A barátom feltett egy kütyüt de nagyon nincs rá kapás. Valami olyat olvas ki a feltételekből, hogy ha lemondja, az aukció utáni jutalékot akkor is ki kell fizetnie.
Az árat már le tudta vinni, de a szállítási célországokat nem találja, hol tudja módosítani. Valamiért Magyarországra sem engedi küldeni, nem tudja hol lehet ezt beállítani. A .com-ra tette fel.
Ioss-ről annyit tudok hogy két cég között használjak. Olé, eBay rátette a szingapúri afát az eladott termékre, de ezzel nekem magán eladóként mi dolgom van? Ez nem világos, és nem derült ki a dorgálásodból sem. Ha befejezted az ekézésem, akkor írd meg ezt is kérlek.
Mondjuk legyel annyira tajekozott eladokent, hogy ha azt latod, hogy IOSS (2s-el irando) akkor ne pislogj, mint a vett malac, hanem tudd, hogy eszik vagy isszak.
Pl. tudnad, hogy ez unios jatek.
Az orszagot csak azert irtam, mert ha konkret kerdes van, akkor konkret adatokkal illik szolgalni :)
Jo dolog, hogy bodog bodogtalan arulhat, es meg a jogszabalyi alapok sincsenek meg hozza.
Ha mar megkaptad, ird ra a csomagr, abbol bajod nem lesz, bar a tavolkeleti orszag azert eleg tag fogalom volt, es az ottani helyi nyalanksagokat azert nem kell tudni
Üdv! Eladtam egy cuccot egy távol keleti vevőnek kb 150júró értékben. Az eBay az értesítésben írta, hogy a velvő megfizette az áfát VAT Paid: IOS ID és egy szám. Viszont én, mint magán személy eladó mit kéne kezdjek ezzel, mi lenne a dolgom vele? Megköszönném, ha valaki képbe raknak :) Köszi!
Üdv! Tudna valaki segíteni, hogy hol lehet beállítani az ebayen a cégem közösségi adószámát? Nem eladásra, hanem mint cégként, csak vásárlásra szeretném használni. Privát accoutom van, gondolom ebből is üzletire kéne váltani?
Én is 100% pozitív vagyok mindegyik accountomon, szóval nem ilyen jellegű sumákolás miatt csináltam többet. Eredetileg azért csináltam többet, mert többféle nagyon különböző jellegű termékem volt és átláthatóbb volt külön hirdetni. Azóta sokat változott a helyzet, sokkal kisebb a forgalmam, nincs is annyi féle cuccom, de megtartottam az összes accountot, kis forgalom mindegyiken van.
Ha több accountod van, nem vonják össze az összeget. Ettől persze még a hatályos szabályokat be kell tartani, de legalább nem cseszegetnek annyit.
Amúgy még mindig nem tudom, hogy be lehet-e normálisan állítani alanyi adómentes (tehát nem áfás) (KATÁs) business accountot. Alapból elcseszett az egész ebay konstrukciója, hogy regisztrálni tudsz a com-on, de-n, stb. még azt is meg tudod adni, hogy végülis nem amerikai/német/stb. vagy, de végül mégis rád akarnak húzni olyan szabályokat, amik nem vonatkoznak rád. Ha jól emékszem, már egy párszor nekifutottam ennek a problémának, de még nem találtam normális megoldást rá. Az fontos, hogy sajnos 3,1M Ft/év fölötti eladás nem lehet az EU-ba, akkor már áfásnak kell lenni. Ez is egy idióta szabály, régen jóval magasabb limitek voltak országonként, nem összesen. 1-2 éve valahol olvastam, hogy ez változni fog talán jövőre, méghozzá kedvező irányba, de még nem néztem utána. Egyelőre bőven alatta vagyok, így nem érint.
Amúgy ez független attól, hogy hova regisztráltál. Ugyanúgy kapni fogod más oldalon is, legfeljebb még nem értek el hozzád (vagy a limitet nem haladtad meg).
Amúgy ez független attól, hogy hova regisztráltál. Ugyanúgy kapni fogod ezt a többi oldalon is, maximum még nem jutottak el oda (vagy nem érted el a limitet).
Ők nem kezdenek vele semmit, hanem évente megy egy automatikus riport a NAV felé, hogy mennyi volt az éves eladásod. Gondolom mindegy, mit adsz meg, a NAV tudni fogja.
Máris jobb. Kapásbol kiderult, hogy a német oldalra regisztráltál. Azok ebből a szempontból hisztisebbek. Nekem a.com-os regisztrációval sose piszkaltak.
A lényeg, hogy életed a 30 eladás vagy 2000 eur kifizetést, és akkor el kell kérniuk az adószámod.
"vielen Dank, dass Sie regelmäßig bei eBay verkaufen. Mit entweder über 30 verkauften Artikeln oder Auszahlungen von über 2.000 € zählen Sie zu unseren besten Verkäufern oder Verkäuferinnen. Aufgrund des Plattformen-Steuertransparenzgesetzes sind wir als Marktplatz verpflichtet, bestimmte Steuerinformationen von Ihnen abzufragen.
Wenn Sie privat verkaufen, bedeutet das aber nicht, dass Sie auf Ihre Verkäufe Steuern zahlen müssen. Solange Sie mit Ihren Verkäufen keine Gewinne erzielen, der Verkaufspreis also niedriger als der Anschaffungspreis ist, zahlen Sie keine Steuern. Dies trifft für die meisten privaten Verkäufe zu. Haben Sie zum Beispiel einen Laptop für 3.000 € gekauft und verkaufen Sie ihn für 2.000 € auf eBay, dann müssen wir zwar Ihre Steueridentifikationsnummer abfragen, aber Sie zahlen auf diesen Verkauf in der Regel keine Steuern. Falls Sie keine Steueridentifikationsnummer haben, können Sie auch Ihren Geburtsort angeben. Auf unserer Verkäuferportalseite finden Sie Videos und Beispiele zum besseren Verständnis.
Für gewerbliche Verkäufer: Bitte ergänzen Sie eine von den zwei möglichen Steuernummern in Ihrem eBay Konto. Welche Nummer Sie angeben müssen, erfahren Sie auf unserer Hilfeseite. Wenn Sie die Steuernummer eingeben müssen, tun Sie dies bitte ohne den Schrägstrich."
Az eredetit nem tudod bemásolni? Nagyon gyengusz a fordítás. Egyébként a tavaly bevezetett gyakorlat finomított kiadása: azaz törvényileg, 2000 EUR és/vagy 30 eladás fölött meg kell adnod az adószámod, punktum. Amit magyaráznak, az az, hogy a sima magánszemélyek ne riadjanak meg, ettől még nem feltétlen keletkezik adófizetési kötelezettség, viszont a NAV felé mennek a jelentések, és ha akarnak, megkeresnek.
Pontosabbakat nem tudsz? Mennyire komoly? Mi van, ha nem adom meg? És továbbra is nyitott kérdés, honnan tudja majd az eBay, hogy nekem keletkezett e tényleges vagyongyarapodásom az eladásból?
Sziasztok! Már másodszor kapom ezt az e-mailt az ebay-tól. Kérdezném, hogy ti kaptatok már ilyet? És mennyire kell komolyan venni?
Azt sem tudom, mi alapján akarja eldönteni az eBay, hogy én mennyiért vettem anno azt a terméket, amit most eladok.
Itt a szöveg lefordítva németről:
"Köszönjük, hogy rendszeresen értékesít az eBay-en. Több mint 30 eladott termékével vagy 2000 euró feletti kifizetésével Ön az egyik legkelendőbb termékünk. A platformadó átláthatóságáról szóló törvény értelmében mi, mint piactér kötelesek vagyunk bizonyos adózási információkat kérni Öntől.
Ha azonban magántulajdonban értékesít , az nem jelenti azt, hogy adót kell fizetnie az eladásai után. Amíg az eladásaiból nem hoz nyereséget, azaz az eladási ár alacsonyabb, mint a vételár, addig nem fizet adót. Ez vonatkozik a legtöbb magáneladásra. Például, ha vásárolt egy laptopot 3000 euróért, és 2000 euróért eladta az eBay-en, akkor el kell kérnünk az adóazonosító jelét, de általában nem kell adót fizetnie az eladás után. Ha nem rendelkezik adóazonosító jellel, megadhatja a születési helyét is. Eladói portálunkon videókat és példákat talál a jobb megértés érdekében."
És nem túl érthető, hogy valaki telepakolja automatákkal, átvevőhelyekkel európa háromnegyedét és nem akarja megoldani, hogy országok között is működjön a szállítás.