Hát mélyen azért nem értem a szöveget, de általában őshorrorokról és sci-fikről van szó.
Felépítésében is ezeknek, meg a különböző late night showknak a kevert paródiája, a narrátorral és a hülyeségeivel, idilli kezdéssel az esküvőn (a kertész-pap-házvezetőnö trió közelképe az Amerikai gótika c. modern festményt idézi izékhömhogyhíjjákjajjpedighíres festő művét), tipikus az erdőbeli eltévedés, és a többiek. Van irodalma a neten, valamikor jártam is arra, de már a pontos címre nem emlékszem.
Biztosan van benne egy csomó finomság, amit nem érthetünk az eredeti filmek ismeretének hiányában.
Sziasztok. Én először a filmet láttam '89-ben, mikor behozták. Most kint voltam a Margitszigeten.
Kár, hogy nálunk nincs olyan kultusza a dolognak, és az 1000 emberből csak maroknyian követték rituáléknak megfelelően az előadást.
Néhány évvel ezelőtt láttam egy dokumentumfilm részletet a TV-ben. Az egyik alkotó valami olyasmit mondott, hogy ők véletlenül ráéreztek valamire. Arra, hogy vége a rock and roll-nak, és
a különböző szörnyek, transzvesztiták, űrlények,
glamrockerek stb. uralják majd a szórakoztató ipart.
A punkok meg egyebek csak ezután jelentek meg, vagy ezután lettek igazán népszerűek.
Van valaki köztetek, aki mélyebben érti a szöveget? Hogy például milyen filmekre, színészekre hivatkoznak.
Szia!!
nekem is marhára tetszett, bár inkább a szerdai (mert ott láttam is valamit a 6. sorból :-)) azóta is egyfolytában a zenéjét hallgatom :) Az jött be a legjobban, hogy maguk a színészek is marhára élvezték az előadást, nem? És lehet hogy csak mézesmáz volt, de az is tetszett, hogy többször üdvözölték Bp-et..
nekem nagyon tetszett, én a keddin voltam. most láttam először, már régóta érdekelt. Roppant jól szórakoztam, ez a Dr. Scott-os benyögés nem volt semmi. :) Neked z o o hogy tetszett?
elöljáróban annyit, hogy sose voltam egy megveszekedett RHS-rajongó :)
Pár éve megkaptam a filmzenét egy kazira másolva, amit azóta rongyosra hallgattam..közben megvettem a musical CD-t is (bár nekem a filmzene jobban bejött, pörgősebb), de nem tudtam, hogy miről szól, kik a szereplők, egyáltalán: mi ez az egész. Viszont a zene bazira tetszett, úgyhogy vettem jegyet a 31-i előadásra, és nagyon tetszett!! Másnap meg kaptam az értesítést, hogy nyertem még 2 jegyet az 1-jeire :))) úgyhogy így sikerült 2x látni.
Szal, mivel nem láttam se a filmet, se korábbi színpadi feldolgozásokat, ezért nem vagyok elég autentikus forrás az előadás "jóságát" illetően. :) Nekem mindenesetre nagyon bejött.
Hmmm-hmmm. Sajna két hozzászólással ezelőtt nem mondtam igazat. A tulaj ugyanis visszamondta a helyet, úgyhogy kénytelenek vagyunk eltolni a bulit egy másik időpontra, és egy másik helyre. Hogy mikorra és hová, az egyenlőre a jövő titka.
De ha megfejtjük, akkor igérem, ti is megtudjátok!
Jónapp.
Alapvetôen érdekel a dolog, mert imádom én is a darabot. Anno a körcsarnokban két elôadáson is ott voltam, kár, hogy csak a mi társaságunk volt beöltözve. :(
Megvan DVD-n, illetve van egy öt CD-s dobozom is, abban van olyan verzió is akár, hogy csak a zenei alap szól. Ha érdekel, lemásolhatom.
Mi március elején szerveztünk egy RHPS 2001 házibulit, farsangot, ami fergetegesre sikerült, bár a társaság egy részének nem volt bátorsága komolyan venni az RHPS jelmezeket. Meghívótól kezdve dekorációig mindent készítettünk. Mekkora társaságra számítatok? Minket is érdekelne még egy fórum, ahol bemutathatnánk fergeteges jelmezeinket! Üdv:Columbia
Alapvetően arról lenne szó, hogy kicsit olyan kvázi pótfarsangos-beöltözős bulit szeretnénk, aminek apropója a Rocky Horror. Először filmvetítés lesz, aztán meg zene-tánc kifulladásig. Eljátszani nem tervezzük, de valamiféle részvétel mindenképp szükséges lenne (rizsszórás, szódás fröcskölés, dobálózás, ilyesmi). A filmet egyelőre videóról tudnánk nyomni, projektorra, de ha elhoznád a DVD-t, az nagyon-nagyon király lenne, mert akkor meg onnan menne a cuccos.
Ha érdekel, tudok plakátot is küldeni, amit tudtok terjeszteni.
Milyen ruha kell hozza? Tudjatok, hogy mit jelent itt Nemetorszagban az "audience participation"? Evente egyszer nagyszinpadi eloadas van Berlinben, ahova 20 ezer ember jon el egy stadionba, es az eloadas elott, alatt es utan oriasi kajacsata van, vizipisztolyok, jelmezek, dobalozas tojassal, liszttel, kolaval spricceles. Nalunk is ilyen lesz?
Mit jelent a megtekintes? Videorol, DVD-rol? (most vettem meg a dupla DVD-t, nagyon kiraly).
Eloben is lattam tavaly a Buda Stage-n.