Az újságban úgy látszik, mintha a vakupapucsnál valami fehér dolog lenne - bár lehet, hogy csak a papucs csillant meg vagy nyomdahiba (bár nem hiszem), és valahogy afelé szaglászik is. Mindenesetre nekem tetszik a kép.
...a képen egy mormota van. Viszont én nem látok a gépen csalit, bár biztosan van, mert tuti nem a családját nézegette :-)
Ez lesz a kiállítás meghívóján és a plakáton is.
Szerintem (vagy az én izlésem szerint volt ennél er?sebb kép is, csak nem ennyire populáris)
eke
Tegnap a fotomozaikban láttam az Év természetfotóját. Nagyon tecc. Jól láttam, hogy a fotógép tetején valami mag van, ami miatt rámászott az ürge? (Már ha ürge :))
én sem akartam beírni az eredményt, mert nem tudtam, hogy publikus-e, meg biztosan lesz valami hivatalos eredményhirdetés.
Nagyon nagyon sok jó kép volt, sokszor az én ízlésemnek megfelelő képek pontozódtak ki, de sajnos nekem nem is volt időm igazán a képeket alaposan megnézni. De úgy 5-10%-át el tudnám képzelni otthon a falakon... És ha hozzávesszük, hogy kb 2500 képről van szó, akkor ez nem kis mennyiség.
a pályázat értékelése 3/4 12 kor befejez?dött...
Éjfélkor már hazaidnulhattam. A jelenlev?k láthatták, hogy délutám 3 ig tartott amíg elválasztotta a zs?ri a tüd?t a májtól... Teljesen indoikolt az el?zs?ri alkalmazása aki ennek ellentmodn az nem volt jelen!
A döntöbe mintegy 300 kép került (egy ponthatát felett, minimum 47 pontot kellett szerezni a kiadható 80-ból.) A legmagasabb pontszám amit egy kép kapott a döntöben 75 pont volt ez a 6.os kategória els? helyezettje.
A kiállítás legjobb képe mégis a kategóriagy?ztes képek közül a a 3.kategória eredetileg gy?ztes képe az a kiseml?s amit Canon emlegetett...
Egyébként: mormota és nem is olyan kicsi, ez lesz a kiállítás plakátja is!
Ez úton is köszönjük HGyurinak + Canonnak a pályázati adminisztrációban való lelkes közrem?ködését!
eke
Szarka Klára (szakíró, Magyar Fotóművészek Szövetsége)
Eifert János (fotóművész, Magyar Fotóművészek Szövetsége)
Kresz Albert (fotóművész, Magyar Fotóművészek Szövetsége)
Ihász Zoltán (természetfotós, Nimród Fotóklub)
Forrásy Csaba (természetfotós, naturArt)
dr. Kalotás Zsolt (természetfotós, naturArt)
Novák László (természetfotós, naturArt, )
Kármán Balázs (természetfotós, naturArt, )
A Zsűri "szavazógép" segítségével a teljes, beérkezett anyagot, elôzetes szelekció nélkül értékeli.
Aki kíváncsi az összes képre, annak javaslom az elejétôl vegyen részt. A Zsűri az eredeti tervek szerint, kategóriánként a legmagasabb pontszámot kapó 25 képet fogja kiemelni, majd ezeket együttese értékelve új körben a legjobb mintegy 150 kép alkotja majd a kiállítást, a nagyszámú, majd 3000 dia elôrevetíti a késô estig tartó programot. Hidegélelem víz, javasolt, a zsűri etetése és ingerlése tilos!
nemtom, megnézem hogy az én képeimet elfogadnák-e ? :-)
megnyugtatlak nekem üvegesben csak 3mm-es Gepém van/volt (art: 2001)
tehát ezt élbôl kontrázom, látod sokan elolvasták és Te vag az elsô aki értelmezi... :-(
Eke
a szándék valószínűleg azoknak a kereteknek az elüldözée ami eddig próbára tette többször a vetítôink fizikai állóképességét. Jól sikerült a megoldás senki nem küld be diát :-)) A Gepe meg vadul kezd 2.5mm-eseket gyártani!
elnézést mindenkitôl, ezekért a keretekért tartom a hátam, de 3 mm-esnél vastagabba ne!!!!!!!!!!!
Hát, a felhívás több újságban is megjelent, valamint rajta van a naturArt honlapján is. (legalábbis egy hete még/már ott volt). Egyébként szinte szóról-szóra ugyanaz mint eddig.
Eke: izgat a dolog, hogy a pályázatra max.2,5 mm-es üveges keretben küldhetők be képek. Nekem eddig csak 3 mm-es keret jutott a Jóisten diakeret készletéből. Melyik márka 2,5 mm-es üveges? Ha 3 mm-est küldök, minden képem kizárják?
Eke!
Nem kapott minden valaha indult felhívást, csak gondolom, azok, akik tavaly indultak, vagy rendszeresen szoktak indulni. Én az idén már nem kaptam. De biztos, hogy olvastam valahol, csak nem emlékszem, hogy miben...
Üdv:
gyv
Mintha a FotoMozaikban lett volna felhívás... vagy nem jól emlékszem?
Én már nem próbálkozom. Beláttam, hogy nem nekem való. Csak a magam kedvére fotózgatok, s örülök, ha néha valaki esetleg megnézi az albumaimat.
Üdv:
gyv
1-et értek! De minden valaha indultnak és a fotókluboknk meg kellett kapnia a felhívást. Radikális változások várhatók minden téren de elôször ki kell venni a fogaskerekek közül a nagyobb téglákat...
Mindenesetre a szaklapok flé el kellett mennie a felhívásknak idôben csak talán az átfutásuk hosszabb mint kéne, nem tom?
Lehet hogy én nem vagyok eléggé szemfüles, de SZVSZ az idei pályázat nem kapott elég nagy (semmilyen) promót. Végül is téged kérdeztelek meg és adtál egy telszámot. Sem a szaklapokban, sem a net-en nem találkoztam a pályázati kiírással. Legalább a Naturart honlapján kéne hirdetni, de ott még telefonszám és cím sincs.
"Hallottam olyan véleményt is hogy a papírképnek kisebb esélye van. Szóval totál nemtom mit tegyek. Várjak egy évet? "
ezt tudom cáfolni, viszont kétségtelen az, hogy aránytalanul több dia érkezik mint papírkép, ezért tényleg viszonylag kevés papír kerül falra, de a zsűri nem mérlegeli a hordozót. Ha a dia nem kifogástalan technikalilag (itt a szennyezetség karc is beleértve) akkor rosszak az esélyei.
Papírkép már kapta az Év természetfotója díjat is... Tehát inkább hajrá papírkép!
Eke
Én így a beküldési határidőhöz közeledve vacilálok hogy küldjek-e képe(eke)t.
Van pl egy kedves diám, ami eléggé viseletes állapotban van (tipi-tapi). Véleményed szerint ezt papírként kéne beadni (hiszen diaként gondolom kukában végezné). Hallottam olyan véleményt is hogy a papírképnek kisebb esélye van. Szóval totál nemtom mit tegyek. Várjak egy évet?
Egyrészt az van, hogy tudom mikor készült a kép. :)
Pl. ha beszkenneltetem és leszedetem róla, majd csinálok egy papírképet, akkor mi van?
Megnézik a diát és soha többet nem pályázhatok? Vagy szólok és nem engednek pályázni, vagy a kép címe a dátum lesz...