Sandra Bullock
Folyton pizzát ennék, és ha pizzát eszem, hát megiszom hozzá egy sört is. De inkább kettőt.
Született: Arlington, Virginia,
1964. július 26.
Csillagjegye: Oroszlán
Beceneve: Sandy
Magassága: 175 cm
Kedvenc zenésze: Tom Jones
Szülei: édesanyja német származású opera-énekesnő, édesapja beszédtanár volt, a Pentagonnak is dolgozott.
Otthona: van egy lakása a wyomingi Jackson Hole-ban, de általában az Austin-tó melletti házában él, Texasban.
Hobbija: barkácsolás, tánc, sziklamászás, internet és könyvek minden mennyiségben.
Leghíresebb filmjei: Én és Hemingway (1993), A pusztító (1993), Féktelenül (1994), Aludj csak, én álmodom (1995), A hálózat csapdájában (1995), Ha ölni kell (1996), Féktelenül 2: Teljes gőzzel (1997), Átkozott boszorkák (1998), Mint a hurrikán (1999), Beépített szépség (2000)
Alvás: "Bár aludni roppant jó dolog, többnyire sajnálom rá az időt. Két szenvedélyem van, ami az alvás rovására megy. Imádok táncolni és ha egyszer beindulok, reggelig meg sem állok. A másik az olvasás: ha elkezdek egy könyvet, biztos, hogy még hajnali ötkor is falom az oldalakat."
Bárpult: Amikor Sandra húszévesen New Yorkba költözött, hogy egy híres tanártól tanuljon színészetet, eleinte bárokban dolgozott mint pultoslány. Később egy riporter megkérdezte tőle, nem volt-e nagyon nehéz ez az élet. "Hát, igen - válaszolta a jó humoráról is ismert színésznő -, bizony nehéz volt. Képzelje, folyton rumot és kólát kellett poharakba tölteni."
Bizalom: "Mindenkiben megbízom, amíg okot nem ad az ellenkezőjére."
Csúfnév: Sandra gyerekkorában igencsak kilógott a sorból. Egy darabig Európában nevelkedett, és amikor visszatértek Amerikába, más volt, mint a többi gyerek. "Éretlen voltam, ráadásul zöld trapéznadrágban és ódivatú gombafrizurával jártam. Zöld tacskónak, kutyulinak csúfoltak. Nagyon örülök, hogy ez megtörtént velem, mert érzékennyé tett a kegyetlenséggel szemben."
Étvágy: "Folyton pizzát ennék, és ha pizzát eszem, hát megiszom hozzá egy sört is. De inkább kettőt."
Féktelenül: A színésznő gyerekkora óta énekelt, fellépett színpadon, és már fiatalon kapott filmszerepeket is. Hírnévre azonban a Féktelenül című filmmel tett szert, amelyben a jóképű Keanu Reeves partnere volt. Pedig a producerek nagyon ellenezték, hogy az ismeretlen és ráadásul barna hajú, szerintük jelentéktelen külsejű színésznő kapja a vagány lány szerepét. A rendező azonban ragaszkodott hozzá - és a film bombasiker lett. "Nem gondoltam volna, hogy egy autóbuszos film az összes ajtót megnyitja majd előttem" - mondta sikeréről Sandra.
Házasság: Színészkollégájával, Tate Donovannel ugyan eljegyezték egymást, de végül szakítottak. Sandra komolyan veszi az oltár előtt tett esküt: "Mindig is nagyon szkeptikus voltam a házasságot illetően, mert csak egyszer szeretnék férjhez menni. Úgyhogy tényleg az igazit kell megtalálnom."
Hírnév: "A hírnév semmi. Csak pénz. Az emberek rád ismernek a címlapokról. De az égvilágon semmit nem jelent."
Jövőkép: "Nem tudom magam elképzelni tíz év múlva. Soha semmi nem úgy történt, ahogy elterveztem. Úgyhogy fogalmam sincs."
Kapcsolat: "Azt hiszem, minden jó kapcsolat alapja, hogy képesek legyünk beszélni egymással, tiszteljük a másikat - és talán az sem árt, ha bírjuk egymás szagát."
Önjellemzés: "Rendkívül optimista ember vagyok, aki az élet minden morzsáját élvezi. Ugyanakkor a szívem mélyén teli vagyok félelemmel és bizonytalansággal."
Sérülés: Van egy forradás a fején, amit akkor szerzett, amikor beleesett egy tóba és bevágta egy sziklába. Szerencséjére nem lett nagyobb baj a dologból. Húga pedig gyerekkorukban véletlenül betörte az orrát a könyökével, amikor a garázsajtót akarta kinyitni.
Szerelem: "Egy életre elég rossz tapasztalatot gyűjtöttem szerelmi afférokból. Beletelt egy kis időbe, de végül rájöttem, hogy nem kell feltétlenül egy férfi ahhoz, hogy jól érezzem magam. Ha legközelebb beleszeretek valakibe, az már az igazi lesz!"
Utazás: Gyerekkorában roppantul élvezte, hogy operaénekes édesanyja magával vitte őt és húgát európai turnéira. Állandóan úton voltak, Sandy rengeteg új várost, új embert látott. Az előadásokon is fellépett - a kórusban énekelt. "Minden operában van egy kis maszatos cigánylány. Na, az voltam én."
Végletek: "Szeretem az őszinte, őrült embereket, akik végletesen élnek. Az ilyen emberek az élet egy más oldalát mutatják meg, általuk én is szabadnak érzem magam. Mert bennem még mindig túlságosan erős a kötődés a biztonsághoz."
2003-10-22
Sandra Bullock megegyezett a Warner Bros. stúdióval, hogy főszereplőként és producerként is fog közreműködni a Miss Congeniality (Beépített Szépség) c. 2001-es vígjáték második részében.
Bullock ezzel egyidőben meghosszabbította még további két évre a saját produkciós cégének, a Fortis Filmsnek a Warner Bros.-szal való, 1997-ben kötött szerződését. Egyelőre még nincs meg a Beépített Szépség 2 időpontja, de Marc Lawrence már elkészítette a forgatókönyvet, aminek ismét Gracie Hart titkosügynök áll majd a középpontjában.
Az első film, ami 45 millió dollárból készült, majdnem 107 millió dollárt termelt csak az amerikai mozikban.
"Az a különleges támogatás, amit a Warner Bros.-tól az elmúlt 6 évben kaptunk, annyira páratlan napjainkban és korunkban, hogy egy percet sem töprengtünk azon, folytassuk-e a közös üzletünket."-nyilatkozta Bullock.
A 39 éves színésznő Fortis Films cége nemcsak filmeket, hanem tv-műsorokat is fog producelni a Warner Bros-szal együttműködésben. Legutóbb a Két Hét Múlva Örökké (Two Weeks Notice) c. filmben játszott és producerkedett Bullock, de Fortis Films-produkciók voltak Sandra Majd Elválik (Hope Floats), vagy a Kísérleti Gyilkosság c. filmjei is. Legközelebb a Vapor c. filmben láthatjuk kedvencünket, Ralph Fiennes oldalán.
Egy amerikai televízió közvélemény-kutatása szerint a 38 éves Sandra Bullock a legkívánatosabb férjezetlen/elvált hollywoodi színésznő. Érdekesség, hogy a 25-ös listán ő egyben a legidősebb is.
A második helyre Jim Carrey egykori menyasszonya, Renee Zellweger (33) futott be, a Tom Cruise-tól tavaly elvált és egyelőre „szabad” Nicole Kidman (35) a harmadik. Brad Pitt exe, Gwyneth Paltrow (30) a negyedik helyen áll, őt a válófélben levő Janet Jackson (36) követi, a hatodik Pókember (filmbéli) barátnője, Kirsten Dunst a maga alig 20 évével.
A hetedik helyet a hamarosan a Szmokinger című Jackie Chan-filmben látható Jennifer Love Hewitt (23) foglalja el, a nyolcadik a Destiny’s Child-os Beyoncé Knowles (21), aki a mától játszott Austin Powers 3.-ban Foxx Cleopatrát, Austin egykori kedvesét játssza. A kilencedik az 1998-ban elvált, majd két éven át Jack Nicholsonnal kavaró Lara Flynn Boyle (32), és sikerült felkerülnie a Top 10-be a 37 éves Kristin Davisnek is, akit 1996-ban kiírtak a Melrose Place című sorozatból mert a tévénézők ki nem állhatták az általa játszott figurát.
Egy német operaénekesnő és egy amerikai karmester első gyermekeként 1965. július 26-án született Sandra Anette. Sandra élete első tizenkét évét a németországi Salzburg és az amerikai Arlington között ingázva töltötte. Nyolcéves volt, amikor először színpadra lépett egy operaelőadáson, cigánylányt alakított a karban, amíg a mama Carmenként tündökölt. Ezzel a produkcióval kapott kedvet a színészethez, de először el kellett végezni a középiskolát. Átlagos tanuló volt, de amikor csatlakozott a pompomlányokhoz, többen is felfigyeltek rá.
Érettségi után beiratkozott az egyetemre, persze drámatagozatra, bár a szülőkl féltették lányukat a művészi pálya általuk már jól ismert buktatóitól. Sandra az egyik vizsgaelőadáson Csehov Három nővérében szerepelt, s alakítása sikert aratott. Az ifjú színészpalánta ezután New Yorkba költözött, hogy további színi tanulmányokat folytasson, s este pincérnőként dolgozott, mivel a szülők úgy vélték, tanulnia kell az életet, s ennek megfelelően csak mérsékelt anyagi támogatást kapott otthonról.
A csinos felszolgálón megakadt egy producer szeme, s amikor kiderült, hogy egyébként színésznő, a Dolgozó lány című tévésorozatban rögtön megkapta a főszerepet. Ezután a Love Potion No. 9 főszerepe következett, a forgatás során partnerével, Tate Donovanal egymásba szerettek, a kapcsolat három évig tartott. Amikor Tate elhagyta, Sandra nehezen lábalt ki a csalódásból,
Sandra a munkába temetkezett, szerencsére kapott elég ajánlatot. A Hemingway és énben pincérnőt játszott, a szerepben hasznosíthatta korábbi személyes tapasztalatait, az Amit szerelemnek hívnakban nemcsak szerepelt, hanem ő írta az egyik dalt is, a Heaven Knocking on My Door címűt. Bár először Lori Pettyt szemelték ki A pusztító futurisztikus zsarulányának, Bullock kapta meg a szerepet, s Sylvester Stallone oldalán meggyőző alakítást nyújtott.
Az igazi áttörést azonban az 1994-és Féktelenül című mozi jelentette. Annie, a hétköznapi lány megformálása felkeltette John Turteltaub rendező figyelmét, aki pont egy ilyen karaktert keresett az Aludj csak, én álmodom című filmjéhez. Bár először Demi Moore-ra gondolt, de őt túl dekoratívnak találta, no nem mintha Bullock nem lenne elég vonzó.
Alakítását Golden Globe-jelöléssel jutalmazták, s partnere, Bill Pullman is elégedetten nyilatkozott róla.
1996-ban 6 millió dollár kopogtatott Sandra ajtaján, ennyit kapott ugyanis a Ha ölni kell című mozi női főszerepéért. A sajtó összehozta partnerével, Matthew McConaugheyvel, s bár mindketten tagadták, a forgatás befejezése után kiderült, hogy a kapcsolat tényleg létezik - bár csak rövid ideig tartott.
magánélete miatt, mivel inkább a munkában törekszik tökéletességre. Gyakran emlegette, hogy mennyi múlik a produceren, ezért apja és húga segítségével létrehozta Fortis Films nevű produkciós cégét, ahol végre az ő kezében van a döntés joga. A cég első filmje a Majd elválik volt, míg az Átkozott boszorkákban producerként és executive producerként is közreműködött.
Beépített szépségben okos és ügyes FBI-ügynököt játszik, aki a film elején legkevésbé sem alkalmas egy szépségversenyen való megmérettetésre.Beépített szépség: Michael Caine és Benjamin Bratt között
"A szociális szituációkban hihetetlenül faragatlan és bárdolatlan módon viselkedő Gracie jól érzi magát a bőrében, és imádja a munkáját.
Férfias nő, mindenféle női barátok nélkül, soha nem volt se igénye, se partnere, kivel eszmét cserélhetett volna harisnyakötőkről, rúzsról. Gondolkodás nélkül cselekszik és beszél. Az antinő megtestesítője."
Sandra producerként is közreműködött a filmben és a forgatás során mindenki nagyon jól érezte magát.A film elkészült, de az alkotó nem pihen. Jelenleg a Fool Proofot forgatja, amelyben - micsoda véletlen! - megint FBI-ügynököt alakít, aki egy "tökéletes" sorozatgyilkos nyomába ered, de ezt teszi két lelkes főiskolás is, s végül intellektuális verseny alakul ki az első terepen végzett megbízatását teljesítő ügynök és a diákok között. Persze, a tettes is beleszól…
A film elkészült, de az alkotó nem pihen. Jelenleg a Fool Proofot forgatja, amelyben - micsoda véletlen! - megint FBI-ügynököt alakít, aki egy "tökéletes" sorozatgyilkos nyomába ered, de ezt teszi két lelkes főiskolás is, s végül intellektuális verseny alakul ki az első terepen végzett megbízatását teljesítő ügynök és a diákok között. Persze, a tettes is beleszól..
Júniusban kezdik forgatni a The Chambermaidet, ami egy napjaink Chicagójában játszódó, modern Hamupipőke-történet, persze Sandrával a főszerepben. És ami még hátra van: a Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood, egy fiatal nő története, aki belefárad anyja excentrikus viselkedésébe és elköltözik otthonról. Még esküvőjére sem hívja meg anyját, akit Ellen Burstyn alakít, ám amikor később postán megkapja anyja naplóját és belelapoz, meglepő felfedezésekre jut…
A projekt érdekesnek tűnt, ám Callie Khouri rendezőnő másképpen képzelte el a figurát, ezért Bullock kihátrált a produkcióból, egyelőre úgy tűnik, Julia Roberts veszi át a szerepet.
Ami az igazi esküvőt illeti, Sandra saját bevallása szerint számára nem sürgős a dolog. Mostanában Bob Schneider zenésszel mutatkozik, nemrégen az Austin Music Awards díjátadásán bukkantak fel együtt, ahol Schneider több díjat is átvehetett.
Sandra egyelőre még vár az igazi elismerésre, de szerinte a lényeg az, hogy a közönség szereti a filmjeit, melyek nem is jövedelmeznek rosszul, sőt. A többi pedig csak idő kérdése...
Már elkelzdődött, de ez a Féktelenül 2.
Hát ezt a szerepet nem kellett volna elvállalnia, vagy legalábbis más forgatókönyvvel.
Mert ez egyszerűen pocsék :-(
Az egész filmben csak nyávog, semmi értelmes mondat, megmozdulás. Ebben a filmben csak szimpla mellékszereplő. Mikor először láttam ezt a filmet, hatalmas csalódás volt. Azóta ha lehet, elkerülöm.
Szerintem is,de kit érdekel?:)
A múltkor kivettem a tékából azt a filmjét,amiben egy alkoholistát alakít (asszem 21 nap a címe).Bűn rossz volt a film,de mégsem volt bennem az az érzés,hogy "a p*csába,megint kidobtam 250-et egy ilyen szutyokért"...egyetlen mosolya megér annyit,még tv-n keresztül is:)
A hetvegen lattam a Miss Congeniality-t itt Tel-Avivban, de sajna nem mindent ertettem tisztan. Miert akarta az a pasi megolni a Miss USA-t ?
Amugy nekem nem tetszett maga a film, mint sztori. Olyan sablonos volt. Egyedul Sandy miatt neztem meg.
De mondjatok melyik szerintetek a legjobb filmje ?
Szerintem a NET. Meg talan a While you were sleeping. A tobbi filmje sokszor idegesito szamomra.
Pedig jo szinesznonek tartom es nagyon szeretem. De valahogy mindig masodvonalbeli filmekben szerepel. Szerintetek ?
Na, odáig azért nem merészkedtem, de jó volt!
Egyébként a Fridinek nem sok köze volt hozzá! Csak átvett egy külföldi anyagot, leszinkronizálták, és az ő arcával reklámozzák!
Ráadásul szerintem nem is olyan friss anyag...
Én szörnyűségesebb dolgot teszek:FELVESZEM VIDEÓRA!!!...bár lehet,hogy Friderikusz műsorokat csak 40-es éveikben lévő háziasszonyok vesznek fel,de nem érdekel!:)
Jövőhét pénteken Sandra Bullock lesz Friderikusz műsorában. Abban a világsztáros akármiben. Úgyhogy most megszakítok egy kb három-négyéves hagyományt: végignézek egy Friderikusz-műsort.
Csak annyit akarok mondani, hogy most láttam a Miss Congeniality-t és a Snadra Bullock szenzációs volt benne!! Halivúdi tucatfilmecskére számítottam (plazmába' mi mást adnának??), ám kellemeset sikerült csalódnom! Sandra Bullock elvitte a hátán az egész filmet vagy mi. (Képzavar?) Igazi színésznő!
„Az örök fiatalság egyik titka az aranyérkenőcs” – Sandra
Bullock
Sweet Sandy - így nevezik Hollywood egyik legszimpatikusabb
csillagát mind a mai napig. Hiába próbálkozik, s játszik vadócot vagy
alkoholistát, nincs mese, a titulus ráragadt, mellesleg nem véletlenül.
Kevés sztár van a bizniszben, aki olyan kedves és elbűvölő tud lenni,
mint Sandra Bullock. A Beépített szépség című legújabb filmje
kapcsán a sztár a szépségipar kulisszatitkairól, a skatulyákról és a
produceri munkáról mesélt.
A színésznő elfogadja ugyan az
“America’s Sweetheart” titulust, de ettől
függetlenül egyre inkább úgy érzi, hogy
harminchat évesen kezd kinőni az “édes
kislány a szomszédból” szerepkörből.
Mivel meglehetősen jól ismeri a produceri
mechanizmust, pontosan tisztában van
vele, hogy ha egy bizonyos szerepkörben
sikerre visz egy mozit, akkor
elkerülhetetlenné válik a skatulya.
Mindamellett minden energiáját latba vetve
azon munkálkodik, hogy kitörjön belőle.
Nem véletlen, hogy boldogan vállalta el a 28 nap főszerepét,
mint ahogy az sem, hogy egyre gyakrabban tűnik fel a
vásznon kócosan, smink nélkül. Így volt ez a Beépített
szépség ügynökének szerepében is, ahol eleinte egy
faragatlan, a nőiességét nem vállaló rendőrnőt játszik, akit a
társai egyszerűen csak “roncs”-nak becéznek. Gracie Hart a
felettesei parancsára hajlandó belemenni a nem mindennapi
procedúrába, mely során Miss New Jersey-t faragnak belőle,
de a színésznő szerint Gracie alapvetően belső változásokon
megy keresztül, vagyis olyan dolgokat fedez fel magában,
melyek addig rejtve voltak.
Sandra Bullock szinte minden interjúban
megemlíti, hogy pályája egyik
legérettebb alakításának tartja a 28
napot. Életre szóló tapasztalatokat
szerzett, amikor részt vett néhány
csoportos pszichoterápián. Sohasem
fogja elfelejteni, hogy a többiek mennyire
ledöbbentek, amikor ő, mint ünnepelt
sztár egyszer csak megnyílt, és kiderült
számukra, hogy ugyanolyan alapvető
problémákkal küzd, mint ők. A német
származású színésznő, akit Virginiába kerülve tizenöt évesen
hidegzuhanyként ért, hogy milyen európainak, vagyis
idegennek lenni egy látszólag tökéletesen nyitott kultúrában,
úgy érzi, mindenkinek szüksége lenne arra, hogy egyszer egy
évben kiadja magából a felgyülemlett feszültséget, és
megnyíljon mások előtt, akiknek hasonló problémáik vannak.
A későbbi Gracie szerep kapcsán vonzónak találta a
lehetőséget, hogy ismét smink nélkül, csapzottan álljon a
kamera elé. Tökéletes szépség szerinte csak Hollywoodban
létezik, ahol a smink, a stylistok és a megfelelő világítás
tökéletessé teszik a sztárt, aki reggel ugyanolyan elgyűrten
ébred fel az ágyban, mint bárki más. Persze azért Sandra is
hiú, hiszen amikor a forgatás során felfedezett a
homlokán egy pattanást, rögtön intézkedett: a piciny
szépséghibát a komputeres rohamosztagnak el kellett
távolítani. Viszont annak ellenére, hogy a sztár sokat ad a
külsejére, elképesztőnek tartja azt a felhajtást, ami a
szépségversenyek körül zajlik. Miközben az ember azt
gondolná, hogy a tökéletes idomú, hamvas bőrű lányok
mögött haptákban áll egy egész stáb, a csajok valójában
megtanulják a legalapvetőbb fogásokat, és maguk végzik el a
legfontosabb procedúrákat, mielőtt színpadra lépnek.
Sandra Bullock elismeri, hogy sokat tanult
ezektől a lányoktól. Olyan elképesztő
praktikákról szerzett tudomást, mint például
hogy az örök fiatalság egyik titka az
aranyérkenőcs, ami a legjobb szer a ráncok
ellen, vagy hogy hajlakkot kell az ember
fenekére fújni, hogy a bikini ne vágjon be az
ülepébe. Ezek persze a szépségiparban
ősidők óta közismert fogások. Sandra a
forgatás során egy ideig küszködött némi
komplexussal, mivel hogy nem olyan
csontsovány, mint az őt körülvevő szuper