Keresés

Részletes keresés

felucca Creative Commons License 2004.08.03 0 0 69

...éppen egy vívmány fárasztja a szememet, de ettől eltekintve jól. Különben is mingyá hazamegyek, ott lesz egy kis baj, mert a többi vívmány nem adja meg nekem az elsőbbséget a zebrán, de ez minden este/reggel így van, már kezdem megszokni.

Előzmény: sheratan50ly (68)
sheratan50ly Creative Commons License 2004.08.03 0 0 68
ha ettől valaki lúzer, akkor én is lúzer vagyok. de legalább jól érzem magam :)
(és te hogy vagy? :P)
Előzmény: felucca (67)
felucca Creative Commons License 2004.08.03 0 0 67

"....hiszen nem torolják meg rajtad, ha nincs ..."

Ööö..de megtorolják. Éppen ez a baj. Az egész rendszer arra a feltételezésre épül, hogy én éppen ezerrel próbálom megszerezni az említett javak bármelyikét, összességét és még tíszer annyit. Különben egy lúzer vagyok, aki rombolom a rendszert, ezért a rendszer kidob magából és eltapos. Nincs visszapofázás.

Előzmény: sheratan50ly (66)
sheratan50ly Creative Commons License 2004.08.03 0 0 66
"még soha ennyire nem volt az ember ennyire elidegenedve az embertársaitól és a természettől, valamint még soha ennyi fizikai problémát nem okozott magának a vívmányaival."
én nem érzem magam elidegenedve. sokkal közelebb kerülök azzal, hogy áthidelom a távolságaokt. tudok azokkal is beszélgetni akik a szomszéd szobában, házban vannak, mert közel vannak. de tudok emberekkel beszélgetni akik a város másik végében, az ország másik végében, esetleg Angliában, Malajziában, akárhol vannak.
most mondd hogy ez rossz dolog.

"Követed a trendet, mert követni kell."
miért is? hiszen nem torolják meg rajtad, ha nincs multifunkciós konyhagéped, tv-d, dvd-d, számítógéped, telefonod, autód, stb. ha úgy döntöttél, hogy neked kell, és beruházol rá, akkor lesz. mert a technika, és a civilizáció lehetőséget ad rá hogy legyen. ha neked nem kell, akkor senki az égen földön nem kényszerít rá. nem is teheti.

nekem azért van telefonom, mert használom, és úgy gondolom, hogy kell. számítógépem is. és egyéb technikai eszközeim is. és nem okozok vele károkat magamnak sem, és másoknak sem.

"Az a közvetlen tapasztalatom, hogy az ember odáig süllyedt, hogy már a saját sorsát érintő alapkérdéseket sem képes feltenni."
ezt kifejtenéd? milyen kérdések?
Előzmény: felucca (65)
felucca Creative Commons License 2004.08.03 0 0 65

"....mondj amit akarsz rám, de én rögeszmésen a világ (és technika) fejlődése mellett vagyok..."

Nem akarok - és nem is tudok - senkiről semmit mondani, az ember sokkal összetettebb annál, mintsem hogy a mobiltelefonnal kapcsolatos véleményéről megítélhető lenne. Most is csak egy jelenségről beszélgetünk.

Kicsit át kellene gondolnunk, mit értünk fejlődés alatt, illetve, hogy amit "fejlődés" alatt értünk, az egy fenntartható folyamat-e.

Csak ismételni tudom magam: még soha ennyi technikai segédeszköz nem állt az ember rendelkezésére és még soha ennyire nem volt az ember ennyire elidegenedve az embertársaitól és a természettől, valamint még soha ennyi fizikai problémát nem okozott magának a vívmányaival.

Követed a trendet, mert követni kell. Ha 99% követi, nem teheted meg, hogy nem állsz be a sorba. Természetesen beállsz, másképpen kigolyóznak a társadalomból. Idáig nem szabad a választás, innen viszont igen: Beállok-e boldog fogyasztónak, vagy tiltakozom és csak muszájból csinálom, miközben tisztában vagyok azzal, hogy óriási károkat okozok magamnak és másoknak, valamint, hogy ökológiailag ne fenntartható, amit csinálok.

Az a közvetlen tapasztalatom, hogy az ember odáig süllyedt, hogy már a saját sorsát érintő alapkérdéseket sem képes feltenni.

Előzmény: sheratan50ly (64)
sheratan50ly Creative Commons License 2004.08.02 0 0 64
mára már szerintem (is) értelmetlenné válik ez a téma. annyira mindennapi a mobiltelefon használata. nálunk ha a családot nézem, akkor 13 emberből 12nek van telefonja (nem a legmodernebb, hanem amit meg tud fizteni), és ebbe beleszámoltam a nagyszülőket is. és nagyjából ezt tükrözi az az adat is, miszerint 100 lakosból 80-ra jut simkártya...

és hogy most a gyerekemnek is legyen, hát miért ne? ha megengedhetem magunknak, akkor simán. és ha azt is megengedhetem, hogy méretes számlát csináljon, akkor miért ne? nem ettől múlik a nevelése szerintem. lassan annyira mindennapi lesz akár egy videóbeszélgetés is (3G), hogy simán azon keresztül fogunk dumálni egymással. talán most megtiltanád, hogy beszélgessen a szomszéd fiával/lányával? ez ugyanaz, csak így olyanokkal is beszélgethet, akik sok száz kilóméterre vannak tőle akár.

mondj amit akarsz rám, de én rögeszmésen a világ (és technika) fejlődése mellett vagyok...
Előzmény: felucca (63)
felucca Creative Commons License 2004.08.02 0 0 63

"....amit te javasolsz az az én szememben kicsit úgy tűnik, mintha valaki kapna egy szép villát, parkkal, meg miegyéb, de csak a sufniban lakhat egy szalmazsákon, mert még nem tanulta meg milyen dolog felelősséggel lenni a villáért...."

Na, szerintem pont ez a helyzet, úgy nagyátlagban. Az emberiség kapott egy szép nagy villát, parkkal, de még nem tanulta meg, hogy ennek - mint mindennek - árnyoldala, ára is van, és a sufniból nem lehet egy nap alatt villalakóvá válni, mert ahhoz előbb még művelődni is kellene, különben bele fogok szarni a márványkádba és birkózógépnek fogom hívni a konnektort.

Előzmény: sheratan50ly (61)
myrtill82 Creative Commons License 2004.07.22 0 0 62

Jo nem ellenzem,de minek a telefon egy óvodásnak???mert ugyanis már elég sok ilyet láttam!Olvasni se tud!

csak max játszik rajta!meg anyuci felhivja hogy hol vagy kisfiam????

egy nagyobbnál még ok.....de eddig is megvoltak a gyerekek nélküle,bár megértem hogy fejlődik a világ.

sheratan50ly Creative Commons License 2004.07.03 0 0 61

nem azért mondom, de szerintem nem ettől lesz egy gyerek nagyképű, meg mindaz amit felsoroltál, mert kap egy telefont. ha persze úgy kapja, hogy "na, nesze ittvan, majd szólj, ha kérsz újabbat, mert ez még csak 40szólamban cseng", akkor igen. de ennél szvsz messze többről szól a gyereknevelés.

én még nagyon messze vagyok attól, hogy gyerekem legyen, de másokat látok hogyan nevelik a sajátjukat, és nem abban a korban kell megalapozni a gyerek személyiségét, amikor már elég nagy hozzá hogy kapjon egy telefont...

amit te javasolsz az az én szememben kicsit úgy tűnik, mintha valaki kapna egy szép villát, parkkal, meg miegéyb, de csak a sufniban lakhat egy szalmazsákon, mert még nem tanulta meg milyen dolog felelősséggel lenni a villáért. minek akkor neki villa? ha így gondolkozol, akkor egyszerűbb ha kap egysufnit, vagy még azt sem, és majd magának megszerzi ha tudja. (nem kap mobilt, vagy elmondod neki, hogy hol van működő telefonfülke, és adsz egy százast beszégetésre)

nekem is van mobilom, én is tudom értelmesen használni. már egy ideje van. nem én fizetem, mert kaptam ajándékba, és ha valamikor túl sokat beszéltem vele, mert nem figyeltem oda, akkor simán meg lehetett velem értelmesn tárgyalni, hogy fogjam magam vissza legközelebb...

amúgy meg a technika vívmányai téma: igenis jó dolog ha valami modern. igaz ellustulhat az ember, ha minden extrát megkap, de azért az a különbség, hogy utazok több mint egy órát buszon/villamoson/metrón vagy beülök a kocsiba, és 10perc alatt ott vagyok, azért igen lényeges. nem egyszer volt már olyan, hogy siettem volna, nem volt dugó, és azért késtem el, mert a kedves söfőr úgy gondolta, hogy előbb indul el a busszal a végállomásról, mint kéne (igaz csak 1 perccel, de így már sprintelve sem értem el), így lekéstem a csatlakozást, és szépen másfél-, kétszeresére nyúlt az utazási időm. és akkor még én szerencsé vagyok, mivel a fővárosban ugye a legsűrűbb a t.közlekedés...

arról nem is beszélve, hogy a kocsiban kényelmesen tudsz ülni, még ha várakozni is kell (a busz is ugyanis pontosan úgy beragadhat a dugóba, csak ő még kerülőutat sem kereshet), nem kell hallgatni mások néha idegesítő hangoskodásait, nem kell a nyár reggeli tömeg szagát kiállni, amikor konzervdoboz mintájára tömve van a metró, nem kell attól aggódni, hogy mikor próbál meg darabokra verni a meccsről éppen hazatartó szurkolótábor, vagy hogy lekésed az utolsó járatot, és még hajnalban is a csatlakozást keresed, vagy hazasétálni próbálsz... de még rengeteg indok van, ez csak néhány. (pl. tetőzve azzal, hogy gyerekekkel, esőben, családi bevásárlásból megrakva, esetleg babakocsival kell mindezt végigcsinálni)

tv: igen, hát abban egyet kell érteni, hogy a műsor általában pocsék, színvonalra, és minden más szempontból is. de van nagyon sok csatorna, lehet válogatni: ha nem tetszik a szappanopera, akkor nézhetsz természetfilmet, vagy sportot, vagy akármi mást. még a híreknek is külön csatornájuk van. én se nézek kereskedelmi tvket, mert minőségen aluliak, de pl. focit vagy teniszt igen, és sokkal élvezetesebb így, mint ha egy honlapon elolvasom a végeredményt...

ezek ellen lehet érvelni, hogy az ükapáink is túlélték nélküle, de az emberiség egy fontos tulajdonsága, hogy (persze csak bizonyos dolgokban sajnos) fejlődik. az ükapáink még fűtés nélkül is túlélték. boltok nélkül is túlélték, sőt, háború is túléltek. ez nem azt jelenti viszont, hogy hogy nekünk is úgy kell élni, merthogy úgy is lehet.

Előzmény: Megdobbent (60)
Megdobbent Creative Commons License 2004.07.02 0 0 60
Vagy inkább legyen az "adjuk oda fizetesünket 6 éves gyerekünknek, szoktassuk rá a pénzköltésre más rovásán, nagyképűségre, arcoskodásra, követelőzésre"? Ha neked van gyereked, akkor máris kineveltél egy olyat, amitől Hofi is ódzkodott a klasszikus "dögöljek meg, ha kiváltom" megnyilvánulásával.

Na és erre varrj egy gombot: amikor én gyerek voltam jo ha volt 5 jegyű kapcsolási számú tárcsás telefonja az embernek. És a fura, hogy ember lett belőlem, pedig bizony a kvarcjáték is csak 12-13 évesen ért el.

De te adj mindent a gyereknek, érje minél nagyobb csalódás az életben, ha egyszer eljön az idő, hogy megéljen a saját kenyerén. Ja és ne ismerje a szerenység, valamint az ésszerűség fogalmát :)

Gratulálok :)
Előzmény: H_G (55)
v_peti Creative Commons License 2004.06.25 0 0 59
Az autó: ez is javítja az életminőségedet. Mert szabad vagy: beülhetsz, és Párizsig meg sem állsz. Vagy egy kis morva városig, ahová a vonat sem jár. Régen a ló lehetett ilyesmi. És itt sem a tárgy az érdekes (persze ehhez is szinte érzelmi viszony fűzi az embert), hanem a szabadság, amit ad, ezt szeretik az emberek.
Erre tényleg jó az autó. De arra viszont ne használjuk, hogy az Intercity-vel párhuzamosan furikázzunk az autópályán. Persze erre is lehet indokot találni, de a maximum az esetek 50%-ában lehet belfogadni jogos kifogásként. (Pl. sok csomag, több helyre kell menni...)

A tv: azt én se nézek. Szerintem ma már visszaszorulóban van, a szegényebb rétegek kivételével kiszorítja a net meg az étterem, a mozi, a színház és az utazás.
Ez már meg is látszik a műsorstruktúrán. :(((

Előzmény: fork() (51)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2004.06.21 0 0 58
Nekem van kocsim. Napi 20 percet használom, a napi 80 perc tömegközlekedés helyett. Nekem megéri a plusz pénz. Ugynakkor van éves bérletem is, mert ha munka után el kell valamit intézni a városban, akkor nem kocsival megyek, úgyis csak tuszkolódás van, meg nincs parkoló. Nemsokára - ha minden jól megy - kiköltözünk a város mellé, onnan kénytelen vagyok autózni, mert a mostani 20 percből 50 lesz, de a 80-ból 120...

Nekem van tévém. Néha még nézem is, bár inkább videjózom, dévédézek, az akkor kezdődik amikor én akarom :) Most a focit nézegetem.

A tv hiánya még nem baj, ha a másoknál tévézésre fordított idő ki van töltve más, értelmes időtöltéssel, nem csak punnyadás vagy csavargás.

A mobil a gyereknek kérdésben nem tudok nyilatkozni, csak mobilom van :) kb 3000 ft-ba kerül havonta, ennyit megerőlotetés nélkül ki tudok fizetni és egy beteg anyával ez pótolhatatlan. Nagyon ritkán van kikapcsolva, mégse csörög egész nap. Szerintem egy átlag mobilfelhasználónál jóval kevesebbet mobilzok, viszont amikor itt volt decemberben egy angol barátunk, ő csodálkozott, hogy hogy bírunk ennyi sokat mobilozni :))
Ha lenne akkora gyerekem, aki elmászkál egyedül, örülnék, ha rendelkezésére állna az a lehetőség, hogy értesítse b. szüleit, ha úgy dönt, hgy erre szükség van. De ez az idő még messze van, annyi év alatt, már akármit is feltalálhatnak :)

Előzmény: szalapala (52)
Laja73 Creative Commons License 2004.06.21 0 0 56
2001-ben nem biztos, de ma már a mobiltelefon, mint termék, elfoglalta méltó helyét a piacon is, és a köztudatban is. Tehát filléres és megszokott dologgá vált. Ugyanakkor rendkívül hasznos, tehát a válasz igen. Aztán van szülő, aki továbbra sem, ez természetes, de felesleges túlmisztifikálni a kérdés jelentőségét.
H_G Creative Commons License 2004.06.21 0 0 55
Miért, az lett volna a topiccím, hogy "hogyan tegyük nevetségessé a gyerekünket az összes barátja előtt"?

Előzmény: Megdobbent (54)
Megdobbent Creative Commons License 2004.06.20 0 0 54
Topiccimre:...

... igen vennek neki, hogy elerhessem es O is engem, _DE_ minden szam tiltva lenne SIM-en, esetleg magan a telefonon, amin nem a szuleit es segelykerot hivhat. Ha megbuzeralja, vagy SIM-et cserel: egy fillert nem kapna se uj telefonra se egyenlegtoltesre. Hehe, szigorusag, de esszeru.

szalapala Creative Commons License 2004.06.20 0 0 53
Bocs, MALWIN-nak akartam címezni, de eggyel félrement.
Előzmény: szalapala (52)
szalapala Creative Commons License 2004.06.20 0 0 52
Én nem ítélném el feluccát az első hozzáállásáért, amit viszont a továbbiakban hozzátett, abban sok kis felesleges indulat volt.
Biztos egész kis gyermeke van, ha van, akkora, amekkora korban még fel se merül a mobil.("A gyerek teljes odafigyelést, teljes időt igényel, nem egy teljesítendő pont, amit ki lehet pipálni, ha megvan. " Ez a mondat árulkodó. Egy 10 éves gyerek már más, mint a 3 éves, ki is akadna, ha egész nap rajta lógna a kedves szülő:-)
Nincs tisztában vele, hogy a mobil a gyereknél az a biztosítás egyfajta formája, nincs tisztában azzal, hogy minimális pénzbe kerül, ha rászoktatják a helyes használatra - a pórázszerepet tölti be, nem a státuszszimbólumot , ahogy nagyon találóan fejezte ki valaki alant -, nincs tisztában azzal, hogy egy gyerekre nemcsak időt kell fordítani, hanem időnként felesleges időt is, ha nincs egyéb eszköz ennek kiküszöbölésére.
Az hogy a tévét és kocsit is felhozta elkerülhető luxuscikként, - bezzeg a net az nem az :-) - azt már a kissé fölösleges indulat hozta ki belőle. Minden eszközt lehet ésszerűen is használni, meg barom módra is, de ezt is leírták már alant.
Előzmény: Törölt nick (48)
fork() Creative Commons License 2004.04.27 0 0 51
"Jobb, szebb lett az élet azóta, mióta van mobil?"

Szerintem igen. Nem hülyeség ám a "connecting people" meg a "kapcsolat" - _valóban_ jó, hogy naponta többször beszélhetek a barátnőmmel akkor is, ha távol vagyunk egymástól, hogy rögtön megoszthatom vele az élményeimet... Persze tudni kell néha kikapcsolni is, de a válasz egyértemű: a mobil javított az életminőségen. Az emberek egyébként nem magát a tárgyat szeretik, hanem azt, amit megtestesít: hogy a kommunikáció lehetősége állandóan ott van velük.

Az autó: ez is javítja az életminőségedet. Mert szabad vagy: beülhetsz, és Párizsig meg sem állsz. Vagy egy kis morva városig, ahová a vonat sem jár. Régen a ló lehetett ilyesmi. És itt sem a tárgy az érdekes (persze ehhez is szinte érzelmi viszony fűzi az embert), hanem a szabadság, amit ad, ezt szeretik az emberek.

A tv: azt én se nézek. Szerintem ma már visszaszorulóban van, a szegényebb rétegek kivételével kiszorítja a net meg az étterem, a mozi, a színház és az utazás.

Előzmény: felucca (29)
mkoteles Creative Commons License 2004.03.31 0 0 50
Kicsit OFF de ha már erre kanyarodtunk, akkor beszélek arról, hogy nekem miért jó az autó, és mit gondoljon át, az aki szerint h*lyeség és időrabló. Azokhoz szólok, akik ellenségei. A következő dolgok személyes élményim lecsapódásai a régi nehezebb időből.:
-Te még sohasem vásálotál be egy családnak úgy, hogy a cuccot tömegközlekedéssel vitted haza, miközben a kicsi gyerekeidet terelgeted ? Ülőhelyben nem is reménykedhet az ember, örül, ha nem lökik le a buszról. És hagyjuk, hogy bunkók ez emberek. Azon nem tudok segíteni.
-Elköltöztünk év közben, és nem akartam a gyerekenek megbontani az iskolévet. Így a régi helyre járnak. Autóval 10 perc, ha dugó van. Tömegközlekedés kereken 1 óra, ha minden öszzejön ! És nem ez az egyetlen eset Budapesten.
-Soha nem fagyott szét a gyereked a vonaton, amikor télen csak a külső részben volt, hely, mert belül nemcsak ülőhely, de állóhely sem volt. És soha nem vártál a rendszeresen késő vonatra félórákat a hideg peronon. Az embereket ott sem lehet megváltoztatni. Ráadásul s jegyért ők is fizettek. És ez nem egyedi eset. Ez rendszeres volt, amikor mentünk védekre a rokonokhoz.
-Volt olyan, hogy vidéki faluban lerobbant az utolsó busz. Ott kellett maradnom a szüleimnél a gyerekkel. Mivel ez még azon békebeli időkben volt, amikor vidéken a vezetékes telefon is csak keveseknek adatott meg, ezért szólni is csak úgy tudtam, hogy felhívtam a város másik végén lévő rokont, hogy ugyan szóljon már haza, miért nem megyek haza. Na ekkor de jó lett volna, egy autó vagy egy telefon :)
És még nem említettem a kényelmi szempontokat, pl. hogy a menetrendet én állítom elő, nem leszek tök kosz, stb.

Valahogy ugyanez a helyzet a gyerekmobillal. Vannak helyzetek, amikor jobb. Mondjuk azon én is megakadok, amikor csúcskategóriás mobilt látok 1-2.-osok kezében. A technikai vívmányok jók. Az más kérdés, hogy van aki ezekért dolgozik.

felucca Creative Commons License 2004.03.31 0 0 49
Szerintem mindkettő!
Előzmény: MALWIN (47)
MALWIN Creative Commons License 2004.03.30 0 0 47
Hát, neked vagy nincs gyereked, vagy gyárilag hülye vagy!
Előzmény: felucca (46)
felucca Creative Commons License 2004.03.29 0 0 46
"...mert egyszerűen nem fér bele a családi időbeosztásba az ő kísérgetésük..."

Ettől most ledermedtem, autótól és mobiltól függetlenül: Akinek "nem fér bele", annak jobb, ha egyáltalán nincs gyereke. A gyerek teljes odafigyelést, teljes időt igényel, nem egy teljesítendő pont, amit ki lehet pipálni, ha megvan. Tudom, a saját rossz példámon keresztül.

Előzmény: Snuki (44)
v_peti Creative Commons License 2004.03.28 0 0 45
A mobiltelefont és az autót is lehet mértékkel használni. Csak sajnos sokan nem tudnak magukon uralkodni. A legrosszabb az, amikor a két szenvedélyüknek egyszerre hódolnak. :( Természetesen kihangosító nélkül.

Előzmény: Snuki (44)
Snuki Creative Commons License 2004.03.27 0 0 44
Csatlakozom hozzád: mi is akkor vettünk az elsős! 7 éves gyerekünknek mobilt, amikor egy iskolai kötelező kirándulás alkalmával a gyerek "véletlenül" rajta felejtődött a buszon, és mire feleszmélt, a város másik végében találta magát...
Mi meg ott vártuk az iskola előtt az osztályt, a tanítónéninek meg még akkor sem tűnt fel, hogy nincs a gyerek. Ja, és hogy lehet a gyerek olyan figyelmetlen, hogy nem figyeli a többieket? Hát úgy, hogy az erdőbe mentek kirándulni, eltévedtek, de nagyon, és az én gyerekem tudta viszont az utat, már amikor letértek az útról is szólt, hogy nem jó felé mennek, de tantónéni leteremtette, hogy majd ő...(szoktunk családilag kirándulni), és kivezette a riadt, fáradt társait az erdőből. Szóval nagyon koncentrált, és elfáradt a drága.
Órákkal később érkeztek már az iskolához is vissza, el lehet képzelni mit éreztünk, amikor megkönnyebbülés helyett még csak akkor jött a java...
Na azóta van mobilja, nem hordja magával iskolába, csak ha kirándulás van, vagy ha valahová elengedjük nélkülünk.
Igenis,óriási találmány a mobil, szükség van rá, azt meg hogy ki hogyan használja és mire, az egyén dolga. Együtt kell tudni élni másokkal...
Szerintem a mobil nem fokozza a bunkóságot, neveletlenséget, aki ilyen az úgyis tesz mobil nélkül is mások számára zavaró megnyilvánulásokat.

Szó volt még több dologról is, pl: autó szükségtelensége.
Én még nem láttam soha egy embert sem 4-5, vagy több degeszre megtömött bevásárló szatyorral kerekezni. Sok-sok évig cipekedtem haza, tülekedtem tömött buszon, villamoson, cipeltem két kisgyerekemet tömegközlekedve. Aztán szerencsére úgy hozta a sors, hogy lett saját autóm, hát mit mondjak, ég és föld a két "élet". Sokkal egyszerűbb, gyorsabb. Nem mondom, többe kerül fenntartani, mint bérletet venni.
És ami a számomra legfontosabb, megadhatok így a gyerekeimnek mindent. Látom és hallom az iskolában, hogy sok gyerek azért nem tud járni úszni, focizni, meg még számtalan helyre nem tud elmenni,mert egyszerűen nem fér bele a családi időbeosztásba az ő kísérgetésük, és egy nagyvárosban nem szívesen engedi el őket az ember egyedül...Nem úgy van ám, mint az én gyerekkoromban, amikor már óvodába is egyedül jártunk.
Kocsival mennyivel gyorsabb és biztonságossabb.

A Tv-ről, netről, és még számtalan technikai dolog előnyéről nem írok, már így is hosszú vagyok.
Aki ellenzi ezeket, hát ne éljen vele,de ne fikázza azokat,akik meg igen.

Előzmény: Nagynulla (43)
Nagynulla Creative Commons License 2004.03.27 0 0 43
Amikor a 10 éves kisfiam elaludt a buszon, két faluval késöbb szállt le, és 15 km gyalogolt hazáig az országúton, én a zsebébe raktam egy másfél kilós benefon telefont, hogy legközelebb érte mehessek az oly fölösleges autóval.

Egyébként igaza van a TV-t gyűlölőknek. Én is sokkal jobban szeretném személyesen látni, megtapasztalni a föld szépségeit, az állatvilág rejtelmeit. Minek érném be a doboz nézegetésével.
De én feladom a reményt, és nézem a TV-t. :-)))

v_peti Creative Commons License 2004.03.26 0 0 42
psmith: Sok időt takarít meg, amit a buszmegállóban álldogálás helyet inkább olvasással töltök.
Amíg a dugóban állsz, addig erre bőven lesz időd. Ha meg közben megindul a sor, akkor meg úgyis dudálnak. :)

Olyankor is el tudunk menni kirándulni, mikor már busszal nem indulnánk el.
Mondjuk ebben igazad van. De csak részben. Ugyanis sok kirándulóhelyre olyanok is autóval mennek, akik el tudnának menni más tömegközlekedési eszközel is.

"...Én még soha nem hallgattam végig a vonaton értelmetlen beszélgetéseket mobilról...."

Ezer és egyet. Többek között a mobilról. Azokból a beszélgetésekből, amit végighallgattam, leszűrhető volt, hogy az átlagmagyarnak van három-négy dolog fejében:

1. Milyen autó kellene,
2. milyen mobil kellene,
3. dugás és társai,
4. számítógépbaszkurálás.

Én egyszer azon akadtam ki, hogy a húgomnál itt volt a barátnője, és beszélgettünk volna, de őt folyton hívták a mobilján.

Előzmény: felucca (39)
felucca Creative Commons License 2004.03.26 0 0 41
Megfogadom, csak akkor nem fogom hallani, ha csörög a mobilom. Ja, majd átállítom olyan vibrátorosra, vagy mire...:-)
Előzmény: Törölt nick (40)
felucca Creative Commons License 2004.03.24 0 0 39

"...Autó. Nem vesz el több időt. Nem én szerelem, nem én mosom stb. Pénzbe kerül...."
...azaz időbe, ami a pénz előteremtéséhez kell. Ez kinek több, kinek kevesebb, de mind-mind az állítólagos időnyereséget csökkenti. És esetleg negatívba is fordíthatja.

"...Én tudok összehasonlítani, te nem...."

Ez igaz. Ezért is nem mondtam meg a frankót, hanem csak utaltam rá, hogy árnyaltabb a kép a látszatnál.

"...Az ember nem csak hasznos dolgokat csinál, hanem haszontalanokat is.... Ugye nem akarod hogy boldogtalan legyek?..."

Személyesen: Isten ments!

Általánosan: Örülök, hogy ilyen sok a boldog ember. Esténként elnézve a lakótelepek ablakainak kékes villódzását úgy érzem, itt van már a Kánaán.

"...Én még soha nem hallgattam végig a vonaton értelmetlen beszélgetéseket mobilról...."

Ezer és egyet. Többek között a mobilról. Azokból a beszélgetésekből, amit végighallgattam, leszűrhető volt, hogy az átlagmagyarnak van három-négy dolog fejében:

1. Milyen autó kellene,
2. milyen mobil kellene,
3. dugás és társai,
4. számítógépbaszkurálás.

Na, a mai nap üdítő kivétel volt, három csaj nyelvvizsgákról beszélgetett.

"... közben pedik már rég egyszerű használati tárgy, ami ráadásul olcsóbb mint a vezetékes..."

Ha így lenne, már a villanykapcsolók köré is rítusok fonódtak volna, vagy pedig a mobilok ugyanúgy kimaradnának a reklámokból, mint mondjuk a mosogatószifonok. Abból is van ezerfajta.

Ja, elárulom, hogy irtóra tetszik a motorolának az a kis szétnyitható kavicsa. Annyira, hogy a múlt héten majdnem megvettem. Aztán a végtelen mély szakadék szélén visszarettentem. Gondoltam, onnan nincs visszaút.

"...hogy zuhog az eső mennyivel jobb lenne gyalogolni a locsi-pocsiban, mint beülni abba a száraz autóba...."

Nagyon sok minden kényelmesebb lenne. Például mi a szarért kell a szemetet elvinni a kukáig, mikor az ajtó elé sokkal egyszerűbb lenne kiborítani.

"...Például ma is megbeszéltem a gázszerelővel, hogy mielőtt jönne hozzánk felhív, és akkor én hazamegyek, hogy szerelhessen...."

Ez tíz éve úgy zajlott, hogy az ember megbeszélte a gázszerelővel az időpontot, akkorra odaért ő is, meg a gázszerelő is. Ugyanúgy működött a dolog, csupán egy bonyolult technikai láncszem nem kapott szerepet benne. Mivel ő is és Te is tudtad, hogy felelőséggel tartoztok egymásért, senki nem rúgta fel a megállapodást. Ez ma nem így van. Ma senkivel nem lehet megbeszélni semmit, általános egymás iránti felelőtlenség kormányozza a mindennapi életet. Majd egy perccel előtte eldöntöm és megüzenem mobilon...

"...Ugy vagyok ezzel a sötétzöld maszlaggal mint a homoszexualitással....Nagyon nem szeretem amikor agitálnak, kérkednek vele. ..."

Mi ebben a sötétzöld? Az, hogy eltér attól, amivel az óriásplakátok és a TV agitál és kérkedik, ami a vízcsapból is folyik? Kifejtenéd?

"...az internet is hasonló mint a tv. ...nagyon haszontalan dolgokra is lehet használni. a fórumozás szvsz az utóbbi kategória..."

Ebben teljesen igazad van, magam is látom e gyengeségemet, de már túl késő ellene tenni. És éppen ezért nem szeretném, ha hasonló dolgok árasztanák el az életem, ha kiderülne, hohy az autó, a mobil és még nemtomminek a rabja vagyok...

"...nekem semmi kifogásom az ellen, ha valaki a saját maga ellensége..."

Ez akkora demagóg duma, hogy be kellene keretezni és falra akasztani!

"...vagy éppen gyomorideget kap és már a legvadabb rémképek gyötrik, ha a gyerek késik otthonról..."

Nem kell dramatizálni! Szüleink is kibírták, mi is ki fogjuk bírni. Maholnap akkor fogsz gyomorideget kapni, ha a gyerek nem telefonál tízpercenként. Csak kondicionálás kérdése , hogy ez megtörténjen. Ez a cél? Ráadásul ugyanolyan eséllyel lesz baja, vagy sem.

"...csak az a fura, amikor meg is akarja magyarázni azoknak akik élnek a lehetőségekkel, hogy mekkora hülyeség és felesleges amit tesznek. miközben ő maga éppen fórumozik az indexen.:))..."

Nem, csak megjelenítek egy eltérő álláspontot. Többek között erre is jó az internet. Hogy nem tud ízlés-, vélemény-, vagy akármilyen diktatúra kialakulni. Ha ezt sérelmesnek tartod, ott az Alkotmánybíróság. Az én véleményem egy a sok közül, kisebbségi vélemény, de ugyanolyan értékű, mint a többségiek.

psmith Creative Commons License 2004.03.24 0 0 38
O.K. vitatkozzunk! :)

Autó. Nem vesz el több időt. Nem én szerelem, nem én mosom stb. Pénzbe kerül. Ez igaz. De pénzbe került a cigi is míg le nem szoktam. És képzeld el leszokás után nem lett 20 ezer forinttal többem.
Nekem van kocsim, neked nincs. Olyan álapotom is volt amikor nem volt. Én tudok összehasonlítani, te nem.

TV. Az ember nem csak hasznos dolgokat csinál, hanem haszontalanokat is. Az én boldogságérzetemhez hozzátartozik a TV nézés is. Ugye nem akarod hogy boldogtalan legyek?

Mobil. Én még soha nem hallgattam végig a vonaton értelmetlen beszélgetéseket mobilról. [Igaz én kocsival járok :-) ] De ha valakinek kultusztárgy, meg rítusok fonónak köré, na most őszintén, akkor mi van? Ruhát se csak a hideg miatt hordunk.
Szerintem te még mindig abban a téveszmében vagy, hogy a mobil csak a gazdag köcsögök játékszere, közben pedik már rég egyszerű használati tárgy, ami ráadásul olcsóbb mint a vezetékes.

Előzmény: felucca (33)
pierresiorac Creative Commons License 2004.03.23 0 0 37
Szerintem se tartozik a kocsi a pozitív technikai vÍvmányok közé. Például most is, hogy zuhog az eső mennyivel jobb lenne gyalogolni a locsi-pocsiban, mint beülni abba a száraz autóba.
A mobilról meg már nem is beszélve. Például ma is megbeszéltem a gázszerelővel, hogy mielőtt jönne hozzánk felhív, és akkor én hazamegyek, hogy szerelhessen. Mennyivel jobb lett volna, ha mondjuk fél nap otthon ülök, és várom, mikor jön, vagy hív a vezetékesen. Szar az egész.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!