Keresés

Részletes keresés

youdyt Creative Commons License 2023.06.13 0 0 5017

Akkor érdemes valamennyivel feltölteni a kártyát, plusz a napi jegyek, ha kirándulni megyünk?

Sajnos a telefonom még nem elég okos az eSim kártyához... :( 

Előzmény: jazzcool1,2 (5016)
jazzcool1,2 Creative Commons License 2023.06.13 0 1 5016

40 Km napijegy busz+vonat.

ha nem veszel napijegyet, akkor a kártyán lévő pénzből vonják le a viteldíjat. illetve ha túllépnéd mondjuk a 40 km-et, akkor is abból az általános kerestből veszi le a pénzt. az anonym kártyát is telefonra letöltött applikációval lehet a legkönnyebben feltölteni.

telefon, pld ez: https://wizz.breezesim.com/products/esimg_il_u?search=Israel&searchIso=IL&iccid=

Előzmény: youdyt (5015)
youdyt Creative Commons License 2023.06.13 0 0 5015

Igen, valószínűleg vonattal fogunk menni, mert gyorsabb...

A Rav Kav appban a reptérről Jeruzsálemi vonatállomásig napi jegyet látok 40 km-ig, vonattal napi  28 NIs értékben. Ja, és mindezt Anonymous kártyára állítva.

Ezt kellne választanom, nem a 75 km-t?

Jeruzsálemen belül még aznap fogunk vagy négyszer buszozni, így gondolom mindenképpen a napijegyet éri meg venni.

Még az nem világos nekem, hogy mi a különbség a napijegy vásárlása, és az appban felkínált 30, 50, 100 stb. Nis feltöltési lehetőségek között? 

Végül az internethasználatot kellene már csak tudnom, hogy hogyan tegyem. Roomingban nagyon drága lenne 10 napra.

Ajánlották, hogy rendeljek még itthon telefonkártyát, és a reptéren vegyem meg.

Azt viszont nem tudom, hogy melyik csomagban érdemes nekem gondolkodnom, és a rendelés hogyan zajlik...

Bocs a sok kérdésért... :) 

Előzmény: jazzcool1,2 (5014)
jazzcool1,2 Creative Commons License 2023.06.08 0 1 5014

jár: https://www.touristisrael.com/bus-ben-gurion-airport-jerusalem/20176/  Terminal 3, érkezési szint.

de! vonattal menjél, az 30 percenként indul és a menetidő max 25 perc. 

Előzmény: youdyt (5013)
youdyt Creative Commons License 2023.06.08 0 0 5013

Köszönöm a válaszodat, nagyon hasznos volt nekem. :)

Esetleg még abban segítenél, hogy jár- e a 485-ös busz, ami a reptérről Jeruzsálembe vinne? Ha igen, akkor az is a 3-as terminál  (emeletén?...) található?

Előzmény: jazzcool1,2 (5012)
jazzcool1,2 Creative Commons License 2023.06.07 0 1 5012

a gép az 1-es terminálon száll le, ahonnan busszal hoznak át a fő terminálra, a 3-asra, ahol beléptetnek az országba. kimész az épületből, és ott lesz egy szinttel lejjebb a vonat, amivel elmész Jeruzsálembe. Rögtön ott van a központi buszpályaudvar, ahonnan indulnak a buszok Eilatra. a vonat 30 percenként közlekedik, a busz, azt hiszem 444-es,  menetrendjét ki kell guglizni. 

Előzmény: youdyt (5011)
youdyt Creative Commons License 2023.06.07 0 1 5011

Úgy látom nem túl aktív most a fórum, de írok újra, hátha mégis látja valaki hamarosan ezt a bejegyzésemet (is)...

Szeretnék Tel Avivból, pontosabban a reptérről Eilatba jutni. Láttam vonat-busz variációt is, amikor is vonattal a repülőtérről Be'ér Shebába lehet menni, majd onnan busszal Eilatig.

Az a része viszont nem világos, hogy arra a terminálra (1.vagy 3.?)érkezik a Ryanair gépe is, ahonnan a vonat is indul Be'ér Shebába?  

A másik problémám pedig az, hogy meg kell-e előre venni a buszjegyet, ahogy Tel Avivban meg kellene, ha csak busszal mennék Eilatig?

Ez utóbbi a héber nyelv hiánya miatt esélytelen, viszont így a szállást sem tudom lefoglalni Eilatban, mert ha nem kapok ott helyben jegyet, akkor ugrott az aznapi lejutás....

Hálás lennék minden jótanácsért. :) 

youdyt Creative Commons License 2023.05.29 0 0 5010

Sziasztok! 

Szeretném megkérdezni, hogy a Revolut kártya mennyire használható fizetésre, valamint létezik-e olyan ATM Jeruzsálemben, amiből ingyen lehet felvenni pénzt ugyancsak a Revolut kártyával?

jazzcool1,2 Creative Commons License 2023.05.14 0 1 5009

Kb a duplaja, Eilat-Ein Bokek 42,5 Shekel 

Előzmény: xarina55 (5008)
xarina55 Creative Commons License 2023.05.14 -1 0 5008

Koszi. Letezik, hogy ez csak 23 shekel Eilatbol En Bokekig, onnan meg csak 16 Jerusalemig? Valahogy tul olcsonak tunik.

Előzmény: jazzcool1,2 (5007)
jazzcool1,2 Creative Commons License 2023.05.13 0 0 5007

444-es busz

Előzmény: xarina55 (5006)
xarina55 Creative Commons License 2023.05.13 0 0 5006

Sziasztok! Eilatbol mennenk a Holt tengerhez furdeni egyet, majd onnan mennenk tovabb Jerusalembe. Mi a legegyszerubb/ legolcsobb modja most ennek? Az Egged honlapjan csak atszallasos lehetoseget talaltam, de azt is csak nagyon korulmenyesen tudom hasznalni, nem enged normalisan keresni telefonon keresztul (gondolom tul gyenge a netem hozza, most Egyiptomban vagyunk). Letoltottem az Egged appot is, de az meg csak heberul van. Sok evvel ezelott, mikor erre jartam, akkor a Jerusalembe tarto buszok meg megalltak valamelyik furdohelyen is. Ez mar megszunt?

Pécsi lány Creative Commons License 2023.04.25 -1 0 5005

Sajnos nem szombatra szólt a jegyünk,csak törökték a járatunkat és ez az időpont volt a legközelebbi hozzá,ami szintén reggel megy.

Előzmény: jazzcool1,2 (5004)
jazzcool1,2 Creative Commons License 2023.04.25 0 0 5004

a szombati repjegyek azért is olcsóbbak, mert sokan nem repülnek ezen a napon. sajnos a taxin kívül nincs más megoldás. 

Előzmény: Pécsi lány (5003)
Pécsi lány Creative Commons License 2023.04.25 0 0 5003

Jó napot kívánok! Május 6-án az 5,40-kor induló járattal utazunk Tel-Avivba, azt kérsdezném,hogy valaki utazik-e ezzel a géppel a csoportból?

Mivel szombat lesz,ezért taxival tudunk a városba bemenni ,ezért szívesen csatlakoznánk valakihez,hogy költség hatákony legyen az utunk:)

Mi 2-en leszünk ,vagy esetleg van valaki aki  tudna tanácsot adni,hogy mivel tudunk bejutni és nem 200 sékelbe kerülne.

Köszönöm előre is a segítséget!

Fikatours Creative Commons License 2023.03.28 -1 0 5002

Izraelről áhítat nélkül: fikatours.hu

jazzcool1,2 Creative Commons License 2023.03.02 0 1 5001

itt tudod online megrendelni: https://ravkavonline.co.il/he/ravkav-issue-request/order-ravkav-online

de külföldiek anonimot vesznek, izraeliek pedig 75 év felett ingyen utaznak.

Előzmény: Márta Velősy (5000)
Márta Velősy Creative Commons License 2023.03.02 0 0 5000

Köszi, de a gyakorlati részét szeretném tudni. Hogy a fényképes kártya hogyan lesz a kezemben? Ugyanott csinálják meg a reptéren, mint az anonim kártyát? És fényképet kell vinni hozzá? 

Előzmény: Márta Velősy (4998)
jazzcool1,2 Creative Commons License 2023.03.01 0 1 4999
Előzmény: Márta Velősy (4998)
Márta Velősy Creative Commons License 2023.03.01 0 0 4998

Sziasztok! Azt szeretném megtudni, fényképes RAV-KAV kártyát turista csináltathat-e? 75 év feletti. És ha igen, hol? Köszönöm a segítséget! 

peliatan Creative Commons License 2023.02.06 -2 0 4997

Ugye van Revolut kártyád is?

Előzmény: mosogep-szerelo (4995)
jazzcool1,2 Creative Commons License 2023.02.05 -2 1 4996

Rav-Kav akkor kell, ha tömközzel akarsz utazni, mert azzal lehet fizetni.

Autóbérlésről pedig van egy csomó honlap, pld:

https://www.discovercars.com/israel/tel-aviv/tlv?keyword=car%20hire%20ben%20gurion&network=g&gclid=CjwKCAiAxP2eBhBiEiwA5puhNbhCuoPTjgmeMt6kg-dVmyT_tc-h59Fg0rDjn7MunhzEX4LtwBCIbRoCDmcQAvD_BwE&lr=1

Előzmény: mosogep-szerelo (4995)
mosogep-szerelo Creative Commons License 2023.02.05 -2 1 4995

Köszönöm!

Lejárt az útlevelem, sokéve nem voltam külföldön, azt is csináltatni kell!

Cib bankos vagyok, ott lehet vele fizetni? 

Mi az a Rav-kav kártya? 

Hol lehet autóbérlésről érdeklődni? Péntektől vasárnapig tervezzük a látogatást, főleg menni fogunk, nem annyira a turista látványosságok, hanem az ország érdekel!

Előzmény: jazzcool1,2 (4994)
jazzcool1,2 Creative Commons License 2023.02.05 0 2 4994

jogsi ok, teszt nem kell.

Előzmény: mosogep-szerelo (4993)
mosogep-szerelo Creative Commons License 2023.02.05 -3 0 4993

Sziasztok!

Gyorsulnak az események! :) Kérdeznék: Magyar jogosítványt elfogadják Izraelben és kell-e mostanság kovid teszt? 

Bocsánat ha már sokan kérdezték!

Köszönöm!

Márta Velősy Creative Commons License 2023.02.02 -2 0 4992

Köszönöm szépen! Minden világos. 

Előzmény: iRam (4991)
iRam Creative Commons License 2023.02.02 -2 1 4991

Az applikációba regisztrálni kell egy bankkártyát, tehát a vásárolt napijegy árát onnan vonja le. Semmilyen összeget nem kell a kártyán tartani. Ha nem használsz fel egy jegyet, azt hiszem 3 órán belül vissza tudod váltani, vagy ha rosszat vettél meg véletlenül. Régebben nem volt ilyen jó az applikáció, de most már nagyon jó, ha a keresőkben bírod a helység nevét akkor kiadja a lehetséges jegyeket. Amire érdemes figyelni, hogy vannak gyszerre két városba is szóló napijegyek + vonat, amivel lehet spórolni. Napijegyet bizonyos számú utazás fölött érdemes venni.

Ja telefonon NFC-t kell bekapcsolni.

Előzmény: Márta Velősy (4990)
Márta Velősy Creative Commons License 2023.02.02 -2 0 4990

Bocsi, előző kérdésem kuka, utánaolvastam, már világos. Ezesetben viszon azt kérdezném, ha naponta feltöltöm a napijegyet mobilról a Rav-Kavra, akkor azon elég minimális pénzösszeg legyen, vagy maradhat úgymond "üresen" is? 

Előzmény: iRam (4988)
Márta Velősy Creative Commons License 2023.02.02 -1 0 4989

Nagyon szépen köszönöm a választ! Ezt a videót még sokat kell majd tanulmányozzam, de jó lesz! Hülye kérdésem van még. Nem idegenkedek a mobil fizetéstől, csak még soha nem használtam. Ha bekapcsolom a telón, honnan vonja a pénzt? A feltöltött Rav-Kavról, vagy a bankszámlámról? 

Előzmény: iRam (4988)
iRam Creative Commons License 2023.02.01 -3 2 4988

Ha nem idegengedsz a mobilos (NFC-s) fizetéstől, akkor csináltam egy videót, hogy a telefonoddal hogy töltheted fel a kártyát napijeggyel.

Képernyőfelvétel, tehát az nem látszik a a videón, hogy a kártyát a telefon hátához érintem. A példán egy napi jegyet "veszek" a reptértől Jeruzsálembe, ami tartalmazza a vonatjegyet és a napi jegyet Jeruzsálemben ami 37 ILS.

https://youtu.be/f4NBMDvIm_8

Olyan boltban tölthetsz fel jegyet vagy töltheted fel pénzzel a kártyát ahol kint van a rav kav card logója. Én nem szeretem így feltöltetni, mert már töltöttek rá rossz jegyet kapkodásból többször is, jobban szeretem magam. Napokkal előtte is fel lehet tölteni, akár még itthonról, vagy reggel a szállásodon. Csak tudnod kell hogy melyik jegyre van szükséged. 

Ha csak pénz van rajta, akkor odaérinted a buszon a sofőrnél, azt hiszem ebben az esetben ott kell felszállnod elöl. Ha napi jegyed van a kártyán, akkor bármelyik ajtónál lehet, de ha rosszul tudnám ezt majd kijavítanak.

Előzmény: Márta Velősy (4986)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!