Velem azért nem fordulhatott volna ez elő, mert szinte betegesen vigyázok a cuccomra. Tuti szemelőtt tartottam volna. Állandóan, bárhol vagyok rögeszmém, hogy esetleg meg akarnak lopni, ami a mai világban nem is csoda. Persze nem jó így élni, hogy mindig a táskát szorongatja az ember, meg nem mer este mászkálni, de sajnos ilyen mocsodék világ van ma Magyarországon.
És akkor ezek még harmatvirágszálak voltak a Te pénzed ellopásával, mint az, aki szegény 24 éves taxis srácnak vágta el a torkát párezer forintért.
A börtönben tanulnak meg igazán lopni!
Szerintem jó az iszlám törvénykezésnek ez az oldala. Ez sokkal nagyobb visszatartó erő, mint a két nap felfüggesztett. De persze el sem kapják ezeket.
Szerintem is kitűnő ötlet. Alapítsunk tehát céget: én hozom a baltát meg a tönköt, te meg csonkolod a kezeiket, mondjuk a Klauzál téren, természetesen tisztes beléptidíjért. A jegybevételen megosztozunk + a kezekből is bejöhet valami, abból vesszük a neogranormont meg a gézt.
Azert az durva, de kivancsi lennek mennyire volt hatekony (sajnos akkoriban nem keszitettek mindenfele statisztikat). Ha jol tudom, egyes iszlam orszagokban meg mindig el a csankitasos dolog. Gondolom ott nincs annyi "visszaeso" bunozo.
A borton nevu "atnevelo intezet" ilyen szempontbol jo valamire? Vagy csak arra, hogy egy idore kivonjak a forgalombol az ilyeneket?
Úgy van! Amikor réges-régen Magyarországon nem volt még szilárd a magántulajdon tisztelete, akkor az egy tyúk értékénél többet ellopókat felakasztották. És érdekes módon ez hatott. Most sem ártana ilyesmi!
Nekem az a velemenyem, hogy barmennyire is vigyazol, barmikor elofordulhat hasonlo eset. Hitelkartyat meg (sajnos) nem mindenhol fogadnak el, igy kenytelen vagyok valamennyi keszpenzzel maszkalni.
Szakmám révén /nem én viszem el a cuccot!/ sok ilyenről tudok. Veszélyesek még a mekik és a mozik is. Autóval egyik helyről a másikra menő bandák vannak, akik erre specializálódtak!
Sziasztok!
Bosszanto dolog tortent velem a minap: baratnommel ettremben vacsorazva, az etteremben lenyultak a penztarcam (a szek hatara akasztott valltaskam zsebeben volt): bejott egy fiatal par, leultek egy hozzank kozeli asztalhoz, majd nemsokara (rendeles nelkul) tavoztak. Ez fura volt, de nem annyira, hogy az ertekeinket kezdjuk el nezegetni. Bosszanto dolog, ugyanis gyakorlatilag semmit nem tehetek: rendorseg nem foglalkozik ilyenekkel, mikor pl. sokmillios autokat nem talalnak meg. A kozepkorban csonkitassal buntettek a lopast, igaz ez a mai, "civilizalt" vilagunkban barbarsagnak tunik. Szerintetek hogyan lehetne a hasonlo eseteket elkerulni, illetve a tetteseket peldasan megbuntetni? Torvenyek szigoritasaval? A rendorok letszamanak novelesevel? Hogyan? A kerdeses helyek bojkottjaval? Mennyire felelosek az ilyen esetekert az ettrem vezetoje/dolgozoi? Az etterem neve Dunaparti Etterem.