Az, hogy nem tanultad, nem mérvadó:-)))(Nekem is sokmindent tanítottak, amit nem tanultam)
Egyébként ez tényleg a te időd előtt esett. Prion abban az évben született, amikor te gimnazista lettél:-) De már a nővérének is tanították gimiben a párhuzamos szelők tételét. Visszalopakodott:-)))
Aha, értem. Párhuzamos szellők. Azt tényleg nem tanultam.:-)
Akkor azért nem emlékeztem erre a TACS-ra, mert én már az új rendszerben kezdtem meg révais éveimet.
Tananyagcsökkentés. (Okosan: nem két sor téglát szedünk le a tetejéről, ha magas a fal, hanem kikapdossuk azokat a téglákat alulról, amik nekünk nem tetszenek.) Párhuzamos szelők tételét említeni is tilos! Hetente 1x adható házi feladat.
Egyemista koromban tört ki, engem már csak tanárként érintett (ill. ötödéven, mindenki csak négyes lett szakmódszertanból, aki akkor már dolgozott, és ismerte az aktuális tananyagot, mert aki kérdezett és osztályozott, az az ELTE jegyzet alapján tette) - de az öcsémék pl. már úgy voltak mat-fiz tagozatos osztály, hogy fele osztály mat, fele fiz.
Nem igazán tudom - az éneknemosztályozás nem a TACS-csal jött? "Rajz- és műalkotások elemzése"-t a 76-77 tanévben (amikor én azt először...) már nem osztályoztuk
Nálunk kezdték nem osztályozni az éneket 1980-tól!
Nekem az egyik legnagyobb tanáregyéniség volt az osztályfőnököm: Cseh Györgyi. Jeles személyiség volt a KISZ KB-ban, aztán amint hallottam a rendszerváltás után az SZDSZ-ben nyomult. Jellemző. Egy előnye volt ennek, hogy a sok pártelfoglaltság miatt szinte egész IV. osztályban a Tamás Imre tanította a matekot. Így aztán négyes lett a matek érettségim, amin a kedves ofőnk nagyon csodálkozott, mert ő bukást várt.
Sajnos a mi osztályunk mindig csak kiakasztani igyekezett Jimmyt. Persze csak azt nézték, hogy úgysem osztályozzák az éneket.
Úgy hallottam, hogy az új tanár is szervezett valami kis bandát. Meg van színjátszókör is.
Megnéztem az országos listát, még mindig jó helyen van a Révai, pedig sokan azt mondják, hogy romlik a színvonal. Persze, a nagy tanáregyéniségek nagyrészt már elmentek. Bedécs, Székely 88-ban még ott volt. Bokor Pétert már csak a tesóm (79-83, ha jól számolom) meséiből ismerem.
Jókedvében néha az énekórákon is nagyokat szólózott, a Mi dalainkból mindig a 204. oldalt választottuk, az Old Black Joe-t, és volt amikor egy 10 perces zongoraszólóval indította be a számot. Hatalmas nagy tapsot kapott.
Nyuszog, Létrai Jimmyt (mennyivel jobb róla beszélni, mint a Zámbó Jimmykéről) kb. 2 hete láttam a Szent István úton. Kicsit összement, megöregedett, de azért ő volt az.
Lehet, hogy csak a mi osztályunk hívja Udónak (osztályfőnökünk is volt egyébként), éstalán még az öcsémék (71-75) is, bár őt sem tanította. Anno a németkönyvünkben egy Udo nevű srác volt a "férfi főszereplő", és ugye Ottó:-))))
Vincent, én csak mezei tízóraifelelős voltam, rendes, pontos, néhány kirohanásának mégis szemtanuja voltam... De szerencsémre nem én okoztam őket. ;)
Lazi, Takisz már Pesten van valahol, illetve 86 körül ment el a suliból, úgyhogy jó néhány éve vághatott hátba! De én is tartok attól, hogy felismerne. ;)
Mulan, miért hívják a Zsebők Ottót Udónak? Nem tanított, ezért a nagy tudatlanság. Ráadásul ezt most "hallom" először.
És mi lehet a mi Jimmynkkel, alias Létray tanárúrral.?
Udót (Zsebők Ottó) szoktuk látni néha. Kicsit őszül, és, ha a csepp lányom egyedül van, látszani szokott rajta, hogy nem tudja, honnan kellene ismernie azt a gyereket (húszéveske, 182 cm), aki ráköszön. Na meg tanít ott osztálytársam is.
Szintén 75-79.
Lazi, Te ki lehetsz vajh ?
Áruld el, melyik osztály?
Én, kérlekalássan bés voltam, de ma is annak érzem magam.
Összevonatom a másik topiccal, mert oda hiába írtam.
A Smasszer (Sanyi bácsi) már jó régóta nem dolgozik a suliban, néha látom az utcán. Hát kezd eljárni felette az idő. Már nem olyan félelmetes, mint akkor, amikor elkapott bennünket iskolatej lopáson...
Hát, én most megláttam és meglepődtem, mert azt vettem észre, hogy a város nem nagyon aktív a neten, vagy csak inkognitóban.
84-88 F
És nem estem messze az almamatertől, itt vagyok Győrben. Utoljára 93-ban voltam a suliban, de a tanárok fele már új volt. Már évek óta nem a Tamás Imre az igazgató. Sanyi bácsiról nincsenek híreim. :( Ja, az új épület alját most be fogják építeni, hogy legyen egy nagy és fedett gyülekezőhelye a sulinak.
sziasztok,pont ma beszéltem a sulival, nekik adom adóm 1%-át :) Amúgy én fercivel egy évben végeztem, azaz 91-95 között koptattam padokat, az A osztályban :)
Hurra hurra!
Sajna az en osztalyom elegge szetszorodott...
En is Nemetorszagban vagyok jelenleg.
Hogy mi a celom?
Talalni valakit, akit 6-8 eve lattam utoljara es ismerem. Ennyi az osszes celom.
Ja es ilyenekrol dumcsizni:
Sanyi bacsi
Tamas Imre
Uj epulet
Suli buli,
Sziasztok!
Úgy veszem észre, én vagyok itt a legrégebbrévais. '80-'84. Szép idő volt, nagyon jó visszaemlékezni rá. Bulik, szerelmek, barátok.
Az jó, hogy akármerre megyek, mindenhol lehet révaissal találkozni.