Keresés

Részletes keresés

bClaire Creative Commons License 2002.01.02 0 0 270
B.u.é.k!!!
Van remény: a gazdasági növekedés előnyeit egyre többen fogják élvezni...-legyen ez a köz alkalmazottjaira igaz!!
Előzmény: syrius (269)
syrius Creative Commons License 2001.12.31 0 0 269
B(abb)UÉK Mindenkinek!
...és szerintem ennek érdekében a jámborságot ideje lenne félretenni.
bClaire Creative Commons License 2001.12.31 0 0 268
Sajnos nem olvastam, csak hallottam róla.
Ha tudsz pontos lelőhelyet mondani: megköszönöm előre is.
Előzmény: pedag6030 (267)
pedag6030 Creative Commons License 2001.12.31 0 0 267
ismeritek az ILLYÉs gimnáziumbólindult "jámbor kérelem" kezdeményezést?
Előzmény: bClaire (264)
evangeline Creative Commons License 2001.12.21 0 0 266
Miniszterünk, aki olyannyira vágyik a MTA elnöke lenni, nem tölti ki az idejét, valszeg már a jövő év elején lemond, feláll, mittudomén mi lesz a hivatalos indok - mert mégse innen üljön át oda(szóval nem ajánlólevél okt. min.nek lenni?)
Glatz újra nem pályázik, lehetséges jelöltek még:Hámori József, Vízi E.Szilveszter, Csányi Vilmos - és hát Pálinkás úr...
Lehet fogadni, mely személyre lesz nyomás fentről (és melyiket fogják gáncsolni...)!
Van még be nem vett poszt, vagy a választásokig hátralevő időben már nem igen ejtőernyőznek a kormányközeliek sehova?
Fel vagyok háborodva, amúgy!Innentől kezdve el tudom képzelni, milyen megszállottan végezte a munkáját, hogy jobbítsa a ped. társadalom és az oktatás helyzetét!
Eddig sem volt túl szimpi, innentől kezdve meg kifejezetten antipatikussá vált számomra!
magyar tarka nagy barom Creative Commons License 2001.12.21 0 0 265
Megnyugtatásodra közlöm, hogy a barom én vagyok.
De, nagy az Isten állatkertje...
Ár ellen úszni kihívás, bér ellen tudatlanság.

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok mindenkinek!

Előzmény: syrius (261)
bClaire Creative Commons License 2001.12.21 0 0 264
A mai Népszabadságban ( csak ezt a napi veszem meg a melléklet miatt) van egy cikk: Diplomások minimálbéréért demonstrált az SZDSZ.
Benne adat: "Az ígért évi 8-10 százalékos reáljövedelem-növekedéssel szemben a pedagógusok reáljövedelme 1999-ben csak másfél százalékkal nőtt, tavaly ugyanennyivel CSÖKKENT(!), és a 2001-2002-es kétéves költségvetés szerint sem változik."
Megemlíti a cikk Kiss Tamás pedagógus Varga Mihályhoz írt levelét is, melyben leírja: ..." a kormány által Országgyűlési beszámolónak nevezett diadaljelentésben leírtak és a valóság közel sem fedik egymást."
Nem tudom ki a kolléga, nem ismerem, de osztom a véleményét.
evangeline Creative Commons License 2001.12.21 0 0 263
Alább - a 252-es beírásnál - emlékeztem meg az ominózus hirdetésről....
Hát nagy port nem vert föl ez sem, az biztos(sajnos)!
bClaire Creative Commons License 2001.12.21 0 0 262
A barom nem te vagy...így kapásból átfutva soraidat!!:Van ilyen név is köztünk.:))))) Komolyan: valószínű ők már a "jövőben " élnek, vagy olyan a családi háttér, vagy nekik ennyi-annyi is elég.Istenem, ők elégedettek...a keveset is megbecsülik. Szerények.
Valószínű ezt nem tudják konkrét tényekkel alátámasztani, de ez a véleményük.Csak a nagy többségnek MÁS!!!

A Népszabadságban jelent meg a hirdetés...egy csütörtöki számban, valamikor nov.végétől keresd.Sajnos én sem olvastam!!!

syrius Creative Commons License 2001.12.21 0 0 261
Mi meg 13. havit sem kapunk csak január közepén. Az utolsó pillanatban. Vajon ki és hogyan használja addig pénzünket az ELTÉnél. Igaz így kevesebbet vonnak most, szóval majd 10 ezerrel haladjuk meg a minimálbért.
DE, a fő gondom, hogy az elmúlt hetekben kiéleződött viták voltak a tanáriban (az aláírásgyűjtés kapcsán is), ahol sokan egyszerűen azt az álláspontot képviselték, miszerint ez egy jó kormány, ennyi fizetésemelést még nem kaptak és az irány is jó, szóval ők biztosan ismét a Fideszre szavaznak. Ezek is azok a pedagógusok, akik ugyanúgy évtizedek óta vannak a pályán, ugyanúgy jóval 100 000 alatt keresnek bruttóban, ugyanúgy 1900 Ft-t kapnak oszt. főnöki pótlék és 6000 Ft-ot szakvezetői pótlékként. Nem kapnak se étkezési, se ruhapénzt és ugyanúgy nem is pályázhatnak(!) számítógépre. De ők elégedettek. Akkor most a barom én vagyok? Nálatok hogy van ez?
Ja melyik az a Népszabi, amelyikben a közelmúltban megint megjelent valami olvasói felhívás? (Tudom, tudnom kéne róla, de nem lesz időm végiglapozni 203 hetet)
Előzmény: emmi (260)
emmi Creative Commons License 2001.12.19 0 0 260
Újabb cirkusz !!!
Most kaptuk meg a bérjegyzékünket... a decemberi fizetésem a 13. havi bérrel együtt 188.834.- ebből levonás (adó: 29.222.-, nem rendsz.adóelőleg: 30.480.-, nyugdíjjárulék: 15.107.-, egészségbiztosítás: 5665.-, munkavállalói járulék: 2833.-, szaksz.tagdíj: 762.-) össz.levonás: 83.079.-!!!
Kifizetendő: 105.765.- Két hónapra! Nincs meg 53ezer/hó. Hiszen ez már majdnem a jövő évi minimálbér! Kuncog a krajcár.......
Előzmény: magyar tarka nagy barom (259)
magyar tarka nagy barom Creative Commons License 2001.12.11 0 0 259
Valaki utánna tud nézni a diplomások mostani átlagfizetésének?
Egy elég megbízhatatlan adatot tudtam csak szerezni, ami szerint a nemzetgazdasági átlagkereset 127,5 %-a. Azaz...
magyar tarka nagy barom Creative Commons License 2001.12.11 0 0 258
Pedig ez 5 hónap munkája!
De életpálya modellt alkotni a munkakörülmények figyelembe vétele a bérek valorizációja nélkül nekem kicsit furcsa. A támogatásokat meg adják azoknak akik nem képesek dolgozni, engem tessék egyszerűen megfizetni.
Előzmény: bClaire (257)
bClaire Creative Commons License 2001.12.11 0 0 257
A megállapításokkal egyetértek.Pedig, de jó lenne ellentmondani, és olyan tényeket felsorakoztatni, amelyek ezeket nem alátámasztják.
Egyet nem tudnék említeni a tapasztalatom alapján.
Tegnap csak átfutottam a ped. életpályára vonatkozó víziókat.Jó hatással volt rám, az alacsony vérnyomásom fölment.., először háborogtam, a végén nevettem. Különösen a képletek tetszenek, a rövidítések, a különböző elnevezések, micsoda rangok várnak a tanárokra!!!
Egyszóval: "fő mesterpedagógus" címet érdemli az, aki mindezt ilyen szépen kitalálta, összehozta!!
Ezt nevezem.!!!!!!!!!Nem semmi...remélem, hogy ezen remények nem valósulnak meg.Ez már talán biztatóbb jövőkép lenne:)))))))))
Előzmény: magyar tarka nagy barom (256)
magyar tarka nagy barom Creative Commons License 2001.12.11 0 0 256
A jelen: pedagógus életpálya pogrom.
A jövő: azt én nem látom.
Az igazság: odaát van.
Clea Creative Commons License 2001.12.11 0 0 255
Kedves emmi,
tegnap hallottam valamelyik híradóban (de mivel csak hallottam, sajnos nem tudom, melyik csatornán volt.)
Előzmény: emmi (252)
bClaire Creative Commons License 2001.12.11 0 0 254
:((((
Sajnos igazad van kedves kolléga. A tantestületben is én hívtam fel a figyelmet a Népszabadságban megjelent hirdetésre.
Jár a lap, de "nem volt idejük" elolvasni sem, mert annyi a munka utáni elfoglaltság /vasárnap déltől estig ügyelet egy rendezvényen!!), jön a szalagavató(szintén ingyen ügyelet a próbákon:!!),értekezletek: minőségbiztosítás miatt.
A 31 éves tanári pályám alatt nem egyszer hallgattam a munkaidőmre, felkészülésre vonatkozó tanácsokat kivülről: szabad a délutánod..., ott a sok szünet..., az egyetemen már tanultad, nem igaz, hogy készülni kell...stb...
A hivatalosságok pedig ciniusan "kezelik"-ez egy új divatszó- a fizetésre, megbecsülésre vonatkozó megoldásokat.Elképesztő a ped. pályakép pl., azt nem lehet komolyan sem venni.
A hivatástudatra építenek, nekünk a gyerekekkel kell szembenézni..., nehezen mozdulunk pont emiatt.Aki érettségi tárgyakat tanít , tudja miről beszélek.
SENKIT NEM ÉRDEKEL,HOGY ÉHBÉRÉRT DOLGOZUNK!!!!!!!!(Mi viszont nagyon is tudjuk, és érezzük!!)

Előzmény: syrius (253)
syrius Creative Commons License 2001.12.11 0 0 253
Szerinted hány pedagógus használja az internetet? És abből hányan találják meg ezt a topicot? És ebből hányan fejtik ki a véleményüket? (na ezt láthatjuk)
Ennek alapján nincs min csodálkozni. A 16 óra szombati műsorát hallgatva megint azt látom, hogy falrahányt borső a kristálytiszta tények feltárása. A közvéleményt megtestesítő telefonáló továbbra is azt hajtogatja, hogy van elég időnk, menjünk délután pénzt keresni. A kormány iletékese úgy beszél mellé, hogy azt is csak mi vehetjük észre. Az egész helyzetről azt nem tudom tragikus-e, vagy komikus. Számomra az előbbi. A kívülállóknak az utóbbi. De lehet-e kívülálló, aki felelőséggel gondolkozik országunk jövőjéről?
Előzmény: evangeline (251)
emmi Creative Commons License 2001.12.10 0 0 252
Szenzációs a kiállásuk! Értünk is teszik. Összespóroltak félmilliót, hogy feladhassák a hirdetést. Figyeltem a TV-csatornákat, de egyetlen szó sem hangzott el a hiradókban erről.

Meddig kell összegyűjteni az 50ezer aláírást? Mit tudtok erről?

Előzmény: evangeline (251)
evangeline Creative Commons License 2001.12.06 0 0 251
Mai Népszabadság, 8. oldalán található a budaörsiek legújabb fizetett közleménye.Tanulságos és jószándékú, de főleg minden betűje nagyon igaz...miért van mégis az az érzésem, hogy süket fülekre talál a hatalomnál ez az újabb próbálkozás is?
emmi Creative Commons License 2001.12.06 0 0 250
Hozzátok eljutottak már az aláírásgyűjtő ívek? Nálunk még városszerte nem kezdődhetett el az aláírásgyűjtés, mert állítólag az ívekről hiányzik a szakszervezet bélyegzője :-((

További info: www.pedagógusok.hu

syrius Creative Commons License 2001.11.28 0 0 249
Vasárnap a Duna TV-ben este Pálinkás min. úr volt. Azt ecsetelte, hogy 2003-ra a minimálbérnek a pályakezdő pedagógusnál 95 ezer, a csúcson mintegy 250 ezer Ft-nak kell lennie.
1. Hol van ez az összeg az európai átlagtól (egyik irányban)?
2. Hol van ez a realitásoktól (másik irányban)?
3. Miért pont 2003-at mondott és miért pont most, a fene sem érti, de ki mer ezek után pedagógus létére nem rájuk szavazni?

Azt nem lehet, hogy rájuk szavazok, ha ők meg (bank)garantálják, hogy meg lesz a beigért pénz?
Mert, ha meg a szocik győznek akkor lehet mondani, hogy persze mi (Fidesz) megigértük, ők meg nem tartják be..., de mi betartanánk (betartottak eleget)
Tényleg ők (Szocik) mit igérnek? És hogyan lehetne végre valamelyik párton számon is kérni az igéreteket?

Egyébként az elejét nem láttam a műsornak, szokás szerint. Nem látta valaki?

tyutyus Creative Commons License 2001.11.08 0 0 248
Kénytelenek leszünk jóóól leadminisztrálni a válaszokat (vagy megteszik helyettünk).

A másik feneketlen pénznyelő bendő is beindult nálunk (amire a manit szintén a "szakértők" vágták zsebre = ettől drága a közoktatás), a drogfoglalkozások. Polgári nevén: életvezetési képességek és készségek.

Hármónknak bejött (egynek nem). Hihhhetetlen a gimisekben a felnőttekkel szembeni elfojtott ellenállás. Olyan dolgokat tudtunk meg tanárokról, szülőkről, gyerekekről, hogy csak nosza... És köt minket az ígért titoktartás, de feszít a változtaniakarás kényszere. [mileszebből?]

.hudemeleghelyzet

Előzmény: bokor (246)
syrius Creative Commons License 2001.11.07 0 0 247
Tegnap este a királyi 2-esen az esti napzártában témák voltunk, de sajnos csak a közepétől láttam. Nem hallotta, vagy vette fel valaki, érdemes utána járni?
Bokor mintha érintett lennél... :-)
bokor Creative Commons License 2001.10.05 0 0 246
Gondolkodtam, hogy ide, vagy a kevés fizetésesbe irjak-e, de amit ma átéltünk, az maga volt az igazi ingyencirusz, vagyis, ha jól belegondolok, nem is annyira ingyen, hiszen nagyon sok pénz van benne, el lehet mondani, mennyi pénzt fektettek be az oktatásba, mi viszont nem látunk belőle semmit, csak újabb megaláztatást. Ma ugyanis bizotsitottuk a minőséget, kiscsoportos, nyilt önértékelést végeztünk (aminek érdekében óráink fele elmaradt, mert igy lehet a legjobban biztositani a minőséget)
A SWOTizével még elvoltunk, mert végig kellett gondolnunk lehetőségeinket, meg hasonlókat, de amikor jövőképet kellett festeni, és megkaptuk a kérdéseket hozzá, akkor már begurultunk, sé tulajdonképpen megtagadtuk a válaszadást. Engedelmetekkel megosztanám veletek ezeket a bizonyos kérdéseket:

"Jövőkép kialakitása

Mi az, amit nem akarunk megismételni? (hiba)
Mi az, amitől meg akarunk szabadulni?
Mivé akarunk válni?
Milyen tekintetben akarunk megváltozni, ahhoz képest, amilyenek eddig voltunk?
Milyen dolgokra akarunk épiteni, amikor a jövőnket épitjük?
Melyek azok a dolgok, amelyeknek legjobban örülünk és mi okozza a legtöbb bosszúságot?"

bClaire Creative Commons License 2001.10.04 0 0 245
Szvsz.: a választások után a 3 pontra tippelek.))
Előzmény: evangeline (244)
evangeline Creative Commons License 2001.10.03 0 0 244
Kedves syrius!

Mi olyasmi történt, ami miatt ezzel a három jóemberrel elégedettnek kellene lennünk:
1. lemondtak és belátták elkövetett hibáikat
2. minden vagyonukat felajánlották a köznek
3. a választások után pedagógusként szeretnének továbbdolgozni, lehetőleg elmaradott kistérségek oktatási intézményeiben
4. kommünikében tudatták a legutóbbi béremelés elhibázott mértékét és felemelték a közalkalmazotti szféra dolgozóinak jövedelmét a....na, most ébredtem fel!
Üdv: evangeline :-)))

Előzmény: syrius (243)
syrius Creative Commons License 2001.10.03 0 0 243
Remélem mindenki elégedett!
Orbán, Pokorny, Pálinkás.
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.01 0 0 242
"Tanár-rendszergazda kollégám okt. 1-től Kft.-nél kezd, ő is kiszáll... Ez lenne a megoldás?"

Tartok tőle, hogy ez.

Előzmény: emmi (240)
magyar tarka nagy barom Creative Commons License 2001.10.01 0 0 241
Köszönöm a megtisztelő bizalmat, de nem én írtam, csak bemásoltam. S a kerettanterv bértömegre gyakorolt hatását hiányolomis belőle, de az most szent tehén, azt nem szabad bírálni. Vagy nem politikus.
"A politika tetves módja a dolgok elintézésének"
O'Rourke
Előzmény: syrius (239)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!