De jó,ma 10000 Ft-ot tapostam el,mert hullott almaszedése közben éti csigákra léptem.Akkor a Hortobágyon mennyi pénzbe került a tűz?Állitólag másnap lángragyúlt a túzokrezervátum is.
Már ne haragudj, de csak egy szót tudok erre mondani: rossebet. Tudod hány nem leírt rovarfaj van? Most nem akarok nagy ökörséget mondani, de tizedét sem ismerjük. Ha kíváncsi vagy a leírt és nem leírt fajok arányára, előkotrok egy könyvet, és megnézem. 1 biztos. Nekem 1 lepkész cimborám aki nem utazott el egzotikus helyekre, a soproni hegyvidéken két ismeretlen lepkefajt talált. Ahol naponta x ember jár. Egyik tanárom mondta, a dél amerikai dzsungelben egy fát jól aláfóliáztak, lenyomtak vmi goromba szerrel, és a lepottyanó fajok 96 százaléka vadidegen volt. Ezeknek 90 százaléka rovar volt. Ezek után szerintem nem kell sokallni a védett fajok számát. Bocs ha hosszú voltam. A nap is az volt, ezek után igyekszem fotókat közzétenni. Ma egy barátságos atalanta-lepkét kaptam el. grrrr.. :-))))))
Ha igény van a tisztelt szaktársak részéről, akkor közzé tudok tenni két szarvasbogárról készült képet. KApitális példány mindkettő, és párbajoztak, de sajnos mire a fényképezővel visszarohantam hozzájuk addigra az egyik elsomfordált. Nade a somford közben jól lefotóztam.. :-)))
Igen kezdő szaktársként azt szeretném megkérdezni a tapasztalt szaktársaktól, hogy milyen bogár garázdálkodik nálam. Formára olyan, mint a cserebogár, csak nagyobb (4-5 cm), sötétbarna-fekete, és olyan fehér pöttyök vannak rajta, mintha lefújták volna festékszóróval. Napközben eszi a fát, este repül, mint a helikopter, éjszakára bemászik a tetőcserép alá kaparászni (ezt azért nem minden este).
kiscipo
Létezik, hogy a szarvasbogarak repülnek? Kedvenc macskám épp birizgált egy óriási pédányt a lábával, amikor az fogta magát és függőlege testhelyzetben felrepült. Brrrr, grrr...
Faházunkat megszállták a szárnyas hangyák (3-4 centisek is vannak köztük). Sőt elkezdték enni a ház sarkát. Ijedtünkben szétbontottuk a ház oldalát, hogy megtaláljuk a fészküket. Per pillanat sikerült megszabadulni tőlük. Állítólag a hangya védett állat, úgyhogy közben bűntudatunk van :-)
Mifelénk is sok a gólya,erre járnak gallyat gyűjteni a fészekhez.Voltunk a Berettyó partján,ott repdestek az orrunk előtt.Hozzánk is kezdenek bejárni a madarak.Feketerigópár,fecskék,fülemüle,cinkék,fakopáncs,és számomra ismeretlenek.Sajnos még különbejáratú fészkelő madárkánk nincs,legalábbis nem vettem észre.Tavaly egy elbújt a galagonyában,idén nem látom.Hál,stennek még verebünk sincs.