"Csak azoknak, akiknek ez az egyik legerosebb elmenyuk... Mivel ebbol sok van, ezert konyebben lehet eloitelni, mint mondjuk ha hegymaszo lennel, es tiszta orom, hogy talalsz egy masikat."
Csak az egyik hegymászó nem fogja elítélni a másik hegymászót, amiért máshogy mássza a hegyet.
"Raadasul a zenenek az erzelemvilaghoz (lenne koze, de inkabb trend),"
Hát igen, sajnos tiszta divat az egész...
"Tehat egy rozsaszin vilagu diszkoslany nem a kannasboros pankcsajokkal fog baratkozni."
Hát igen, több, mint valószínű. Pedig lehet, hogy gondolkodásmódilag, érzelmileg nincs is olyan nagy különbség köztük, elvégre emberek mindketten, csak mondjuk az egyik úgy nőtt fel, hogy tücisek vették körül, és az számára a normális, a másik környezetében meg pont a punk volt az elfogadott. Mert nagyon sok múlik azon, hogy az ember milyen társaságban nő fel, főleg, a fiatalabbaknál, amíg nem jön rá, hogy igazából mi az ő stílusa. És minden stílusban megvannak a líraibb és a kevésbé lírai zenék, csak más a kifejezőeszköz. És ezt nem érti meg sok mindenki.
talán segítene, ha a közös zenés progikra komolyabban "rákészülnének" az emberek, alapozgatás, közös ivászat, filmnézés, ilyesmikkel... már ha van olyan fontos az egész:)) szvsz van.
Ezek az arcok akiket felsoroltal, ezek a feltuno kepviseloi a dolognak. Amit irtal az korrekt, valoban igy kene hallgatni a zenet, hogy mas hangulatokhoz mas fajta zene es nem trendeket meg stilusokat hallgatni, hanem hangulatokat es zenekarokat. Igy nezve ertelmetlen a vita. De igy csak paran nezik es nekem sincs mindig erom igy gondolni, mikor uvoltetik a diszkot meg a radiot, hogy "ez a jo zene, basszed!"...
Par haverom kikapcsoltatta a Nick Cave kazettat, mert mi ez a borzalom (pedig zeneileg kozel allnak hozza), mert nem tetszett a hangulata es osszetevesztettek a nemtetsziket a rosszal...
Ez itt a problema.
A legdurvább az volt, amikor az irc-n felmentem egy csatira (philosophy, azt hittem, ott értelmesek vannak), és még nem is mondtam egy szót sem, amikor letámadtak, mert a whois-ben látták, hogy a metallica nevű csatin is ott vagyok. Mert hogy a Metallicások tárgyakat törnek össze zenehallgatás közben, szóval brutális emberek.
GRrrrrr, ilyenkor leszek csak igazán az!
akkor most a másstílus-másnézőpontomat ide:
eléggé szívügyem ez a zenetolerancia dolog, nagyon sok különböző stílust kedvelek. viszont amiről ti beszéltek, az szerintem inkább mindenféle kultúrkonfliktusról szól, pl sörszagú rokkerek, nyálas diszkósok, narkós barkósok mittomén; nekem a zene és aziránti tolerancia nem személyeskedésről, hanem elsősorban a zenéről szól. sok mindent hallgatok/hallgattam, és minden zene más-más hangulathoz, környezethez, tudatállapothoz jött be. tehát ugyanaz a zene elsőre pl nem, de máshol, más fílinggel ezerrel stb. amit adott pillanatban nem tolerálok, az nem feltétlen csak a zene hibája (természetesen vannak vacak, fantáziátlan, lelketlen zenék is) hanem legalább annyira múlik azon, hogy mi van épp a kis fejemben. és szerencsére nem vagyunk egyformák:) az olyan viták, hogy miért jársz hosszú hajjal techno-bulira az egy másik téma.
nna, kíváncsian várom további meglátásaitokat;) peace. ddani
"Aztán meg érdekes lenne meghallgatni a más stílusirányzatok képviselőit is, mert ahogy néztem, főleg olyan hozzászólók voltak, akik a gitáros-basszusgitáros-dobos zenéket szeretik."
Szerettem volna, ha stilustalan marad a topik, de egyreszt engem mint metalost ismernek es en inditottam a topikot, tehat azok neznek be eloszor, akik mar ismernek, masreszt meg a rock zenet hallgatok talalkoznak a legvaskosabban a zenei intoleranciaval, meg a jazzerek. Minden mas megy a radioban, tehat KOTELEZO toleralni. Ami meg nem megy, az "fuj, szar, kapcsold ki ezt a szornyuseget" alapon megy.
"Azon filóztam, hogy sokaknak mért a zenei ízlés az egyik legmeghatározóbb szempont az emberek megítélésekor (és elítélésekor sajnos :( )."
Csak azoknak, akiknek ez az egyik legerosebb elmenyuk... Mivel ebbol sok van, ezert konyebben lehet eloitelni, mint mondjuk ha hegymaszo lennel, es tiszta orom, hogy talalsz egy masikat.
Ehhez kepest tenyleg konnyebb talalni egy masik figurat, aki ugyanazokat a zeneket hallgatja.
Raadasul a zenenek az erzelemvilaghoz (lenne koze, de inkabb trend), tehat egy rozsaszin vilagu diszkoslany nem a kannasboros pankcsajokkal fog baratkozni.
Azon filóztam, hogy sokaknak mért a zenei ízlés az egyik legmeghatározóbb szempont az emberek megítélésekor (és elítélésekor sajnos :( ).
Aztán meg érdekes lenne meghallgatni a más stílusirányzatok képviselőit is, mert ahogy néztem, főleg olyan hozzászólók voltak, akik a gitáros-basszusgitáros-dobos zenéket szeretik. (Direkt nem nevezem rocknak vagy punknak vagy mittoménminek.)
"Az a kar, hogy nem a sajat intoleranciad vezetett a dolgok felismeresehez, hanem masoke."
Valoban, amig nem talalkozik eroteljesen olyan emberekkel, akik mast szeretnek, addig fol sem merul, hogy egy zene csak szubjektive jo, mert mindig van, akinek nem tetszik...
Mondjuk ezzel legeroteljesebben 14 evesen talalkoztam, amikor tok pozitivan Metallicat akartam bemutatni a nepnek, hogy "hallga' de rohadt jo", erre csak lebaszast es mi ez a zajt, kaptam vissza.
De ezen kar ragni a szart...
"Szabad megkerdeznem, milyen eszkozokkel szandekoztok kuzdeni ezellen a tomeges intolerancia ellen?"
Termeszetesen elgazositassal! Ha nem tudnad en naci vagyok :), egyes topiktarsak szerint...
Valojaban, csak azt szeretnem megertetni, hogy a zenei izles ugyanaz, mint a gasztronomiai (nem biztos, h jo ez a szo ide...) izles.
András: elvileg van.Szóval több csoport van,mindnek más a neve,de mindegyikben vannak igénytelenek is.Ugyanúgy ahogy a punkzenén belül is vannak stílusok.Igazából azonban csak te tudsz különbséget tenni köztük ha megismered őket.
Krég:képzeld van igényes punk is.Ne legyél előítéletes.A hozzászólásodból az világlik ki,hogy életedben nem találkoztál igazi punkkal.
Vegul igazad is lenne, ha nem te lennnel az, aki kiejti ezeket a szavakat. Az a kar, hogy nem a sajat intoleranciad vezetett a dolgok felismeresehez, hanem masoke.
Szabad megkerdeznem, milyen eszkozokkel szandekoztok kuzdeni ezellen a tomeges intolerancia ellen?
Punk nev alatt en a Moszkvaterieket szidtam, van olyan haverom, akinel komolyan meglepodtem, mikor mondta, hogy punk. Komolyan azt hittem, hogy az a vonulat aki szetissza az agyat, a csaj resze, meg sikitozva berohan TCS-re, meg ha "eppen Nirvana Szmelz lajk tin szpiritet jaccak!".
Ez a haverom eppen Bad Brainst hallgatott, a kocsijaban.
Tenyleg, nincs valami megkulonboztetes az igenyes/igenytelen punkra? Kannasboros punk vagy politikai, vagy valami ilyesmi?
Mondanék én is egy kis véleményt.Szóval a punk így úgy is zene,bár igazából eszmei mondanivalójának kéne lennie(a legtöbb zenekarnál van is csak azok nem ismertek)és ez egy radikális politikai mozgalom is.A hardcore dettó.Szerintem inkább összefogás kéne a rockzenét kedvelők között nem egymás fikázása.
Hu sok mindent nem hagytal parlagon :)
A Rockbulit trefanak szantam, arra utaltam, hogy punkrock van, de a kedvenceimet nem hozza ide senki.
"mindenfele kepmutatas, pozolas nelkul"
Orulnek ha igy lenne (biztos van is), akikkel itthon talalkoztam csak pozoltak a hulye igenytelen voros cuccaikban, meg "ok most mindenkinel durvabbak" biztositotuvel a fulukben.
Egyebkent koszi a felvit, igy viszonyulok majd hozza.
Ha a kulfoldi punk uolyan igenyes megszolalasra, akkor az korrekt. Mondom en ezzel a magyar kannasboros, rossz cuccokban pozolunk dolgokkal talalkoztam, meg a cukorpunkkal. Valoban van cukormetal is, amit jol el lehet adni.
Na szoval az volt, hogy beirom ebbe a rockbulis topikba a Crossborder Fesztet, amin leginkabb hardcore es punk zenekarok lepnek fel, de az ausztriai reszen a Remember is, ami meg leginkabb crossover, mire a kovetkezo reakciok erkeznek:
TA:
MONDOM ROCKBULI!!! :)))
KORNhulio:
Hát ez jó car...
Én is csatlakoznék Andráshoz: JÓ ROCKBULIK-ról volna szó...
Foleg ez a KORNhulio bosszantott fel, TA-t mar kezdem megszokni ;-)
Andras, a punk egyszeru, dinamikus, sallangmentes rockzene, mindenfele kepmutatas, pozolas nelkul.
A legtobb kulfoldi punkzenekar ugyanolyan igenyes a megszolalasara, mint barmelyik mas mufaj zenekarai.
Egyebkent meg a Limp Bizkit is popzene, hat meg a Crazy Town, vagy a Linkin Park. Cukormetal ;-)