Ma este 3/4 6-tól Cronenberg eXistenZ című filmjét adjuk DVD-ről az Ericsson FK-ban.
A 20:00-kor kezdődő vitára várjuk a virtuális valóság híveit és ellenségeit, valamint az érdeklődőket!
Nálunk is megjelent a PORONTYOK (The Brood) című filmje, rohanni a tékába és kivenni, bizarr horror, az eXiZtens nem sikerült olyan jól szerintem, a Shivers kéne, nincs meg valakinek?
Aki tud angolul anak meg ajánlom a Cronenberg "életrajzot". Asszem a Fable & Fable vagy milyen nevű könyvkiadó adta ki. A cime "Cronenberg on Cronenberg" és ugye ő maga irta. Sokat elmond arró amit ahogy gondol. Rendes gyerek :) Főleg az elmélete a kreativ virusokról.
A Videodrome-ot április 23-án, hétfőn este 3/4 6-kor adják az Ericsson Filmklubjában (Ericsson Székház, az 1-es villamos Bécsi úti megállójától 5 perc gyalog). Hasonlóan beteg film, James Woods-szal és az akkor még lényegesn fiatalabb Blondie-val a főszerepben. Kicsit az eXistenZ-hez hasonlít, csak itt a számítógépes játékok helyett a televízió tudatmódosítása a tárgy. Különösen az a rész megragadó benne, mikor JW benthagyja pisztolyát a hasfalán frissen keletkezett nyílásban.
Én sajnos nem láttam a legtöbb alkotását, csak a Karambolhoz, a Meztelen ebédhez és az ExiZtenshez volt szerencsém, ja és igen még láttam A két test egy lélek címűt is (bár nem biztos hogy ez volt a címe, amgolul biztosan tudom: Dead Ringers). Eszméletlenül bizarr dolgokat csinál és pont ezért nem lehet mellettük elmenni. Vagy szereted vagy gyűlölöd. Amennyire észrevettem leginkább a gépek és az ember torzuló kapcsolata, a perverz civillizációs addikció áll a filmejinek középpontjában. Horrorfilm álcája alatt művel ez az ember végletesen elidegenedett de mégis nagyon emberi rémlátomásokat. Afféle biomechanikus próféta, bár ez eléggé szűk kategória. Mindenesetre egészen egyedi látásmódot tükröznek munkái, kb. Lynch-hez és Terry Gilliam-hez lehetne még hasonlítani őket...
Még valami, a 80-as években készült filmjei elég nehezen hozzáférhetőek MAo-n, aki tud forrásokat azt csak bátorítanám, hogy ossza meg (velünk?)