Keresés

Részletes keresés

KMG Creative Commons License 2011.11.07 0 0 460

Hogy mi fordította az írónő figyelmét a prosztata rák felé, azt nem tudom, de az egyik, ami célja, hogy felhívja a figyelmet arra a tévedésre is, amibe ezek szerint beleestél: Adrian is azt mondogatja magában, amikor jelentkeznek a tünetek, hogy rák nem lehet, mert az az öregek betegsége. Ez nem igaz. Legfeljebb időskorban gyakoribb, de brámilyen életkorban előfordulhat. (Mikor télen lent jártam a körzeti dokinál, az asszisztens engem is kapacitált, hogy menjek el prosztata csocsóra, és hozzátette, most volt a körzetben egy korombeli srác, akinél prosztata rákot állapítottak meg. Én 35 vagyok.)

Egyébként pedig szerintem az egyik legjobb könyve a Porstrate, és a komoly téma pont csak fajsúlyosabbá teszi. Ha belegondolsz, az Adrian Mole és a tömegpusztító fegyverek is nagyon komoly témát feszeget. Szerintem ezek sokkal jobb könyvek, mint pl. az Elveszett naplók, ami csak pénzkereső tölteléknek tűnik.

Előzmény: hakansukur (458)
hakansukur Creative Commons License 2011.11.06 0 0 459

Ok visszaolvastam, megtaláltam a választ az első kérdésemre, bocs hogy rákérdeztem.

Előzmény: hakansukur (458)
hakansukur Creative Commons License 2011.11.06 0 0 458

Sziasztok

Két dolog miatt írok:

A bibliográfiában nem látom sehol a 1989-ben Angliában, majd 1990-ben magyarul itthon Adrian Mole & Co. címmel megjelent könyvet. Valaki tudja, hogy ez hova illik? Vagy ez a Cappuccinos könyv része lenne?

A másik az utolsó könyvhöz kapcsolódik. Adrian Mole-lal és Adrian Mole-on nőttem fel. Nagyon bírom  az írónő humorát és eddig minden könyv teljes siker volt nálam. Azonban az utolsó könyvet (Prostrate years) nem tudom hova tenni....

SPOILER

Miért rák 39 évesen? És miért prosztata, ami köztudottan idős korban alakul ki? Miért? Én nem is voltam képes végigolvasni, csak bele-belenéztem a könyvbe...

Vagy Townsend - aki ugye már nem fiatal - környezetében valaki ilyen betegségben szenved(ett) és az írónő "átültette" hősébe, vagy ezzel próbálná felhívni az olvasók (aki valószínűleg pont Adrian korabeliek) figyelmét hogy járjanak szűrésre? Másra nem tudok gondolni, de számomra nagyon gáz, hogy az új könyv e körül a téma körül forog....

hs

Hepatithos Creative Commons License 2011.10.10 0 0 457

Van! Google a barátod, wiki a nővéred! :)

Előzmény: stilo1 (456)
stilo1 Creative Commons License 2011.10.09 0 0 456

Koszonom!!!

Azzal er veget.

Csal nekem olyan befejetetlennek tunik:(

A kovetkezo konyve a cappucinos?

Vagy van elotte masik?

Udv

szedmák bakter Creative Commons License 2011.10.08 0 0 455

Április 15-nél ér véget a könyv, egy pár soros bejegyzéssel, mikor Jo Jo várja Adriant a reptéren.

Előzmény: stilo1 (454)
stilo1 Creative Commons License 2011.10.08 0 0 454

Hello  Mindenkinek!!!

Ujra ratalaltam az adrian mole konyvekre (igaz csak e konyvek)

Es elkezdtem olvasni a 23 3/4 eves konyvet de a vege nekem befejezetlenek tunik.

Nalam aprilis 15 szerdanal veget er a konyv:(

Ha valakinek megvan akkor meg tudna nekem nezni?

Segitseget elore is koszonom.

Udv

Lacko

Hepatithos Creative Commons License 2011.10.05 0 0 453

Annyi baj legyen, arról viszont nem te tehetsz, hogy szegény Pauline Mole-nak már lassan több középső neve volt, mint Ságvári Endrének...:)

Előzmény: KMG (450)
Hepatithos Creative Commons License 2011.10.05 0 0 452

Hamis barátok, mint a sympathy-szimpátia meg a technology-technológia...

Előzmény: NevemTeve (451)
NevemTeve Creative Commons License 2011.10.05 0 0 451

(Off: Szerintem ez valami hagyomány, hogy a pathetic=patetikus minden fordításba be kell csússzon legalább egyszer... ilyen még a master=mester, tricky=trükkös, meg a man jelentéseinek összekeverése)

KMG Creative Commons License 2011.10.05 0 0 450

Nna, megnéztem pontosan a dolgot, és így kipihenve már emlékszem, mi volt. Azt gondoltam nagyokosan, hogy Adrien figurájához illik ez a félműveltség, egy magyar Adrian simán patetikusat mondana. Amire nem gondoltam, hogy a vájtfülű rajongók engem fognak tájékozatlannak tartani. :D Így jártam.

Előzmény: Szigi101 (448)
KMG Creative Commons License 2011.10.04 0 0 449

Bakker, igazad van... nagyon fáradt lehettem. Kösz, hogy szóltál, jelzem, hogy az újabb kiadásoknál javítsák. Nem tudom, hogy csúszhatott be... Mea culpa.

Előzmény: Szigi101 (448)
Szigi101 Creative Commons License 2011.10.04 0 0 448

Ja, és a "pathetic" nem patetikust, hanem szánalmast jelent (Adrian apja a TV showban).

Előzmény: Szigi101 (447)
Szigi101 Creative Commons License 2011.10.04 0 0 447

Újra olvastam a Folyó Ügyeket, és jobban tetszett, mint elsőre. Ezzel együtt továbbra is azt mondom, hogy ennyire egyoldalúan szívatni Adrian-t nem volt jó ötlet.

Hepatithos Creative Commons License 2011.09.20 0 0 446

Annyit, hogy nagyon jó a Prostrate ys., eddig a legjobb. Nem véletlen az utalás Nyúlra, jogos a párhuzam

KMG Creative Commons License 2011.08.01 0 0 445

Sok mindenben igazad van, de ez egy következő lépés lesz. Most egy ideig jó lesz így is.

Előzmény: Hepatithos (444)
Hepatithos Creative Commons License 2011.08.01 0 0 444

Ehhez nem kell semmit újrafejleszteni, szerintem a G-portálon se lehet több pár ezresnél reklámmentesség, és akkor lekerülnek az idegesen villogó csíkok, amelyeket nem lehet megkülönböztetni a tényléges tartalomtól. Szerintem ez alapfeltétele annak, hogy komolyan vehető lapod legyen. Csak akkor már jobban megéri egy saját domain + tárhely csomag valahol.

Előzmény: KMG (443)
KMG Creative Commons License 2011.08.01 0 0 443

Kedves, hogy ezt mondod. Először csináltam honlapot, és úgy gondoltam, ez elég a kitapasztaláshoz. Most majd kiderül, kell-e egyáltalán, hogy honlapom legyen (bár eddig szerencsére pozitívak a viszajelzések). Viszont amennyit ezzel elpepecseltem, most egy darabig biztos nem szeretném előlről kezdeni a fejlesztést. :)

Előzmény: Hepatithos (441)
KMG Creative Commons License 2011.08.01 0 0 442

A 402-es hozzászólásban én ugyanezt mondtam:
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=110149392&t=9028862

Hogy Békés Pál miért döntött a magyarítás mellett, nem tudom. Én csak az ő magyarításához próbáltam következetes lenni.

Előzmény: Hepatithos (440)
Hepatithos Creative Commons License 2011.08.01 0 0 441

Kedves KMG! Gratulálok a honlaphoz, de ha már bedobtad ide, hadd tegyek egy észrevételt itt: Szvsz megérdemelnél (és az olvasóid is) egy reklámmentes lapot, saját tárhellyel és domainnel (tehát gportál nélkül) ez kb évi 4-5 ezer forintból kihozható szolgáltatótól függően! (Gondolom nem ragaszkodsz hozzá, hogy amíg az elérhetőségedet keresem, vagy a műveid listáját böngészem, alul egy macskapanzió reklámja fusson a fényújságon...:)

Előzmény: KMG (439)
Hepatithos Creative Commons License 2011.08.01 0 0 440

Na, kivégeztem az összes Adrian Molet magyar nyelven, kivéve az utolsót, amit még eredetiben nem. A capuccinot pedig még meg is néztem. A Bouncofalvát azért sem értem, mert Ashby-de-la-Zouch egy létező település. http://en.wikipedia.org/wiki/Ashby-de-la-Zouch

Előzmény: KMG (439)
KMG Creative Commons License 2011.07.29 0 0 439

off Elkészült a honlapom: http://www.kovesdimiklos.gportal.hu/ mindenkit szeretettel várok. on

Hepatithos Creative Commons License 2011.07.08 0 0 438

A Cappuccionot olvasom most, emlékeim szerint angolul élveztem, magyarul kiábrándító. Kicsik a betűk, zavaros a szöveg, és Békés Pállal is szívesen elbeszélgetnék a fordításról, sajnos már nem lehet. Már érzem, hogy képtelen leszek végigolvasni.

Hepatithos Creative Commons License 2011.06.21 0 0 437

nem volt köcsög

Előzmény: Szigi101 (436)
Szigi101 Creative Commons License 2011.06.20 0 0 436

Elolvastam. Nagyon folytatásért kiált. Szomorú. Adrian-nel eddig nem lehetett azonosulni, mert egy köcsög volt. Most tök lehetett. Talán ezért is volt szomorú az egész.

toma01 Creative Commons License 2011.06.20 0 0 435

Azt hiszem ez a rész az ami leginkább a folyatásért kiált.

Előzmény: KMG (433)
toma01 Creative Commons License 2011.06.20 0 0 434

Persze, persze, teljesen egyetértek veled, csak én mégis azt a régi Adriant várom. Lehet úgy könnyebb lenne neki. :)

Előzmény: Hepatithos (432)
KMG Creative Commons License 2011.06.20 0 0 433

Nekem a Folyó ügyek és a Tömegpusztító fegyverek is tetszett, és nem a személyes érintettség okán. Nekem tetszik, hogy belevegyül némi üröm az örömbe, is kicsit komolyabb lett a hangvétel. Én is várom a folytatást, ha lesz, több okból is. :)

Hepatithos Creative Commons License 2011.06.20 0 0 432

Jó, de szerintem már én se meg, te se vagyunk a régiek. Én pl. egyre nagyobb kívácsisággal várom -először szigorúan angolul- a folyó ügyeket. Ha úgy vesszük, a mass-destructionnak is  szomorú hangvétele volt, amennyiben ebben korban szomorúan vagyunk kénytelenek nyugtázni, hogy az élet nem habostorta. Bizony, nem zoknitüntetés meg egy kiló szőlő a boldogság ára, beázik az álomlakás, megöregednek a szüleid, és te is, ha nem vigyázol, az egész életedre rádtelepszik valami véglény. Segít a túlélésben az is, ha összehozol egy két talpraesett és egészséges gyereket, a celeb exnőd még a te válladon sírja ki magát, megbecsülik a munkád, elindul az autód és mindig kapsz asztalt a kínaiban! Szinte meglepett, hogy nem Glenn veszett oda az Öbölben, csak a pajtása.

Előzmény: toma01 (428)
Szigi101 Creative Commons License 2011.06.20 0 0 431

Ma meglesz :-)

Előzmény: toma01 (430)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!