Szerinted kik az "erős karakterüek" a testületben és miben kell ezt mérni?
Pénz, becsület, emberség, tisztesség, lokálpatriótizmus, ... ?
Mi vagy ki a mérce? Máshol jobb a helyzet?
Az világos, hogy nem kérnek segitséget a nyilvánosságtól, hiszen kiderülhetne saját gyengeségük vagy tehetetlenségük is!
Nagyon egyetértek veled az o.gy.-i képviselőkkel kapcsolatban. Van két roppant szerény képességű ember, akiknek mind a jelleme mind a cselekvési lehetősége erősen korlátozott.
Az Atyánszky próbálkozik lehetőségei között tenni a városé, a Zsigó még csak nem is próbálkozik.
Tény, hogy rosszul választott a város, amikor a FIDESZ-sre adta a szavazatát, de úgy emlékszem a SZOC-s volt képviselő szúrta el a kampányát!
A városi képviselőkről sok pozitiv szintén nem mondható el!
Van fejlődés, például a világviszonylatú parkoló rendszer, csak azt sajnálom, hogy a kissebségiek nem jöttekrá a rozsda mente lemezért, milye jó fizet vastelep.
Baja nagyon sz@r földrajzi elhelyezkedéssel bír, messze Szeged és Pécs, nem szólva a megyszékhely Kecskemétről. Viszont közel a jugo/szerb határ, ami visszatartó erővel bír. Dél kapuja Szeged, na meg a horvátok felé Pécs, Baja-Hercegszántó felé viszonylag kicsi a forgalom.
dr.Jones
Én Baján nőttem fel a hatvanas-hetvenes években, amikor a város olyan volt, mint egy állóvíz. Semmi nem történt, semmi nem fejlődött. A felnőttektől mindig azt hallottam, ez azért van,merta megye minden pénzt Kecskemétnek ad. Ami különben sem jogos, hiszen a szocializmus előtt Baja nagyobb volt a hírős városnál, így neki kellett volna a megyeszékhelynek lenni, csakhát ott volt Tito láncos kutya meg a jugoszlávok...
A bennszülött bajaiaknak így régi fájó pontjuk a megyei jogú várossá válás, ha már Kecskemét is az lett.
Szerintem azonban ennek jelenleg a realitása és az értelme nulla.
dr.Jones
Ha azt gondolja magáról, valóban kicsi. De akkor ki a a dél kapuja, talán Kalocsa? Szerintem hihetettlenül jó földrajzi elhelyezkedéssel bír Baja, csak ki kellene használnia!
Milyen nevekre vagy kiváncsi?
Különben Bajának, ha az infrastruktúrába beleásná magát rengeteg lehetősége lenne "a dél kapuja" minőségben! Én úgy tudom, hogy remek intézetek működnek máris, mint pl. a német intézet (lehet, hogy nem így hívják!!!)
Én csak attól félek, hogyha sikerül is elnyerni a megyei minősítést, fennáll a veszélye, hogy puszta forma marad. Bajának figyelembe kellene vennie, hogy megyei szinten Kecskemétet az utóbbi időben a lehetőségek városaként emlegetik, amin persze lehet vitatkozni, de tény, hogy nagyon belendült.
A megyei jogot - ha bejön - rendkívül produktívan kellene majd felhasználni a városnak. Megvan ennek a reális esélye?
Ahogy (és ahonnan) én látom:
Bajának egy markánsabb és bölcsebb városvezetésre, kisebb létszámú, de fegyelmezettebb polgármesteri hivatalra, hatékonyabb médiára, sok-sok lokálpatriótára leenne szüksége! ( és kevesebb Mijóra...)
Egyelőre ennyi, lehet folytatni!
Úgy tűnik, a bajaiak megyei jogot akarnak. Nem rossz ötlet, én is támogatom, különben sem fog ártani a megyének. Sőt! Talán erősebb összefogást hoz Kecskeméttel.