Keresés

Részletes keresés

barbye Creative Commons License 2001.08.15 0 0 37
szerintem sem konkret vallasi ertekekrol van szo, hanem emberi ertekekrol...de mi van az ertelemmel?
Előzmény: Csülök (36)
Csülök Creative Commons License 2001.08.15 0 0 36
Nem akarok vallással kapcsolatos vitába keveredni, de azért azt elmondanám, hogy a tízparancsolat szinte valamennyi "parancsát" valamilyen formában valamennyi világvallás tartalmazza, ezek ugyanis, (na persze ma már nem mind feltétlenül érvényes az eredeti formában) általános emberi értékek, a nagy csoportban (családban, hordában, törzsben, nemzetben) történő együttélés lehetőségének alapfeltételei.
Előzmény: fönök (32)
noidea Creative Commons License 2001.08.15 0 0 35
Pont hogy nem vagyok az. De ez off.
Előzmény: fönök (30)
barbye Creative Commons License 2001.08.15 0 0 34
fönök. igazad van, nem is kell itt semmirol sem vitatkozni, engem a velemenyek erdekelnek, hogy ki mit gondol errol az egeszrol. erdekel, hogy egy ateistanak mi az elet ertelme, egy vallasosnak mi az elet ertelme, es a tobbieknek...nem hiszem, hogy ez vallas kerdese lenne...itt az egyes emberrol van szo, nem csoportokrol.
az ertekeivel teljesen tisztaban vagyok, es ertekelem is, de most nem ERTEKROL, hanem ERTELEMROL van szo.
barbye Creative Commons License 2001.08.15 0 0 33
tenyleg nem vagyok meg 25 sem, de ez a kerdes mar nagyon regota foglalkoztat.
egyik nap az jutott eszembe, hogy az egesz csak egy kemiai folyamat, amely tudatara ebredt...

gondolom, hogy nem talalunk konkret valaszt, de nagyon erdekel mindenki velemenye! erdekel, hogy ki mire jutott ezen a teren...

Előzmény: Mr Spock (29)
fönök Creative Commons License 2001.08.15 0 0 32
Mit gondolsz a mi "értékeink" honnan vannak? Elég csak, ha összehasonlítod az úttörök 12 pontját a tízparancsolattal.
Előzmény: barbye (21)
barbye Creative Commons License 2001.08.15 0 0 31
neked az elet parodia? ez is lehet egyfajta eletfelfogas. egyebkent regebbi beszelgeteseink utan fura, hogy ezt kerdezed.
Előzmény: Senkiházy (26)
fönök Creative Commons License 2001.08.15 0 0 30
Azt hiszem te ateista vagy, és mert én már sok ilyennel folytattam vitát erröl a kérdésröl, most nincs kedvem hozzá. A vitaindító azt kérdezte, hogy miért élünk, és ez az én válaszom. Aki nem érti, nézzen utána.
Előzmény: noidea (20)
Mr Spock Creative Commons License 2001.08.15 0 0 29
Kedves barbye,

miért élsz?......azert, mert megszulettel es ugy maradtal, vagy van egyeb oka is?

Ha saccolnom kellene, azt saccolnam, hogy 30 evesnel fiatalabb vagy. Miert? Mert ez a kerdes minden ertelmes (vagy meg felertelmes) ember fejeben felmerul, ahogy a tudata, mondhatnam "kinyilik". Es akkor jonnek az idevonatkozo izgalmas beszelgetesek barati korokben, ami aztan lecsitul, hiszen senki sem kepes egy meggyozo valasszal feljonni. A valasz remenytelensege miatt, kesobbiekben mar csak filozofusok vagy masok akiket fizetik ezert, foglalkoznak ezzel a kerdessel.

Termeszetesen ott van az egyetlen "kiut" amit az emberiseg kitalalt, a vallasok, miszerint Isten ezert, azert vagy amazert teremtette a vilagegyetemet, az eletet, az embert. Ezen belul sok variacio van, na dehat bizonyitek egyre sincs. Meg masra sincs. Tehat ami marad az sajnos nem tobb annal, minthogy NEM TUDJUK. Lehet hogy az eletnek van ertelme, de nem valoszinu hogy egy olyan szinten amit mi megerthetunk. Az is lehet, hogy az eletnek ugy, ahogy mi az "ertelmet" ertelemnek fogjuk fel, nem is letezik. Meg az is lehet (az en elmeletem), hogy az elet nem mas mint az anyagnak egy halmazallapota. Ugy mint gaz, cseppfolyos, szilard, elo. Valamilyen altalunk meg nem ismert ok miatt, lehet hogy a molekulak ugy csoportosulnak, hogy abbol elo anyag lesz (vagyis amit mi annak nevezunk).

Ne varjal el igazi valaszt, mert nincs.

Gabor
Ui: a 42 legalabb annyira jo magyarazat, mint akarmi mas (:-)

Előzmény: barbye (-)
barbye Creative Commons License 2001.08.15 0 0 28
miert, te mar megtaltad? en nagyon jol elvagyok igy is, es nem akarom megszuntetni az eletemet, csak megis mas lenne, ha ismernek valami konkret celt.
de feltehettem volna a kerdest ugy is, hogy mi ertelme van az egesz emberisegnek? nem csak az egyes ember eletenek celja erdekel, hanem ugy egyaltalan az eletnek, mint jelensegnek a celja...mire valo ez az egesz?
kicsit ironikusnak erzem egyebkent, hogy pont akkor kezdem ezt kerdezgetni, amikor nagyon-nagyon boldog vagyok...persze mar regota erdekel ez a tema...
Előzmény: CAIN (25)
CAIN Creative Commons License 2001.08.15 0 0 27
Miért ne lehetne véres valóság :)?
Előzmény: Senkiházy (26)
Senkiházy Creative Commons License 2001.08.15 0 0 26
Barbye, mondd meg az őszintét: Te paródia vagy, édes?
Előzmény: barbye (21)
CAIN Creative Commons License 2001.08.15 0 0 25
Akkor még nem találtad meg. Idővel mindenki talál magának v.mi monomániát és ez így helyes.
Persze hogy változna. A nagybani trendek persze nem, de kicsiben egy egész sor dolog. Gondold végig hogy csak a szűken vett családodban mennyi minden lenne másként.
Előzmény: barbye (18)
noidea Creative Commons License 2001.08.15 0 0 24
Na jó, de szerinted van válasz?

A Csend szava c. DeMello könyvben pl. hasonló hangzik el (nem szó szerint):

-Nincs válasz.
-Miért?
-Mert kérdés sincs.

Előzmény: barbye (22)
Csülök Creative Commons License 2001.08.15 0 0 23
Bizonyos Madách nevű Imre ezt meglehetősen pontosan megfogalmazta (legalább is számomra).

"A célt, tudom, még százszor el nem érem.
Mit sem tesz. A cél voltaképp mi is?
A cél, megszünte a dicső csatának,
A cél halál, az élet küzdelem,
S az ember célja e küzdés maga.
"

barbye Creative Commons License 2001.08.15 0 0 22
igazad van! ez nem valasz a kerdesemre.

szoval meg mindig varom a valaszokat a kerdesemre!
gondolom , nem en vagyok az egyeduli, akit ez erdekel.

Előzmény: noidea (20)
barbye Creative Commons License 2001.08.15 0 0 21
kereszteny ertekek? miert pont kereszteny? nem eleg ugy, hogy ertekek? egyebkent nem az ertekek erdekelnek, hanem az ertelme. es en nem vagyok kereszteny...
Előzmény: fönök (19)
noidea Creative Commons License 2001.08.15 0 0 20
Már hogy került volna?

Pont erre nem nagyon ad választ a keresztény világnézet. A reinkarnációt tagadja, a teremtéselmélete leegyszerűsített. Akkor miért?

Előzmény: fönök (19)
fönök Creative Commons License 2001.08.15 0 0 19
Akkor vegyük a keresztény értékeket, és a kérdésed megválaszolásra került.
Előzmény: barbye (17)
barbye Creative Commons License 2001.08.15 0 0 18
szerintem sincs ertelme az egesznek.ezzel nem azt akarom mondani,hogy veget akarok vetni az eletemnek, mert eszem agaban sincs, sot egy ideje nagyon boldog vagyok, de ettol fuggetlenul erdekelne, hogy ki milyen ertelmet lat abban, hogy el. valtozna e valami akkor, ha nem elnenk?
Előzmény: CAIN (16)
barbye Creative Commons License 2001.08.15 0 0 17
ezt ugy ertettem, hogy mikor megszuletsz, vagyis elkezdesz elni, akkor, ha nem teszel ellene semmit, vagy a sors nem tesz ellene semmit, akkor az egy jo par evig ugy is marad. szoval az volt a kerdes, hogy csak ugy elsz, mert megszulettel, vagy lett kozben konkret, vagy nem tul konkret celja?
Előzmény: fönök (13)
CAIN Creative Commons License 2001.08.15 0 0 16
Nincs értelme. Élvezi az ember az apró örömöket, aztán ha elég sok összegyűlik, akkor úgy érezheti a végén, hogy egészen elviselhető volt :).
De ha mindeáron értelmet akarsz bele vinni, akkor mutass rá valamire, ( gyereknevelés, sok lé, keresztény értékek, akármilyen értékek, fogyatékosok istápolása, vagy akármi ) aztán mond azt, hogy na ez lesz az. Ha sokat hajtogatod, magad is el fogod hinni, azonosulhatsz vele és máris van célja az életednek :).
Előzmény: barbye (12)
barbye Creative Commons License 2001.08.15 0 0 15
errol a konyvrol mar hallottam, lehet, hogy kozelebbrol szemugyre kene vennem...
Előzmény: scarabaeus (14)
scarabaeus Creative Commons License 2001.08.15 0 0 14
(Douglas Adams: Galaxis útikalauz stopposoknak)
Előzmény: barbye (11)
fönök Creative Commons License 2001.08.15 0 0 13
Ha megszületsz, utána nem maradsz "úgy".
Előzmény: barbye (-)
barbye Creative Commons License 2001.08.15 0 0 12
senki nem tudja, hogy miert el, vagy csak nem akarjatok megosztani egymassal? vagy csak nekem nem vilagos az elet ertelme?
barbye Creative Commons License 2001.08.15 0 0 11
ezt hogy kell ertelmezni?
Előzmény: scarabaeus (10)
scarabaeus Creative Commons License 2001.08.15 0 0 10
42
Előzmény: barbye (9)
barbye Creative Commons License 2001.08.15 0 0 9
de most komolyan! miert eltek? szerintetek mi az ertelme? van ertelme?
barbye Creative Commons License 2001.08.15 0 0 8
:-) ne aggodj, nem csak teged ver hulye emberekkel!
Előzmény: Mucuska (7)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!