Keresés

Részletes keresés

cancel Creative Commons License 2001.02.28 0 0 17
Esetleg probalkozz a kernel forditassal.
Van egy olyan opcio a power management alatt, hogy
Use real mode APM BIOS call to power off.
talan az segit
Előzmény: Kistel (15)
makosteszta Creative Commons License 2001.02.28 0 0 16
Meg mindig a halokartya: sehogy se megy 100Mbittel, pedig masnal OK.
Beleneztem a modulba, lattam olyat hogy "full-duplex"; de nem tudom hogyan kell beallitani, hogy tenyleg az legyen?
Mas: ahogy keresgeltem a sebessegcsokkenes okat, talatlam itt egy filet: /etc/sysconfig/cbq/ ami mintha sebessegeket allitgatna, de sehol sincs ra doksi. Any otlet?
Akos
Kistel Creative Commons License 2001.02.22 0 0 15
Ez is hardware: hogy lehet elérni, hogy leállításkor (runlevel 6) ne rebootoljon, hanem kikapcsoljon egy ATX-es gép? (Abit KT7)

A megfelelő init script végén kicseréltem a reboot parancsot poweroff-ra, de most csak megáll az élet a konzolon, nem rebootol és nem is kapcsol ki.

Ötlet? (Ja, Suse 7, de végülis ez mindegy.)

Üdv,
Kistel

makosteszta Creative Commons License 2001.02.21 0 0 14
Igazad van.. a local teszt tenyleg nem szamit.
A kartyahoz jar egy DOS-os progi, ott lehet allitgatni sebesseget, full/half duplex, de nem erek vele semmit. Sot naiv modon probaltam dosemu alol is futtatni, nem latta a kartyat.
Előzmény: Wigyori (13)
Wigyori Creative Commons License 2001.02.20 0 0 13
makos: Ha localbol ftpzel akkor nem a halokartyad interfacen keresztul hanem localhostrol (127.0.0.1) szedi a filet, es ekkor nyilvan nincs ami belassitsa... Vmi olyan opciot nem talaltal hogy full-duplex on/off ?
makosteszta Creative Commons License 2001.02.20 0 0 12
ja, kernel: 2.2.14
rtl8139.c: v1.07
talaltam mar v1.13-ast is, de nem sikerult leforditani :(

es egy ujabb teszteredmeny: ha a szerverrol probalok onmagara ftp-zni, akkor nincs sebessegproblema!

Előzmény: cancel (10)
makosteszta Creative Commons License 2001.02.20 0 0 11
Hogy erthetobb legyen, nezzuk a gepen futo ftp szerver szempontjabol:
Befele: feltoltes
Kifele: letoltes

Nem hiszem hogy az ftpd lenne rosszul konfigolva, mert az smb-n keresztuli fel- letoltes kozott is hasonlo nagysagrendi kulonbsegek vannak.

Előzmény: cancel (10)
cancel Creative Commons License 2001.02.20 0 0 10
Mi az, hogy kifele 1mbps?
Nekem ilyen kartyam van, es teljesen jol elvagyok vele,
2.2.17-es kernel, de a regebbiekkel sem volt semmi gond.
Előzmény: makosteszta (9)
makosteszta Creative Commons License 2001.02.20 0 0 9
Hali!

Adott: SMC 1211TX 10/100 UTP halokartya - ha jol tudom, rtl 8139 chippel.
Mandrake 7.2 alatt felismeri, (modul: rtl8139.o), a gep fele 100mbps ok, kifele viszont 1mbps!
A gepen van egy win98 is, az alatta ki-be megvan a 100mbps.
Fo kerdes hogy a modul a hibas/regi, vagy mas a hiba oka?
Szeretnem a wines szervert lecserelni linuxra, es mar csak ez az egy all utjaba a dolognak!

Koszi,
Akos

wolfeinstein Creative Commons License 2000.11.16 0 0 8
Na igen, SMC-nel en is igy csinaltam, csakhogy ezen egy deka jumper sincs :(
Setup O.K.
rayn Creative Commons License 2000.11.16 0 0 7
Először is megfelelően be kell állítani az alaplapot (setup). (!!!)
Aztán vannak ezek az SMC -s kártyák, amiken van egy jumper (soft,1,2,3) beállításokkal. Én a "soft"-ra dugom a jumpert, és átprogramozom az IRQ-t, meg az IO címet. Esetleg még a lilo.conf-ba megadom a reserve, meg az append dolgokat.

Bocs, hogy kicsit hülyén írtam, de most nem tudok jobban fogalmazni...

wolfeinstein Creative Commons License 2000.11.15 0 0 6
Koszi a tippeket, majd kiprobalom, ha raerek. Kozben ideiglenesen csereltem egy sraccal kartyat, ugyhogy most az ovet hasznalom (8029), az enyem meg jo neki vindozra.
cancel Creative Commons License 2000.11.15 0 0 5
Szerintem is az IRQ-val van a gond.
Egyszer lattam nagyon hasonlo problemat ugyanilyen kartyaval.
A megoldas az volt, hogy a BIOS-ban be kellett allitani, hogy ne legyen masik kartya is ugyanazon az IRQ-n.
Azt hiszem a konkret esetben a BIOSban kezzel kellett minden kartyanak kiosztani az IRQ-t, nem ment automatikusan.

Előzmény: vastika (3)
miloska Creative Commons License 2000.11.15 0 0 4
Majd probálkozom előbb-utóbb, csak sikerül valami.
Azért köszi a javaslatokat.
vastika Creative Commons License 2000.11.14 0 0 3
RTL8029: inkább ne2k-pci modullal próbáld, merthogy ez egy PCI-s kártya. (a 8019 volt ISA-s, ahhoz jó az ne2000) Elvileg mehetne ne2000-el is, de inkább ne.

RTL8139: szerintem akkor csinál ilyet linux alatt, ha közös IRQ-t használ valamelyik másik PCI-os eszközzel. (egyszer engem is szivatott emiatt) Nézd meg a gép indulásakor a PCI Device List-et, vagy ha az nincs, akkor a /proc/pci file-t! Ha igen, akkor tedd át másik slotba, vagy nem tudom. Lényeg, hogy szerintem a linux a windózzal ellentétben nem nagyon bírja az IRQ-sharinget. Igaza van ;-)

Remélem segítettem nektek. Üdv!

wolfeinstein Creative Commons License 2000.11.14 0 0 2
A 8029-es chip, ha jól tudom NE2000 kompatibilis. Az ne2k-pci.o-val mennie kéne. (asszem a haveromnak is ilyen van, és megy)
miloska Creative Commons License 2000.11.14 0 0 1
Nekem Realtek 8029-em van, SMC chipes és eddig még semmi lelket nem tudtam bele lehelni.
Ha valaki esetleg ebben is tudna segíteni, azt megköszöném.
Miloska
wolfeinstein Creative Commons License 2000.11.14 0 0 0
Hi!
Van egy kis problémám a hálókártyámmal. Remélem tud valaki segíteni! A ketyere egy Realtek 8139 chipes Genius GF100TXR típusú 10/100 MBit UTP-s kártya. A gond a következő: miután beállítottam az új modult (rtl8139.o) az eth0-ra, rebootoltam a rendszert. Rendszerinduláskor szépen leOKézta az eth0-t, megkaptam a logint. És ekkor elkezdte kiírni a következő szöveget:
eth0: Tx queue start entry 4 dirty entry 0
eth0: Transmit timeout, status ff ffff media ff
Miután ezt jópárszor kiírta következett egy rahedli "PCI Bus error...", vagy valami ilyesmi. Mindezekután még valami IRQ-ra is panaszkodott. A háló természetesen nem ment. Gondolom a modullal lehet a baj, mivel win alatt minden tökéletesen szuperál. Mi a baj???? Van aki már látott hasonló kártyát működni?? Válaszokat előre is kössz.
csá
ui.: még egy érdekesség: az ifconfig a MAC-re csupa "f" betűt ír ki
wolfeinstein Creative Commons License 2000.11.14 0 0 topiknyitó

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!