Keresés

Részletes keresés

Kola Creative Commons License 2001.10.25 0 0 21
MTV - alku a focivébé jogdíjairól

[2001.10.25. 15:49]

Elképzelhető, hogy a magyar közönség nem láthatja a jövő évi futball világbajnokságot, mivel a közvetítés díja olyan magas, hogy a Magyar Televízió (MTV) nem tudja kifizetni.

A jogdíj birtokosa a német Kirch médiacsoport három évvel ezelőtt tízmillió dollárért ajánlotta fel a közvetítés jogát az MTV-nek. Az összeget mostanra 1,3 milliárd forintra sikerült lealkudni, ami még mindig túl magas a több mint tízmilliárdos adóssággal küzdő MTV Rt.-nek, ráadásul az első részletet két hét múlva kellene kifizetni.

A jogdíj mellett további 200 millió forintba kerülne a műholdas kapcsolat létesítése, így a közvetítéssel járó kiadásokat csak partner bevonásával tudná vállalni a köztévé. A jogdíj kifizetése egyébként más televízióknak is gondot okoz, eddig mindössze Románia és Szlovénia egyezett meg a német médiacsoporttal.
(Forrás: Magyar Hírlap)

----
Ahogy én hallottam a Sport1 szeretne közvetíteni, méghozzá hasonló módon, mint a magyar bajnokiknál, vagy a BL meccseknél, tehát felváltva közösen az MTV-vel. Azonban egyedül nem tudom mire lesz képes. Na és, hogy mindezt mennyien láthatják.

_Zoltán_ Creative Commons License 2001.07.02 0 0 20
A Sport1 viszonylag korrektül viselkedett a kérdésben, mert szerintük a VB-közvetítés közszolgálati feladat, tehát nem is pályáznak rá. Ha pedig a szerencsétlen Pataky-féle RTL közvetítené, azt meg sem nézném. Annyira mű az az ember, Mérei Andreával együtt, hogy a hányás kerülget akármikor meglátom a képernyőn.

Kudlik Julit nyugdíjba kellen már küldeni, aztán lenne pénz a VB-re is!

jung Creative Commons License 2001.07.02 0 0 19
Na es ha nem latjuk???? Delelott ki er ra TV-zni? Felvetelrol meg tok erdektelen. Vegyek meg a hetvegi meccseket eloben, atobbirol meg osszefoglalo este. Dontot eloben szeretnem latni. Azert 1 milliard az tulzas erte. Soha nem jon be a reklamokbol. Marpedig ez a reklambevetelekrol szol. Fomusoridoben 4 heten keresztul ki lehet termelni ennyit, de delelott nem. Akkor csak a nyugdijasok TV-znek. De en konnyen pofazok, dolgozom, nincs TV a munkahelyen ergo nem erint.. Ja es non-stop INTERNET eleres az van....
Jung
Előzmény: bluefan (18)
bluefan Creative Commons License 2001.07.02 0 0 18
azt nem csodálom...elég drága, és az embernek a nyála folyik, hogy láhassa a legjobb meccseket

de én azt hiszem fogjuk ltni, vagy az m1 adja b e a derekát, vagy valamelyik kerekedelmi tuti ráugrik a témára..,

Előzmény: Kola (17)
Kola Creative Commons License 2001.07.01 0 0 17
Még az is lehet addigra már Sport1 sem lesz...
A UPC vezér mondta:"a tervezett előfizetői létszámnál nem sokkal több, mint a negyede van meg"
Előzmény: Mayer (16)
bluefan Creative Commons License 2001.06.29 0 0 15
mindenesetre ha az a köcsög sport1 adná, akkor akkora botrány lenne..

szerintem az mtv1 összekapja magát, mert nagy reklám lenne ez nekik.
attól is függ, hogy ki lesz az új elnök

szerintetek a friderikusz akarná a foci vb-t???

Attilio Creative Commons License 2001.06.28 0 0 14
amelyik kereskedelmi TV reklámot akar csinálni magának most megteheti !
Kola Creative Commons License 2001.06.28 0 0 12
Remélem nem.
Előzmény: Zolaa (11)
Zolaa Creative Commons License 2001.06.28 0 0 11
Sport1 szoba se kerult, mint lehetseges kozvetito ???
Ernesto Serra Creative Commons License 2001.06.28 0 0 10
az RTL Klub elmegy a picsába... A Kokó gálát is elcseszték, hogy tudnának normálisan végig közvetíteni egy VB-t? Pataky egy dilettáns...
Akármennyire Knézy, vagy béna magyar1 nekik kell közvetíteni a VB-t, szerintem, azért van némi tapasztalatuk. Összeszedik valahogy a pénzt, szerintem, kimarad 6 rész Kisváros, beszüntetik a hülye betelefonálos műsorukat a kettesen, meg a Jani házhoz megy-et aztán lesz pénz...
Előzmény: Kola (9)
Kola Creative Commons License 2001.06.28 0 0 9
Látjuk-e a foci-vébét?

Soha annyi pénzt magyar televíziós társaság nem fizetett labdarúgó világbajnokságért, amennyit a jövő évi koreai–japán rendezésű eseményért kellene.

A kereskedelmi televíziók színrelépésével színesebb lett a hazai tévéközvetítések piaca is, de ilyen jellegű eseményt mindezidáig a közszolgálati – vagyis az m1 – csatorna közvetítette. Egyelőre mindhárom országos földi sugárzású televíziót elriasztja a magas ár. Egymilliárd forintnak megfelelő összeget kellene fizetni a közvetítés jogáért, ezért a Blikk arra a következtetésre jutott: kétséges, hogy a magyar szurkolók láthatják- e következő világbajnokságot.

Szó, mi szó, az adósságokkal terhelt Magyar Televízió nem fogja egyhamar kifizetni a csak magyar viszonyok között horribilisnek tűnő számlát. Az egymilliárdon felül még további költségek is terhelik majd a televízió számláját. Távoli helyszín miatt az utazás, a szállás, és más egyéb költségek is magasabbak az eddig megszokottaknál, ezért újabb százmillió forintok rakódhatnak rá az egyébként sem alacsony alapösszegre.

A hazai nézőknek egyébként mindegy lenne, hogy az m1-en, az RTL Klubon vagy a tv2n nézik a mérkőzéseket, hiszen mindhármat egyetlen antenna segítségével foghatják. Azonban egyik kereskedelmi csatorna sem kapkod a lehetőség után. Az RTL Klub sportosztályának vezetője, Pataky Tibor nem tartja kizártnak azt, hogy közvetítik a vébét. Már meg is kezdték az ezzel kapcsolatos tárgyalásokat, de döntés nem született. Az RTL Klub sikerrel közvetítette a Magyarország–Olaszország világbajnoki selejtező mérkőzést. Pataky állítja, előnyös lenne, ha csapatunk kijutna a világbajnokságra, viszont az ügyben még ez előtt kell döntést hozni. Nem szerencsés a mérkőzések időpontja. A találkozókat az időeltolódások miatt magyar idő szerint reggel és délelőtt lehet látni. Ekkor a reklámidő valóban nem ér olyan sokat, mint a főműsoridőben sugárzott meccsek szünetében, de azért biztosan sok munkahelyen be lesznek kapcsolva a televíziók. És ez még csak a kisebbik rossz. Nagyobb baj lenne, ha magyar nyelvű csatornán keresztül nem követhetnénk a meccseket.

2001. június 28. 15:55
Internetto

Ernesto Serra Creative Commons License 2001.03.13 0 0 8
ráadásul ker. TV-ken majd olyan showűsort akarnak csinálni, hogy lehetőleg észre se vedd, hogy közben volt egy meccs. Mérey Andrea vagy Csisztu Zsuzsa meg majd okoskodik, csak ker. TV-knek ne adják! Inkább a Knézyt hallgatom
Előzmény: Kola (7)
Kola Creative Commons License 2001.03.13 0 0 7
Engem nem nagyon érint, mert ugyis fogom nézni, de azért akkkor is felháborító, hogy a TV-nek már 80-90 milliója sincs egy ilyen mérkőzéssorozatra.
A kereskedelmi TV-kbne nem bizhatunk, mert még mindig olcsóbb három leselejtezett venezuelai borzadály, mint egy Anglai-Németország meccs...
Előzmény: Tempo007 (6)
Tempo007 Creative Commons License 2001.03.13 0 0 6
Ugyan már....-nem kell fosni

1.szerintem úgy is megoldják
2.vannak kereskedelmi csatik is
3.ott van az eurosport is,98-ban is azt néztem,mert nem bírtam Knézyt....

Előzmény: totelcamp (5)
totelcamp Creative Commons License 2001.03.13 0 0 5
Nálunk lehet fogni az Osztrákokat is és a Szlovákokat is, valahogy majd megoldom.

Bár magyarul azért jobb lett volna.

Előzmény: Kola (4)
Kola Creative Commons License 2001.03.13 0 0 4
A német közszolgálati TV-k (ARD/ZDF) pedig kódolva fogják adni.
Eurosport meg majd adja felvételről vagy ki tudja még hogyan...
Előzmény: Mirrmurr (3)
Mirrmurr Creative Commons License 2001.03.13 0 0 3
Ennek a szájbab*szott MTV-nek van valamije egyáltalán? Ha nem tudna közvetíteni, akkor az RTL Klub szerintem átvenné a műsort, mint a magyar-olasz meccsel is tette. A VB biztosan fogható lesz magyarul is, földi adón keresztül. Az idegesítő az, hogy az amúgy sem kevés TV-előfizetési díj, meg az a k*rva sok állami dotáció is kevés ennek a TV-nek a megmentésére. Mindegy, ez már politika, köszönjék meg a kormánynak. Mit jelent vajon szerintük a "társadalmi összefogás"?
Az MTV bekaphatja!
Ernesto Serra Creative Commons License 2001.03.13 0 0 2
a eurosport biztos adja
Wisey_ Creative Commons License 2001.03.13 0 0 1
És a kereskedelmi tévéket nem érdekli?
Nem szeretnék VB nélkül maradni!
Bár szerintem valahogy megoldják a dolgot...
Mert ha nem lenne rajta sport, nem sokan néznék az m1/m2-t!
Chip-TFF Creative Commons License 2001.03.12 0 0 0
mtv egy nagy 0!
Kola Creative Commons License 2001.03.12 0 0 topiknyitó
A tízmilliárd forintos adósságállománnyal küzdő Magyar Televízió (MTV) Rt. nem tudja kifizetni a jövő évi labdarúgó világbajnokság jogdíját - jelentette be Bakó Lajos, az MTV kuratóriumának elnöke.

Az társaságnak a napokban kellene átutalni az első 80-90 millió forintos részletet, ha ezt nem teszi meg, kérdésessé válhat, hogy a több évtizedes hagyománynak megfelelően a közszolgálati tévé közvetíti-e a jövő évi világbajnokságot. A kuratórium elnöke szerint társadalmi összefogásra van szükség ahhoz, hogy a Magyar Televízió képernyőjén közvetítsék továbbra is a futballtorna mérkőzéseit.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!