigi kiadványaikon is a fantasy szövegvilág volt a jellemző, ám múlt évi Tales Of A Winter Night című albumukon nem saját kútfőből merítettek, hanem nekiláttak feldolgozni a Gyűrűk Urát. Az album nagyon jól sikerült, és megalapozta a csapat masszív hazai rajongói bázisát, mely nem csupán rock- és metal-rajongókból áll, hiszen a fantasy- és szerepjáték-kedvelők is örömmel fogadták a lemezt.

Az új album nagyrészt erre a Tales... anyagra épül, lényegében annak feljavított, újrakevert, magyar nyelvű verziója, 3 új dallal kiegészítve. Viszont ezen a lemezen a történet szereplőit más és más, jól ismert rock/metal énekes jeleníti meg. Így elmondható, hogy az album egy valódi metal opera!

A közreműködők (a Cross Borns tagjain kívül):
Bozsik Patrik, akit a Kifutó című műsorban ismert meg az ország, ahol fantasztikusan énekelte Bruce Dickinson 'Tears Of A Dragon' című dalát, és aki jelenleg az Iron Maidnem-ben és a Piccolo színházban játszott Rent című musical-ben énekel.
Kiss Zoltán, a progresszív rock/metal vezetői hazai csapatából, a Nemesis-ből.
Jurásek Balázs, a DemonLord karizmatikus basszusgitáros-énekese.
Jurásek Dániel, a Stainless Steel nagyszerű hangú énekese.
Szendőfi Gábor, aki a death/doom metal kiválóság Ideas-ban énekel.
Mikus Tamás, az északi death metal-reménység Agregator énekes-gitárosa.
Uzseka Norbert, a Metal Hammer magazin újságírója (aki persze nagy Gyűrűk Ura fanatikus).
Az album dupla CD, és extra hosszúságú, 105 perces kazetta formátumban jelenik meg. A monumentális vállalkozáshoz illő pompás borító Havancsák Gyula munkája (ld. még: Ossian, Árnyak, EvenSong, stb.).

A Cross Borns ezzel az albumával bebizonyítja, hogy lehet magyar nyelven igényes, szimfonikus-dallamos heavy metalt játszani. Jöjj, kalandozz velük Középföldén!

Dalsorrend:
Isildur átka
Egy rég várt ünnepély
Hármasban az úton
Tőr a sötétben
A Gyűrűk Ura
Khazad Dúm
Mória bányája
Galadriel tükre
Boromír halála
A vadászat
A Helm szurdok
Vasudvard bukása
Cirith Ungol
Gollam dala
A titkos út
Minas Tirith
Bátrak diadala
A Végzet hegye
+
Isengard's Fall
Gollam's Song
Victory Of The Braves

Szereposztás:
Somlói Ferenc: Bilbo - Frodo - Trufa
Patvaros Mária: Galadriel, Eowin
Kiss Zoltán (Nemesis): Aragorn
Bozsik Patrik (Iron Maidnem): Legolas
Jurásek Balázs (DemonLord): Gandalf
Jurásek Dániel (Stainless Steel): Gimli
Szendőfi Gábor (Ideas): Gollam
Mikus Tamás (Agregator): Szauron, Nazgul Balrog
Uzseka Norbert: Nazgul, Balrog
Hobbit kórus: Patvaros Mária, György Szilvia, Somlói Ferenc, Nagy Károly
Elf kórus: Patvaros Mária, György Szilvia, Somlói Ferenc,
A nagy kórus: Patvaros Mária, György Szilvia, Nagy Károly, Somlói Ferenc, Bozsik Patrik, Kiss Zoltán, Jurásek Balázs, Jurásek Dániel

Diszkográfia:
A hetedik demó MC 1997
The Book Of Lost Tales MC 1998
In Time Of War EP 1999
Legend Of The Four Rings MC 1999
Tales Of A Winter Night MC 2000
Tales Of A Winter Night + Legend Of The Four Rings CD 2000
A Gyűrűk Ura 2001

Felállás:
Somlói Ferenc: ének/háttér ének, ritmus, szóló és akusztikus gitár
Szrogh Attila: háttér ének, ritmus, szóló és akusztikus gitár
Veszelovszki Máté: basszus gitár és speciális effektek
Nagy Károly: háttér ének, dobok és ütős hangszerek
Patvaros Mária: ének/háttér ének
Jankó Gergő: billentyűs hangszerek, szimfónikus hangszerelés
György Szilvia: ének/háttér ének

A zenét írta: Somlói/Jankó/Szrogh/Nagy/Veszelovszki/Patvaros
A szövegeket írta: Somlói Ferenc
Az alapötlet: J.R.R. Tolkien The Lord Of The Rings
Az albumot producelte a Cross Borns zenekar
A felvétel, a keverés valamint a masterelés a PontMi studióban készült; Székesfehérvárott 2001-ben.
Hangmérnök: Fekete Gábor
Klub cím: Peron Music Foundation 2800, Tatabánya, Pf.: 1258 Szent Borbála tér - Közműv. Háza
A Cross Borns elérhetősége: 2800 Tatabánya, Sárberki Ltp. 109 3/2
Fax: 06/34/301-740
Email: Crossborns@freemail.hu

Hammer Music Productions

Dempsey Creative Commons License 2001.11.23 0 0 9
Nehogymár ne legyen véleményetők egy ilyen király albumrol!
Dempsey Creative Commons License 2001.11.21 0 0 8
Tudom, hogy elfogult vagyok de egyszerűen ezzel az albummal nem lehet betelni.
Elöször baromira csalodtam, hogy a Paksi/Kalapács dologbol semmi nem let, de kit érdekel ha helyetük olyan énekesek képviseltetik magukat mint a zseniális IRON MAIDEM torok Bozsik Patrik (ahogy ez a srác énekel, arra nincs szó, én anno már a TV2 kifutó műsorában lehidaltam töle ahogy egy az egyben simán elöadta a Tears Of The Dragont Dickinsontol /aki ismeri a számot szerintem tudja, hogy nem olyan egyszerű énektémák vannak ben/)
Szoval ez az album egy maximálisan előremutató album lett szerintem.
Mondjuk egyetlen csalodásom az volt, hogy azt hittem új anyag lesz, de végülis egy az egyben a Tales album magyarositása hozáteszem zseniálisan.

Egyébként igazatok van tényleg Tatabányai a csapat csak véletlenül kevertem a Dying Wishel (másik nagy magyar kedvencemmel)

Ayreon Creative Commons License 2001.11.21 0 0 7
Igen!

Az új lemez csúcskirályság!!!

Gratula Somlói Feca!

Sôt a MMilleniumon is óriási volt a sokszereplôs fellépés.

Dempsey, azt hiszem ôk Tatabányaiak. (Tatabánya a Tatabányaiaké)(mond ki háromszor egymásután gyorsan:))

Espé Creative Commons License 2001.11.21 0 0 6
Ebből a Kalapács/Paksi dologból (szerencsére?) semmi nem lett, de a lemez állítólag már a boltokban van. Nekem a Tales lemez tetszett, úgyhogy biztos ez is fog. Majd meghalljuk.
Előzmény: BahnScorper (5)
BahnScorper Creative Commons License 2001.11.19 0 0 5
Hát én láttam őket a Szigeten, de nem taglózott le! Egyfelől az aláfestő nőnemű vokál nagyon idegesített, másfelől érződik a teljesítményükön, hogy nagyon tudnának dallamosabb, érzésekkel telítettebb zenét nyomni, de mégse teszik. Márpedig ha a Gyűrűk urát csinálják, abba azért szükség lehet erre... amúgy meg említették ők is, hogy mely nagy(obb) nevek fognak rajt szerepelni... Kalapács, Rudán, a két Jurasek, Paksi... ez viszont érdekes lehet!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!