Én nem az ideális világról beszéltem. A való világban is jobb, ha nem érsz haza a megbeszélt idő előtt, és nem olvasol bele abba, amit nem neked szántak. :-)
(az ideális világban nincs félrekettyintés és megcsalás, pl. ilyenektől - is - ideális)
ha időnként félreértesz, az még lehet az én hibám is. de nem akarom ennél jobban szétoffolni a topicot. inkább jöjjenek a mobilzaklatós történetek, mint annak fejtegetése, mi helyes és mi nem.
"egy ideális világban a levéltitok megsértése ugyanúgy válóok, mint a félrekettyintés? " Hát ha a levéltitok nem más, mint a félrekettyintés... Egyébként nem. Mondjuk egy ideális világban leginkább nem sértenek levéltitkot, nem?
"egy ideális világban nem kell felhívni a párod figyelmét arra, hogy a te üzeneteid neked szólnak és nem neki? " Hát nem... egy ideális viágban...
"egy ideális világban senki nem féltékeny," Nehezen tudok párkapcsolatot elképzelni féltékenység nélkül...
"vagy ha az, akkor tudat alatt már nem is akar megtartani? " Ez még ebben a jelenlegi, nem épp ideális világban sem ítélhető meg biztosan...
"egy ideális világban hétvégén mindig kirándulóidő van és minden évben fehér a karácsony? " Hát ez szvsz inkább optimális, mint ideális világ. Habár ami optimális, az valszeg nincs nagyon messze az ideálistól sem...
"shit happens, ahogy mondani szokás. van, ahol nem a férj repül, mert elkapott egy félreérthető (vagy éppen félre nem érthető) üzenetet. van ahol némi hőbörgés után megbocsátják a másiknak, hogy olyasmit olvasott, ami az orra elé került, noha nem neki szólt, noch dazu, néhol a félrelépést is megbocsátják." Így van. Nyilván minden párnál másképp és másképp alakul a dolog. Mivel különbözünk... hálistennek.
"nálunk meg akkor is állítanak karácsonyfát, ha huszonnegyedikén nem esik a hó. Mivel az ünnepnek/szokásnak nem része definitíve a hó... csak (nyilván) szebb, ha esik.
egy ideális világban a levéltitok megsértése ugyanúgy válóok, mint a félrekettyintés?
egy ideális világban nem kell felhívni a párod figyelmét arra, hogy a te üzeneteid neked szólnak és nem neki?
egy ideális világban senki nem féltékeny, vagy ha az, akkor tudat alatt már nem is akar megtartani?
egy ideális világban hétvégén mindig kirándulóidő van és minden évben fehér a karácsony?
shit happens, ahogy mondani szokás. van, ahol nem a férj repül, mert elkapott egy félreérthető (vagy éppen félre nem érthető) üzenetet. van ahol némi hőbörgés után megbocsátják a másiknak, hogy olyasmit olvasott, ami az orra elé került, noha nem neki szólt, noch dazu, néhol a félrelépést is megbocsátják. nálunk meg akkor is állítanak karácsonyfát, ha huszonnegyedikén nem esik a hó.
Hát, ez attól függ. Ha szereted, és meg akarod tartani a nőt, akkor se nézel be a szekrényébe/levelébe, ha gyanaxol (mert ha kiderül, az marhára tud fájni, és onnantól már sose lesz olyan a kapcsolat, mint előtte volt). Ha nem akarod megtartani, akkor is be(le)nézel, ha nem gyanús, mert hátha...
Ez a nem akarom megtartani lehet tudatalatti is.
Éppen arra próbáltam utalni, hogy egy ilyen üzinél, ha elolvassa a partner, vajmi mellékes, ki a küldő, akár kiírja a teló a számát, akár nem... Persze célszerű beállítani, hogy ne írja ki a teló, hogy pl. "édi-baby", de ha az üzit elolvashatja a partnerünk... akkor az már mindegy, hogy "édi-baby" küldte, vagy más...
ha jobban belegondolok, volt egyszer egy sms-em, ami gondot okozhatott volna. hosszúra nyúlt üzenetben tudatta velem maci, hogy mennyire jó volt velem előző éjjel. szerencsére az én sms-eimet nem olvassák, de ha ezt olvasták volna, se lett volna komoly gáz, lévén arról a bizonyos éjszakáról megdönthetetlen alibim volt. mivel nem tudtam, hogy maci milyen nemű lehet, (ennyire sajnos nem volt részletes az üzenet), rövid válaszban biztosítottam őt arról, hogy senkinek sem mondom meg, tévedésből mással volt akkor éjjel....
ebben egyetértünk.
mindazonáltal nehéz dolog olyankor felhozni a levéltitok szentségét, mikor épp egy "olyan" levél van nyitva az asztalon. szóval lehet arról moralizálni, hogy mekkora illetlenség mások szekrényében turkálni, de olyankor, amikor ott épp egy pucér pasi rejtőzik... mondjuk úgy, kissé aláássa a felháborodás erkölcsi alapját. (viszont kitűnő színészi alakításra ad alkalmat!)
Hmmm...
Hát ha az ember jót akar (magának meg a csajának is), nem kíváncsibb, mint illik. Pl. nem sérti meg a levéltitkot.
Másrészt más SMS-ét elolvasni ugyanolyan bunkóság, mint a leveleit felbontani vagy a naplóját elolvasni.
hát pont erre utalatam. ha már annyira nem bírunk magunkkal, hogy a családi vacsora közben is megpittyegtetjük magunkat az édi-baby-vel, legalább arra ügyeljünk, hogy a telefon ne írja ki a nevét.
"kérdés 2.: ha ennyi sms landol rossz helyen, miért kell bevallani, hogy tudjuk, hogy kitől jött? (ja, hogy el van mentve a száma az édi-baby név alatt?! hát igen, konspirálni tudni kell!)"
A hozzászólásodban fentebb leírt szituban úgy tűnik, hogy még ha le is tagadták volna, hogy tudták, kitől jött, az mindenképp egyértelmű lett volna (ill. az volt), hogy miről is van szó... tehát az már lényegében mindegy, konkrétan ki a küldő... nem? Ebből a szempontból küldhette akár "édi-baby" is...
azért érdekes, mit gondolnak az emberek az sms-ről. attól, hogy a mobil ideje nagy részét titkos szerelmed zsebében (ridiküljében, övtáskájában, hátizsákjában) tölti még egyáltalán nem biztos, hogy azt más nem nézi meg. legalább két ismerősömről tudok, akik úgy buktak le otthon, hogy a pasijuk véletlenül elolvasott egy nekik küldött - mondjuk úgy - intim hangvételű sms-t.
kérdés 1.: miért nem tanulják meg az emberek, hogy szeretőnek üzenni kábé annyi, mint bárki tudtára adni az üzenet tárgyát? (ezzel az erővel a hűtőszekrény ajtajára is mágnesezhette volna, bízva abban, hogy a nő ér haza előbb.)
kérdés 2.: ha ennyi sms landol rossz helyen, miért kell bevallani, hogy tudjuk, hogy kitől jött? (ja, hogy el van mentve a száma az édi-baby név alatt?! hát igen, konspirálni tudni kell!)
te se vagy jobb a deák tér vásznánál. ha sokat zaklatod a lüke esemesekkel majd újra elkezd hivogatni aztán kitudja... még összeházasodik veled a végén.
Azon azért jót kacagnék, ha téged keresne fel aztán a polisz mobilos zaklatásért (hogy ennyiszer hívtad) :-)
(Persze tudom, mehet, hátha egy szép nagydarab rendőrlegény lesz :-)
Zaklató telefont én is kapok 30-as dominóról (már felhívtam a w900-at), csak azt nem értem miért hagyja hogy kíírja a számát. Lehet hogy nincs tudatában, nemtom. Mindenesetre névtelenül elkezdtem vissza-zaklatni sms-ben. Szerintetek kideríthető hogy én vagyok ha gépről küldök sms-t? Mert annak is van száma, csak ugye vmi hosszú 'nem tipikus telefonszám'.
Mindenesetre én jól szórakozok, mert van időm ilyesmire. Már nem hivogat, én még azért adok neki legalább heti egy sms-t.:)
A legkedvesebb sms-ed c topicban vannak jópofa szövegek, onnan szoktam mazsolázni ha nincs ötlet..:-)
Na jó, a kedvedért holnap megkeresem, és nyitok minden fórumon egy topicot "mobilszámom 0620/1234567 - zaklassatok. rizsa, nő" címmel. A HUSZ-on kezdem :-)
Ne is tagadd, azért kérted el a számot, mert így akarsz ismerkedni :-)
Add meg itt a tiédet, aztán majd zaklatunk (én mondjuk csak ingyensms-ről, mert mobilom az nincs :-)
trabidon foglak:) volt már olyan aki bebukott a telefonálgatása miatt:) imádtam ahogy kiakadt:) azt hittem a szívére megy neki, de sajna nem rendelkezik olyannal:)
Ja, én is voltam már tetőfedőtől kezdve...:-) Általában a 20/30/70... "körzetszámot" tévesztik el.
De a legszebb sztorim, hogy kínaiul kerestek rajtam egy kínai srácot, hiába firtattam, hogy esetleg angolul, németül...és vagy a huszadik hívásra kerítettek valakit, aki tudott annyit magyarul, hogy "Kínai fiu van?", és megértette, hogy nincs, nem is volt, és téves a szám:-)))
A csúcs ebben az volt, hogy mindez egy word-tanfolyam alatt zajlott, a srácok közben dőltek a röhögéstől (én voltam az előadó).
engem egy öreg néni zaklatott állandóan, hogy én vagyok-e a reluxás géza. mondtam nem. nem géza? mondtam nem, és nem is reluxás. nem reluxás? mondtam, nem. biztos? mondtam, asszonyom, elég biztos, elmékeznék rá, ha néha reluxáznék. és nem tud egy reluxást? mondom, nem. akkor énvelem most mi lesz? mondom, nem tudom, azt hiszem kéne keresni egy másik reluxást a géza helyett. letette.
aztán másnap kezdte előről. nagyot is hallott, úgyhogy elég hangosan kellett tagadni reluxás mivoltomat, ami a társaságban (buszon, munkahelyen) általában derültség forrása volt. a sokadik hívás után eldöntöttem, bevallom, én vagyok a reluxás, elvállalom a melót, és ha kell, meg is csinálom. sőt, megkérem, adja tovább a számomat, ha elégedett a munkával, hiszen jó kereset lehet esténként reluxázni. már terveztem, hogy beszerzem a reluxázás fő szerszámait, akármik is legyenek azok, és beszerzek egy overállt, hogy meggyőzőbben alakíthassam géza, a reluxás szerepét. aztán hirtelen megszakadtak a hívások. akárhogy is, de az a néni derékba törte szépen ívelő reluxás karrieremet.
na azóta haragszom rá.
A vezetékes nem olyan könnyen tiltja le, hogy megjelenjen a száma a hívott félnél:-))))
Egyébként az egyik kollégámnak is van valaki "titkos imádója", mégmeg munkahelyi telefonon, aki mindig szó nélkül leteszi, ha női hang jelentkezik be. Gondolom nem a felesége:-)) Viszont a városi szám nálunk a dolgozóban nem jelenik meg a telefonon, csak az, hogy "városi hívás" (Fordítva igen, ha a mobilomat hívják, megjelenik az itteni, és a teljes hosszú, nem csak a mellék)
nekem is van egy állandóan rámcsörgő valakim...
a számot tudom (kijelzi, ráadásul vonalas telefonról hív).
az elmúlt hónapokban kb. 6x csörgött rám, (elég ritkán jutok az eszébe :)) sohasem szól bele senki, aztán leteszi.
na, eccer aztán felhívtam :)
tagadott. hogy ők aztán innen soha, meg minden.
szóval most ez van.
hát, nem egy nagy durranás ez a történet, tudom...
:)
aBs