Legegyszerűbb felülről lefelé. Nem oldalakat kell kirakni, hanem sorokat.
De így egy kissé hosszú lenne elmondani.
Ha már egy oldallal megvagy, próbáld meg úgy, hogy a kis kockák a helyükön is legyenek. Tehát ne csak a teteje legyen egyszínű, hanem az alatta levő kockák is.
Utána jön a középső sáv. Azután meg az alsó.
Kis gyakorlás, és ezzel a módszerrel kb 2 perc alatt kirakhatod...
Talán egyszerűbb lenne, ha megmondanád a program nevét, és a neten utánna tudnánk nézni, hogy mit is tud ez a program és hogyan néz ki. Amit elmondtál róla nagyon vonzó, kivéve a méretét.. :)
Van egy windozos programom, be kell potyogni az oldalakon talalhato szint, a meg ki nem rakott kockanal, es a program sec perc alatt 30-40 megoldast talal, a lepesek egymasutanisaganak kozlesevel. Az egesz latvany-grafikusan megoldva.
Kicsit nagy a program, kicsomagolas utan 120 MB, elotte 60 MB.
Ha kell valakinek jelezze ide egy e-mail beutesevel, es en elkuldom oda, ha a lev.rendszer birja. (szvsz nem)
A rubik kocka kirakására nagyon sok leírás van a neten, az első amivel szerintem lehet találkozni:
http://thot.banki.hu/doksi/doc/jfejes/rubik/
A 4x4x4 es az 5x5x5-os kirakására nem találtam magyar leírást, de már tervezem, hogy készítek egyet. Persze, ha valaki éppen ilyet keres, es szól nekem, az külőn inspiráló erő.. :)
Azta, batyamnak bezzeg egy egesz konyve volt errol a temarol, es meg abbol sem tudtam megtanulni normalisan, hogy fert ez el ket oldalban? :) Istenem, '81, regi jo Hvg, regi jo Otlet :)
Azattófügg! De be lehet tőle csavarodni.
Ha tulajdonnévként használod akkor nagy, egyébként kicsi. De mivel nem személy, ezért neve nem tulajdonnév, de köznév sem lehet, mert csak egy van belőle. Igaz vannak olyanok, akik szerint több. És vannak olyanok is akik szerint egynek van többféle neve.
De hogy jön ez a kocekához? A jó Isten se tudja!
Nekem még megvan a könyv, de nincs kocka. Kocek nem is kell, de a könyvet meg nem adom, mert gonosz és irigy vagyok. Ebben a könyvben nagyon sok képpel illusztrált leírás van, számos megoldás is, amolyan bolondbiztos módon szemléltetve.
Hát ez nem igaz! Be akartam írni, hogy "Kinyitod az ajtót, kirakod a kockát, becsukod az ajtót.". Erre mit látok?? 2000-ben már beírtam ezt, mégpedig szó szerint. Most akkor mondja valaki, hogy létezik személyiségfejlődés.
Előrebocsájtom, hogy sajna nem tudom elmondani hogyan lehet kirakni.
Mikor kicsi voltam és a fiatalabb bátyám katona és mikor néha hazajött mindíg megtanított 1-1 lépésre. De aztán az utolsó 1 vagy pár lépést már nem tanultam meg sajna.
Valahogy úgy csináltuk, hogy először az összes sarka legyen meg egyszerre utána a közepe is.
A lényeg az, hogy a dolog egyszerre alakul ki.
Jó kísérletezést!
ps.:Szerintem az az igazi, ha magad jösz rá, persze ha nem megy akkor jöhet a segítség fokozatosan. :)
Tényleg van egy séma, ami alapján bármilyen helyzetből kirakható. Saját kútfőből egy oldalt kel kirakni, de körben a négy oldal első sorának is stimmelnie kell és ha ez megvan, akkor ezt a betanult sémát elkezded tekerni és tutira kirakod.
Régen, amikor nagy divat és újdonság volt, én is ez alapján raktam ki mindig. A legjobb időm azt hiszem 4 és fél perc volt.
Jo volt eddig.
:))))
Vegy egy cilindert, (elozetesen tegyel bele egy kirakott kockat) dobd bele a kirakando kockat, es mormogj el par varazsiget es....taraaaaaaaaaaam.:)
Bíztál magadban, fogadtál, vesztésre állsz. Mi köze ehhez másnak?? Előtte kellett volna megkérdezni, mennyi az annyi... Még most sem dobtál fel semmit:-( Na, majd a polgári...
Köszi. Látom, rengeteg kirakási mód jut az eszetekbe, de csak kevesen vállaljátok az igazi kihívást. Remélem, ha egyszer eljő a polgári Magyarország, megváltozik ez a rest, antisztahanovista hozzáállás.
ne izeljetek mar. ki lehet rakni, rendesen, forgatassal, csak epp leirni nem tudom, hanem csak megmutatni. szoval nem kell semmi csavarhuzo, matricaleszedegetes, egyeb furmanysagok.
a kockát szét lehet szedni egy csavarhúzó segítségével, mert elvileg nincs összeragasztva, hanem a kis kockákban van egy lyuk és azt húzzák rá a mechanikából kiálló kis csapokra.
1. Tehát kocka szétszed
2. Kocka összerak
ilyen eccerű.
üdv
ks