Keresés

Részletes keresés

e-papi Creative Commons License 2003.06.02 0 0 104
Ha bejelentkezel a tár.hu-ra mint bust, akkor ott kell lennije egy ikonnak, ami mellé az vagyon írva, hogy fájlkezelő. Ha arra ráböx, meg kell kapnod a webes tárhelyed tartalmát. Ott kell lennie 1 db. index.html fajlnak, meg a forrás alapján 1 db. index2.html fájlnak is, meg kellene latnod egy kepek nevű mappabejegyzést is. Erre klikkelve pedig az ImageXX.jpg képfájlok listáját kéne megkapnod.

Előzmény: Törölt nick (103)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.02 0 0 103
De hogy ellenőrizzem?

A szerkesztőbe, beszúráskor, csak a gépről tehetek képet be. Ez el van mentve html-ben, utánna meg feltöltöttem.
Próbáltam külön felrakni a képeket, és azt adni meg útvonalnak, de csak a gép meghajtóiról lehetett.
Vagy csináljam így csak ne beszúrjak, hanem írjam be a kódókat rendesen?

Előzmény: e-papi (102)
e-papi Creative Commons License 2003.06.02 0 0 102
1000 picimaci, 1/2reérthető voltam! :o)))
Az oldal bejött, a képek nem jöttek be. A másik címen viszont csak a tár.hu által adott alap honlap jött.
Előzmény: Törölt nick (101)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.02 0 0 101
Nekem bejön az előzőröl is, de azért itt egy másik.
Benned bízom ;-)
Előzmény: e-papi (100)
e-papi Creative Commons License 2003.06.02 0 0 100
Hát ebből nem derült ki. A címsorba másolva se jön el, a tár szerint nem található. Ellenőrizd az elérési utat.
Előzmény: Törölt nick (99)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.02 0 0 99
Valami oldal szerűséget szeretnék csinálni.
Első próbálkozásom ilyen téren. Gyakorlás képpen meg is van két oldal, fel is töltöttem, de nem bírom megfejteni, hogy miért nem látszanak a képek rajta.
Itt a cím
e-papi Creative Commons License 2003.05.17 0 0 98
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]Ez a szoveg
a kep melle
kene hogy
keruljon.
Előzmény: e-papi (97)
e-papi Creative Commons License 2003.05.16 0 0 97
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]Ez a szoveg
a kep melle
kene hogy
keruljon.
Giorgetto Creative Commons License 2003.02.14 0 0 96
Felteszem egy kicsit máshogy az előbbi kérdésemet, hátha.

rovat.phtml?rovatid=1

Szóval a rovat.phtml oldalba beleteszek egy java vagy VBScript-t, ami a window.location.search-l el tudja érni a ? mögötti részt. De honnan szedem elő az ID=1 rovatot, és hogyan illesztem be a rovat.phtml oldalba?

Előzmény: Giorgetto (88)
nyman Creative Commons License 2003.02.09 0 0 95
koszi, kibrobalom.
Előzmény: sssssss (93)
Attács Creative Commons License 2003.02.09 0 0 94
Ulead Gifanimator 5.0
Előzmény: CoBB (44)
sssssss Creative Commons License 2003.02.09 0 0 93
Keress rá a www.download.com-on a "thumbnail" szóra.
Előzmény: nyman (92)
nyman Creative Commons License 2003.02.08 0 0 92
Beteszem ide is a kerdesem:

Szeretnek vmi tematikus fotoalbumot felrakni egy weboldalra. Proszaltam a google pl. a "how to put photo album on your web page" meg rokonertelmu mondatok keresesevel, de nem talaltam olyat, ami tetszett volna. Illetve volt 1-2 online fotoalbumos oldal, aminek a felepitese mar tetszett, de tele vagy tele van mindenfele sallangos szoveggel vagy reklammal, vagy limitalt a kepek szama, vagy a tar merete stb. A fotoalbumos oldalra azert gondoltam, mert csak feltoltom a kepet es mindent megcsinal maga. Nezegettem nehany maganoldalt is, de egyikben sem talaltam meg a szamomra megfelelot.

Letezik valami sablon vagy hasonlo alabbira? Fapados, oldalak egyenkenti szerkesztesevel meg tudom csinalni de az ellegge idoigenyes, persze ha nincs jobb marad ez a modszer. Szal a kovetkezo egyszeru kovetelmeny.
1. A kepek tematikus rendszerbe (nyaralas 99, szulinap 98 stb) helyezkednek, tehat szukseges egy menu mongyuk oldalra, ahogy lehet tovabblepni
2. Az oldalakon egy egy temanal az indexkepek jelenjenek meg es majd erre rakattintva lehessen kinagyitani. A meretek legyenek lehetoleg egyformak.
3. A kinagyitott kep oldalrol lehessen eloreb, hatrebb lapozni, illetve ugrani elejere vegere,

Na kozben meg ezt irogattam keresgeltem tovabb es talaltam egy programot a, aminek a leirasa itt van: http://www.deneba.com/community/howto/online_album/. Itt beteszi az ember egy konyvtarstrukturaba a kepeket, a program megkrealja az oldalakat es mindenfele szoveggel lehet ellatni az egeszet. A vegen kiteszi html formatumban, ami mar siman feltoltheto. Ehhez hasonlot esetleg tud valaki ajanlani?

Hohó Creative Commons License 2003.02.01 0 0 91
Helló!
Giorgetto Creative Commons License 2003.01.31 0 0 90
és miként lehet egy olyan oldalt felépíteni, amelyben ilyen lekérdezéseket lehet tenni?
Előzmény: Qkac (89)
Qkac Creative Commons License 2003.01.31 0 0 89
lekéri a rovat.phtml oldalt úgy hogy előtte átadja ennek az oldalnak rovatid változó értékét, ami jelen esetben 1.
Előzmény: Giorgetto (88)
Giorgetto Creative Commons License 2003.01.29 0 0 88
rovat.phtml?rovatid=1

az ilyen hivatkozások müködését szeretném megismerni, rendkivül örülnék, ha valaki felvilágositana.

e-papi Creative Commons License 2002.12.03 0 0 87
Szóval a <textarea> tag se műxik hsz-ban. Káááár! :o((
Előzmény: e-papi (86)
e-papi Creative Commons License 2002.12.03 0 0 86
Kipróbálom, hsz-ban műxik-e a TEXTAREA tag, és hogy micsinál a kacsacsőrökkel. Saját gépen kipróbálva, a TEXTAREA-ba írt HTML kódot nem hajtotta végre, hanem megjelenítette. Azért írok ennyit, hogy a TEXTAREA scroll-ját is ki tugggyam próbálni.
Vajon soremeléshez itt is beszúrja a fórum scriptje a
taget?
Most majd kiderül. gondolom ez se lett nagy piros betű!
Micsinál vajon a div, vagy table tagekkel?

Na lássuk a medvét!

Előzmény: CoBB (85)
CoBB Creative Commons License 2002.08.14 0 0 85
Ja, ha 403-as hibát ad, egyszerűen nyomj egy frissítést neki, attól észhez tér.
Előzmény: CoBB (84)
CoBB Creative Commons License 2002.08.14 0 0 84
Próbálkoztál már CSS-sel? Sokkal több dolgot tudsz benne definiálni, mint magában a HTML-ben.

pl. nézd meg ezt a próbaoldalt, ez egész tűrhető, és nagyjából böngészőfüggetlen is. Itt mondjuk százalékokkal definiáltam minden méretet, amit csak lehetett, de megadhattam volna pixelben is (csak a felbontásfüggetlen dolgokat jobban szeretem :)

CoBB

Előzmény: Pivovar (81)
Pivovar Creative Commons License 2002.08.14 0 0 83
Hm, ebben igazad van - bár úgy látom, a kényelmes többség azt sem tudja, hogy lehet(-e) rajta állítani :)
Ugyanez a képernyő beállításánál is érvényes kis mértékben (a "rendszer betűméret" kis betű vagy a nagyobb), ott is látható változás - de hát gondoltam, a nyomtató könnyebb eset :)
A lapok sajnos nyomtatandók is, mert bár érdekesek képernyőről is, részletes "idegenvezetés" van rajtuk, amit a túrázó jobb, ha magával visz...
Előzmény: e-papi (82)
e-papi Creative Commons License 2002.08.13 0 0 82
Hááát, nincs jobb 5letem, mint a fix szélességű táblázat. Erről a nyomtatási hibáról még nem hallottam, persze igen ritkán szokok weblapokat nyomtatni.
Csak úgy halkan hadd jegyezzem meg, hogy hiába rendezed el a szövegedet a fix szélességen, ha valaki a böngészőjében más betűméretet állít be, másként fogja látni. (Nézet -> Szövegméret)
Előzmény: Pivovar (81)
Pivovar Creative Commons License 2002.08.13 0 0 81
Ez már a második hely, ahol próbálkozom, remélem, ez még nem flood :)

Üdv!
Tudna valaki segíteni?
Le akarom korlátozni egy weblap szélességét 780 pixelesre, hogy teljesen ugyanúgy jelenhessen meg egy 800x600 képernyőn a lényeges rész, mint egy nagyobb felbontásnál (leszámítva jobbra kilógó üres részt persze).

Próbáltam frame-ekkel, szuperul néz ki, de:
- nem gördíthető a szöveg space-szel vagy kurzorral, ha nincs gördítősáv engedélyezve
- ha meg van, kicsit gáz a képernyő "közepén".

Próbáltam egyszerűen fixált szélességű táblázatelemekkel, ez képernyőn pont azt adja, amit akarok, csakhogy:

- nyomtatáskor néhány karakter hiányzik jobbról a papírról (iexplorer bevallott hibája táblázatok nyomtatásakor)

Csökkenthetném a betűméretet és/vagy a táblázatok szélességét, de így pont jó minden, nem volna jó tovább kicsinyíteni...

Tippek? (a szerencsés nyertes megnézheti a végeredményt és alkalomadtán meghívom egy korsó weblaptémára :)

CoBB Creative Commons License 2001.12.19 0 0 80
No de mégis, mire való a Béta? :)))
Előzmény: e-papi (79)
e-papi Creative Commons License 2001.12.19 0 0 79
Aha! Így már értem. És igazságod vagyon!
Amikor elkezdtem ide írogatni, meg akkor ismerkedtem a HTML-lel is, a táblázatkezelő tagek már nem mentek át. De el tom képzelni, milyen kalamajkát okozhattak az elrontott hsz-ok! :o)))
Előzmény: CoBB (78)
CoBB Creative Commons License 2001.12.19 0 0 78
Húha, nem igazán nyerő ilyen hülyén fogalmazni. Bocsánat. Csupán arra utaltam, hogy általában bölcs dolog minél kevesebb biztonsági rést hagyni, csak most éppen a html tagek szűrése felől közelítettük meg a dolgot.
Előzmény: e-papi (77)
e-papi Creative Commons License 2001.12.19 0 0 77
Akkor nem igazán értelek!
Előzmény: CoBB (75)
e-papi Creative Commons License 2001.12.19 0 0 76
Igen, a betűméretváltással le lehetett leplezni ezeket a kísérleteket.
Előzmény: CoBB (73)
CoBB Creative Commons License 2001.12.19 0 0 75
Most nem feltétlenül az Index előrelátásáról van szó.
Előzmény: e-papi (74)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!