Bizony, ez azért érdekes. Mellesleg előbb próbaképp beírtam az "Isten óvját" és válszolt, hogy ezt más egyszer beírtam. Bizony és nem is egyszer. Be beírni nem lehet.
Véber György: - Nem játszottunk jól, éppen ezért örülök, hogy mégis sikerült elhozni a három bajnoki pontot, elsősorban a csapategységnek köszönhetően.
Következő mérkőzés: szeptember 4. (vasárnap), 6. forduló: Újpest FC-Fót – Enying, Fót, 16:30
Elszenvedte első vereségét Véber György csapata, pedig a játék képe alapján még 10 emberrel is nyerniük kellett volna. Az első gól a 80. percben szabadrúgásból esett, majd egy kontrát követően végleg eldöntötte a meccset az Erőmű csapata.
Véber György: - Értékelhetetlen teljesítményt nyújtott a csapat, egyszerűen nem is értem mi volt. Ma délelőtt alapos fejmosást tartottam edzésen a fiúknak. Nekünk minden meccset komolyan kell venni és 110%-ot nyújtani, csak ebben az esetben tudunk eredményt elérni.
Következő mérkőzés:Újpest FC-Fót – RAFC, Fót, 17:30
Az Erőmű ellen kimegyek. Kicsit bajban leszek, mert kölyök korom óta az Erőműnek drukkolok itt lejjebb, de azt hiszem inkább az Újpest FC - Fót mellett leszek.
Ismét négy gólt rúgott Véber György csapata, ám ezúttal ez döntetlent ért. Remek változatos mérkőzést játszott a két csapat, ahol a mieink két gólos hátrányból álltak talpra!
Véber György: - Mezőnyben uraltuk a mérkőzést, ám a rendkívül rutinos Taksony szinte minden kisebb megingásunkat kihasználta. Vezetést szereztünk, majd az első félidő utolsó 10 percében volt egy holtpontunk, amikor megfordította a mérkőzést a Taksony. A második játékrészre nyílt játékkal jöttünk ki, s itt ki is jött a rutintalanságunk, ugyanis két gólosra növelte előnyét az ellenfél. Szerencsére azonban a srácok nem adták fel, feljöttünk egy gólra, de a Taksony ismét gólt szerzett. Óriási fegyverténynek tartom, hogy ezek után 2-4-ről ki tudtunk egyenlíteni, sőt az utolsó 10 percben szinte egykapuztunk, levegőben lógott a győztes gólunk. Nagyszerű mérkőzést játszottunk, jóval feljebb lévő osztályokban is megállta volna helyét ez a találkozó. Kezdetben kicsit féltem attól, hogy milyen lesz ez az osztály, de úgy értékelem nagyon hasznos a játékosok számára, hiszen jóval keményebb mérkőzéseken edződnek, mint az ifijúsági bajnokságok.
Következő mérkőzés: 2005.08.20.: Bp. Erőmű – Újpest FC-Fót, Budafoki út, 17.00 (Sajnos az Újpest FC-Fót azon kérelmét, hogy a mérkőzés 14:30-kor kezdődjön a Bp. Erőmű elutasította.)
III. Kerületi TUE–Újpest FC-Fót 1-4 (1-2) NB III, 1. forduló: Hévizi út, 200 néző. Jv.: Schnellbach Újpest FC-Fót: Csicsó – Vass Z., Szlezák, Czeichner, Hibó – Deák, (Kiss P.), Rottman, Dabasi – Vörös (Senyviczki) – Törőcsik, Nemuqita (Hibsch) Edző: Véber György Gólszerzők: Noska, ill. Dabasi (2), Vass Z., Nemuqita
A hétvégén megkezdődött az NB III-as bajnokság, benne az Újpest FC-Fót együttesével. Véber György és Szlezák Zoltán csapata (Szlezák játékosedzőként segédkezik) kiütéses győzelemmel kezdte a Duna-csoport küzdelmeit.
Véber György: - Nagyon vegyes érzelmekkel vártam mérkőzést, nem tudtam erőviszonyokat, felkészülési mérkőzések alatt gyengén muzsikáltunk, az edzésmunka viszont végig jó volt. A mérkőzésen kellemes meglepetés ért, abszolút pozitív volt a csapat a játéka, amit megbeszéltünk taktikailag maximálisan megvalósítottak, sőt az általam támasztott elvárásoknak is igyekeztek megfelelni, ehhez pluszba jött még 3-4 kiemelkedő teljesítmény, így végül is simán le tudtuk hozni a mérkőzést.
- Kicsit elvonatkoztatva a hétvégi mérkőzésről, szeretnénk ha bemutatná a csapatát?
- Kezdem akkor a legelején: Nyáron kaptam egy a felkérést, hogy a két évvel ezelőtti sikeres fiókcsapat után, szeretnék az újpesti ezt idén is megvalósítani. Nehezen indult a kezdet, egy hónappal ezelőtt kezdtünk el edzeni együtt a fiúkkal, de az első 1-2 hétben még változott is a keret.
Kikből áll most az Újpest FC-Fót csapata?
- Az eltervezett szerint sikerült megvalósítani a keretet, 20 Újpest nevelésű ifi játékos szerepel itt, kiegészülve 2 fótival, akik már a tavalyi gárdában is szerepeltek, továbbá igazoltunk 2 két új játékos, egyikük például Bánka Kristóf, aki sérülése miatt volt kénytelen kihagyni a bajnoki rajtot, ám szerdán már ott lehet a csapatban. Így kialakult tehát egy 25 fős keret, akikkel megpróbálunk minél eredményesebben szerepelni a 3. vonalban. A keretet többnyire 18-20 éve közötti fiatalok alkotják.
- Van a csapatnak egy örökifjú tagja is…
- Így van, Szlezák Zoltán nem csak, hogy a csapat tagja, de a segítőm is, amolyan játékos-pályaedző szerepkört tölt be. Szlezivel közel 15 évet futballoztam együtt, s úgy gondoltam a védelembe elkell egy rutinos játékos, ráadásul a fiatalok rendkívül sokat tanulhatnak tőle. Szlezák óriási segítségemre van, a pályán pedig hihetetlen milyen teljesítményt tud még ma is nyújtani, hétvégén is kiemelkedő volt.
- Hogy sikerült a felkészülés?
- Az első két hétben abszolút fizikális felkészülést végeztünk, a folytatásban pedig főleg taktikai jellegűeket. Sikerült játszanunk 5 edzőmérkőzést is, amelyből csupán egyet nyertünk csak, ezért féltettem is a csapatot a bajnoki küzdelmektől, hiszen a jelenlegi játékosok közül nem sokan játszottak eddig felnőtt bajnokságban. Viszont arra jó volt, hogy a hibákat remekül kihozta, s a bajnoki kezdésre ezeket szerencsére sikerült is korrigálni.
Következő mérkőzések: Aug. 17: Újpest FC-Fót – Taksony, Fót, 17.30 Aug. 20: Bp. Erőmű – Újpest FC-Fót, Budafoki út, 14.30 (?) Aug. 24: Újpest FC-Fót – RAFC, Fót 17:30
Hátt, annyira nem, be kell vallanom... Ugye a cél a másodosztály, nade miből? Az egyesület semmit sem gazdagodott az elmúlt 2 év alatt ( sőt...), azt nem tudom Veletek mi a helyzet, de sztem Ti sem tudnátok "eltartani" egy másodosztályú csapatot. Egy kicsit úgy érzem, h. ami nem megy, azt ne eröltessük, tudom, nem szabad előre ítélni, azonban most ezt gondolom. Olyan ez, mintha játszadozna az Újpest az FSE-vel; gyertek, tök jó lesz minden, aztán egy tollvonással vége az egésznek, mimeg csináljunk, amit akarunk/tudunk. Tom, h. az előző próbálkozás nem az Újpest miatt ért véget, de véget ért. Igazából én azt tartanám üdvözítőnek, hogyha csak 3-4 játékos jönne ( a legtehetségesebbek ), nem egy komplett csapat.
Szlezák Zoltán örül a fóti fiókcsapat "feltámadásának"
Két éve volt olyan hét, amikor az Újpest FC-Fót csapata az első, azaz feljutó helyen tanyázott az NB I/B tabelláján. Az újpesti utánpótlást foglalkoztató fiókcsapatunk Sarlós András, majd Mózner János vezetőedző irányításával azután is tisztességesen helytállt, s végül a középmezőnyben fejezte be a bajnoki küzdelmeket. Sajnálatos módon klubunk 2003 nyarán nem tudta tovább vállani a fiókcsapat fenntartásával járó anyagi terheket. Mivel az helyi önkormányzat sem volt képes erre, így a magára maradt együttes a következő másodosztályú bajnokságtól visszalépett, s helyette a Dunaújváros indulhatott el az NB I/B 2003/04-es bajnokságában.
Eddig a múlt. A jövő pedig ismét szép eredményekkel kecsegtet, hiszen a jelenleg az NB III utolsó helyén szerénykedő lila-fehér együttes nyártól újra az Újpest FC védőszárnyai alatt, klubunk fiókcsapataként folytatja tovább, és a név is újra a régi lesz: ősszel feléled poraiból az Újpest FC-Fóti SE! Fiókcsapatunk újraéledése kapcsán egy igazán illetékes, az együttes egykori kapitánya mondja el véleményét. Szlezák Zoltán másfél évtizedes újpesti klubtagság és többéves csapatkapitányság után viselte óriási rutinjával a fóti "csikócsapatban" is a kapitányi karszalagot. "Szlezi" aktív játékosként jelenleg az Újpest öregfiúk csapatát és a Romhány megye I-es bajnokságban szereplő együttesét erősíti.
Szlezák Zoltán: - Nagyon örülök, hogy újra lesz fiókcsapatunk Fóton! Szép emlékeket ébreszt bennem az ott eltöltött időszak. Akkor úttörő kezdeményezés volt a 2002/03-as csapat, hiszen ilyen magas osztályban előttünk még soha nem szerepelt fiókcsapat Magyarországon. Az elért eredményeink pedig egyértelműen bizonyítják, hogy van létjogosultsága egy ilyen együttesnek, hiszen fényesen beigazolódott, hogy az Újpest FC közvetlen utánpótlása képes megállni a helyét a második vonalban edződött, rutinos játékosokkal felálló ellenfelekkel szemben. Fiataljaink számára sem volt mindegy, hogy a tétnélküli, meglehetősen kétséges színvonalú junior-bajnokság helyett egy véresen komoly profi bajnokságban edződhettek hétről-hétre. Úgy gondolom, hogy az Újpest FC-Fót gárdáját két éve alkotó játékosállomány remekül megedződött, és később sem kallódott el. Érdeklődve várom, hogy az újjáalakuló kapcsolat révén miként alakul a fiókcsapat sorsa, és remélem, hogy ezúttal hosszabb távon is sikerül fenntartani a fiókcsapatot az újpesti utánpótlás számára. Ez egy járható út, ahol fontos, hogy a szakmai munka jó kezekben legyen, és talán az sem árt, ha lesz ott egy hozzám hasonlóan rutinos futballista is, aki képes összetartani a fiatalokat és tekintélyével képviselni a csapat érdekeit a futballpályán.