Ha leírom, hogy mit kell kiszedni, meg hogyan kell félrehúzni a váltót, attól nem lesz előrébb sokkal, mert a fogásokat nem nagyon lehet leírni.
Amúgy mea hidd el, hogy fontos a rutin. Ugyanez volt a szitu egy barátom autójánál. (Xantia HDi, kb. ugyanaz, mint a 406) Én megkuplungoztam neki kb. 6 óra alatt. Később váltót akart cserélni, otthon nekiállt, mert már szerelgetett ezt-azt, volt rá affinitása és kedve is. Szerinted mennyi ideig csinálta ?
(3 napig) A vezérlés csere hasonló történet. Négyszer annyi idő alatt csinálta meg.
Igazából ha magának csinálja az ember, nincs is baj ezzel, mert legalább tanul és az idő kevésbé fontos ilyenkor. Ha "melóból" csinálod, ott nagyon fontos, hogy mennyi idő alatt vagy kész vele.
Őszintén én is a beletöredező csavaroktól félek. Én is szereltem a futóművét és hát voltak meglepik! Volt hogy az egyik oldal szépen pikk pakk sikerült akkor tuti hogy a másik oldal sz..ás lesz és így is lett! Valóban nem mai autó és ezzel is sajnos számolni kell hogy megér e annyi időt és szenvedést amennyit! Bár a kertből úgy sem megy sehova így volna rá idő apránként szétszedni… amúgy a hűtő kiszedésével tudok annyi helyet szerezni hogy ha a bölcsőt nem veszem le a kuplungot az autó eleje fele eltolva le tudnám engedni a földre?
Nézd meg a videót. Nem azért szenved, mert amatőr, hanem mert több, mint 20 éves a kocsi, és beletört neki egy csavar. Én csak a féktárcsámat cseréltem ki a hétvégén, a videón 10 perc alatt megcsinálták, nekem 2 csavar kivétele 2 óra volt, pedig nem öreg az autó, mégis még a szerszámom is eltört, pedig az sem gagyi volt. A mondeóm kuplungját márkaszervízben csinálták 2-en majdnem egy napig. Biztos a rutin hiánya volt.
"Tévedtem a 406-oson rosszabb a helyzet, mint nekem a Mondeon volt."
De csak azért, mert amatőr az emberünk. Nem kell a bölcsőt levenni , se a kipufogót a kuplungozáshoz, persze a két féltengelyt ki kell szedni, de ennyi.
https://www.youtube.com/watch?v=wuA1looYGH8 Tévedtem a 406-oson rosszabb a helyzet, mint nekem a Mondeon volt. Motortartó bak ki, bölcső, kipufogó le, tárcsa kifordítva, féltengely kivéve, felülről is szétbombázza. És Ő is felülröl tartja meg a motort, mint az arab. Kitartás.
Szép napot kívánok! Érdeklődni szeretnék hogy van egy 1999es 2.0Hdi 110Le Rhz motorkódú 406-osom! Sajnos megtörtént a baj és kuplung hibás lett az autóm! Tréler hiányában és vontatáshoz messze van a legközelebbi szervíz így szeretném megkérdezni hogy a kuplung csere megoldható e házilag? Néztem youtube-on videót de ott elég bonyolultnak néz ki a dolog esetleg van rá valami egyszerűbb mód? Esetleg megoldható valahogy hogy a váltót félre húzva hozzá lehessen férni vagy felfele kiemelni. Mert ahogy néztem lefele ki kell szerelni a bölcsőt meg motortartó bakot is… esetleg ha valaki cserél maga kuplungot szívesen fogadok tippeket, tanácsokat esetleg lépésről, lépésre egy leirást hogyan és miként álljak neki! A segítőkész válaszokat előre is nagyon köszönöm! További szép napot
Valami tönkre ment de nem szeretném helyrehozni. Elkezdtem bekötni de csak a nyitó szálat találtam és az működik de a záró szálat nem találom. Hogy tudnám megoldani hogy zárjon?
Olyan problémába ütköztem, hogy nem találok seholsem jelmagyarázatot a motortéri biztosítéktáblámhoz, a gyári kiskönyvben sem az a fajta van, mint nekem. Tudnátok ebben segíteni?