Az 1210-es Dacia kombiban soha nem készült. Az 1200 köbcentis motorok gyártási mennyisége is megállt mindösszesen 350 darab környékén. Mivel nagyobb sorozatot terveztek-és mert az 1200-as motor nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket-az egyébként előre legyártott típusjelzések száma messze meghaladta a tényleges 1210-es Daciák számát. A fennmaradt típusfeliratok így jobb híján a nagyobb, 1.3-as, 1.4-es változatokra kerültek. Ma már ritkaság főleg egy echte 1210-es, de a felirat is...
Szia, a külső csapágy mérete: 35x72x17, a belső csapágy mérete: 35x72x21.
___________A legegyszerűbb megoldás 35x72x17 méretű műanyag porvédős csapágyat vásárolni cikkszáma: 6207 2RS, az egymás felé lévő oldalakon a porvédőket kiszedni, az agyat megfelelő módon összeszereléskor kenőzsírral feltölteni és a belső (féltengely felőli) oldalra a 4mm magasságkülönbség miatt egy távtartógyűrűt esztergáltatni.___________A másik megoldás lehet, hogy a 35x72x17-es gyári csapágyat beszerezni és hasonlóképpen távtartóval szerelni, ennek annyi az előnye, hogy jobb a vízvédelme (a porvédőjének van egy plusz ajka illetve a palástjában van egy gumigyűrű is) néha még beszerezhető.__________A szélesebb gyári csapágy már nem szerezhető be, a gyári megoldást nehéz visszaállítani. András
Üdv! Dacia 1300-hoz (évj:1980) keresek első kerékcsapágyat (külsőt, belsőt) Ha jól tudom, ennél eltér a kettő. Pontosan milyen típus való bele illetve milyen mai csapággyal helyettesíthetők? Előre is köszönöm a segítséget!
Szia, ha em muszáj ne szedd le. Ha mégis akkor széles élű hidegvágóval nyitott utastéri ajtó felől a pici visszaperemezett élnél kocogtatva le lehet sérülésmentesen szedni. Ha kézzel feszegeted, akkor könnyen elgörbül, megrogyik. Óvatosan!
Tetődíszlecet szeretném leszedni kíméletesen, hogy ne sérüljön, mert rozsdás már alatta a lemez. A kijavítás és festés után pedig visszarakni. Valami tipp, vagy célszerszám? Valaki csinált már ilyet?
Szia. Remélem sikerrel jártok és jó kezekbe kerül. Szerintem itt nem nagyon széles már a vevőkör...Nagy levegővétel kell manapság egy tisztességes karosszéria felújításhoz. András
"Sziasztok! Nagypapám Első tulajdonosa 1982.09.14 én hozta el boldogan, de úgy néz ki nem fogja már használni ami mindenkinek talán jobb így és hát én érdeklődnék ki mit mond rá...valaki érezné, hogy megmenti és ha igen mennyiért79e km, műszaki 10.31ig, persze foglalkozós karosszéria Köszönöm. Sziasztok."