Keresés

Részletes keresés

ID Creative Commons License 2001.09.05 0 0 78
igenigenigen!!!

de vannak a boldogtalanok, akik nem szeretik magukat és nem akarják magukat adni, mert nem akarnak olyanok lenni. és mindent megtennének, hogy olyannak érezzék magukat amilyenek vmiért lenni szeretnének. pl erősnek és hatalmasnak, határozottnak. innen meg egyenes út vezet az erőszakos megnyílvánulásokhoz.

továbbá biztos vannak akik csak unaloműzésképpen provokálják a többieket.

ezt a kettőt az életben seperc alatt megkülönbözteted, de ha csak a hozzászólásokra lehet alapozni, pl nekem nehezen megy.

Előzmény: Barsony (76)
pályázó Creative Commons License 2001.09.05 0 0 77
nahát! hogy megy ez a topikka! :-O
Barsony Creative Commons License 2001.09.05 0 0 76
Én ugy gondolom, hogy a vita az mindig vita, bármilyen szinten is, de tény, hogy vannak olyan emberek, akik az indexre kattintva belecsöppennek az ismert virtuális világba, ami eddig ok, csak nem mindenki tudja ezt reálisan kezelni. Gondolok arra, hogy megzavarodik, olyanokat ir, amit a képernyőtől felkelve már nem igazán vállalna.
Szóval engem nem az zavar, ha valaki hangosabban mondja meg a véleményét egy fórumban, hanem az, amikor torzit, látszólag szociális stb. frusztját adja ki a hozzáaszólások alkalmával. Ez pedig érződik.
De ez egy véglet és tulajdonképpen nem is ez a topic tárgya.
Én úgyanúgy irok itt, mint ahogyan beszélek barátaimmal, családommal, azaz a környezetemmel.
A nyiltság és őszinteség mindig imponálóbb számomra,mint az, amikor egyesek indexes haverai előtt akarva babért szerezni lerohan egy topicot, vagy annak gazdáját.Ha topikozok mások véleményére is kiváncsi vagyok, ha itt vagyok, magamat is képviselem. ez az egésznek az értelme, vagy nem ?

ID Creative Commons License 2001.09.05 0 0 75
hehe. hát ez nem jutott eszembe. nem szoktam viccből komolyan venni dolgokat. bár...
anyázás az volt. nem is értem mért. viccből?
már megint abba a hibába esek, hogy magamból indulok ki. nadehát azér van ez a topik hogy ez ne így legyen.
Előzmény: sereghajto (74)
sereghajto Creative Commons License 2001.09.05 0 0 74
Semmi gond. Gondoltam esetleg a vita kedvéért úgy teszel, mintha érdekelne. Ha kellően provokatív az ember, néha egészen bunkó véleményeket lehet kicsalni a többiekből.
Előzmény: ID (70)
sereghajto Creative Commons License 2001.09.05 0 0 73
Néhány napja én is előhalásztam a hatéves egyetemi jegyzeteimet, mert rémlett, hogy valahol már hallottam arról, amihez hasonlóról értekezett az egyik olvtárs.
Előzmény: kerub (71)
ID Creative Commons License 2001.09.05 0 0 72
vasz?
Előzmény: kerub (71)
kerub Creative Commons License 2001.09.05 0 0 71

Nagyon érdekes de a kedvenc témákhoz a hozzászólásaim hitelessége érdekében gyakran kell a szakirodalomhoz fordulnom. (pl. történelmi témák)
Szórakozva tanulok.
ID Creative Commons License 2001.09.05 0 0 70
hát elolvastam, bár kérésednek sajnos nem tehet eleget, mert a magyar focit nem ismerem, nem szeretem, nem útálom. sose adott rá okot, hogy odafigyeljek rá, ha magyarok játszanak, az technikailag unalmas. nyílván a éljanmagyar ha mondjuk a románok akarnak elverni, de ebben ki is merül a véleményem. többnyire a popikban a csalódottság csap össze a "hazafiassággal" (vagy focimagyarsággal), belőlem meg a csalódottság teljesen hiányzik, a hazafiasságról meg senkit sem akarok meggyőzni, akkor jelentősége nincs számomra.
Előzmény: sereghajto (69)
sereghajto Creative Commons License 2001.09.05 0 0 69
ID, ha vitázni szeretnél, esetleg látogass el ide. Csak a magyar focit kellene védni egy kicsit.
ID Creative Commons License 2001.09.05 0 0 68
a nemodafigyelésben különösen, és a támadókedvben is igazad van (csak hogy érezd, nem az a célom hogy kötöszködjek:) de azér nekem más a véleményem.
igazából ez nem is vita, mert te elmondod, hogy te hogy gondolod, én is elmondom hogy én hogyan és a két dolog nem ütközik akkor sem ha mást mondunk. ezt pedig sokan elvétik, hogy van 1 csomó olyan dolog (mint pl az, hogy szeretsz-e vitatkozni, vagy más okok miatt olvasod-írod hozzászólásaidat), amiben nincs jó megoldás és senkinek sem lehet igaza a másikkal szemben. és ha ilyenkor valaki támad, azt nem kell komolyan venni, mert nem goldolkozik.
persze ezzel együtt szvsz van értelme ilyen dolgokat megosztani egymással, ill inkább azt mondom, hogy szeretek ilyesmiről beszélgetni. pont azér, mert nem kell hogy bárkinek is igaza legyen és senki se téved.
ráadásul, ha jobban belegondolok lehet ilyen szubjektív dologban is tévedni, de arra kifejezetten kellemes ráébredni.
Előzmény: absentEE (67)
absentEE Creative Commons License 2001.09.05 0 0 67
na, most látom csak, hogy válaszoltál.
a vitázásról meg igen elkeserítő tapasztalatom van, sokszor ha bele is olvasok egy-egy télleg vitatkozós topicba, tisztára elmegy a kedvem a nemodafigyeléstől, meg a támadókedvtől. mintha (és tisztelet a kivételnek) csak azért nyilvánítanának véleményt, hogy bele lehessen kötni a másikba.
ez is 1 vitatéma, ezért féltem is leírni :)) de most már mindegy...
Előzmény: ID (37)
ID Creative Commons License 2001.09.05 0 0 66
szóval milyen lenne az, ha mindenkinek lenne egy kis kamera a monitoron, ami figyeli az arcodat, a program felismeri az arckifejezésedet meg az érzelmeket a grimasz mögött (a cikk szerint nagyobb megbízhatósággal mint egy ember) és amikor valaki hozzászól, akkor lenne egy kicsi arc a neve mellett, ami tudna mosolyogni, nevetni, mérges lenni, meglepődni stb. és senki se látná a saját arcának az ikonját csak a többiekét (mint ahogyan igazából se látod).

jó lenne ez?

ID Creative Commons License 2001.09.05 0 0 65
majd szóljatok ha valahol elszabadul a pokol. szeretném megtapasztalni. eddig nem találkoztam olyan vitával ahol igazán felszínre kerültek volna az érzelmek vagy az indulatok. kár hogy nem lehet erre rákeresni:) vagy mondjuk arra, hogy izgalmas, és akkor a gép, az alapján, hogy miket szoktam általában olvasgatni meg miket írok be, kiválasztja a topikok közül a nekem tetszőt.
olvastátok az arckifejezés-felismerős cikket? na az kellene nekem.

Előzmény: Barsony (62)
Abszolút Nulla Creative Commons License 2001.09.05 0 0 64
megkérem, mutasson be a húgának
Előzmény: sereghajto (63)
sereghajto Creative Commons License 2001.09.05 0 0 63
Ha fiúnicknek akad el a lélegzete tőled, az hogyan érint?
Előzmény: Abszolút Nulla (61)
Barsony Creative Commons License 2001.09.05 0 0 62
Igy már világosabb, mire gondoltál.Egyébként nem foglalt állást és az emlitett dologtól eltekintve nem volt vele bajom, sőt örültem,hogy csendesítette a bandát, beleértve engem is természetesen.Annyiból tanuság volt, hogy felmérjem, átlagban hogyan gondolkodnak az emberek a témáról.Csak az volt a baj, hogy sokakat az elszabadult pokol téritett tőle el.A többiekkel ellentétben Rali nagyon gerincesen kezelte később a témát.
Előzmény: ID (60)
Abszolút Nulla Creative Commons License 2001.09.05 0 0 61
azt akarom, hogy a női olvtársaknak elakadjon a lélegzetük, amikor meglátják a nevemet - és, azt hiszem, e téren több-kevesebb sikert már a magaménak mondhatok
Előzmény: ID (45)
ID Creative Commons License 2001.09.05 0 0 60
egyébként úgy értettem, hogy ha egy mod hibátlanul végzi a dolgát, akkor ebből nem következik az, hogy igazságos. pártatlan sem lehet, mert a pártatlanságot mindkét párt másképp fogja megítélni, a mod pedig nincsen feljogosítva arra, hogy saját magának a pártatlanságot célul tűzze ki. nem etikus, ha a mod állás foglal és ez abból következik, hogy nem egyenjogú vitapartner. mindez persze az ideális modra vonatkozik. amennyire az MM-et átolvastam nem annyira szubjektív döntés kérdése az, hogy mi a mod dolga.

szóval ez nem vonatkozik arra, ha valakinek, nem mint mod hanem mint ismerős, szívességet tesz.

Előzmény: Barsony (57)
ID Creative Commons License 2001.09.05 0 0 59
ok.
yo 8!
Előzmény: Barsony (58)
Barsony Creative Commons License 2001.09.05 0 0 58
nem te voltál. ezt nagyon jól tudod.
ID: a topiccimet igy nyilvánosan most hagyjuk. Egyébként ma máshogy látok sokmindent.Hidd el, akkor én is totál kikattant voltam.Te Rali tudod,miért.
Előzmény: rali (54)
Barsony Creative Commons License 2001.09.05 0 0 57
Totálisan egyetértek, csak abban nem, hogy nem lehetne igazságos. Mert az talán fair, ha egyesek hozzászólását akármilyen (baráti stb)alapon egyszerűen kivágja, hogy tisztára mossa az egyént ? Az igazság viszont az, hogy én nem is szeretném igy menteni a bőrömet, magamat aláznám meg vele. Az ember mindig vállalja mit ir. Én nem szégyenlem a temperamentumos megnyilvánulásaimat, csak egyetlen egyszer sértettem meg valakit ugy, hogy azt nagyon megbántam. Tisztáztuk később a dolgot,mailszinten, de szerintem nem bocsátott meg. Joggal. Nem az volt a baj, hogy ellentmondtam, hanem hagytam kiprovokálni a vitát.
pályázó:kérdésedre(nem indiszkrét):Németországban élek félig.Ott szoktam néha behonvágyasodni.
Jó éjt:-)
Előzmény: ID (53)
ID Creative Commons License 2001.09.05 0 0 56
melyik az a topik?
mosmár kiváncsi lettem.
Előzmény: rali (54)
rali Creative Commons License 2001.09.05 0 0 55
Nem is igazságot tesznek,egészen mást csinálnak.
Előzmény: ID (53)
rali Creative Commons License 2001.09.05 0 0 54
Én voltam a legfőbb ugató.
Előzmény: Barsony (52)
ID Creative Commons License 2001.09.05 0 0 53
így láltatlanban az mondom, hogy provokatívnak lenni hasznos, aki meg felhúzza magát vmin és ez az anyázásig fajul az ne netezzen mer megárt neki. a moderátor meg nem lehet igazságos, sztem neki nem ez a feladata. igazságot tenni nem lehet a MM alapján és nyílván nem is ez a célja.
Előzmény: Barsony (52)
Barsony Creative Commons License 2001.09.05 0 0 52
Az időhiányt ugy értettem,hogy nincs ideje mindig folyamatosan benne lennie minden témában és topicban, ami érdekli. Én ma több idővel rendelkezem mint régen, de igy sem tudok mindig mindent végig rendesen, nyugodtan átolvasni.(ha külfölön vagyok, akkor pedig mágugy sem).
A durvulásra volt példám, nyitottam egy topicot a törzsasztalon régebben, amikor valahogy elegem let a nyugdíjasokból, de lehet, hogy magammal nem voltam kibékülve. Ott sajnos nem mindenkinek tetszett a dolog és a moderátorok is megjelentek. De nem éppen igazságos módon.(pl. amikor már anyáztak, szószerint, az illető hölgy később kivágatatta a hozásszólásait, később vettem észre, egészen véletlenül).
Én nem voltam durva, inkább provokativ talán.
A mondanivalóm más volt, de ezt nem értették meg egyesek.
üdv

Előzmény: ID (49)
ID Creative Commons License 2001.09.04 0 0 51
szerencsés időszakot élek, mert kevésbe kerül a net (upc) és viszonylag sok időm van netezni. azt kezdem megtapasztalni, hogy tényleg rendszeresen kell olvasgatani hogy képben legyen az ember.
Előzmény: sereghajto (50)
sereghajto Creative Commons License 2001.09.04 0 0 50
Elég sok az elvi vita is. Általában csak anyázás megy egyébként ott is, de nem mindig, és nem minden témában. A Politikának megvan az a szépsége is, hogy még akkor is megéri érvelni, ha végül senkit nem győz meg az ember. Van ott jó pár igen értelmes ember, és azonnal rámutatnak a gyenge pontokra. Ebből sokat lehet tanulni.
De sajnos ez csak az igazán elszántaknak jó: fontos a folyamatos, vagy szinte folyamatos jelenlét.
Előzmény: ID (40)
ID Creative Commons License 2001.09.04 0 0 49
az időhiányt nem értem. úgy érted, hogy nincs ideje a topikkal foglalkozni?

sőt tulajdonképpen az eldurvulást sem értem, ill. nem nagyon tapasztaltam eddig. lehet, hogy nem veszem (elég) komolyan a topikokat.

Előzmény: Barsony (47)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!