Keresés

Részletes keresés

Vadvirag Creative Commons License 2001.02.25 0 0 26
Szerinted kik az "erős karakterüek" a testületben és miben kell ezt mérni?
Pénz, becsület, emberség, tisztesség, lokálpatriótizmus, ... ?
Mi vagy ki a mérce? Máshol jobb a helyzet?
Az világos, hogy nem kérnek segitséget a nyilvánosságtól, hiszen kiderülhetne saját gyengeségük vagy tehetetlenségük is!
Előzmény: Törölt nick (23)
oszibá Creative Commons License 2001.02.25 0 0 25
Meggyőztél nyertél egy üvegsört. (hangszóróm nincs)

Előzmény: Törölt nick (24)
oszibá Creative Commons License 2001.02.25 0 0 22
Tény, hogy a Robi gyereket sem lopják el az eszéért, ha mégis véletlen megtörténne másnap vissza lopják.

Előzmény: Vadvirag (21)
Vadvirag Creative Commons License 2001.02.25 0 0 21
Nem, dehogy akartam mgakasztani a témát, sőt...

Nagyon egyetértek veled az o.gy.-i képviselőkkel kapcsolatban. Van két roppant szerény képességű ember, akiknek mind a jelleme mind a cselekvési lehetősége erősen korlátozott.
Az Atyánszky próbálkozik lehetőségei között tenni a városé, a Zsigó még csak nem is próbálkozik.

Tény, hogy rosszul választott a város, amikor a FIDESZ-sre adta a szavazatát, de úgy emlékszem a SZOC-s volt képviselő szúrta el a kampányát!

A városi képviselőkről sok pozitiv szintén nem mondható el!

Előzmény: Törölt nick (20)
Vadvirag Creative Commons License 2001.02.24 0 0 19
Mire gondolsz?
Ha van a helyesirási /inpotenciájukkal / hibán kívül más véleményed is írd le és ne dumálj mellé!
Előzmény: Törölt nick (16)
zazike Creative Commons License 2001.02.24 0 0 18
Pedig milyen jó bogrincs lenne belőle.
oszibá Creative Commons License 2001.02.24 0 0 17
Van fejlődés, például a világviszonylatú parkoló rendszer, csak azt sajnálom, hogy a kissebségiek nem jöttekrá a rozsda mente lemezért, milye jó fizet vastelep.

Előzmény: Törölt nick (16)
oszibá Creative Commons License 2001.02.24 0 0 15
a két INPOTENS orzsággyüllési képviselőről
Az előző kettőt is hozzá adhatjuk.
dr.Jones Creative Commons License 2001.02.23 0 0 13
Baja nagyon sz@r földrajzi elhelyezkedéssel bír, messze Szeged és Pécs, nem szólva a megyszékhely Kecskemétről. Viszont közel a jugo/szerb határ, ami visszatartó erővel bír. Dél kapuja Szeged, na meg a horvátok felé Pécs, Baja-Hercegszántó felé viszonylag kicsi a forgalom.
dr.Jones
Előzmény: Opinio (11)
dr.Jones Creative Commons License 2001.02.23 0 0 12
Én Baján nőttem fel a hatvanas-hetvenes években, amikor a város olyan volt, mint egy állóvíz. Semmi nem történt, semmi nem fejlődött. A felnőttektől mindig azt hallottam, ez azért van,merta megye minden pénzt Kecskemétnek ad. Ami különben sem jogos, hiszen a szocializmus előtt Baja nagyobb volt a hírős városnál, így neki kellett volna a megyeszékhelynek lenni, csakhát ott volt Tito láncos kutya meg a jugoszlávok...
A bennszülött bajaiaknak így régi fájó pontjuk a megyei jogú várossá válás, ha már Kecskemét is az lett.
Szerintem azonban ennek jelenleg a realitása és az értelme nulla.
dr.Jones
Előzmény: hiros.szerk (-)
Opinio Creative Commons License 2001.02.23 0 0 11
Ha azt gondolja magáról, valóban kicsi. De akkor ki a a dél kapuja, talán Kalocsa? Szerintem hihetettlenül jó földrajzi elhelyezkedéssel bír Baja, csak ki kellene használnia!
Előzmény: Törölt nick (10)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.23 0 0 10
Már elnézést, de ehhez Baja kicsi.
Opinio Creative Commons License 2001.02.21 0 0 8
T. jehrlich !

Milyen nevekre vagy kiváncsi?
Különben Bajának, ha az infrastruktúrába beleásná magát rengeteg lehetősége lenne "a dél kapuja" minőségben! Én úgy tudom, hogy remek intézetek működnek máris, mint pl. a német intézet (lehet, hogy nem így hívják!!!)

hiros.szerk Creative Commons License 2001.02.21 0 0 5
Én csak attól félek, hogyha sikerül is elnyerni a megyei minősítést, fennáll a veszélye, hogy puszta forma marad. Bajának figyelembe kellene vennie, hogy megyei szinten Kecskemétet az utóbbi időben a lehetőségek városaként emlegetik, amin persze lehet vitatkozni, de tény, hogy nagyon belendült.
A megyei jogot - ha bejön - rendkívül produktívan kellene majd felhasználni a városnak. Megvan ennek a reális esélye?
schwabisch Creative Commons License 2001.02.21 0 0 4
ezekre több helyen is szükség lenne, és nem csak városi szinten...
Előzmény: gáspár (2)
Opinio Creative Commons License 2001.02.20 0 0 3
Milyen téma miatt kellene "bölcsebb" városvezetés Bajának? (Én csak távolabbról látok dolgokat!)
gáspár Creative Commons License 2001.02.20 0 0 2
Ahogy (és ahonnan) én látom:
Bajának egy markánsabb és bölcsebb városvezetésre, kisebb létszámú, de fegyelmezettebb polgármesteri hivatalra, hatékonyabb médiára, sok-sok lokálpatriótára leenne szüksége! ( és kevesebb Mijóra...)
Egyelőre ennyi, lehet folytatni!
Opinio Creative Commons License 2001.02.18 0 0 1
Szerintem, Bajának autópályára, fejlett ipari parkokra, több főiskolára és egyéb realisztikusabb dolgra lenne szüksége!
zindexm Creative Commons License 2001.02.18 0 0 0
Valóban jó ötletnek tünik a megyei jogú városi címre való pályázás. Elég nagy a megye, hogy két központja legyen - jelenleg is így van.
hiros.szerk Creative Commons License 2001.02.16 0 0 topiknyitó
Úgy tűnik, a bajaiak megyei jogot akarnak. Nem rossz ötlet, én is támogatom, különben sem fog ártani a megyének. Sőt! Talán erősebb összefogást hoz Kecskeméttel.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!