Keresés

Részletes keresés

Nyuszmusz01 Creative Commons License 2001.10.24 0 0 14
nem arról szól a topic hogy külföldön mit mondasz, csak kíváncsiságból kérdezem. Én olasz barátaimnak rengeteget mesélek a magyar történelemről (már amit tudok...:) és a magyarságról...
Az viszont nagyon tetszett hogy a Vatikánban (ami azért nem semmi!) van egy kiállítás melynek a címe:
"M.o. ezeréves kereszténysége". Sok olasz elmegy és megnézi. Jé, M.o. az meg hol van, jé ezek keresztények?
Sőt, még az olasz buszokon is van a transzparens a kiállításról.
Ez már valami.
Végre Magyarország fővárosa már nem Bukarest az olaszok szerint...
Előzmény: Titkos Tibor (12)
Első Polgár Creative Commons License 2001.10.24 0 0 13
senki nem haragudhat rad, mert kiteszed a zaszlot, vagy a kokardat, sot.
az nem tetszik sokaknak amikor kozpenzekbol nyomjak a propagandat allandoan, amit raadasul azert csinalnak, hogy a haverokat lejattoljak
Előzmény: Nyuszmusz01 (-)
Titkos Tibor Creative Commons License 2001.10.24 0 0 12
Most nem arról van szó, hogy mit mondok külföldön, vagy ezért van a topic? A magyarság már bizonyított, és fog is, remélem. Nem nekünk kell magyarázni, meg legendákat gyártani. Ezt hagyjuk meg szomszédainknak.
Előzmény: Nyuszmusz01 (10)
Titkos Tibor Creative Commons License 2001.10.24 0 0 11
Hmm, nem akartam először konkrétan megemlíteni, de mégis megteszem. Trianon. Nem vagyok revizionista, kimondottan ellene vagyok, és a közös Európában keresem a megoldást, de a hit a problémát önmagában nem szünteti meg, az még létezik. Nem kétséges, hogy ami a határon túl van, az is ugyanúgy magyar, mint ami innen. 15 millióból nem lehet egyik napról a másikra 10 millió. De mégis annyi. Trianon óta ez a nép skizofrén egy kicsit.

Nyuszmusz01 Creative Commons License 2001.10.24 0 0 10
neked a csurka az etalon?!
Ha megkérdezik tőled külföldön hogy melyik országból jöttél, mesélj a magyar szokásokról, mit mondasz? Mit jelent neked az hogy magyar? A szívást??!!! Remélem nem.
Előzmény: Titkos Tibor (9)
Titkos Tibor Creative Commons License 2001.10.24 0 0 9
Azt hogy mások hogy vannak vele nem tudom, de én szemnély szerint azért nem lobogtatok nagyon zászlót, mert egyrészt az utóbbi 100 évben a magyar szó mellé a szívás nagyon odaillett, és nem szeretem kínozni magam, másrészt meg ma magyarországon nincs olyan egészséges magyarságtudat, amit vállalnék.
van ugyan a csurka rasszista-kommunista díszmagyarsága, de ez belőlem ellentétest hatást vált ki

Nyuszmusz01 Creative Commons License 2001.10.24 0 0 8
Hát nagyon remélem!!!!!
Igen, a jövő év... nem sok jót remélek, ismerem a magyart, be van gyepesedve... Na mindegy ez már off lenne...
Előzmény: kovacs zoli (6)
Szilvi6 Creative Commons License 2001.10.24 0 0 7
Szerintem nem ciki.
És azért mert van egy ilyen szomszédod, szerintem a többség nem ilyen.
Előzmény: Nyuszmusz01 (5)
kovacs zoli Creative Commons License 2001.10.24 0 0 6
Azért az utóbbi években van érezhető pozitív változás. Ez egy folyamat. Négy évtized erőltetett internacionalizmus után meg kell tanulnunk újra, hogy a magyarság mit is jelent.
Nem a hőzöngő, melldöngető magyarság, hanem az együttműködő, az ország érdekeit szem előtt tartó, nem kirekesztő, hanem befogadó magyarság.
A büszkeség, az öntudat jó, a gőg nem az.
Szerintem a következő években sem lassul le ez a folyamat. Sok múlik a jövő éven :-)))
Nyuszmusz01 Creative Commons License 2001.10.24 0 0 5
csak az a baj, hogy ezt csak legbelül érzik és nem mutatják ki... Miért ciki a zászló kitűzése, miért ciki???? Meg a kokárda?
Előzmény: Szilvi6 (4)
Szilvi6 Creative Commons License 2001.10.24 0 0 4
Az amerikaiak mentalitása nekem is szimpatikusabb, ők ilyenek. A magyarok még ha nem is hírdetik magukról, szerintem azért belül hazafiak...

Sz

Nyuszmusz01 Creative Commons License 2001.10.24 0 0 3
na oké, de nem ez az általános! Tudod nekem nem rokonaim, de barátaim vannak. Tanulhatnánk az amcsiktól, lenne mit.
Előzmény: pömpisz (2)
pömpisz Creative Commons License 2001.10.24 0 0 2
Bálványozzák? Te ott élsz? Nekem van ott néhány barátom, tartjuk a kapcsolatot, de a legenyhébb jelző, amit Bushra használtak az a fuckin' retarded fool volt.
Nyuszmusz01 Creative Commons License 2001.10.24 0 0 1
de ez mégis nem szörnyű? Mint pl az, amikor 22-én feltettem a zászlót az emeleti teraszra, lentről pedig ne tudd meg a szomszéd velünk szembe hogy nézett rám "mi ez hülye ez, mit zászlózik"! Vagy amikor tavaly a március 15-én feltettem a kokárdát?! Miért kell ezt szégyellni nekünk? Ezt sosem fogom megérteni.
Itt a morál az ami el van fekélyesedve. A sok keserűség!
Előzmény: Ariel (0)
Ariel Creative Commons License 2001.10.24 0 0 0
na na hogy nem jo...
de amig a politikai "elit" ellensegnek latja egymast es legszivesebben egy kanal vizbe olne a masikat mit varsz?

ha egy tehetsegtelen huszadrangu firkasz egy masik topikban megkerdojelezi a vitapartnere magyarsagat miert gondolod hogy egy normalis ember az ilyen szar alakokkal egyutt tudna unnepelni?

usa-ban regen volt polgarhaboru, politikai vitaikat nem egymas megsemmisitesevel akarjak megoldani..

Nyuszmusz01 Creative Commons License 2001.10.24 0 0 topiknyitó
Emberek!
Én véleményetekre vagyok kíváncsi a következő furcsa dologgal kapcsolatban:
Magyarországon nemzeti ünnep alkalmával a házakra nem tűznek magyar lobogót. A kokárda úgymond már ciki. Szinte a magyar szégyeli hogy magyar.
VS. USA: (a háború előtt is) minden házon ott leng a nemzeti lobogó, büszkék Amerikára, saját zászlójuk motívumai még a divatban is érvényesülnek. Ja és büszkék az ország első emberére. Szinte bálványozzák.
Nálunk miért van az, hogy semmi sem jó? Cikizik a miniszterelnököt, semmi nem jó. Miért jó ez nekünk?
Na ehhez szóljatok hozzá...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!