Keresés

Részletes keresés

mr_ricsi Creative Commons License 2008.07.05 0 0 3135
FF3-ban ki lehet kapcsolni a fülek animált jobbra-balra mozgatását?
rumci Creative Commons License 2008.06.18 0 0 3134
És ma van a Firefox Download Day, úgyhogy még gyorsan töltögetni (bár lehet, hogy épp magyar idő szerint 17 órakor lett vége).
Előzmény: Nemrossz (3133)
Nemrossz Creative Commons License 2008.06.18 0 0 3133
Aki még nem vette észre, megjelent a Firefox3!
Gyors és stabil - úgy tűnik.
koldoknezo Creative Commons License 2008.05.20 0 0 3132
Holnapután jön a varázsló, és gatyába rázza mindhárom gépet. Közben nem unatkozik, mert spanyol anyanyelvű az istenadta (Chilében vagyunk), és találgathat, hogy mi mit jelent, mert ragaszkodom a magyar nyelvű verzióhoz.
Jó arc egyébként, már volt vele dolgunk.

Mégegyszer kösz, sokat tanultam.
locsemege Creative Commons License 2008.05.20 0 0 3131
Én úgy képzelem, hogy igen, de csak a programozók a megmondhatói.
Előzmény: Florestan (3127)
locsemege Creative Commons License 2008.05.20 0 0 3130
:)
Előzmény: sip pista (3128)
locsemege Creative Commons License 2008.05.20 0 0 3129
*.exe, *.bat, *.com, *.msc fut úgy is, ha nem írod ki a teljes filenevet. Ez szerintem egy logikátlanság a Windows-ban, de a Linuxban is van hasonló: a shell globbing a *-ot nem fejti ki a ponttal kezdődő nevekre, így ha mindent törölni akarsz, így teheted meg:

rm -rf * .*

Itt ugye van szóköz a * és .* között, ez nem a DOS-os *.* megfelelője.
Előzmény: Florestan (3125)
sip pista Creative Commons License 2008.05.20 0 0 3128
ne légy kicsinyes, lehetne az összes fájl a gyökérben, és akkor nem kellene alkönyvtárakkal bajlódni...
Előzmény: Florestan (3124)
Florestan Creative Commons License 2008.05.20 0 0 3127
Még valami. Ugye nekem múltkorában összeomlott a firefox egy buffer overflow miatt. Ezt okozhatta valamelyik bug-os add-on?
Florestan Creative Commons License 2008.05.20 0 0 3126
Nem tudom, még aktuális-e, de most éppen Windows előtt ülök és megnéztem: a felhasználói profil a C:Documents and Settings<felhasználói neve>Local SettingsApplication DataMozillaFirefox könyvtárban van. Lehet, hogy tényleg elég lenne annyi, hogy ezt törlöd, és újratelepíted a Firefox-ot.
Előzmény: koldoknezo (3115)
Florestan Creative Commons License 2008.05.20 0 0 3125
Javítok: mégse kell a .exe.
Előzmény: Florestan (3124)
Florestan Creative Commons License 2008.05.20 0 0 3124
Neked nagyon Linux-ra jár az eszed. :)

A parancssorba még akkor is hiába írná be a firefox parancsot, ha egyébként a programkönyvtár szerepel a path-ban, mert még akkor is csak a firefox.exe parancsra fog elindulni. Egyébként azt tudod, mi az ördög az oka, hogy nem lehet az összes .exe, vagy .dll egy könyvtárban összegyűjtve? Amikor Windows elé ülök, mindig úgy érzem, hogy egy kuplerájba kerültem.

Előzmény: locsemege (3118)
locsemege Creative Commons License 2008.05.20 0 0 3123
Ja, hogy úgy. XP-t nem bonyolult telepíteni. Legyen lehúzva a számítógépes hálózatról, az adataid legyenek mentve, boot-olj a telepítő CD-ről, töröld a meglévő partíciókat, hozd létre az újakat, praktikusan kettőt, mondjuk egy 40 GB-osat rendszernek és alkalmazásoknak, a maradékot adatoknak, NTFS-re formázza őket, utána értelemszerűen kell válaszolni a kérdésekre. Ha a CD tartalmazza a Service Pack 2-t, akkor jó, ha nem, azt mindenképpen telepíteni kell, illetve már van Service Pack 3 is, úgy tudom. Ezután jönnek a device driver-ek: video kártya, lehet, hogy az alaplapi chipkészlet is, audio támogatás, majd nyomtató, scanner, kamera, Te tudod, mid van. Ezután tűzfal, vírusirtó, majd az alkalmazások. Utána hozz létre egy korlátozott jogú felhasználót, s azzal használd a gépet, ne pedig adminisztrátori jogokkal. Ne feledd, a gyermek folyamat (child process) megörökli a szülő (parent process) jogait, ezért ez biztonsági szempontból igen fontos, mégis sokan adminisztrátorként használják a gépüket. Csak telepítéskor, karbantartáskor lépj be admin joggal, használat közben korlátozott jogú felhasználó légy.
Előzmény: koldoknezo (3122)
koldoknezo Creative Commons License 2008.05.20 0 0 3122
Nem Vista.

off/A Vista úgy került a képbe, hogy mikor bejelentették, hogy fél év múlva jön, elkezdték az XP-t részletre árulni. Akkor vettem meg./off vége
Előzmény: locsemege (3121)
locsemege Creative Commons License 2008.05.20 0 0 3121
Általában nem az újratelepítéssel kezdik, de az is egy járható út. Ha a személyes adataidat mentetted, vagy nincs semmi fontos a gépeden, akkor bátran nekikezdhetsz, a legnagyobb veszteség az lehet, hogy átmenetileg nem lesz használható állapotban a géped, illetve az erre áldozott időd. Leírást nem tudok, de a lényeg, hogy a telepítő médiáról - gondolom, egy DVD - kell boot-olni a gépet, aztán a kérdésekre értelemszerűen válaszolni. Partícionálásnál törölni a partíciókat, majd létrehozni újakat, formázásnál NTFS filerendszert kell létrehozni. Persze nem tudom, hogy a Vista megkérdezi-e. Nincs hozzáértő ismerősöd? Két sörért - hogy miért, az alku tárgya :) - biztosan megcsinálja.
Előzmény: koldoknezo (3120)
koldoknezo Creative Commons License 2008.05.19 0 0 3120
Egyetértek veled. Hol találok leírást a Windows újratelepítéshez? Egyedül nem merek nekifogni, pedig én olyan jó néni vagyok, hogy megvettem a szoftvert, amikor a Vista miatt részletre adták.
Előzmény: locsemege (3119)
locsemege Creative Commons License 2008.05.19 0 0 3119
Lényegretörő megoldás, de nem a Firefox-szal van a baj, remélem tudod. Ha fertőzött a géped, elsősorban másoknak okozol károkat, bár a te személyes adataid is kikerülhetnek. Nem vagyok meggyőződve arról, hogy a probléma szőnyeg alá söprése a legjobb cselekedet ilyenkor.
Előzmény: koldoknezo (3117)
locsemege Creative Commons License 2008.05.19 0 0 3118
A Start menüben megtaláltam a Futtatás-t, nyilván erre gondoltál.

Igen.

Beírtam a fekete ablakba a cmd.exe - t

Gondolom, nem ezt tetted. Válhetően a futtatáshoz írtad a cmd.exe-t, melynek hatására elindult egy terminál, benne egy shell prompttal. Ez az a fekete ablak, ahová illenék beírni, hogy firefox. Gyanítom, hogy ezt is tetted, bár nem ezt írtad.

Ha nem ismeri, akkor az vélhetően nincs. Mindenesetre próbáld megkeresni a keresővel.

A Firefox tulajdonságok ablakban megpróbáltam átállítani a felhasználót, de nem sikerült.

Mármint a parancsikon tulajdonságainál? Ott ennek aligha lenne bármi értelme.

Egyébként itt kellene lennie:

\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe
Előzmény: koldoknezo (3116)
koldoknezo Creative Commons License 2008.05.19 0 0 3117
Nincs több időm vacakolni. Letöltöttem az Operát.

Szép jó estét mindenkinek, és kösz a halakat.
koldoknezo Creative Commons License 2008.05.19 0 0 3116

Oké. A Start menüben megtaláltam a Futtatás-t, nyilván erre gondoltál. Beírtam a fekete ablakba a cmd.exe - t, utána a "firefox"-ot, és a "firefox.exe"-t is, mindkettőre azt mondta, hogy nem ismeri.

A Firefox tulajdonságok ablakban megpróbáltam átállítani a felhasználót, de nem sikerült.

Hogyan tovább?

koldoknezo Creative Commons License 2008.05.19 0 0 3115

Töredelmesen bevallom, nem tudom, hogy kell terminálról indítani.

Hol van a Firefox felhasználói profil?

Kösz.

Előzmény: locsemege (3114)
locsemege Creative Commons License 2008.05.19 0 0 3114
Ilyenkor mindig az az első, hogy terminálról indítjuk az alkalmazást annak érdekében, hogy a standard out-ot és standard error-t lássuk. Tehát a futtatásnál azt mondod

cmd.exe

majd abban a ronda fekete ablakban beírod:

firefox

Aztán enter-t nyomsz, s nézed, milyen üzenetet ad vissza. Amúgy jó eséllyel törölnöd kellene a felhasználói profilodat - úgy értem, a Firefox-ét -, majd elindítani a böngészőt, és szerintem menni fog.
Előzmény: koldoknezo (3113)
koldoknezo Creative Commons License 2008.05.19 0 0 3113

Sziasztok,

a mozilla egyszerűen nem indul el. Akárhonnan kattintok az ikonra (asztal, start menü, intéző), nem megy. Tegnap újratelepítettem, dolgozott. Ma megint süket, és most az újratelepítésre sem reagál. Megnéztem a tűzfalat, ott be van jelölve kivételnek. Nem tudom, mit csináljak.

Vírus lehet? Vagy újra kéne telepíteni az egész windows-t?

Kösz előre is.

Florestan Creative Commons License 2008.04.26 0 0 3112
OK, így tettem, most minden rendben.
Előzmény: locsemege (3111)
locsemege Creative Commons License 2008.04.26 0 0 3111
Akkor egyszerű a megoldás. A rendes felhasználóddal lépj be SuSE-n, majd nevezd át a .mozilla alkönyvtárat, de a böngésző ne fusson közben:

mv .mozilla .mozilla.old

Ezután indítsd el a böngészőt, és állíts be mindent.
Előzmény: Florestan (3109)
Florestan Creative Commons License 2008.04.26 0 0 3110
Sőt, immár a saját nevem alatt is megy. :o
Előzmény: Florestan (3109)
Florestan Creative Commons License 2008.04.26 0 0 3109
Mostmár én is FF-ról írok, az új felhasználónak probléma nélkül elindult. Mit mondasz, hol keressem a hiba forrását?
Előzmény: locsemege (3108)
locsemege Creative Commons License 2008.04.26 0 0 3108
Ez több mint fura. Hozz létre új user-t a SuSE-n, majd ott indítsd el a böngészőt, hogy default profile-t csináljon. Ha ott is összeomlik, akkor nézd meg az addon-okat. Mert a böngésző nem ennyire rossz, most is FF-ről írok.
Előzmény: Florestan (3107)
Florestan Creative Commons License 2008.04.26 0 0 3107
Tegnap óta bármely indításkor összeomlik. Ez vonatkozik a disztribúcióhoz adott verzióra és a mozilla.org-ról letöltöttre is. Sőt, kipróbáltam a 3-as bétáját, az is hasonló eredményt hozott.
Előzmény: locsemege (3106)
locsemege Creative Commons License 2008.04.26 0 0 3106
Mindig, vagy csak egyszer? Egy adott honlapon, vagy bárhol? A disztribúcióhoz adott verzióval, vagy a mozilla.org-ról letöltöttel? Egyébként érdemes, persze, de akkor pontos hardware környezetet adj, meg a weblap URL-jét, és elsősorban akkor, ha reprodukálható a hibajelenség.
Előzmény: Florestan (3105)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!