Új vagyok még leopárd gekkó tartásban /8 hónapja/, és nagy gondban vagyok. Eddig minden simán ment, ettek szépen, gyakran megmutatták magukat, kézhez szokottak. Most viszont a fiúval /Kroko/ /egyébként 2 lány, egy pasi a trió/ van valami gond. Péntek este kivettem vacsorázni, és miközben vadászott, pont úgy fordult, hogy észerevettem, hogy a fenekénél van egy kis kitüremkedés. Rögtön utána néztem, hogy mi lehet az, és a gyanúm szerint kloáka előreesés, de nem olyan durva, mint itt a galériában a képen, hanem kb. 2 mm, ami kilóg. Akkor ez lehet, hogy nem is az? A kedve abszolút nem rossz, mert tegnap este meghajtotta az egyik csajt, és pénteken evett is. Most ott tartunk, hogy szombaton lemostam a fenekét, illetve ma beüzemeltem egy kiszolgált akváriumot ideiglenes lakhelynek, aminek az aljába csak papírtörlőket raktam./persze búvóhelyet, itatót, ilyesmiket raktam neki/ Lemostam betadinos vízzel, és átköltözött. Mit tudnék még tenni érte, vagy mi lehet a baja? Sajnos olyan doki, aki értene a hüllőkhöz nálunk nem igazán van, de azért hétfőn mindenképpen bepróbálkozom a kutyás dokinknál, hátha tud valamit mondani rá. Ugye kibírja addig, és nem lesz nagy gond?! Nagyon be vagyok tojva, aggódom érte. Az vígasztal csak, hogy amúgy nincs letargiában.
Légy szíves segítsetek. Előre is köszi. Üdv. Melinda.
Párásíts neki, akkor könnyebben meg tud szabadulni a maradék bőrtől, de ha nem sikerül neki, akkor óvatosan segíthetsz. Én is vettem már le a szemhélyáról.
Sima paint-om de holnap a párom itthon van majd megkérem hogy segitsen. Lenne egy kérdésem. Bocs ha fáraszto vagyok, de ezen a téren sok rémisztö dolgot olvastam. A fiun maradt egy kis vedlés, és nem tudja leszedni várjak hátha leszedi? A14-dik tücsök után már nem mertem adni többet de a mai nap már Valika is evett. a tücsök mindig mozog mert a csápjánál fogom meg ha nem tépi ki magának.
Milyen képnézegető programot használsz? Én ACDSee 9-t itt általában jobb klikk-> átméretezés és ott lekicsinyitem 512 kb alá.
Ami az etetést illeti a 14 db-t én sokallom picit. Én a felnött gekkóimat 2-3 naponta etetem, akkor kb. fejenként 3-4 db tücsköt esznek meg, de ez változó, van hogy még a fejüket is elforditják a tücsi elől... Ilyen szünetek után viszon van hogy zabálnak ezerrel... Próbáltad csipesszel a kiscsaj elött mozgatni az eleséget? Ha igy sem eszik, akkor türelem éppen sztrájkol.. :)
De kipróbálhatod, hogy kiveszed a fiút és úgy szórod be a tücsiket...
Na nemtudom hogy lehet ugy képet szinálni hogy ne legyen nagy a mérete. De dolgozom rajta. Ma vedlett a fiu kijött szem elött vedlett csináltam képet is rola de nagy lett.Apropo mennyit kell ennie egy kis gekkonak?Mert a fiu eleszi a lány elöl a kaját kiprobáltam, de 14 tücsök után feladtam mert mindet a fiu ette meg. Kétnaponta kell adni nekik? Mert neki ugy nem elég fojton szugerál hogy éhes. Most is néz, nem szeretném felhizlalni.Bár ma a lány (Vali) is ugyan ezt csinálta,e ö csak két tücsköt evett.
Azért nem sikerült képet felrakni, mert miután tallóztad és feltöltötted, megjelenik ugyan a kép lent piciben, de utána be is kell szúrni (balról mellette) Ezután már az írásod alatt is megjelik. Így próbáld meg! Már nagyon kíváncsi vagyok a kisfickóra!
Sziasztok. Gratula a tojglikgoz. Tök izgalmas lehet. Én nemtudom merjem e beválalni a tojásokat,de egyszer biztos be fogom.Csak azért hogy lássam mi bujik ki a tojásbol.Ha változik a lány viselkedése. Még mindig bujkál.A fiu viszont jol van,most is kinn van le is fénylépeztem,ja és ojan aranyos betettem neki csipesztöl a tücsköt de nem vátra meg mig beteszem hanem kikapta a kezemböl. azota ha meglátja a kezem azt hiszi kaja van és már jön is. Nagyon cuki.
Házilag készítettük a keltetőt! Műanyag dobozt körbevettem hungarocellel, hogy jól szigeteljen, víz, vízmelegítő, tégla és még egy kiesebb doboz a tojásoknak. :)
Van egy barna-fehér, ő a fiú, a neve Rusty és van egy ezüst tigriscsíkos-fehér, ő a lány, a neve Cony. Nem neálltam volna meg ennyinél, de jelenleg csak ők vannak. Régebben nagyon sokféle állatom volt.
Örülök, hogy helyre rázódnak a gekkós dolgaid. :o)
Megnéztem a neten a kutya fajt is meg a gekkot is,nagyon szép mind a kettö.Föleg a kutyus tetszett,mien szinüek?Akkor neked is kissebb állatfarmod van,mert gondolom nem áltál meg egypár gekkonál.Köszönöm az oldalt már olvasgatom és ugy néz ki nagy szükségem lessz rá, mert a párom tegnap monta hogy elhozhatom a másik gekkot is,a kisfiut. Én meg kaptam a lehetöségen és ma el is hoztam. Al ányt mintha kicserélték volna egyfojtába szemez a fiuval pedig egy hetet voltak csak külön.De a fiu egéssz máshogy viselkedik nem bujik el hanem a kövön alud egéssz nap.És odaadtam a csotányt is nekik megették A helyesirás nekem gond mert német a billentyüzetem és néha találom csak el a betüket na meg sose volt az erösségem ezért bocsánatot kérek. Azt akartam még kérdezni hogy mien nemüek a kutyusok?Nem szoktak összekapni?Nekünk csak egy Német spicc-ünk van de egyedül is vesszéjes,mert rossz a hallása és ezért kicsit kiszámithatatlan
Köszönöm a válaszaitokat,nagyon rendik vagytok. Hát nem tudom így lessz e valami a csotánybol,igy nem nagyon merem.Aterráriummal nincs baj csak a csotány tul kicsi,szerintem 5 mm,az meg mindenhol kifér.A tücsök is nagy truma volt számomra. A héten az egyik bemászott a nadrágomba,én meg sikitva téptem le magamrol a nadrágot.Erre a szomszéd kisfiu meg berohant hogy mi bajom van,a lányom meg a földön fetrengett a röhögéstöl.Pedig lassan megmerem fogni kézzel is a tücsköt.Az meg hogy kitépjem a lábát?Nem tudom,de az ötlet nem rossz.A párom sose menne bele 3 gekkoba, de most nem is ez a leg fontosabb,hanem hogy jol érezze ez az egy nálunk magát.Képeket mindenképp teszek fel majd rola,egyépként ma vettem észre hogy kis sziv van az orrán. Nektek miota van gekkotok? Van valakinek más állata is?
Hidd el ha megszokja az új helyét akkor többet lesz szem előtt... Enyémek is úgy tudnak hisztizni, hogy vegyem ki őket. Ha észreveszik hogy megnyílik az ajtó, szinte rohannak oda. Vagy ha tisztításkor benyúlkálok egybőlmásznak a kezemre. Szeretik ha foglalkoznak velük.
A csipeszről etetés nálam is nagy církusz mire normálisan meg tudom fogni vele tücsköt. De ez nálam azért jó mert így tisztába vagyok vele ki mennyit evett.
Az én Godim is sokáig egyedül volt, azt hittem depis, mert naphosszat csak egy helyben feküdt és este se lett aktívabb. Így vettem mellé egy párt, de sokáiig csak kerülgették egymást. Egyik az egyik sarokba, másik a másikba... De most hogy 3-an vannak, így együtt döglenek.
Ha majd előmerészkedik huzamosabb időre lefényképeznéd és feltennéd nekem?
Nem hiszem, hogy kloáka előesése lett volna. Láttam róla képet és a kis madagaszkárimnak nem volt kifordulva. Szegénykémnek indult egy folttal, de tényleg úgy nézett ki mintha penészes lenne... Aztán ez egyre nőtt és leszaggatta magáról.
A talaj régen kókuszrost volt, most azt tanácsólták cseréljem macskaalomra vagy homokra. Tehát karácsony óta macskaalom van bennt. Nincs vele semmi gondom.
Remélem segítettem. Nálad már volt gond a kloákájukkal?
hogy az elöttem szólot idézzem, tényleg ne siettesd. Kell neki egy kis idő.
Nem csak az furcsa neki hogy egyedül van, hanem a környezet is teljesen más.
Viszont megnyugodhatsz, ha eszik nincs semmi baj. Bel fog szokni. CSAk még ne próbáld őt kivenni. Hagy hogy belakja a terkót.
a csótit meg ha nem akarod, hogy kiszökjön figyeld míg meg nem eszi. Jobbat nem tudok. azt add neki oda először... VAgy ha van gusztusod tépd ki pár lábát az egyik oldalon akkor is fog mosorogni viszont már nem olyan ügyesen. Az üvegtállal ne is próbálkozz ezek a kis genyák bárhonnan kimásznak...
Alakul ez, ne siettesd... a beszokás nem két percig tart. Nálam is van, hogy belustulnak, főleg télen, amikor ritkábban kapnak enni és hidegebb is van, ilyenkor néha megvárják, hogy odamenjen hozzájuk a tücsök/féreg stb.
Az ideális terráriumból nem tudnak kiszökni az eleség-állatok, így egy idő így is-úgy is után megeszik őket a gekkók. :-)
Ma elöbujt a hejéröl, egyböl ugymegörültem. Igaz egy szöcske kellet hozzá.Betettem hozzá ugy hogy lássa az elkezdett mocorogni és lám csodát kidugta a fejét és kimászott nagyon lassan körbetekingetett kinyujtoztatta a lábát majd visszamászott a szikla alá. Megvárta mig a tücsök odamegy hozzá és ott ette meg a szikla alatt.
Volna egy buta kérdésem. A csotányt hogy adjam neki oda?Nem szeretném ha kiszökne és elszaporodna. Van egy tálja amibe a kis tücsköket teszem de félek onnan kimásznak, és azt nagyon nem szeretném.A csipesszel meg az a gond hogy nemtudok vele normálisan fogni. Még az jutott eszembe hogy az állatkereskedésben nem volt egyedül,most meg egyedül van.Lehet hogy e miatt zakkant meg.Lehet hogy ez az oka?Ha van ötletetek mindent szívesen olvasok. De megkaptam a mai 2-percemet:))))))))))))))))))))
Nekem mindkét "éjszakai" leó egyből felfigyel, ha beteszek valami mozgót (kaja-állat) a terráriumba, és hamarosan lecsapnak rá... amúgy különösen a nőstény kíváncsi, este 9-10 körül általában elkezd kaparászni az üvegen, mintha fel akarna mászni rajta, vagy mintha kérné, hogy vegyem ki... ha erre reagálva kiveszem, akkor körüljárkál, nézeget, ránk mászik és egy idő után, amikor már kielégítette a kíváncsiságát, akkor megnyugodva mászik vissza a kezemből a terráriumba.
Köszike a tanácsot. Akkor várok nem piszkálom. Tudhattam volna hogy a páromnak van igaza mindig igy járok,mindig igaza van. Egyépként ma voltam az állatkereskedésben és monta a nöci hogy ha kedveskedni akarok neki vigyek csotányt mert azt nagyon szereti. Adott 5 db-ot és alig engette meg hogy kifizessem. Neki is ö volt a kedvenc.
Ha nem rég került be a terkóba lehet, hogy nem szokta meg még a helyét. Az hogy az első napokban nem merészkedik elő normális. a hőfok is klassz neki szerintem. Legyen bent neki kaja meg víz, hagyd egy pár napot és szerintem elő fog jönni.
Ha pici kb 10 cm körüli nem hiszem hogy telelt volna, meg aztán a kereskedésekben nem is nagyon figyelnek az ilyesmire. Egyszerűen csak meg kell, hogy szokja az új helyét. A párodnak igaza van, meg kell szoknod, hogy éjszakai állat. Nappal az enyémek is cak szunyáltak. késő délután lettek aktívak, mikor már tudták, hogy kaja van.
Köszönöm a választ.Nappal 30 fok körül este 21-22. Az kevés? Szpot ízzo, talajfütés sajnos még nincs neki.De mikor megkaptam elötte egy napig melegítettem a hejét hogy meleg legyen a homok is.Mikor elhoztuk az állatkereskedésböl akkor volt hideg,most nemtudom meleg e,mert nem akarom piszkálni így nem is nagyon nyulok be, nemhogy hozzá,de meg kell néznem nincs mese.Olyan minta takarékos üzemmodba lenne, eszik igaz keveset,csomagot is hagy nekem.Jelen pillanatba a legnagyobb szikla alá ásta be magát és ott alszik.
Mivel fűtesz a gekkónak? Elég meleg van a terráriumban? Alacsonyabb hőfokon a hüllők inaktívabbá válnak és ez magyarázat lenne arra is h miért hideg az állat.