Támogatom, ha Gábort nem engedik közel a gyerekekhez. Fovárosunk nagy díszpolgáráról esetleg elnevezhetnénk a juttatást Sztálin segélynek.
Persze volnának más feltételeim is. (Amellett, hogy a "sok cigányról" szóló megjegyzést visszautasítom) feltételként szabnám azt is, hogy a fováros ennél néhányszázszor nagyobb összeggel támogassa, hogy azok a gyerekek a városban is maradjanak, és undorukban ne költözzenek az agglomerációba és távolabb. Iskolával, közlekedéssel, tisztasággal, és - az új fovárosi politika jegyében - természetesen pénzzel is.
Ehhez nyilván az is hozzátartozna, hogy a fopolgármester úr pártja támogassa a családoknak juttatott adókedvezmények politikáját, amit nem tett, mert szerintük inkább a szegényeket kellene támogatni. Persze, lehet arról is szó, hogy a fováros a szegényeket támogassa inkább, Gábor amúgy is jobban szeretne nyomortepeket látni az egész város helyén.
Egy ilyen kettos rendszerben persze elengedhetetlen volna, hogy a városból kiköltözo gyermekek szüleit Gábor ingyen benzinjegy osztással is támogassa. És ami hozzátartozik, minden gyereknek tizenkét éves koráig kapnia kell egyt ingyen repülojegyet is, hogy felülrol is megnézhesse a város közepén összeroskadó nyomortelepeket és a terpeszkedo, a kertvárosi házak kertjeinek helyébe épített lakatlan társasházakat, a terjeszkedo agglomerációt, és Gábort, ahogy a budai hegyekben lovagol.
Ha kissé ellentmondásosak a kívánságok, a panasszal, kérem forduljanak Demszky fopolgármester úr kabinetirodájához. Vagy a pártjáéhoz? Egész biztos, hogy egybevágó, következetes és kimerító válaszokat fognak kapni.
Egyvalamit sajnos kihagytam. Demszky úr költhetne egy kicsit a kialakuló romanegyedek ifjainak oktatására is. Komolyan, ez mintha eddig kimaradt volna a harcosan jogvédo programból. Különben is, miért differenciálatlanul 100,000 forint. Most mit értsen ebbol az emberfia?
1./ "hogyha majd megszavazzák"......
Szerinted meg fogják szavazni?! "Ha majd egyszer lesz egy szamaram" című tanmese....
2./ " a sok cigány ezután majd duplán neki áll a gyerekszülésnek."
Szerinted! Szerintem ne cigányozzunk! Azért mert az ő kulturájukban ugymond szeretik azokat akiket ők hoznak létre, ez emberi joguk sőt magánügyük, mert senki nem akadályozza a nagy MAGYAR embereket abban, hogy ők is szeressék azokat akiket létrehoznak.......és ne pusztitsák el ha már "elkélszült"!
3./ "erre van pénze a fővárosnak."
A fővárosnak arra van pénze amire jónak látja elkölteni! Az a főváros dolga! 4./ "az én adómból ne fizessenek más gyerekének."
A Te adód!!! Igen a Tied! (+ az én adóm+ az ő adójuk azaz a mi adónk)!!! Inkább erre költsék mint a kormánytagok esztelen utazásaira (pl) !Azért mert a Te gyereked sem kapott...... Hát tudod ez olyan dögöljön meg a szomszéd tehene is....... szöveg!
Az vilagos, hogy az jo dolog, ha az ember kap 100e Ft-ot születesekor es ezt kamatostul megkapja 18 evesen. De mi a cel ezzel?? Mit fog ösztönözni?? Ezt nem latom en egyelöre a javaslat mögött.
Nem, OK. De ettől még jónak tartom az ötletet, hogy egy csecsemő kapjon pénzt, amit 18 éves meglett emberként felvehet. Szóval szerintem ez nem ablakon kidobott pénz.
Ez már az X-dik Demszky topic. Miért nem írsz oda, ahol erről már vita van. Amúgy ha demszky ezt a főváros pénzéből állja, akkor én jó és kivitelezendő ötletnek tartom.
Jo lenne kicsit többet tudni erröl, igy elsö olvasatban nem sok ertelmet latom. Szep, szep dolog minden ujszülöttnek adni 100e Ft-ot, ami se most, se kamatostul 18 ev mulva nem egy egetrengetö összeg, de mi a cel???? Mi uton modon profitalna ebböl Bp. es mi uton profitalna ebböl az orszag, ha Demszky javaslatanak megfelelöen kiterjesztenek orszagosan????
Azért miért nem emelsz szót, hogy az újpesti önkormányzat hozzájárul az általános iskolai tankönyvek árához. Van rá keret, miért ne tenné? Ha Bp-nek van kerete erre, akkor miért ne? Ezzel magához tudja kötni a most születő fiatalokat, ami fontos érdeke, mert Bp lélekszáma csökken, r-go egyre kevesebb lesz a befolyó adó.
Mit szóltok az ur azon ötletéhez,hogy majd ha megszavazzák akkor minden fővárosi újszülött megkapja ezt a pénzt és majd 18 évesen a kamatokkal együtt felveheti? A sok cigány ezután majd duplán neki áll a gyerekszülésnek.Erre van pénze a fővárosnak.A kerületünkben meg vannak utcák/pl.a miénk/ahol még nincs csatorna.Az én adómból ne fizessenek más gyerekének.Az enyém se kapott.Ez ráadásul nem fair a vidéki városokkal szamben