Azt nem mondanam, hogy megvaltoztatta az eletemet (vagy atalakitotta a gondolkodasmodomat) csak azt mondom, megrenditoen eredetinek talaltam a latasmodjat. Azok koze a konyvek koze kerult, amikre mely tisztelettel gondoltam - es sokaig nem mertem ujra a kezembe venni. (Pl. ilyen volt szamomra a "Solaris" Lemtol, meg Peter Marshall "Tombol a Hold"-ja.) Mert az ember igyekszik elete folyaman valami kerget noveszteni a lelkere (sajnos muszaly) es akkor tessek, valami csak ugy egyszeruen atmegy rajta...
Azt hiszem, most osszeszedem a batorsagomat, es ujra belekezdek. (Erdekes, mar egy ideje kerulgetem - halogatom, ezert orultem meg, hogy lesz kivel beszelgetni rola.)
Nem tudom, mit kellene tartalmaznia egy ilyen topic nyitásának. Egy könyvről van szó, azaz többről, de magyarul csak egy jelent meg: Daniel Quinn Izmael c. könyve. A föld Napja Alapítvány adta ki 1993-ban, ha igaz. Sajnos nem tudom megnézni, mert kölcsönben van épp egy barátomnál. Még nem adta ugyan vissza, de SMS-ben azt írta: "Elolvastam, kibuktam rendesen, de nagyon tetszett!"
Azt hiszem, ezzel általában így vannak az emberek. Én egy este és éjszaka alatt olvastam el, és mit mondjak: tényleg nem tudtam letenni. Gyanús volt nekem az előszóban, amikor arról volt szó, hogy sok embernek teljesen átalakította a gondolkodásmódját - félek az ilyen világmegváltó kurzusoktól, tanfolyamoktól, titkos tanoktól, rejtett bölcsességektől. Nagyon örültem, amikor kiderült, hogy semmi ilyenről nincs szó. Egyetlen új tényt sem ismertem meg belőle (vagy legalábbis nem jellemző), viszont a mindenki által közismert tényeket olyan összefüggésbe helyezte, hogy azt kellett mondanom:
Igen, azóta én is másképp látom a világot.
Várom mindazok hozzászólását, akik olvasták, és akiknek tetszett vagy nem tetszett vagy akármi. Érdeklődőket is szívesen látok, az anyázókat és sportból offolókat nem szívesen.