Keresés

Részletes keresés

pancho Creative Commons License 2001.09.16 0 0 36
Most olvasom: Amerika akkor is bosszút akar állni (szó sincs az igazság kereséséről), ha ez ártatlanok ezreinek halálával jár.

Azokért vajon lesz-e 3 perces gyászszünet?

pancho Creative Commons License 2001.09.16 0 0 35
Bocs, de itt nem kértek tőlünk valamit, hanem ránkerőszakoltak (legalábbis megpróbálták).
És miért ne ugathatnánk ellene, ha nem értünk vele egyet? Akkor honnan tudnák meg, hogy nekünk ez nem tetszik?

Szó nincs arról, hogy bárki halálának örvendenénk, pláne hogy a sírján ugrálnánk (bár ha az enyémen ugrálni akar valaki, ezennel megadom a felhatalmazást, engem nem fog már zavarni akkor). Csak nem kéne túllihegni a dolgot. Hányszor szólított fel az EU egy ennél sokkal több áldozatot követelő katasztrófa vagy az Afrikában (naponta legalább ennyien) éhen halók miatti 3 perces néma gyászra? Vagy ezek az amerikaiak miért különbek, ha őértük meg igen?

Ha eszembe jutnak (bármelyik csoport a fentiek közül), elszomorodom. De nem érzek gyászt, mert egyiket sem ismertem. És ha hallok róluk viccet, bizony még nevetek is rajta (ha jó a vicc). Szóljon bár az éhező etióp gyerekekről (esetük a Mikulással) vagy a WTC áldozatairól (mert már róluk is hallottam). Ha nem tenném, álszentnek érezném magam és képmutatónak, aki megjátszott érzéseket mutat, azt, amit a világ elvár, nem azt, ami éppen benne él. És ez kurvára idegesítene.

Előzmény: identicalmcqc (34)
identicalmcqc Creative Commons License 2001.09.16 0 0 34
Hadd kerjem mindenki szives elnezeset de itt nem az USA-t gyaszoljuk es az o aldozatait hanem natur az embereket akik meghaltak. Igaza van annak hogy mas embernek is ugyanugy kijar ez a tisztelet es meg kellett volna adni. Nem mondom hogy jol tettem amiert nem iranyult ilyenre torekves es nem gyaszoltam meg oket. De ha elgondolkozol mindezen es meg mindig magadnak adsz igazat akkor legy szives allj be Csurka melle es tegy egy oldalnyi hirdetest az egyik napilapba hogy vazze en nem gyaszolok nem erzek egyutt senkivel es ird is ala. Nick moge bujva nagyon egyszeru. Nekem is az, nem vitas. Adnad ugyanehhez a velemenyedhez a sajat nevedet is? En a sajatomhoz igen. En ugy gondolom hogy mas erzeseit tartsuk tiszteletben es ne ugraljunk a sirjan hogy ne maradjon nyoma a Foldon es feledkezzunk el rola. Nem hinnem hogy azt kene nezni hogy az USA vagy barmelyik masik allam mit tenne ugyanilyen szituacioban hanem hogy te mit tennel. Ha mindig a masikra varnanak akkor az orszagok kihalnanak mert senki nem vallana be a masiknak hogy szereti nem lenne kommunikacio mert szolaljon meg a masik eloszor. Ha gyulolod az USA-t akkor az a te dolgod de az embert ne utald aki nem tehet arrol hogy hova szuletett. En pl sajnalom a terroristat is. Sajnalom amiert ilyen konnyen befolyasolhato es felrevezetheto mint barhol mashol is vannak ilyen ek mind Magyarorszagon es kepzeljetek meg az Amerikai Egyesult Allamokban is!
Persze a dolgok ettol sokkal komplexebbek es orakig lehetne rajta vitatkozni de csak azert mert vitatkozni akarunk akkor ne ilyenrol nyissunk vitat mert en ugy gondolom hogy ez mar kicsit morbid amikor arrol vitatkozunk hogy azok akik ott voltak azok irant az emberek irant erzunk e valamit hogy meghaltak. Persze masok is ugyanigy meghaltak de akkor is nem erzel kulonbseget? Nem azert mert amerikai emberek voltak hanem mert emberek voltak?
Egyebkent kertek tolunk valamit. Ezt vagy megtesszuk mert egyetertunk vele vagy nem de nem ugatunk rola. Ha egy hajlektalan ker tolem penzt akkor nem kezdem leorditani az utcan hogy vazze ereggye innen mert szetrugom a leghatsobbik feledet hanem egesz egyszeruen azt mondom hogy NEM es kesz elfelejtettem az egeszet vagy fogom es adok neki es szinten megyunk tovabb. Javaslom ugyanezt itt is! Amit persze nem kotelezo tenni csupan lehet...
Kicsit OFF
En ugy tudom hogy a fegyverkezesi hajsza kotlloje inkabb Kissinger volt mint Reagan. Csak azert mert valakinek az iranyitasa alatt talal ki valamit meg nem az az illeto ember lesz hires tole.. annal inkabb a kiotloje
Szerdzso Creative Commons License 2001.09.16 0 0 33
Én csendben maradtam.
Heu Réka Creative Commons License 2001.09.16 0 0 32
Alljon a f.szom 3 percig vigyazba.
Ezekert? Ugyan mire fel!

Gyilkosokat gyaszoljak.
Hany amerikai gyaszol az altaluk meggyilkolt milliokert? Egy sem igaz? Hat akor ok mi a f.szt akarnak. Kussoljanak amig nagyobb gond nincs. Mert lehet!

RobotKarcsi Creative Commons License 2001.09.16 0 0 31
Kulturalt jo estet kivanok, akarcsak jomagam.

3 a magyar igazsag.

Előzmény: a4b5 (29)
Kilroy Creative Commons License 2001.09.16 0 0 30
Valahol értelek, hogy télleg miért pont három. Különben viszont ha ez csak háromszor súlyosabb, akkor még szerény volt az arány... Minthogy ez (jó) néhány nagyságrenddel súlyosabb a többi hasonló jellegűnél.

Egyébiránt én hallottam a 3 percről. Igaz, nem álltam végig, de csak mert rohadt sok munkám volt. Gyászolni én is úgy, akkor és azt gyászolom, ahogy, amikor és akit akarok, de ettől még a sok munka közben is együttéreztem velük. És amikor éppen délben beugrottam enni vmit a Mekibe, és láttam kiírva, hogy három percig szünetelni fog a kiszolgálás, őszintén bevallom, kicsit szégyelltem magam. És egy kicsit mélyebben együtéreztem az amcsikkal.

Ez ugyanis nem az USA-ról szól, mert ez nemzetközi terrorizmus, csak most éppen az USA volt a célpont. Pedig ők ugye a legerősebb államok egyike, ha nem a legerősebb.

Mindenesetre a mocskolódást semmi sem indokolja, még ha az együttérzésben egyet is értetek egymással. Túlspirázzátok egy kicsit. Nyugi.

Kil

Előzmény: a4b5 (29)
a4b5 Creative Commons License 2001.09.16 0 0 29
Ha már itt tartunk: miért 3 perc?

Van egy olyan kifejezés felénk, hogy "egy perc néma csend" [az elhunytakért, az áldozatokért].

De mit jelent a 3? Talán ez a támadás háromszor olyan súlyos, mint bármi más, amiről "egy perc néma csenddel" szoktunk emlékezni?

pancho Creative Commons License 2001.09.16 0 0 28
Kiky, látod, ide csak ilyen barmok járnak (mint én is).
Na persze téged, az európai értékeket valló egyetlent kivéve. Te érted csak az idők szavát.
digitális pillangó Creative Commons License 2001.09.15 0 0 27
Abnormális, hogy a kis magyar iskolások tanítás után három percig csöndben álljanak egy ilyen ügy miatt. Korán kezdik az agymosást. (Persze a szülőktől nem kérdezik meg, hogy hozzájárulnak-e.)
__PT Creative Commons License 2001.09.15 0 0 26
En csak este ertesultem a 3-perces marhasagrol a hiradoban, sajnos (szerencsere ?) lecsusztam rola. En marhara nem komalom, ha valami nagyfeju politikus megmondja nekem a frankot.

>>Ha már nem emeltétek fel a hátsótokat, és nem fogtátok be a pofikáitokat délben

Az elet megy tovabb.

>>A gesztus a fontos, annak a jelzése, hogy mi is összetartunk, és ezzel mutatjuk ki, hogy
>>sajnáljuk az áldozatokat.

A gesztus fontos, de mindenki maskepp gyaszol, maskent mutatja ki banatat, nem feltetlen azzal, hogy parancsszora 3 percig neman acsorog. En szemely szerint nem tartom magam osszetartozonak veluk. Se kutyam, se macskam egyik aldozat sem.

Lattam a TV-ben hogy Bush buzdito szavai nyoman a tomeg lelkes ju-esz-e kialtasban tort ki. Igen, ez az o gyaszuk, ez az o tragediajuk. Biztos orulnek neki, hogy a vilag egyutt erez veluk, sot! a magyarok 3 percre mindent felredobtak. Szep. De igazan akkor lenne oszinte, ha minden tragedia utan 3 perces pihi lenne, vagy egyik utan sem. Mert ez igy csak kepmutatas, nyalizas az amcsiknak, akik kozul sokan azt se tudjak merre van kicsi hazank.

Ez nem jelenti azt, hogy hidegen hagy a dolog, de ha minden tragedianal 3 percig pihi lenne, akkor sokaig tartana, mig hazaernek a boltbol, sokat kene tuloraznom, hogy a melo el legyen vegezve, nem beszelve arrol, hogy pl. szex kozben jobban esik, ha 3 percig mas merev a labam helyett.

Perverz Tata

eMM Creative Commons License 2001.09.15 0 0 25
Én azértneMM mert nem nagyon tudtam róla.
Amikor meg értesültem (félfüllel) az orbánvitya nyüsgésének tartottam az egészet,nempedig összeurópai döntésnek.
De még ha tudom is, nagyon meggondoltam volna a dolgot.
aranyzizi Creative Commons License 2001.09.14 0 0 24
Igenis, nem lehet raeroszakolni az emberekre a gyaszt. Egyutterzek veluk, nem akarom ismetelgetni az elottem hozzaszolokat, de ha Magyarorszaggal tortenne valaki, ott rank sem sz@rnanak. Es ha mar gyasz, a rengeteg artatlan arab nokert, gyermekekert akik az amerikai tamadas altal vesztek el, ertuk mikor volt legalabb 10 masodperces gyaszszunet?! Termeszetesen mi mindent beveszunk, amit a CNN, meg ehez hasonlo mindent amerikai szemszogbol mutato Tv, sajto nyom.
Firefly Creative Commons License 2001.09.14 0 0 23
Hat ez allati!

Nagyon jol nyomjatok sracok. Azert ne ugorjatok ossze, hagyjatok ezt meg az USA-nak meg a terroristaknak.

A 3 percrol en sem hallottam, de ha tudom, biztosan nyugton maradok arra a kis idore. Sajnos a mai emberekbol teljesen kiveszett a tisztelet mint tulajdonsag. Hat olyan nehez egy par percre lecsitulni?

Mellesleg nincs teljesen igazam, mert a tisztelet megvan, csak atalakult. Mindenki a penzt es a hatalmat tiszteli a ma mar csak hagyomanyosnak mondhato emberi ertekekkel szemben mint a becsulet, es a tisztesseg. (hehe most meg az is lehet, hogy sokan kinevetnek ezert hogy ilyeneket irok)

Persze a masik veglettel meg kevesbe sem ertek egyet: Egy ilyen 3 perces gyaszt, vagy egyaltalan A gyaszt nem lehet 'elvarni' valakitol. Anyukam mindig azt mondja: "A gyaszt magaban orzi az ember."

Szoval szep dolog lehet megallni egy kicsit az adott pillanatban, de akinek nem tetszik a dolog, annak a szemere vetni viszont nem szep.

Udv:

Firefly

Előzmény: ilozvai (21)
állati emlék Creative Commons License 2001.09.14 0 0 22
Miért baj az, ha valaki minden részvét mellett átlát a rettentô sok mély érzésű nemzet egymást túllicitáló benyalásán?
Előzmény: Kiky (13)
ilozvai Creative Commons License 2001.09.14 0 0 21
Nem azért, de honnan lehetett volna értesülni erről a 3 perc csendről. Igaz, hogy elég elfoglalt voltam az elmúlt napokban, de pl. a rádiót elég gyakran hallgattam, és a csendről egy büdös szó nem esett.
Másrészt elég elkeserítő a hozzászólásokból sütő cinizmus. Bár meglehet, én is ilyen vagyok. Hja kérem, magyar lélek. Matolcsy is mondta tegnap, öngyújtó nemzet vagyunk, de a fejekben azért még van egy kis probléma.
Előzmény: DeepBlue (-)
pancho Creative Commons License 2001.09.14 0 0 20
Jujj, b+, de meg vagyok rémülve és szégyenülve...
Te meg de el vagy szállva a kulturáltságodtól. Meg a szemellenződtől.
Előzmény: Kiky (18)
Kiky Creative Commons License 2001.09.14 0 0 19
Ja, és persze ülőhely, nem álló, nehogy véletlenül állva maradjál délben, merazqrvanagygáz.
Előzmény: Kiky (18)
Kiky Creative Commons License 2001.09.14 0 0 18
Igazából neked is totál igazad van. Ne is tartozz össze velük! Sőt, szerintem a magyarokkal se tartozz össze, még véletlenül se, mert ha egyszer mondjuk ilyet terveznél, akkor figyeld meg, az emberek 3 lépéssel el fognak húzódni tőled. Mondjuk ez lehet előny is. A villamoson mindig lesz helyed.
Előzmény: pancho (16)
Kiky Creative Commons License 2001.09.14 0 0 17
Szerintem sem. Ezért írtam, hogy ez tahóság.
Előzmény: Csokis (15)
pancho Creative Commons License 2001.09.14 0 0 16
Már bocs, de én ezekkel (az amerikaiakkal) nem tartozom össze. Nem is szeretnék. Kapják be, a nemzeti gyászt elrendelő Orbánnal meg a budapesti gyászt elrendelő és szintén seggnyaló Demszkyvel együtt.
Csokis Creative Commons License 2001.09.14 0 0 15
Nem hiszem, hogy ez kozombosseg, vagy bunkosag lenne. En ezt a gesztust ures frazisnak tartom (megcsak nem is seggnyalasnak), mert en nem erzek gyaszt ezugyben. Sajnalatot, szanalmat, szomorusagot igen, de nem gyaszolom az aldozatokat. Egyszeruen ennyi.
DeepBlue Creative Commons License 2001.09.14 0 0 14
Azert kivancsi vagyok, hogy mire gondoltak az otletgazdak. Felveszik videora a 3 percet, es elkuldik az amcsiknak, hogy lassak, mennyire egyutterzo a magyar nep? Vagy csak egyszeruen szereplesi vagybol talaltak ki?

Mindig lesznek talpnyalok. :(

Kiky Creative Commons License 2001.09.14 0 0 13
És ezt ti most mind komolyan is gondoljátok? Ennyire nagyfokú lenne a hideg közömbösség, bunkóság, tahóság hazánkban? Ezt nem hiszem el... Ha már nem emeltétek fel a hátsótokat, és nem fogtátok be a pofikáitokat délben, akkor most ne pampogjatok, hogy Amerika mit tenne a helyünkben, meg nem érdemlik meg, stb. A gesztus a fontos, annak a jelzése, hogy mi is összetartunk, és ezzel mutatjuk ki, hogy sajnáljuk az áldozatokat. Azzal nem mutatod ki az együttérzésedet, hogy „nagyon sajnálom őket, de elcsesztedköcsögBush, vagy úgykellnekedamerikamegérdemelted”, blabla.

Biztos olvastátok az Index cikkét, hogy a román haverjaink mit csináltak. Most mondjam azt, hogy róluk kellene példát vennünk? Ezexerint kedves szomszédaink már előbbre járnak nálunk az alapvető illem területén is...

Trin Dorg Creative Commons License 2001.09.14 0 0 12
Ja persze. Rohantak 56-ban is segíteni. Mi hülye polgárok meg most jöttünk le a falvédőről.

Tessék kicsit kijebb húzni már a nyelvecskét az USA fenekéből. Nem kell a meleg sz@rig benyalni!

Lehet még attól méltósággal emlékezni az áldozatokra! Sőt!!!

Csokis Creative Commons License 2001.09.14 0 0 11
azert a hazai katasztrofa mas. Azt teljesen megertem. (Mellesleg Reaganrol mas a velemenyem. O megcsinalta azt, amirol elotte n db amerikai elnok csak almodozott: felszamolta a Szovjetuniot. Belevitte egy olyan fegyverkezesi versenybe, amibe a Szu egyszeruen belerokkant. Nem egy brillians otlet, de lathatoan mukodott neki. Arrol nem is beszelve, hogy a konjunktura kihuzta a sz..bol a gazdasagot, amibe Carter batyo benyomta.)
Előzmény: pancho (9)
DRT Creative Commons License 2001.09.14 0 0 10
Újabban hajtasz a kimoderálódásra? :)
Előzmény: pancho (9)
pancho Creative Commons License 2001.09.14 0 0 9
Na, én akkor épp katona voltam, az akkori tisztek szerintem órákig is némagyászoltak, úgy be volt szarva mindenki, hogy háború lesz. És ne feledjük, akkor épp a hülye Reagan volt az elnök, aki már rádióban megtámadta a gonosz birodalmát, még ha csak mikrofonpróbaként is (ami véletlenül kiment adásba)...
Egyébként nem kell még a szomszédba se menni: amikor nálunk voltak pár éve a vonat- meg buszkatasztrófák, nem volt ekkora gyászlobogózás, némafelállás meg a fasz tudja mi az országban.
3 perc néma faszszopás Amerikának. Országunk vezetői élen járnak.
Előzmény: Csokis (7)
állati emlék Creative Commons License 2001.09.14 0 0 8
Nem tették volna meg. Én max az ötlet feletti döbbenetemben állok dermedten.
Csokis Creative Commons License 2001.09.14 0 0 7
En azert emlexem arra, amikor Brezsnyev elvtars temetesen egy perces nema vigyazz volt az iskolaban. TIsztara, mint amit Sztalinrol meseltek annak idejen a szulok. Annyi volt a kulonbseg, hogy itt mar csak a Magyar Radio tudositoja zokogott bele a mikrofonba, az utca igazibol le sem szarta, vagy csendben orult. Egyebkent Belgrad egy kicsit kozelebb van hozzank, jobban is ismerjuk oket. Az amerikai legitamadas artatlan civil aldozatai nem erdemeltek volna meg egy kis gyaszt? :-(
Előzmény: DeepBlue (4)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!