Keresés

Részletes keresés

Zoli Bacsi Creative Commons License 2001.11.11 0 0 52
A NumLock nem volt bekapcsolva, tehát: a Milán és az Uzseka adott rá 10-est.
Előzmény: Zoli Bacsi (51)
Zoli Bacsi Creative Commons License 2001.11.11 0 0 51
Még mindig nem hallottam az anyagot, de...
De hallva a nagyon pozitív vélemáényeket, meglepett, hogy a Hammer hangpróbáján 6.-ok lettek. A Milán és az Uzseka adott rá -est. Persze a 8,6-os átlag nagyon jó, de számomra egyre furcsább, hogy még a tabella alján lévő lemezek is milyen magas pontszámokat kapnak. Ha valakinek valami nem tetszik, akkor miért nem használja a skála alsó felét is?
Egyelőre még a Dream Theater triplával foglalom el magam kevés szabadidőmben, de utánuk következik a Borknagar.
Előzmény: won graven (47)
Thors Hammer Creative Commons License 2001.11.11 0 0 50
Dehogyis, most még meghallgatom az El Nora Alila-t, aztán :-)
Jóéjt.
Előzmény: won graven (49)
won graven Creative Commons License 2001.11.11 0 0 49
Úristen, még ébren ilyenkor?!? Na most már aztán mars aludni!

És igenis türelmetlenkedek! :-)

Előzmény: Thors Hammer (48)
Thors Hammer Creative Commons License 2001.11.11 0 0 48
Én majd a jövő héten írok, mit türelmetlenkedsz? :-)
Előzmény: won graven (47)
won graven Creative Commons License 2001.11.11 0 0 47
Na mi van, valami rosszat mondtam?

Ezt a nagy csöndet...

Előzmény: won graven (46)
won graven Creative Commons License 2001.11.06 0 0 46
Nekem nem sokat változott, maximum annyit, hogy most már: hihetetlenül fantasztikus!!! (tudod, Espé, rajongó típus :-) Verekednek az Anathemával az év albuma címért... mondjuk inkább az Anathema fog nyerni, de ez már csak az én ízlésem miatt :-)

Egyes vélemények szerint rosszabb a hangzása, mint a Quintessence-nek, én ezt fordítva hallom, mintha itt tisztább lenne, nem sercegnének annyira a gitárok. De majd jönnek úgyis az egyes vélemények, és elmondják :-)

Vintersorg pedig tökéletes utód, még ha nem is olyan egyedi a hangja, mint Garmé és Simené volt... jobbat úgyse találtak volna.

Lám, már megint nem jutott eszembe semmi különleges... na mindegy.

Előzmény: Zoli Bacsi (45)
Zoli Bacsi Creative Commons License 2001.11.06 0 0 45
Tudom, hogy kijött már az Empiricism.
Most nagyon el vagyok ásva a munkában, és egy ideig nem fogok lemezbolt körül járni, úgyhogy azok, akik már ismerik, tegyék meg, hogy megírják ide a véleményüket. Kösz.
Zoli Bacsi Creative Commons License 2001.10.10 0 0 44
Eredeti vagy sem, a Nature Metal fején találja a szeget. És ez a lényeg.
Ha letöltenem nem sikerül, akkor a hivatalos CD-ről ismerem meg az Empiricism-et. Persze, mint tudjuk, nálunk mindig a megjelenés után több héttel bukkannak fel a jó zenék.
Espé Creative Commons License 2001.10.09 0 0 43
Hát igen, ebben a modern világban már nagyon nehéz újat kitalálni.
Előzmény: Thors Hammer (42)
Thors Hammer Creative Commons License 2001.10.09 0 0 42
Azt írtam, "majdnem" idéztem. De még nem, hiszen nem is írtam meg.
Lopkodós meg azér vagy, mer... nem olvastad az angol szöveget? Na azér.
Előzmény: Espé (41)
Espé Creative Commons License 2001.10.09 0 0 41
Mit idéztél "tőlem"? Máris megírtad, vagy mi? Hát nem sokat pöcsöltél. :) És mér vagyok "én" lopkodós?
Előzmény: Thors Hammer (40)
Thors Hammer Creative Commons License 2001.10.09 0 0 40
Na tessék, így bízzon meg benned az ember, Espé! Én meg majdnem idéztem "tőled" egy nagyon olvasott internetes oldalon. :-)
Lopkodós.

:-)

livefast Creative Commons License 2001.10.09 0 0 39
Sok újat nem találtál ki, hiába nincs új a nap alatt :-)))

Vintersorg
“Cosmic Genesis” (9 tracks. 50:20 ).
Were it a fluke we would have known it by now. But as it is, it is not a fluke. After an E.P. and two full lengths, Vintersorg comes at us once again with some fresh and deeply satisfying Nature Metal. I use the term “Nature Metal” because while it sounds similar to Black Metal in the vein of Arcturus at times, it really lacks the occultic overtones. I don’t call it Viking Metal because it doesn’t really make use of Viking themes, although Till Fjalls and Odenmarkens Son may be construed that way. And finally, I don’t call it Norwegian Metal because he is from Sweden. I think Nature Metal sums it all up quite well.

I have the feeling that Vintersorg is a young man talented beyond his years as this album, like the others, display a vast resource of creative talent that is shown in his musicianship as well as his dynamic voice. As a painter Vintersorg paints a broad canvas. As a sculpture of tunes, he finely chisels each detail, creating a lifelike work of art. And with these talents Vintersorg has effectively captured the beauty and mystery of God’s grand universe and put it into song. This time he lets us even hear him singing in English on a few tracks. With these English lyrics Vintersorg is likely to greatly expand his listening audience, perhaps even get to tour the States. Most notable are the songs “Astral and Arcane”, “A Dialogue with the Stars”, and “Cosmic Genesis”. Finally, the album ends with a very stirring and quiet tune, “The Enigmatic Spirit”. It is simply beautiful. Cosmic Genesis is definitely one of the most significant Metal releases of recent memory.

Espé Creative Commons License 2001.10.09 0 0 38
Hogy képzeled? Életem első normális beszólása, azt máris ellopnád, szemét. :)
De azér télleg találó, nem?
Előzmény: Thors Hammer (37)
Thors Hammer Creative Commons License 2001.10.09 0 0 37
Nature Metal? Ez jó, ez tetszik. Espé, ha netán írok az Empiricism-ről, beleszőhetem ezt az elnevezést? :-) Majd odaírom, hogy egy kedves ismerősöm találta ki.

Jujj, és ma lesz, ha igaz, Empiricism-em :-))

Zoli Bacsi Creative Commons License 2001.10.09 0 0 36
OK, világos.
Legközelebb azért szebben illik kérnem!
Előzmény: Espé (34)
won graven Creative Commons License 2001.10.08 0 0 35
Nna, hát kétszer meghalgattam az Empiricism-et, és azt hiszem, méltó követője lesz a korábbiaknak... A durva vokál egészen hasonló Simen-éhez, a dallamos pedig természetesen jellegzetes Vintersorg. De mintha azért ő is próbálkozna néhány trükkös hajlítással... Na mindegy, ehhez kell még vagy tíz meghallgatás, hogy rendes véleményt mondhassak róla.
Espé Creative Commons License 2001.10.08 0 0 34
Egy haverom töltötte át a gépemre, úgyhogy nem tudok URL-t adni, bármilyen szépen is kérted.
Előzmény: Zoli Bacsi (33)
Zoli Bacsi Creative Commons License 2001.10.08 0 0 33
MI?!
Megjelent már, vagy letöltötted?
Adj URL-t, ha az utóbbi!
Előzmény: Espé (32)
Espé Creative Commons License 2001.10.07 0 0 32
Hallgatom mostan az új Borki lemezt, hát a hangzással nem vagyok kibékülve, főleg a durvulós részeknél nem, de a Vintersorg jókat énekel. Ez mondjuk a legelső nekifutásom, de tutira bejövős lemez, zeneileg a Quintessence-re hajaz leginkább, úgyhogy hajrá.
fmsahs2 Creative Commons License 2001.10.05 0 0 31
Az új énekessel kicsit megkavarodtam, most már vágom, csak azt hittem, hogy Simen is meg a Vintersong is énekel a Quintessencen. Ez a Vinter csávó tud úgy énekelni mint a Simen ? Ha nem hallhatom élőben ilyen gyönyörűen a Colossust, akkor megpusztulok.
Előzmény: Zoli Bacsi (30)
Zoli Bacsi Creative Commons License 2001.10.05 0 0 30
Nemcsak szám van, még, amin Simen énekel, hanem egész lemez is. A már említett Quintessence-en kívül az "The Archaic Course". Szerezd meg, elő szokott fordulni a Hammerben vagy az MCD-ben. Ott is végig Simen az énekes.
Az Archaic Course nagyon finom lemez. Az alapot képező folk hatások itt még erősebbek. SZeretni fogod.
Előzmény: fmsahs2 (24)
Zoli Bacsi Creative Commons License 2001.10.05 0 0 29
A Colossusban én minden hallgatáskor egyszerűen "feloldódok". Ez már több, mint zene: ez létállapot. Ember-természet kapcsolatában a legtökéletesebb harmónia pillanatai. Szavak sincsenek rá.
Előzmény: fmsahs2 (27)
Espé Creative Commons License 2001.10.02 0 0 28
Jól látod. Az a baj, hogy ha most magyaráznék, akkor elkezdenék áradozni, úgyhogy inkább elhagyom.
Előzmény: fmsahs2 (27)
fmsahs2 Creative Commons License 2001.10.02 0 0 27
A Colossus szövegét próbálom megérteni, de a Nature Metallal nálam nagyon betaláltál, mert lehet hogy hülye vagyok, de a Colossus szárnyaló-szomorú-szép szintiszőnyegei meg riffjei valahogy egyértelműen természeti képeket jelentenek nekem az első perctől.
Előzmény: Espé (20)
Espé Creative Commons License 2001.10.02 0 0 26
Aki Finntrollt hallgat, az kussol.
Előzmény: Törölt nick (21)
Espé Creative Commons License 2001.10.02 0 0 25
Nem mondom meg, szedd le az egész lemezt. Na jó, kezdd a Revolttal.
Előzmény: fmsahs2 (24)
fmsahs2 Creative Commons License 2001.10.02 0 0 24
Aztat vágom hogy most Dimmus, de mi olyan Borki szám van, amin ő énekel ?
Előzmény: Espé (22)
fmsahs2 Creative Commons License 2001.10.02 0 0 23
Aki Gorillazt istenit, az változatlanul inkább maradjon csendben.
Előzmény: Törölt nick (21)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!