Csak, hogy egyszerű maradjak: pl. a Prizsma. Ráadásul nem mulitimbrális, ami szintén fály. Új bajom, hogy 24 MB RAM-nál többet nem tudok az STS-sel használni, és hiába van 1 GB RAM a gépben, 3 napja azon tökölődöm, hogy tudom elhitetni ezt a PÚ-val. Hiába írja az STS, hogy 752 MB free, ha 24 Mega benne van, akkor "kevés a memória" üzenetet ír ki.
A NordLead2 16 hang, a NordLead3 meg 24. De ne feledd, hogy nincsenek benne effektek (chorus, reverb meg hasonlók), plusz nem dinamikus a strukturája. Mit értessz "komolyabb" szintinek a Pulsar-ban?
Üzenem sajátmagamnak, hogy megvan a megoldás: ASIO panelekkel megoldható. Az meg örök talány, hogy ha a Pulsar egy komolyabb szintit max 8-14 hang polyfóniával tud maximálisan kihajtani (10!DSP-vel!!!) akkor mennyi, vagy milyen procija van egy NordLead-nak?????
Az FM1 nevű szinti elképesztő!!!! A PU1-ből át lehet emelni, már akinek van :)))
Pedig van tutti receptem: legyen nagyon ronda, és ósdi a kinézete, az üzembiztossága meg beton :))))
Csak az a kér, hogy jó drágák a pluginok a Pú-hoz. Sebaj, spórolok....
Nézegettem a Krémes honlapját, hát 1-2 ezer Eurót el lehet még költeni pár pluginre.... nem értem, ennyi fejlesztés mellett miért nem csinálnak SAJÁT audió-midi szekvenszert...
Én Tortajárót használok vele (mégpedig az mezei, otthoni változatot, ami csak oda csap ahova köll). Egyszer sem fagyott le ez. Amikor akarom az SW modul hangjait is használni, akkor a Yamaha XGWorks szekvencerével is birizgálom szegényt. Ugyanaz a végeredmény, csak rendesen össze kell kötni a virtuálkábelekkel a szekvencert meg a MIDI dobozokat a Pulszar kék-sziklás ablakaiban. Tulajdonképpen szerintem mindegy milyen szekvencert használsz, de azok jobbak (mint pl. a Cakewalk) amik engedik, hogy új hangszereket definiálj.
Különben néztem már a Logic-ot, de aszongyák baromi komplikált. A VST-n is gondolkoztam, de nem tudom megéri ez (mármint, hogy egy harmadik szekvencert vegyek, csak azért, hogy a Pulszar effekteket beépítve használjam az XTC installációval)?
PulzárIsten!!!!! Anyám, hogy szól!!!!! Már csak egy dolog hiányzik: tudnom kéne, mi az az ATOMSTABIL audio/midi szekvenszer, amivel MAKULÁTLANUL működik. Jójó, tudom, a VST-vel megy, de - bocs - nincs jobb?
Nem pont Pulsar téma, de krémvéres. Egy (hajdan egyszerű és áttekinthető) Luna +STS3000 install után kitaláltam egy egyszerűbb installációs és regisztrációs módszert Creamwareéknek, hátha olvassák itten :)
Szóval. Először szedd szét a PC-det, porold ki a tápegységet, és formattáld le a vinyót. Utána telepítsd fel kedvenc Windózodot, a szokásos óvintézkedésekkel. Miután minden frankó, tedd bele a kártyát, lásd el drájvereivel! Ezután olvasd ki a kártya verziószámát, emilezd el a gyártónak, aki erre visszaküld egy kulcsszámot. Ezt add hozzá az alaplap BIOS verziószámához, és írd fel egy papírra! Most töltsd le a netről az aktuális szoftver pakkot, amihez elég megadni bankkártyád számát és a pin kódot. Ha ezzel megvan, csomagold ki a pakkot, és indítsd el a setupot! Természetesen ki fog szólni, hogy ez így nem megy, hanem először installáld fel a régi szoftot, amit a mellékelt CD-n kaptál, de ehhez szükséges persze a regisztrációs kód! Ezt megkapod, ha a képernyőre kiírt azonosító ASCII kódjainak számértékét összeadod, és ezt kivonod a Nürnberg-Budapest távolságból. Az eredményt elküldöd a Creamwarenek, és ők visszaírják, hogy annak ellenére megadják a kódot, hogy ők repülőn járnak, nem autón. Na mindegy. Az új kód birtokában továbbmehetsz az installációval, kapsz egy ablakot, ahol legfontosabb személyi adataidat, és kedvenc zenei stílusodat kell megadni.
Az ablak bal felső sarkába be kell copyznod a képernyő jobb alsó sarkában látható óra állását, és már mehetsz is tovább! Ezután a régi szoftver már üzemképes, csak ugye nem ezt akartad használni, hanem az újat. Igenám, de a sampler szoftot csak erre tudod ráinyorálni! Tehát mehet a sampler install! Ehhez ismét néhány kódocskát ki kell olvasni a gépről, hozzáadni a szomszéd autójának a rendszámához, és kész is, mehet a mail, majd jön a válasz az autorizációval. Ezek után már gyerekjáték az install. Aztán le kell fejteni a régi szoftot, Regedit egy egész estét betöltve, majd jöhet a végleges szoft, ami hasonlóan megy, mint az első lépés, de ugyebár mostmár több gyakorlatunk van. És kész. Fennt van minden, ragyogóan műxik.
Ja, hogy most meg nem megy a VST az install után? Semmi gond, a HD formattálástól kezdve újra kell csinálni mindent, és most más TUTI fogja engedni a kártya drájvere.
A fenti eljárás sokkal gyorsabb és egyszerűbb, mint amit a Creamware most alkalmaz, ezért javaslom nekik megfontolásra...
Nnnna, Wami nélkül, ASIO-n keresztül már szóóóól!!! Érdekes, hogy ezek a bumburnyákok a spártaian szűkszavú prospektusban szinte észrevehetetlenül foglalkoznak CSET.INI - vel, pedig a hosszú, rotyogós és zaftos Pulsarnak ez az istene!!!! Ha itt nem jegyzed be kézzel (ááá, minek ide program??? Aki PÚ-zik, tanuljon meg programozni!), hogy 1=0 boardid, blablabl, enélkül persze, hogy szétfagy az egész. Most már csak az érdekelne, hogy miként tudok a Púból Wawot csinálni? A megfejtőnek hálás köszönet!
Az a baj, hogy a driverek nincsenek rendesen elnevezve. amikor kiütik egymást (pl. a PU3 kiüti az XTC-t) csak azt látom, hogy PU és PU3 driver. Ha elindítom az XTC-t, akkor kiírja, hogy a driver nem alkalmas az XTC futtatására. (hol vagyunk még a szekvenszerektől....?) Ami més Sasa szerint is gáz, hogy 50% processzorterhelésnél már sikít és LEFAGY......
"A PU III ezt is lenullázza, és megöli, helyrehozhatatlanul. De jó!!!"
...hehehe. "Megdöglött! ...de tök jó!!" Mi? Értem én mire célzol! :) Sajnálom, hogy ennyi problémád van vele, de szerintem ez egy externál dolog lehet. Én használom ezt Cakewalk-kal, SW1kXG-vel, yamahátas XGWorks szekvencerrel meg hasonlók, Windóz Me-n, és semmi gáz nincs! (mióta kivágtam azt a NVidia videó kártyát, lásd alul).
A MasterVerb nevű zengető egy audió-orgiában úszó koncertteremmé varázsolja hűvös kisszobánkat egy kattintással. Ha még a ProPakk Modular2 Waldorf hanghullám oscillator-ját rakod elé egy DelayS-el, az tuti hogy elradírozza minden Setup-kínt és regisztráció-bosszankodást! Egyébként a Lightwave szinti ami gyön a própakkal túlszárnyal minden más "kemény" szintit ami eddig a pulsarral használtam (persze szvsz, plusz ez nem vonatkozik a Modular2-re).
Sziszifuszi küzdelem....egyébként pl. a reverbje olyan, mint amit még sose hallottam számítógépből.... Lehet, hogy annyira siket lettem, mint egy ágyú, de én ilyen légies, hihetetlen borotvaéles, karcmentes reverbet még a Lexicon 480-ból se hallottam.........
Letöltöttem a 3.2-es drivert, ezzel stabilan működik, csak szaggat, mégpedig sűrűn..... A PU III ezt is lenullázza, és megöli, helyrehozhatatlanul. De jó!!!
BOcs, csak ködös vagyok, tehát nem a hangszerekkel, hanem a SETUP-pal nem lehet kommunikálni, mert leginkább az egér és a képernyőbeállításra >:X van kihegyezve, egy SB live korrektebb :((( És azért vagyok éktelenül pipa, mert eddig a következő hardverszemetekkel sz..tam Q... nagyot: Fast AVI Master Pro, Terratec EWS 64XL, és tudtommal made in Dajcsland mind a 2..... fogjatok le!!!!....
Ezért vesztették el a németek a II. világháborút. :(((( Én, a World Pulsar Center romjai alól üzenek hadat, a levét kinyomom a Creamwarénak, ha nem dolgozik rendesen! MÁR FÉL ÓRÁIG MŰKÖDÖTT!!!! Egyébként az effektek döbbenetes jól szólnak, a hangszerek sem rosszak, csak épp nem BÍROK vele kommunikálni, szinte 0 a beállítási lehetőség, tízmillió qurva hardwerkulcs, Key, S/n, mi a francnak?????? Ráadásul a barom, nem bírja felfogni, hogy nem PULSAR2, hanem XTC, és hiába írok be JÓ számokat, kiröhög, szétfagyasztja a rendszert, és az utóbbi 4 napban kb. már 30x installáltam a Windózt :((((( A prospektusa olyan bőbeszédű. mint egy trappista szerzetes, az összes krémhardverről egy komisszártovábbképzés, azaz: semmire se jó. Buék! :((((
Ja igen. Csak azt szerettem volna kérdezni, hogy Modular2-ben a tekerők és csúszkák állását, hogy lehet látni változtatás közben? Pl. a Envelope ADSR potikat. A teljes rendszerben gondom ez, de itt a legzavaróbb.
Valérió: Ez a keresztbekötés elég rosszul hangzik. Miért csak úgy? Pedig kivancsi vagyok a tapasztalatokra (ha lesznek), bar én egy LunaII-t szeretnék XTC-vel bővíteni és érdekelne, hogy milyenek az esélyek. Azt jól értem, hogy nem fog új IRQ-t használni? Abból mindig kevés van.
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!! Hol a baltám?!?!?!?! Ez nektek hangszer???????? 18 órája installálom!!!!!! SZétfagyasztja a gépemet, és a kódok bepötsögésétől már az ujjaim letörtek! Pu1 és XTC az STDM kábellel csak átlósan köthető össze..... MIÉRT???!!!
Van egy kis fejfájásom a Pulsarral, hangminőség szempontjából. Valahogy a szintik meg az a dobgép kong. A szintiknél meg mintha lehetne hallani ahogy a kis gate-k nyilnak meg csukodnak, ami kicsit bugyborékossá teszi a hangot. Ez mi a fenétől van? Nem jól rajzolok valamit? Érdekes módon, ha több szinti zajong együtt, ez nem hallható annyira. Ez már a própak elött is ilyen volt, pontosabban az első naptól kezdve hallottam ezt, még a demó számokon is kicsit, de gondoltam eddig, hogy majd lesimogatom ezt a problémát, de eddig nem sikerült.
A própakk kálváriám közepette kaptam egy Krémvér ügyfélszolgálati ímélt amiben közölte valami mókus velem, hogy ez augusztustól ingyen van. Rögtön kapcsolatba léptem a forgalmaztatóval aki meghökkenten közölte, hogy ez újdonság neki is és abban maradtunk, hogy leellenörzi a dolgot. Még várok a válaszra...
A hitelesség kedvéért ide leírom, hogy az Ulrich Fassbender, a CreamWare Support Service-től mondta ezt nekem. Herr Fassbender azóta nem jelentkezett.
A http://www.planetz.com/Pulsar.shtml a pulszarban tocsogók egyik otthona, ahol új barátokra és ellenségekre lelhetsz. Vannak demók is. Némelyik elég jó. Az ElectroClown-t mindeféleképpen hallgasd meg ha már ott vagy (nekem legalábbis tetszett ahogy gyürte rajta a srác az elektronokat keményen).
Még csak annyit, hogy a ProPack (pontosabban a Modular2 benne) minden fillért megér. Enélkül szerintem csak egy játék a Pulsar...
Sziasztok! Beizzítottam a PulZár I-emet, felsírt a baba, döbbenet a hangja. Frissítettem v.3-ra. Kérdések: (bocs, de igen buta vagyok még)
A Powerpack, a Modular II, stb. TÉNYLEG ingyenes, hogy, honnan, stb (csak 2-3 tőmondatot kérnék róla:)))
Demóanyagok (beállítások, MIDI, stb.) lelőhejje hol wan?
És a legfontosabb: miért fagyasztja szét a Logicot?????
Hogy a rákba olyan csendes a bemenete (85 dB) Brekout box nélkül?
A helyedben nem aggódnék, egy csomó dologról mondták-írták már, hogy ingyen van, csak éppen kulcsos, a user site-on meg nyoma sincs a szuper igéreteknek... (csoda, hogy a 3-ast le lehetett tölteni.)
Na jó, ez egy kicsit túlzás volt (most, hogy már megy a propack meg a Modular2 -amiért tulajdonképpen vettem én ezt az egész Pulszart- ezt elégedettségtől megnyugodtan bevallom), de a krémvér szarakodás elég pontos leírás. Az igazság az, hogy ez háromszor olyan hosszú volt mint amit leírtam, mert a propack-ot nem is ott vettem ahonnan a pulsar kártyát (ott nem is akartak tudni a propack-ról, lehet, hogy már volt élményük vele?), de ez az eladó nem volt olyan, csak én éreztem magam hülyének (köszönöm ezt az élményt, tisztelt Creamware!). Szegény szabadkozott is, hogy "...de kérem, ez nem a mi hibánk, ez a Creamware vállalat szoftvérje!".
Velem ennyire vérfagyasztó dolog nem történt, de az tény, hogy a szoftverkulcsokra kb. három hetet kellett várnom, miközben a programok ott voltak a CD-n, illetve le lehetett tölteni. Addigra írtam pár emilt, amire nemnagyon válaszoltak. Azután csoda és ott voltak a kulcsok a My Page-en, és akkor hirtelen válaszolt a Kenőcsáru minden levelemre. Szóval azt nem értettem, hogy miért kellett három hétig generálni a kulcsot, de biztos nagyon bonyolult az algoritmus. Én rettentő türelmetlen tudok lenni, ha valamit megveszek, azt azonnal használni is akarom. Nem tudom megszokni a várakozást. A/D-éknél is két-három hét volt szinte minden cucc. Én meg rágom a körmöm és éjszakánként felriadok, hogy holnap megkapom-e a jó hírt.
Hol vetted, Steveo? Nem láttam szinte sehol, pedig elvileg több cég is árulja, vagy nem?