Az egész nyomurult 70-es évekből egyedül a Máté Péter ért valamit. Igaze pesti lúzer, ellenálló-alkoholista. "Egyszer véget ér a múló ifjúság" -ezt a Kádár rendszerre értette.
A kör, az már az új Edda. Az ôs-Edda az elsô négy album, a búcsúkoncertig. Utána Pataky újjászervezte a bandát, és elkezdte f*sni ezeket a vackokat, mint kör, meg gyere ôrült, meg mittudomén.
Világosíts fel, mi az az Ős-Edda. Komolyan nem tudom. A "Kör közepén állok" meg a "Ment a hűtlen" mert ha az, akkor én erre gondoltam. ÁÁÁÁ! Hágába vele Szlobo mellé! Szegény miskolciak, azóta rajtuk röhög a civiliuzált világ.
DE, ide való, még ha utána P.A. saját maga szart bele a saját arcába (és egyáltalán nem vagyok Eddás, sőt, de sajnos még mindig meg nagyon, túl sokan szeretik őt/őket, és nem csak ott Erdélyben. A P Mobil régiek is ide tartoznak szvsz.
ős bikini állítólag jó, nem ismerem a p. box szar, mondjuk én a punknál régebbi dolgokat nem hallgatok, de a pistols pl. tényleg fontos, vagy a jam (ami persze nem punk), meg a clash
De a zenérôl: nem tudok egyetérteni ezzel a "múlt az múlt, le van sz*rva" hozzáállással: pld. ôs-Beatrice, az ôs-Bikini, az ôs-Edda, vagy mondjuk a P-Box ugyanúgy a múlt része, és az általad mondottakból kiindulva uúgy nem volna szabad ismerni ôket, mint azokat, akikrôl szó volt. Szerintem meg éppenséggel lehet, mi több, kell is ismerni ôket. A magam részérôl pld. szerencsének tartom, hogy ilyen albumokat is be lehetett szerezni, mielôtt a "múltat" felváltó "jelen" kínálata elsöpört volna mindent. Persze ez csak néhány kiragadott példa volt, biztos te is tudnál mondani pár ilyen bandát.
Ki beszél a sémákról és a tanultak egy az egyben történô alkalmazásáról? A tört. ismeretek csak az alap, ahhoz, hogy bizonyos jelenségeket, irányzatokat és hatalmi technikálat könnyebben lehessen felismerni.