Most majd azt fogom szídni hogy mennyire nem lehet bolti kajából kijönni, meg hogy mennyire egyhangú is az és hogy ha bótba vesz ember vmit akkor autómatán beugrik egy csoki meg egy Coke a kosárba.. szóval ez igy sem jó....
Hogy el ne süllyedj! Az itthoni menzám: krumplistészta, és tegnap hoztak cseresznyét(találd ki honnan?), abból benyomok vagy egy kilót. Leveshez nem volt kedvem
off
szombaton mentek filázni?
Mondtam is hogy én a NETen ebédelek, de nem állítanám hogy annyira jó a kaja, illetev nem tudom elképzelni, hogyha a belsőtömbben ennél rosszab akkor mégis kér belőle vki... :)))
Amit Edmond Dantes kérdezett arról, hogy merre is eszel a Semmelweisen, az igenis fontos. A legjobb a kaja a külső tömbben és a Kútvölgyiben, utána jön a NET és a belső tömb.
Amúgy meg... 210 forint nem igazán elég arra, hogy szinte dotáció nélkül(!) jó és ugyanakkor elegendő mennyiségű ételt adjanak nekünk.
Mondjuk nekem igazán rossz tapasztalatom nincs a minőséggel, inkább a mennyiséggel akadnak aprócska :-) problémák.
absentEE: nem aza lényeg hanem ha kicsi a hus akkor nem nagy a forgalom és ha nem nagy a forgalom akkor szerinted hány nap alatt fogy el egy "kard"nyi husi? :))) nálunk pl indulásnál berendeltek 30 kg pulykát és azt árultuk egy hétig!!! Volt olyan hogy a pácba rakott hagyma már büdös volt kicsit, de le lehetett mosni... szóval így megy ez a vendéglátásban...
experte: najó a kajás cégek nem is nagyon weben terjeszkednek :)))) De nekem soknak tünika napi 600 pénz kajára. nálunki 210 Ft a kaja. így már nem is csodálkozom annyira hogy iylen a minősége...
csoki: ugynaaz: nem biírnék napi 600at kiadni rá. esetleg ugy lehetne spórolni hogy nem reggelizik az ember ami szintén 2-300 ft...
Következtetés: már rég rájöttem hogy az emberi lénynek két hibája van: tul sok alvásra van szüksége és tul sok pénzt költ evésre. Én minkettőt piálá-bulizással szeretném kiváltani...:)))
Gondolom nem, csak akkor draga. Az elofizeteses nalunk azt hiszem egyfele menu, de azt nem ismerem. Az A'la carte jo, viszont draga. Csontleves kb. 120-140 (attol fugg, hogy teszta, grizgaluska, vagy majgaluska van-e benne?), gulyasfelek 240 korul, Jokai, Ujhazi dragabb. Csak a fozelekek rosszak, mert a soskat pl. tulcukrozzak, a tobbit meg agyonrantjak. Foetelek 380-450-ig, faxnisabbak meg dragabbak. Salatak (sima savanyusag) 100 felett, sutemenyek szinten. Udito feledheto, mert automata, es 3 dl vagy 120-150? (Nem biztos, mert sosem iszom.) Szoval egy normalis kajara 5-600 Ft-ot ugy otthagysz, mint a pici. Kozben meg a nyolcvanas evek keso szocreal stilusa, meleg, mumarvany asztalok, festett acellemez labbal, vascso vazas, hajlitott faszekek, elgorbulo evoeszkozok, repedt talcak. Szoval jo tre. De a kaja tenyleg jo. (Szerintem.) Aki ismer, tudja, hol dolgozom. Ha van tapasztalata, erositsen meg, vagy mondja, hogy csak en vagyok igenytelen. :-)
>experete: ugy kb mennyi pénz ott egy kaja ?
Én levest is szoktam rendelni nemcsak főételt, így nagyjából napi 600 Ft-ra jön ki (a heti összeg kb. 3000 HUF, abból számoltam vissza).
>Ha iylen jól felkészült cég mér nincsen weblapjuk??? ;))
Huh, ez teljesen helyénvaló kérdés, és az a nagyon ciki, hogy ez eszembe sem jutott. Valószínűleg azért, mert jobban bíznak a szájról szájra terjedő propagandában (szép magyar kifejezéssel ügyfél-megelégedettség). Ez volt egyébként nálunk is. Az egyik kollegina hozta meg a hírüket, hogy fiáéknál milyen jó kajákat hoz az szállító. Jellemző módon egy ember kivételével mindenki átment hozzájuk, és idáig kivétel nélkül meg vagyunk elégedve a szolgáltatással.
Na, asszem itt kell befejezni, mielőtt még túl gyanússá válok, hogy ennyit ömlengek egy vacak ebédszállítóról :-) De pld. ennyire jó leveseket közétkeztetésben még sehol nem ettem, úgyhogy egyelőre teljesen el vagyok varázsolva tőlük.
Ma kifejezetten jó kaja volt: gyümölcsleves, rántott borda, petrezselymes kumpi meg még káposztasali is és egy bónusz Petitdanone (ezt honnan szerezhették???). Egyetlen gond hogy meleg, nemis meleg, forró volt a gyümölcsleves. Fura mi?
Én is imádoma gyrost annak ellenére hogy jó fél évig magam is árultam ilyesmit és tudom hogy készül...:))))) Egy szabály van: ha kicsia hús (ami pörög) ne vedd meg!
óóó a tegnapi menümet kifelejtettem! Diós és grizes-ízes tészta volt ezt előre annyira rossznak és kevésnek gondoltam hogy inkább hotdogokat gyártottam magamnak nem kértem a mai napra kaját :))
Kötelező a menzakajának rossznak lennie? Nem. A volt sulimban szerintem kifejezetten jó ebédeket főztek, kivéve persze amikor olyasvalami volt a menü, amit egyébként se vagyok hajlandó megenni.
Nem néztem körül hogy van e ilyen topic bevallom őszintén. hirtelen felindulás volt. A SOTEn szerintem azért rossz a kaja mert mi azt kapjuk amit a kórházak is és nyilván van másik cég aki a nem klinikai és oktató hanem fejeseknek viszia a hamit. Az orvosok már annyi mindent láttak hogy mindent megesznek. :)
Tejfölös krumplifőzelék, sertéspörkölttel vagy virslivel. A virsliből érdekes módon egy párat adnak, én ezt szoktam kérni, a virslit nem lehet elrontani, gondolná az ember, de el lehet csak áztatni kell a főzövízébe reggel óta és már kész is az izetlen fehérjerúd. A krumplifőzelékből is mintha kimaradt volna vmi, szerintema pörköltesek jobban jártak ott a szaft tán adott vmi kis pluszt.
Remélem, nem lesz túl reklámszagú. Szóval, nekünk sikerült egy olyan ebédszállítót találnunk, akiben úgy kb. fél év alatt még nem kellett csalódnunk. A neve FoodExpressz. Egyrész eleget, és szerintem jóízűeket főznek, másrészt pedig van egypár olyan nüansz, amiből látszik, hogy kiforrott, komoly cég. Van pld. telefonos ügyfélszolgálatuk, amivel én még nem nagyon találkoztam, meg előre nyomtatott menü és névre szóló megrendelő űrlapjuk. Szóval lehet, hogy igénytelen vagyok (tizenx év iskolai menza után nem is csoda :-)), de ez nekem maga a csoda.
A kandos menzan a fel adag csirkemellfile az egy szelet csirkemell, ami nekem spec boven eleg (nem kicsi).Az ilyen sultekbol a teljes adag altalaban ket szeletbol all.
mik a tapasztalataitok az ebédkiszállító cégekkel?
nekünk borzalmasak...
-van ahol borzalmasan főznek
-van ahol időnként romlott kaját hoznak
-van ahol időnként a megrendelt kaják felét elfelejtik kihozni
-van ahol meg állandóan hülyeségeket főznek, amit senki nem szeret...
és ezek kombinációja...
már vagy a 7-8-ik cégnél tartunk...
tudtok valami normálisat?
Sajna a SOTE-tól messze vagyunk, a Fehérvári úton, úgy hívják a házat, hogy Innovációs Park, az Andor utcánál van, persze, akinek jó, annak mondom, hogy külsős is jöhet (bár Gizi néni szabira megy aug. 20-ig, addig bizonytalan a minőség)
szelet húsból nincs féladag, de pörkölt- és tokányféléből igen
Mire újra melozni fogok, lehet hogy egy konyhaművész kolégám lesz?:)))
Márvagy két hete hívott, mondtam hogy vigye, de azóta semmi. Küldd, de előtte szóljon ide.
Regeli! akinek van ideje potthon reggelizni! nekem itt jut egy rántotthusis zsemle azt kész:(
Lackó meg már kezd konyhamüvész lenni, egy édessavanyu pipimellet rizszel meg tud csinálni szerintem simán... :)))