Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Hooshee Creative Commons License 2002.10.09 0 0 28
És ez már lassú, amikor RG még kint élt, akkor a délelőtti megrendelés a délutáni gépen már ott figyelt :)
Előzmény: Lord Vader (27)
Lord Vader Creative Commons License 2002.10.09 0 0 27
Valami ilyesmi... :) De ha nem is kett?, max. 4 nap alatt eddig minden itt volt, ráadásul nem Bp.-n, hanem leszállítva vidékre. :)
Előzmény: Hooshee (26)
Hooshee Creative Commons License 2002.10.09 0 0 26
Te is arra gondolsz, hogy cirka 2 nap alatt szoktunk megkapni bármit, amihez nem kell konténer és repülővel lehet hozni? :))))))
Előzmény: Lord Vader (25)
Lord Vader Creative Commons License 2002.10.09 0 0 25
És mi volt 3 hónap ha szabad kérdeznem? Biciklivel hozták? :)
Előzmény: Kálámbó hadnagy (24)
Kálámbó hadnagy Creative Commons License 2002.10.09 0 0 24
Hoosheenak kb igaza van. USA-ban a Neon konkrétan kisautónak számít.

Itthon amikor az Emil Frey behozta, egész jó áron kínálták ezért sikerült néhányat eladni a műszerből, és hoznak is be kintről nagyon olcsón.

Az amerikai statisztika szerint nem megbízahtatalan az autó, de ha valam,i alkatrész kell, az halál (mámint itthon).

Elektromos visszpill. tükör: 80 rugó, 3 hónap volt két éve

Varshi Creative Commons License 2002.10.09 0 0 23
szenyor Lopez:

> Varshi: De ha ránézel egy Neonra, akkor az nem böhöm, nagymotorú, stb. Vagy csak általánosítás?

Igen.
:)
:-/

Előzmény: szenyor Lopez (19)
Lord Vader Creative Commons License 2002.10.09 0 0 22
Hooshee,
köszi a hirdetést, a 720 az alsó ára. :)

ZeTeC

Előzmény: Hooshee (21)
Hooshee Creative Commons License 2002.10.09 0 0 21
Igazából csak tippelek, mert az autót csak úgy nagy vonalakban ismerem. Szerintem azért nincs ára, mert

1 kint sz*rért-h*gyért hozzádvágják, nincs értéke (bocs).
2 igazából nem amerikai autó. Ezt úgy értem, hogy köze nincs ahhoz a feelinghez, amit az amerikai autótól elvár az ember, ergo aki amifan, az nem vesz ilyet.
3 annyira viszont amerikai, hogy az átlagpógár, akinek az amerikai autóról két dolog jut az eszébe, a 40 literes fogyasztás, meg az hogy hol fog alkatrészt venni, ne vegye meg.

Így aztán iszonyúan szűk a vásárlóközönség, aki tudja, hogy nem fogyaszt sokat, és alkatrészt sokszor hamarabb lehet hozzá kapni, mint mondjuk egy Audihoz (és pláne sokkal olcsóbban). Ezekből az emberekből nagyon kevés van, tehát mivel nicns kereslet, nagyon alacsonyak az árak. De olyan komoly tipushibáról, vagy gondról nincsenek emlékeim.

ps: gondolj a Ford Taurusra pl, egy top állapotú, emberes darabot hirdetnek most 720k HUF ért...

Előzmény: szenyor Lopez (16)
szenyor Lopez Creative Commons License 2002.10.09 0 0 20
Imádom a pörgős topicokat:)
szenyor Lopez Creative Commons License 2002.10.02 0 0 19
Varshi: De ha ránézel egy Neonra, akkor az nem böhöm, nagymotorú, stb. Vagy csak általánosítás?
Nyilván nincs presztízse sem, amire errefelé igencsak adnak :)
A megbízhatósága milyen? LeBaron eltűnt innen, pedig mostanra biztos vannak adatai.
Infomaker: És a Ladád képes 200-al is menni, ha úgy akarod miközben bent van 20 fok a kinti 35-tel szemben? ;)

Lopez

Infomaker Creative Commons License 2002.10.01 0 0 18
A fogyasztásokkal ne dobálózzunk, ha kérhetem, mert az 1500-Ladám jól beállítva egy két segédeszközzel 6,7-et eszik országúton, városban 8-at.
Varshi Creative Commons License 2002.10.01 0 0 17
Nem'tom, mennyire pontatlan ez mostanra, de tavaly valami olyasmit olvastam, hogy azért buknak nagyot pl. a Stratusok az értékükből 1-2 évesen, mert Amcsilandból direktbe sokkal olcsóbban hoznak alig használtakat...

Meg ahogy lentebb írta valaki: 10-ből 9.5 ember azt fogja mondani, hogy az amerikai autó nagy böhöm, drága szereltetni, és sokat fogyaszt. Pedig nem csak small block-ból áll a világ...

Előzmény: szenyor Lopez (16)
szenyor Lopez Creative Commons License 2002.10.01 0 0 16
Miért ilyen olcsók a Neonok? 900e-1.2M-ig lehet találni fullextrás 95-ös évjáratúakat. Megbízhatatlanok? Vagy csak szimplán ismeretlenek?
szenyor Lopez Creative Commons License 2002.09.13 0 0 15
Nini itt egy egyéves topic. Vannak újabb tapasztalatok Neon ügyben?
Zak Creative Commons License 2001.10.04 0 0 14
Béke poraikra...
Előzmény: Zak (13)
Zak Creative Commons License 2001.10.04 0 0 13
Hát igen. A Mitsu elôtt Bravam volt, azelôtt Tipom és mindkettôt szerettem, jó kocsik voltak.
Előzmény: szenyor Lopez (12)
szenyor Lopez Creative Commons License 2001.10.04 0 0 12
Szép darab. Én viszont inkább "átnyergelek" az autózás olasz oldalára, tartva az alkatrészektől és a szervizelési lehetőségektől. Egy némileg populárisabb Punto, Brava, Dedra vagy valamilyen Alfa jobb választás lesz valszeg. Nehéz ügy az autóvásárlás :)

Lopez

Előzmény: Zak (11)
Zak Creative Commons License 2001.10.04 0 0 11
Felhozom kicsit a topikot egy idei Neon-hirdetés szkennelésével.

szenyor Lopez Creative Commons License 2001.08.30 0 0 10
Szóval a bankok nyihognak, ha amcsi autóról van szó? Pedig én is igénybe vettem volna némi hitelt.
Köszi az infokat mindkettőtöknek.
Valszeg csak jövőre lesz a biznicből valami, úgyhogy majd igyexem kipróbálni valahol egyet. Nagyon jó árban vannak a korukhoz képest ezek a "dögök" és mellette jó gépnek tűnnek. Arról nem beszélve, hogy nem simul a környezetbe :) Az alkatrészektől kicsit tartok és arról sincs nagyon info, hogy mennyire megbízhatóak, dehát az úgyis inkább karbantartás függő.

Lopez

Lebaron Creative Commons License 2001.08.30 0 0 9
Előre és utólag is elnézést kérek mindenkitől, ha néha valamely betűből több van a kelleténél, a billentyűzetem vacakol, valószínüleg a kor... De hát ezt itt örököltem, és még nem kértem másikat:-))

Lebaron

Lebaron Creative Commons License 2001.08.30 0 0 8
Biztosítás? Röhögni fogsz, az 1.6-os Civic 5.600.- ft. volt egy negyedévre, de mivel az 1996 ccm befér a 1500-2000 közötti kategóriában, így maradt továbbra is 5.600.- forintocska negyedévente.

A fogyasztásról meg annyit, hogy apósom most panaszkodott , hogy a 600 ccm Trabantkája szürcsöli a 9 litert/100 kilométeren. Számoljunk csak...
Az biztos, hogy fajlagosan nem esznek sokat a jól beállított amcsi autók. Az Old's is megáll városban az 5 literjével 15-18 környékén.

Lebaron

Előzmény: Zak (6)
Lebaron Creative Commons License 2001.08.30 0 0 7
Zak !

Ne feledjük, hogy különbözőek vagyunk. Én a közel 1.80-ammal elférek benne, és amikor négyen ültünk benne akkor is mind a négyen elfértünk benne kénnyelmesen. Ahhoz képest pedig, hogy kétajtós , szerintem teljesen jó a tér hátul, pedig azt hiszem nem kell mondani, hogy az automata váltós autóban az ülés valahogy mindig egy kicsit hátrébb van állítva, mint a kézi váltós társában :-))

Az oldalrafordulós dolog pedig a Toyota Celica-ban igaz. Ott vagy le kellett húzódnom hátul ( és akkor a lábam nem fért az első űléstől ) , vagy a fejem a hátsó ablakot érte.

Persze a csomagtartója nem egy Caravánéval vetexik, de a 1/3-2/3 arányban dönthető üléstámla annak a célnak megfelel, amire ezt szánták. És ne feledjük, hogy nem családi nyaralóautónak szánták, hogy kutyát-macskát behányok hátul, meg a 15 gyereket, aztán irány a Balaton :-))

Én eddig meg voltam elégedve vele helyileg.

A futóművéről pedig annyit, hogy tetszik ahogy elnyeli a Pesti jó utak zaját ( persze csodákra nem képes ) de az biztos , hogy sínautóként lehet vele kanyarodni, fexi az utat rendesen...
A Civic-em sem volt egy magas autó ( 4doors, amerikai kivitel ) , de mikor hétvégén benéztem ez alá, rendesen elképedtem, hogy milyen alacsony...

Lebaron

Zak Creative Commons License 2001.08.30 0 0 6
Tényleg, biztosításilag hogy állsz? Azt tudom, hogy a bankok rögtön átmennek majréba, ha kölcsönnel akar venni az Mber amerikai kocsit, de mi a helyzet a biztosítókkal? Azok is ilyen hülyék?

Az árat meg tudom erôsíteni: amit én néztem, az akkor volt 3 éves, pont vizsga után, tartották 1.9M-re (Emil Frey) de ott rögtön modta a mittudoménymilyen ügyintézô-eladó, hogy neki zsebbe 150e és máris odaadta 1.5M-ért... ez volt öööö.... mikor is? A kisfiam születése táján, tehát kb két és fél éve.

Kicsit megnyugtattál a 1.5 Zsiga 12 liter, 1.2 Corsa 10 liter értékekkel, akkor a 2.4 A/T Sapporo klímával fôleg városban nem is olyan vészes a 12,7 :-))))

Adatok elvileg a www.allpar.com -on szépen össze vannak szedve, csak nekem monst valamiért nem megy ki kapcsolatom országon kívülre...

Előzmény: Lebaron (4)
Zak Creative Commons License 2001.08.30 0 0 5
Ez milyen érdekes :-))) a belsejérôl pont az ellenkezôjét írtad, mint az én benyomásaim voltak anno :-)))
Lebaron Creative Commons License 2001.08.30 0 0 4
Senyor Lopez!

"Tényleg szűk? Én 192cm vagyok. "

Nem hiszem, hogy neked még problémád lenne a magasságoddal. Szűknek pedig nem mondható. ( persze az Old'somhoz képest szűk -hehe:o))

"A motorja gondolom elég erős. Halk is belül? "

A motor ehhez a karosszériához elegendő. 132 lovacska, még így automata váltóval is megfelelő ( ne feledd , mindezt úgy mondom, hogy egy 125 lovas méregzsákból ültem át ebbe : Honda Civic )
A hangja megfelelő, 3500 felett is még csak halk morgásnak nevezhetjük. 5000 felett pedig már megbizsergeti az ember szívét, de nem kellemetlenül. Hétvégén végeztem rajta néhány karbantartó munkát a váltókar környékén , ezért a boxot kivettem, és akkor láttam, hogy a hangszigetelés milyen. Ki van az oda találva ( több réteg, vastagság, anyag stb... )

"Szerelni tudják az autószerelők, vagy spéci ember/szerszám kell hozzá? "
Van olyan szervíz, ahová érdemes vinni, és van olyan ahová nem. Ha minden jól megy , amilyen javításokat kell rajta végezni, azt meg tudja bárki csinálni, aki jó szakember. Ha nagy baj van, akkor megvan a hely ahová vinni kell. Alkatrészben pedig van egy olyan forrásom, akik nagyon jó áron tudják hozni a gyári alkatrészeket, nagyon rövid időn belül, általában a menő alkatrészboltok árának a 60%-ért.

"Miért ilyen olcsó? 1995-96-os modellek 1.5M körül vannak. Az amcsi származás miatt? "
Mert az amerikai autónak itt nincs keletje. Ja, és az a köztudat, hogy inged-gatyádat megeszi, meg benzinkutasnak kell lenned.
Pedig egy sz@rul beállított 1.5-ös zsiga is megeszi a városban a 12 litert. Vagy az anyósom 1.2-es Corsája simán ott van városban 10 liter körül. Akkor? Sok ez a 12 klímával, tempós pesti vezetéssel?
Nem hiszem.
És hát országúton pedig az a 6.5 önmagáért beszél...

Lebaron

Előzmény: szenyor Lopez (1)
Zak Creative Commons License 2001.08.30 0 0 3
Na én elmondom, amit tudok, aztán befogom, mert már nem sok közöm van a Neonhoz. Mongyuk kedvelem, szeretem, de ennyi.

Szóval nekem az volt a bajom vele hátul, hogy persze, el lehet férni két felnôttnek, de egyrészt szűk keresztben, másrészt közel volt a fejem a tetôhöz (180cm). Az elsô ülés támlája nyomta térdemet, ha rám volt beállítva a bal egy ülése. A feleségem nem sokkal alacsonyabb nálam, ô is így volt. (Mi akkor álltunk baba elôtt, nem mintha nem lett volna jó és elég nagyméretű a Tipo, de fene jó dolgunkban nem tudtunk mihez kezdeni magunkkal :-) ezért néztünk másik kocsit. Meg gyengusz volt 1.6 8v Tipo motorja.) A Maxi-Cosi szépen elfért benne hátul, de ha rendes, elôre nézô gyerekülést teszel bele, akkor a nagyobbacska gyerek nyújtott lábbal rugdalni fogja az üléstámlát. Eleinte asszony úgyis hátraül a gyerekülés mellé, úgy, kicsit srégen ülve mondjuk jól elfért volna, de hát erre nem lehet építeni, pláne ha jön a második.

Most '88 Mitsu Sapporoval (Galant-klón) járok, ami méretben inkább a Stratushoz közelít, mint a Neonhoz és hótt idegesít, amikor 2,5 éves kisfiam rugdalja a hátamat a támlán keresztül, plusz koszos lesz a cipôjétôl a sötétkék plüss. Vagy húzol rá védôt, akkor meg olyan mint egy kotonos ülés. :-) Na és a Neonban ennél rövidebb a hely.

A támlát le lehet hajtani ugyan, legalábbis amit én néztem, de hülyén. Ugyanis nem az egész támlát lehet lehajtani, hanem csak a közepét, tehát mongyuk egy olyan 30x40 cm területen. Egyrészt ennyivel magasabb lesz a hátsó ülés - helyet nem gyertél, másrészt ez inkább csak egy nagy lyuk, nem igaz igybenyitott utastér-csomitartó.

A comagtartó nekem kicsinek tűnt, (szintén standard teszt) asszony fonott füles nádkosara nem fér el benne állítva, vagyis nagyon lapos a csomagtartó, de ezt nem egyensúlyozza szélességgel sem.

Felszerelés teljesen oké, ami kellett bele (elektromos ablak elöl, központi zár, stb.) megvolt. Motor a szokott 2.0 132 LE, meglepôen pörgôs (asszem 6500 volt a piros?), alul is nyomatékos, tök jól használható európai feeling volt, a kéziváltó baromi jó, gyors, pontos, feszeses megvezetett; komoly felüdülés a Tipo közepes váltója után. Futómű inkább feszes, mint komfortos, de éppen emiatt úgy fordult sima úton a kocsi, mint a gokart. Mint autó, nagyon tetszett. Mint családi közlekedési eszköz, kevésbé...

Most már nagyon olcsón kéne adniuk ahhoz, hogy egy gyerekkel a Sapporoból vagy méretosztályából átszálljak bele, két gyerekkel meg pláne nem lehetne rádumálni, csak Stratusba. Szóval szvsz üljetek be elôbb mindannyian és próbáljátok ki a méreteit...

Lebaron Creative Commons License 2001.08.30 0 0 2
Na, megvolt a nullázás is, most már írhatunk érdemben is.

Én lassan egy hónapja vettem az autót. Használtan, első tulajdonostól, egy nyugdíjas mérnöktől. Ő meg 40 mi-vel vette annak idején. Szervízkönyv, erdeti prospektusok, stb...
Dodge Neon Sport Coupe a becsületes neve, 2.0 literes SOHC motorral, 65.000 km-el, automata váltó, klíma, ABS , légzsákok, el. tükrök.
Bár nevéből adódóan kétajtós,, de hátul két teljesértékű felnőtt hely van, elegendő fejtérrel.
A "cabforward" tervezésnek két nagy előnye van:
1. Nagyon nagy és kényelmes, a valóságnál még tágasabbnak tűnő utastérrel.
2. A kerekek kinnebb vannak tolva a sarkak felé, ettől nőtt a lábtér, és nagyobb lett a stabilitás.

Elől azt hiszem derekasan megállja a helyét a " biztonságiöv" teszten, ha kinyújtom jobbra a kezem messze nem érem el a jobboldali ajtót.
Hátu pedig a lábtér egy 1.80-as felnőttnek elegendő a lábtér, és a fejtér is, még a rossz úton való rugózásnál sem kerülsz közelebbi kontaktusba a tetővel

Lebaron

szenyor Lopez Creative Commons License 2001.08.30 0 0 1
Na akkor néhány kérdés:
Tényleg szűk? Én 192cm vagyok.
A motorja gondolom elég erős. Halk is belül?
Szerelni tudják az autószerelők, vagy spéci ember/szerszám kell hozzá?
Alkatrész van? Drága?
Miért ilyen olcsó? 1995-96-os modellek 1.5M körül vannak. Az amcsi származás miatt?

Lopez

szenyor Lopez Creative Commons License 2001.08.30 0 0 0
Hehe, nekem 0 infom van. Eddig....
Lebaron Creative Commons License 2001.08.30 0 0 topiknyitó
A tisztelt topictársak kezdeményezésére ezennel megnyitok egy új topikot, hogy ne kelljen szétoffolni más topikját.

Mindenki jöhet a tapasztalatokkal, hozzászólásokkal :-))

Lebaron

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!