COLLECTIONs ---------->Russia and Ukraine --------->INDEX----------->Other classic brands (kb az oldal közepétől feljebb)---------->Moskva 3 (3, 19xx) EZ AZ.
Moszkvát itt nem láttam annak idején, a Mikmát és a Bebót lehetett kapni, de a közvélekedés szerint szörnyű minőségűek voltak egy eredeti Braunhoz képest, akárcsak a többi (nyugat-)németekről koppintott orosz cikk.
Találtam egy érdekes oldalt (persze,akit érdekel):
http://www.xs4all.nl/~pedewei/
Régi típusú borotvák vannak rajta,meg persze maiak is. Elég érdekes,hogy a Braun 1990-ig csak egy késes (series 1 ) borotvákat készített. Ezekkel szerintem szörnyű lehetett borotválkozni,csodálom hogy vették őket és azt sem értem miért nem gyártottak többkéseseket :N :N :N -különösen annak tekintetében,hogy a Remington,Ronson,de még az NDK és orosz borotvák is többkésesek voltak,már az 1950-es, 1960-as években.
Csodálom,hogy nem ment csődbe a Braun.
A honlapon régi Braun készülékek a BRANDS menüben van. Régi Remington modellek a COLLECTIONS menü Advertisements-ben vannak Szintén itt vannak régi NDK és orosz modellek.
Az régi orosz borotvákat a COLLECTIONS Russia and Ukraine menüben azon belül a Other classic brands-ben találni. Érdekes hogy az oroszok MOCKBA (Moskva) nevű borotvája kiköpött egykéses Braun (az NDK-nak is volt ilyen BEBO SHER néven), de van Remington másolat is Tsaijka néven :Y :C
Nem tudom,hogy esetleg,aki idősebb régen milyen rezgőkéseset használt jó volt az egykéses Braun,Mockba is,vagy az NDK-,orosz többkésesek?????????
Ha sima babapopsi arcot akarsz, akkor erősebben rá kell nyomni. Ez van. A pajeszvágóval akár borostásra is nyírhatod az arcod. Nagyon alkalmas rá. Nehezen borotválhstó helyen a többféle irányból való megközelítés és a pajeszvágó segít.
De nehogy valaki azt higgye, hogy mint a pengéset, csak végighúzza az arcán. Föl-le, föl-le és így tovább 3-4 cm-es részeken. Majd haladhatsz tovább.
Én már 10 éve használok Braunt. Régebbi 4-es szériát. 3 fejes rendszerűt. Ha rányomom és visszafelé is használom, akkor a pengével megegyező simaságot kapok. Igaz az arcbőrnek hozzá kell szoknia. A hosszabb szőrszálakkal is megküzd (3 napossal lazán)
Gondolkodom Philipsben is, de még nem próbáltam. Mivel bevált a Braun, ezért maradok ennél.
1 hete emiatt vettem egyet az 1-es szériából. Sajnos össze sem mérhető a 3 késes változattal. Nem is használom és azóta csak a 3-as szériát nézegetem, mint potenciális jelölt.
Van egy Braun 2874 Cruzer borotvám és haldoklik. Tudtok ajánlani egy szerelőt? Nem szeretném kifizetni azért az árát szerelés címén újra, de ha kicsi pénzért menthető akkor inkább javíttatnám.
Sziasztok, van egy Braun Z60-asom, amelyiknek a nagyobb szakállvágója nem vág. Szét lehet ezt valahogy szedni, vagy mit lehet vele csinálni hogy működjön? A használati utasításban semmi sincs erről, csak hogy olajozni kell, de ez nem használ neki. Thx.
Igen egyébként arra értettem, hogy átlagos növés. De ha nem is naponta azért 2-3 naponta tényleg kell, mert a hosszú szőrszálakkal nem birkózik meg olyan könnyen. Szóval igen, simán lehetséges, hogy nem kell naponta, de ha még naponta is kéne, akkor sem sok idő, meg kevesebb, mint 10 perc alatt megvan.
Nem nő hál istennek túl gyorsan, azok közé a szerencsések közé tartozom. Gondolom a napi használatot az átlagos növekedéshez nézve mondod. Ugye? Tehát esélyes h nem kell minden nap használnom nem?
Akkor biztos, hogy megfelelne neked egy elektromos borotva. Van pár előnye azért a pengéshez képest (persze van hátránya is). Ha nem szeretnéd teljesen simára (babapopsi feeling) vágni a szőrzetet akkor tökéletesn megfelel. Viszont ez ugye napi használatot igényel, mert a hosszú szőrzettel már nem bírkózik meg. Te tudod, hogy mire szeretnéd használni :)
Szerintem mivel nem ér a penge közvetlen a bőrödhöz, ezért annyira nem lehet baj. Ha viszont "kipattogzani" szokott a bőröd, akkor lehet, hogy a szőrtüszők gyulladnak be. Ilyen esetben át kell tényleg gondolni. Ha viszont simán ki szokott pirosodni, akkor biztos, hogy azért van, mert a felső hámréteget leszedi a pengés borotva és ezt nem bírja a bőröd.
Női szemmel nézve, a sima pengés borotva jobban irritálja a bőrt, mint az elektromos teszem azt epilátor szóval ha érzékeny a bőröd akkor csak jobban járhatsz az elektromossal.
Mondasz valamit! Mennyire jó is volna...zuhany alatt kényelmesen. Nekem ott szokott bekövetkezni az ébredési fázis. Kb. még alva mászom el odáig. El tudnám viselni, hogy ott meg tudjak borotválkozni. Bár a tükör azért még akadály... Igazából félek az elektromostól, azért nem két fillér egy készülék, és mi van ha még csak be sem jön a dolog? Ettől tartok. Félek hogy nagyon nem bírná a bőröm, elég érzékeny.
Hát, alapvetően azért van egy így, mert vízálló a készülék. Ezeknél szabvány, hogy nem lehet bedugva használni. Tehát ha szükséged van arra, hogy a zuhany alatt is használd, akkor csak ilyen megoldás létezik. Ez ugye akkor jön elő, ha mondjuk van trimmer, vagy testszőr nyíró is a gépen, és azt kényelmesebb azért a zuhany alatt :) Azért mondom, hogy ki kell találni, hogy ki mire használja. De ha van kérdés, akkor szívesen mesélek :)
Félreértetted :) Az annyit jelent, hogy nem használhatod úgy, hogy közben be van dugva tölteni. Használathoz le kell venni a hálózatról. Vannak ennek előnyei és hátrányai is, mindenki döntse el maga, hogy neki mire van szüksége :)
A jó villanyborotva nem szorja szét a szőrt, hanem magába gyüjti!
Nekem volt/van Braun-om, most Phillipset használok, és egyéni meglátásom az, hogy a rezgésszám minél több legyen (Panasonic 8-as, Braun pulsonic sorozat),vagy pedig a borotva felülete legyen minél nagyobb(Phillips speed xl-es késekkel szerelt).
Nekem ami volt aksis bortvám az be is nyelt egy ada szőrt meg ki is rakott, én tuti nem nyomattam volna bárhol a lakásban.
Az aksis bortva utántölthető :D csak az aksia megadja magát idővel mint minden normális akkumlátor. Bár ezek a lithiumos csodák már egészen jól bírják;)