nem arról szól a topic hogy külföldön mit mondasz, csak kíváncsiságból kérdezem. Én olasz barátaimnak rengeteget mesélek a magyar történelemről (már amit tudok...:) és a magyarságról...
Az viszont nagyon tetszett hogy a Vatikánban (ami azért nem semmi!) van egy kiállítás melynek a címe:
"M.o. ezeréves kereszténysége". Sok olasz elmegy és megnézi. Jé, M.o. az meg hol van, jé ezek keresztények?
Sőt, még az olasz buszokon is van a transzparens a kiállításról.
Ez már valami.
Végre Magyarország fővárosa már nem Bukarest az olaszok szerint...
senki nem haragudhat rad, mert kiteszed a zaszlot, vagy a kokardat, sot.
az nem tetszik sokaknak amikor kozpenzekbol nyomjak a propagandat allandoan, amit raadasul azert csinalnak, hogy a haverokat lejattoljak
Most nem arról van szó, hogy mit mondok külföldön, vagy ezért van a topic? A magyarság már bizonyított, és fog is, remélem. Nem nekünk kell magyarázni, meg legendákat gyártani. Ezt hagyjuk meg szomszédainknak.
Hmm, nem akartam először konkrétan megemlíteni, de mégis megteszem. Trianon. Nem vagyok revizionista, kimondottan ellene vagyok, és a közös Európában keresem a megoldást, de a hit a problémát önmagában nem szünteti meg, az még létezik. Nem kétséges, hogy ami a határon túl van, az is ugyanúgy magyar, mint ami innen. 15 millióból nem lehet egyik napról a másikra 10 millió. De mégis annyi. Trianon óta ez a nép skizofrén egy kicsit.
neked a csurka az etalon?!
Ha megkérdezik tőled külföldön hogy melyik országból jöttél, mesélj a magyar szokásokról, mit mondasz? Mit jelent neked az hogy magyar? A szívást??!!! Remélem nem.
Azt hogy mások hogy vannak vele nem tudom, de én szemnély szerint azért nem lobogtatok nagyon zászlót, mert egyrészt az utóbbi 100 évben a magyar szó mellé a szívás nagyon odaillett, és nem szeretem kínozni magam, másrészt meg ma magyarországon nincs olyan egészséges magyarságtudat, amit vállalnék.
van ugyan a csurka rasszista-kommunista díszmagyarsága, de ez belőlem ellentétest hatást vált ki
Azért az utóbbi években van érezhető pozitív változás. Ez egy folyamat. Négy évtized erőltetett internacionalizmus után meg kell tanulnunk újra, hogy a magyarság mit is jelent.
Nem a hőzöngő, melldöngető magyarság, hanem az együttműködő, az ország érdekeit szem előtt tartó, nem kirekesztő, hanem befogadó magyarság.
A büszkeség, az öntudat jó, a gőg nem az.
Szerintem a következő években sem lassul le ez a folyamat. Sok múlik a jövő éven :-)))
Bálványozzák? Te ott élsz? Nekem van ott néhány barátom, tartjuk a kapcsolatot, de a legenyhébb jelző, amit Bushra használtak az a fuckin' retarded fool volt.
de ez mégis nem szörnyű? Mint pl az, amikor 22-én feltettem a zászlót az emeleti teraszra, lentről pedig ne tudd meg a szomszéd velünk szembe hogy nézett rám "mi ez hülye ez, mit zászlózik"! Vagy amikor tavaly a március 15-én feltettem a kokárdát?! Miért kell ezt szégyellni nekünk? Ezt sosem fogom megérteni.
Itt a morál az ami el van fekélyesedve. A sok keserűség!
na na hogy nem jo...
de amig a politikai "elit" ellensegnek latja egymast es legszivesebben egy kanal vizbe olne a masikat mit varsz?
ha egy tehetsegtelen huszadrangu firkasz egy masik topikban megkerdojelezi a vitapartnere magyarsagat miert gondolod hogy egy normalis ember az ilyen szar alakokkal egyutt tudna unnepelni?
usa-ban regen volt polgarhaboru, politikai vitaikat nem egymas megsemmisitesevel akarjak megoldani..
Emberek!
Én véleményetekre vagyok kíváncsi a következő furcsa dologgal kapcsolatban:
Magyarországon nemzeti ünnep alkalmával a házakra nem tűznek magyar lobogót. A kokárda úgymond már ciki. Szinte a magyar szégyeli hogy magyar.
VS. USA: (a háború előtt is) minden házon ott leng a nemzeti lobogó, büszkék Amerikára, saját zászlójuk motívumai még a divatban is érvényesülnek. Ja és büszkék az ország első emberére. Szinte bálványozzák.
Nálunk miért van az, hogy semmi sem jó? Cikizik a miniszterelnököt, semmi nem jó. Miért jó ez nekünk?
Na ehhez szóljatok hozzá...