Szeretnék egy Geforce2-t vásárolni végre, de nem tudom, hogy egy GTS és az MX400 között teljesítményben van e annyi különbség, hogy leperkáljak érte plusz több mint egy tízest, nem is beszélve a Deluxe változat 40 fölötti áráról...
Help please!
én ezt az összeakadós dolgot pont az ati raedon ddr memóriásokra hallottam, ezért lett geforce2 ddr helyette.
amúgy meg amennyi számítógép, annyi config és változat, lehet hogy az én kártyám pont a tieden fog akadni:(((
kurvára utána kell járni, nekem is egy hónap volt mire összedobtam a gép konfigot, de megérte, mert most hibátlan és minden mindennel passzol.
én azt tudom tanácsolni, hogy ahol vennéd a kártyádat, ott mondd meg hogy milyen konfigos gépbe vennéd! lehet hogy gecik lesznek és azt mondják inkább hogy azt vedd amit ők, és lehet hogy nem, ezért kell 20 különböző helyre elmenni!
anajánlom a Flamingo Computers-t!!!!!!
cd író kivételével mindent ott vettem, mindenre 3 év garanciával a proci és a cd kivételével, még a vinyóra is 3 év garit kaptam! scsi kártyára meg 5 évet...
nem akad neked össze valamivel a kártyád?
a v7700 elég brutál, havernak is ilyenja van és simán megy rajta minden.
nekem is gef2 van és nincsen ilyen gondom, semmivel nem akad. de nem tudom hogy az MSI drivere jó-e a tiedhez
Hi!
Abit BF6-om van. Mostanaba egyre tobb helyen latni eleg olcson GTS kartyakat. Viszont olvastam e forumban, hogy a GTS chipes kartyakkal gondja lehet az alaplapomnak.
Jelenleg egy v3 van a gepben de ez mar nehany generacioval korabbi peldany.
Megveri egy csere vagy csak a gondjaim tobbszorozodnek tole?
Segítsetek!
Van egy Asus v7700 deluxe videokártyám, csak az a baj vele, hogy a win 98 se alatt nem tudok semmiféle más drivert feltelepíteni, csak a hozzá kapott gyári 6.31-t. Próbálkoztam már referenciával, gyári asussal, ujratelepített win-al, de mindig azt írja ki, hogy a meghajtó nem tartalmaz erre a hardverre vonatkozó adatot. Miért csinálja ezt? Tudok valamit tenni ellene? Köszi!
Nah, bevarrtam a cuccot a gépbe, megy is jol viszont van egy kurva nagy problema...kibaszott pixelesek a divx-es avik es ráadásul késik a kép. Most perpill nincs mediap installom, arra gondoltam hatha ujra kene installni de ketlem. Szoval ilyenkor mi a teendo? Pixeles es kesik a kep. A regi Asus Riva 128on gond nelkul ment, gyonyoru kepminoseggel. Most ezen a noname GFMX2-n meg ezt produkalja (driver 650).
Az lesz. Nincs sok pénzem, úgyhogy mindenképp ez lesz. Én is csupa jót hallottam róla, és bár 64 bites a memoria meg asszem SD, azért jó lesz. Kösz a helpet!
Nalam szinten ELSA van :)
800-as Thunderbirddel 6.50-es Detonatorral a 3D Mark 2K 6700-at nyom defaultban, ha jol emlexem.
Q3 Timedemo 1024x768x32bit + minden maxon, hang is: 86,2 fps
Undying neha megakad 1024-ben! :)
Popeye:
"hallottam már olyat, hogy a DDR-es Geforceok jobban teljesítettek, mint az SGRAM-osok...ami azért elég fura" - Ez eleg hulyeseg, amugy elmondom, hogy az SGRAM-os is lehet DDR. :) Nalam pl. az ELSA-n infineon DDR SGRAM van.
Valami márkája biztos van, nem hiszem hogy noname lenne. Szerintem az azonos chipsetes kártyák közt max +/- 10-15% teljesítménykülönbség lehet, az is nagyban a kártyán lévő memóriától függ.
Tehát egy ASUS TNT2 32Mb-nál mindenképpen többet kell hogy produkáljon. Sőt szerintem egy ASUS geforce 256-nál is egy hajszálnyival.
Kérdésem a köv. A napokban ruhazok be egy GeForce2 MX 32mbs-re, potom 29er. Nem Asus meg ilyenek, szerintem szimpla noname. Mennyivel lesz lassabb mint egy hasonlo Asus?
Nekem az is eleg ha olyan eredmenyt produkal mint egy Asus tnt2 32mb.
szia
nem nemirtal nagy hulyesegeket:))
en a 6.49 vagy 6.50 es detonatort ajanlom inkabb!
a Q3 om ban lehivod a konzolt
a 0 val! beirod ezt: /timedemo 1
utana enter kontol vissza es elinditod valamelyik demot!
az gyorsan lefut! ezekutan ujra a konzol! a 0 val! es latod az eredmenyt!
ha jatek kozben akarod a pillanatnyi fps erteket latni akkor: /cg_drawfps 1 ezt ird be! es a jatek kotben latni fogod a jobb felso sarokban a pill. erteket!
Ezenkivol szeintem a 3dmark2000 progival is lemerheted a kulonbseget a driverek kozott!
remelem segitettem:)
udv
Tudom hogy nem tartozik szorosan a témához, de ha tudtok segítsetek légyszi! Van egy Asus7100-as Geforce 2Mx-es kártyám, és az lenne a kérdésem hogy mivel kell frissíteni. A Detonátor 6.35 jó hozzá? És még annyit, hogy hogyan lehet a quake3-ban megnézni hogy mennyi az fps játék közben? Csak hogy tudjam hogy gyorsított-e valamit a frissítés a kártyámon. Vagy valahogy másképp is meg lehet nézni a Geforce kártyám teljesítményét?
Köszi!! (remélem nem írtam túl nagy marhaságokat:-))
A hozzászólásom talán támpontot adhat többeknek:
GTS kártya + PIII-800: 1024-ben a 3DMark 16 bitnél 6500, 32 bitnél 4950. Detonator 6.31 driver.
Viszont lenne egy problémám, hátha tudtok segíteni. Asus CUV4X alaplapom van, és kb. 3 hete van összerakva ez a gép. Általában minden 4. indításra teljesen csíkos lesz a képernyő, mikor a Windows bejön, kiír valamit, de nem lehet elolvasni a csíkok miatt, és átszabja a képernyőt 640x480-ra 16 bitre. Felajánl valamit, mintha új meghajtó programot keresne a monitorvezérlőhöz. A mégsem-et választom, hiszen nem látok semmit. Kikapcsolom a gépet, újraindítom, és mindig megjavul. A többi alkalommal pedig gond nélkül indul a gép.
Arra gondoltam, hogy BIOS problémája van az alaplapnak. Találkoztatok már ilyen hibával?
Canopus:Bocs csak az a baj ,hogy nem lattam a 700/1000-et csak ugy gondoltam hogy sima 700-as.
De arra kivancsi lennek ,hogy ha visszaallitasz mindent akkor milyen eredmeny jon ki mert en semmit nem allitok at akkor is 3600 koruli erteket kapok 300/450.Kiprobalom majd a te beallitasaidat is.
Ami számomra nagyon érdekes, hogy a 800-as procimat ha 875-ön nyomatom alacsonyabb 3DMark pontot kapok. Hmmmm....
A rendszer stabil, feszkót kap...
Fura.
Nos lenne némi észrevételem az itt egybegyült "kiscsapathoz".
Azt hiszem, hogy mindanyionkat érdekel, hogy hogyan lehet kicsiholni az adott gépünkből minél több szuflát. Ugye ezért indult ez a téma a fórumban. Azzal, hogy egymás fejéhez vagdossuk a különböző jelzőket attól még nem lesz egyikőnknek sem gyorsabb a gépe.
Ha valakinek mégis ilyen hajlama van az szerintem élje ki magát máshol, de ha lehet ne itt.
Szóval. Popeye igazad volt abban, hogy érdemes a a BIOS-ban az AGP méretét a rendszermemória felére növelni. Nekem 64MB volt, amikor ezt az értéket 128-ra vittem közel 300 ponttal növekedett a 3DMARK pontszáma. Úgy hogy, ezért thanks.
Amit konkrétan állítottam a BIOS-ban az igazából nem sok minden volt, de így is jelentősen nőtt a grafikai teljesítmény a 3DMARK szeint. Sőt most már CMR2 is true color-ban nyomom.
A lényeg:
Az alaplap BIOS-a az Award 6.0 változatát használja, nem tudom, hogy ez a más eltérőjű és verziószámúaknál, hogyan és miként lehet hasonló értékeket kihozni a gépből.
Szóval:
Softmenu III Setup:
Nekem kedves Gsx-rr nem 66MHz kullog a 700 Celeron2-em hanem 95MHz 1.95V feszkon. Egy szóval nem említettem, hogy én 66MHz hajtom a procit.
Valószínüleg jobb hűtéssel a 100MHz-et is el tudnám érni, de nekem jelenleg ez is elég. Korábban egy 566-osom volt ami vidáman ment 850-en 100MHz-en.
Ugye tudod, hogy az Intel procikba a szorzó bele van "drótozva" ami a 700 Celeronom esetében 10.5 jelent. Mi marad tehát a proci tuningolására, csak a rendszerbusz órajelének a növelése. Nagyobb órajelen a proci akkor fog menni ha növeled az alaplapon a feszültséget. A 700-as 1.7V a feszültsége énnekem a BIOS max 1.95V engedélyezett. Ezen az értéken viszont csak 95MHz fut stabilan a procim így jön ki a kerek 1000 érték. Remélem elég világos voltam, akinek még esetleg lenne kérdése tegye fel bátran, hisz azért van ez a topic.
Az AGP TRANSFER MODE: nekem default volt ezt fast-ra tettem.
Ami jelentősen dobott a grafikai teljesítményen azt hiszem, hogy a következő lehetett:
IN-ORDER QUEUE DEPTH érték megváltoztatása. Nekem ez a szám 1 volt ezt változtattam meg 8-ra (Csak ez a két szám van nekem!) Ez valami olyat csinál, hogyha az 1-est átállítom 8-ra akkor optimalizálja a procit az alaplapi chipsettel. Az 1 értékkel "csak" stabil a rendszer.
Mint már említettem az AGP APERTURE SIZE értékét felvittem 64MB-ről 128-ra. Hát ezek lettek volna.
Az ugye természetes, hogy a SYSTEM BIOS, VIDEO BIOS és VIDEO RAM CACHEABLE opciók FAST-ra van állítva. Ha valakinek ezek csak normal értékeken hajlandó működni a gépe akkor sűrgősen szabaduljon meg az alaplapjától, mert rossz "lóra tett".
Hirtelen ennyi, amit itt közölni szerettem volna a kis társasággal, jöhetnek az észrevételek.