Hát erre a fejtegetésre nincs mit mondanom, mert felesleges, meggyőzni úgyse tudlak, se téged, se a narkósokat. Egyvalamit azért mégis figyelmedbe ajánlok:
Írod: "A hülyeségedhez Te ragaszkodsz. Én sem mondom azt, hogy "gyerekek, addig drogozzatok, amíg bírjátok". Én teszek különbséget drogfogyasztás és droghasználat között.
Nincs egyértelműen káros dolog. Ahogy használjuk/ják, az teszi ilyenné/olyanná. Mint a magfúziót, vagy a vattacukrot.
Egyik rokontopicban írta egy ember, nálamnál sokkal kevésbé agresszív stílusban, hogy idézem:
"Nem kell kipróbálni. Van olyan dolog sokféle amit megtehetünk, kipróbálhatunk, mégse tesszük, mert a józan ésszel nem összeegyeztethető! Igy pld. nem nyúlkálunk a forró vízbe, és nem kóstoljuk meg a sz@rt. Pedig, ha akarnánk, megtehetnénk. Mégsem tesszük."
Nahát a drog is efféle. Megtehetjük, de épeszű ember BELE SE KEZD, vagy ha kipróbálta, hát abbahagyja, és soha többet! (mint pl. jómagam)
Ez válasz arra a kijelentésedre, miszerint nincs "egyértelműen káros dolog".
Ha egy orvos utasít bármilyen tudatmódosításra alkalmas szer használatára, arra alapos oka van. Szakember, + az ő felelőssége. De amikor a tizenéves kölyköket kínálgatják iskolában, diszkóban, vagy akár az utcán anyagokkal-, na ilyenkor mi van? Mit mondsz erre? Nooormális!!!???
Ha ennyire tudják egyesek, hogy mennyire nem kártékony a "droghasználat", ill. a "drogfogyasztás", akkor rajta, legyenek bátrak, és belsőleg használjanak/fogyasszanak Hepót, de szóljanak mikor lesz az attrakció. Mert menni akarok röhögni! Hiába, én márcsak egy ilyen állatias fazon vagyok, nincs mit tenni.
Annyira állati fasiszta vagyok, hogy mélységesen bánt minden olyan embernek a sorsa, aki narkó miatt került a padlóra. Pedig némelyik meg is érdemli, és nem vagyok éppenséggel emberbarát, de valahogy nem tartom normálisnak azt, hogy 15-17 éves fiatalok egymás között arról beszélgetnek, hogy miként fognak aznap este beállni. Ahelyett, hogy valami értelmeset csinálnának, inkább a saját és mások egészségét is rongálják. Aztán: yard, elvonó, megint yard, kórház, temető...
Jó ez így???
Tőlünk nyugatabbra már kiutálják a bagósokat mindenhonnan, már ez nem divat. A narkóval is ez lesz, de mi még továbbra is csak ugatjuk a demokráciát. És ez nagyon nagy baj...
Na ennyi elég is mára, inkább megyek punnyadni..
Na üdv!!
Szerintem nem mi mossuk egybe, hanem a természet. Élettani szempontból egyáltalán nincs különbség aközött, hogy valaki egy nyilvános vécében szúr be magának morfint, vagy egy csinos nővérke lövi be neki. Ezek a szerek mind többé-kevésbé károsak a használóikra. A törvényi megkülönböztetés pedig nem a károsságon alapul, hanem csak a hagyományon. Ez viszont nem örökkévaló, az Egyesült Államokban pl. mstanában igyekeznek felszámolni a dohányzást, mint szokást.
Felvilágosítás a kockázatokról: igen, ennek nagy szerepe van - elvileg. Minden egyes cigarettsádobozra rá van írva, hogy halált okozhat. Mégis szívjuk... Ehhez képest az egyes illegális drogok között eléggé nagy különbségek vannak, ezekről a hivatalos felvilágosítás hallgat. Ha azt mondják neked, hogy egy jointtól meghalsz, és a környezeted szívja, és nem hal meg, te is kipróbálod, és te sem halsz meg, sőt semmi bajod, akkor ezután mennyire fogod azt elhinni, hogy a heroinnal ne mígy van?
Pozitív hatások: ez relatív. A kávé pozitív hatása, hogy élénkebb leszel tőle. Ugyanezt tudja a speed is. Nemrég halt meg Erdős Pál matematikus, ő például amfetaminnal pörgette magát. Nem azt mondom, hogy ez követendő példa, de a pozitív hatások teljesen a kontextustól függenek. A durvább fájdalomcsillapítók általában valamelyik mák-alkaloidából származnak. Az alkohol ellazít - a fű is.
Szerintem egy komoly ellenérv van a könnyű drogok legalizációjával szemben, és ez a hagyomány. Viszont egyre többen nőnek fel, akik kipróbálják/élnek ilyen szerekkel, vagy ha nem, akkor elfogadják, hogy a környezetük igen. És azért felmerül a kérdés, hogyha Petőfi Sándor és a nagymamám nem csinált valamit, annak miféle befolyása van arra, hogy én mit csinálok..
Azért mert TE nem tudsz róla, még lehet a drognak is "kultúrája", sőt azért mert TE nem tudsz róla, van a fűnek is pozitív ( orvosi értelemben is véve) hatása. Ettől nem mondanám, hogy nosza drogozzunk, de amit te itt összehordasz, az elég nagy botorság. Ez különösen színvonalas gondolat:
"...ha tudnák normálisan gyógyítani az érrendszeri betegségeket és a rákot akkor ez a probléma nem lenne probléma." Ja.
Szvsz nem lehet egybemosni a drogokat és a cigarettát, kávét, piát. A fenti szerek közül a cigi és a KV leginkább az orvostudomány impotenciája miatt káros: ha tudnák normálisan gyógyítani az érrendszeri betegségeket és a rákot akkor ez a probléma nem lenne probléma. A pia már nehezebb kérdés, ezzel együtt ahhoz szívósan meg kell dolgozni hogy valaki komoly károsodásra, függőségre tegyen szert. Ráadásul ezeknek már elég nagy múltja van a társadalomban, azaz a legtöbb gyerek úgy nő fel hogy tisztában van a kockázatokkal, míg egy heroin esetén ez nem áll fenn. Ráadásul míg a KV,pia, cigi esetén ennek van valamiféle kultúrája, ráadásul a KV-nak és különösen a piának vannak pozitív hatásai is (néhány deci bor naponta kimondottan egészséges) a drognak nem tudok ilyen hatásáról.
Azért neveztelek fasisztának, mert elvennéd sok embernek az életét azért, mert csinálnak valamit - miközben nem teszel különbséget az egyének között a csoportban. Megölnél sok kiváló politikust, közéleti embert, művészt, társadalomépítő tudóst és munkást, gyerekeket is. Ez nem fasiszta?
Talán nem... inkább állatias...
A hülyeségedhez Te ragaszkodsz. Én sem mondom azt, hogy "gyerekek, addig drogozzatok, amíg bírjátok". Én teszek különbséget drogfogyasztás és droghasználat között.
Nincs egyértelműen káros dolog. Ahogy használjuk/ják, az teszi ilyenné/olyanná. Mint a magfúziót, vagy a vattacukrot.
Ha már rászoktatták a barátnőd és nem voltál képes "leállítani", akkor nem is akart leszokni ill. "átszokni Rád". Te pedig csak magadra gondoltál és nem vetted figyelembe az ő akaratát. Ha öngyilkos lett volna, akkor a kötelet okolnád?
"De nem rólam van itt szó, hanem a rengeteg fiatalról, akik szinte mind találkoznak az ún. könnyű drogokkal, aztán meg kiszállni nem tudnak belőle"
Eddig nem erről beszéltél, de örülök, hogy végre rátaláltál a témádra :)
Igen, sokan találkoznak a drogokkal. És mivel nem kapnak megfelelő tájékoztatást, nem tudják mire számítsanak. Közhiedelmek és a dealerek beetető dumáitól vezérelve nehéz döntést hozni.
"a drog ÁRT, és mindenkinek árt!Nincs kivétel!"
Most ezzel az összes gyógyszert is minősíted?
Ugyanis rengeteg szer van, ami gyakorlatilag ugyanaz, mint amit az utcán árulnak, de irányított körülmények között a gyógyászatban használnak - sikerrel (ilyen a speed is).
És rengeteg szer van, amit a gyógyászatban hosszú évek óta használnak, de sokan illegálisan szerzik meg és élnek vissza vele. Most akkor ki a drogos és mi a rossz?
Én sem támogatom azt, aki ész nélkül pusztítja magát, de ha nem előttem teszi, akkor csinálja, ha annyira akarja. Az összes öngyilkosjelöltet/családpusztítót/assetudjamicsinálót nem tudom megmenteni - meghúzom a határt...
"A sofőrös hasonlatod meg hülyeség, no comment."
Ha valamit nem értesz rajta, akkor szívesen elmagyarázom.
"A témához pedig értek, ezért is látom a veszélyt. És bosszant, hogy milyen nyíltan propagálják egyesek a drogokat"
Nem értesz a témához. Semmi konkrétumot nem írtál a drogokról.
Ha már az is propagálás Neked, hogy valaki leírja, egy adott anyag mit okoz, mi a halálos adag, mi nem - akkor máris közelebb vagy a szélsőjobb eszmékhez, akik szerint a szólásszabadság csak egy passzus az Emberi Jogok Nyilatkozatában.
Itt senki sem propagált semmit. A dealerekről pedig már írtam és sokan kifejezték hasonló véleményeket, hogy a legtöbbje "köcsög". Nem tudom, mi egyebet vársz ettől a topiktól.
"1millió jobb dolog van a világon, mint a fű és társai!"
Számodra igen. Valakinek meg a Te hobbid egy merő időpocsékolás. Ezzel a hozzáállással Te nem fogod tudni eldönteni, hogy egy rászokott drogosnak mi lehet "jobb" az anyagnál...
Kedves micu!
Sajnos a speed is okoz fizikai függést, de egy két nap alatt lemegy.Inkább pszichésen visel meg, mert a nem-alvás miatt felborul az idegrendszer. Semmiféleképpen nem egy "természetes" állapot:(De tapsztalatból tudom, hoyg rá lehet kattanni.Főleg iv-sen.
Hurrá!
Fasisztának még nem neveztek, de nem baj, ezt is ell kell egyszer kezdeni....,megsértődni úgyse fogok.Speciel önmagadat minősítetted!
Szóval szerinted "fasiszta" az, aki nem fogadja el egyes emberkék önpusztító, kártékony és társadalomellenes szenvedélyeit, és ennek a nézetének hangot is ad?! Gratulálok. Itt bizonyosodik be az, amit tkp. a topic nyitójának írtam: akik már benne vannak, azok eszméletlen módon ragaszkodnak a hülyeségükhöz, remek elméleteket gyártanak, hogy miért is jó az, ami káros, akinek meg nem tetszik, az mehet a p*ába.
Idézek:"Csak azért, mert a "barátnőd" gyenge jellem volt, Te meg szintén gyenge voltál, hogy észrevedd/leállítsd, nem kell mindenkit a halál f*szára elküldened. "
Már rászoktatták, amikor megismertem, és annyira hülye lett ezektől a szaroktól(fűtől), hogy 2 értelmes szót nem lehetett beszélni vele. Ő is ugyanilyen mániákusan ragaszkodot a tetves fűhöz, és azt hitte, hogy összerogy a világ, ha nem csinálhatja. Mert nálam nem csinálhatta volna, az tuti.Szóval tehát én vagyok a gyenge jellem??
De nem rólam van itt szó, hanem a rengeteg fiatalról, akik szinte mind találkoznak az ún. könnyű drogokkal, aztán meg kiszállni nem tudnak belőle: Hány tönkrement emberi kapcsolat, hány elcseszett életpálya kell még ahhoz, hogy a hozzád hasonló önző és szűklátókörű egyének is belássák végre: a drog ÁRT, és mindenkinek árt!Nincs kivétel! Aki meg anyázza a narkósokat, az nem feltétlenül fasiszta: lehet hogy csak értelmes emberek között értelmes országban kíván élni, nem pedig kiszámíthatatlan, elbutult narkósok közt egy lepratelepen!!
A sofőrös hasonlatod meg hülyeség, no comment.
A témához pedig értek, ezért is látom a veszélyt. És bosszant, hogy milyen nyíltan propagálják egyesek a drogokat. Valami értelmesebb mikor lesz már műsoron??
Érdemes változni a jó irányba, nem hiszed el, hogy mennyire! 1millió jobb dolog van a világon, mint a fű és társai!
Na helló!
Speet
Nem KÁBÍTÓSZERTÚLADAGOLÁS miatt halt meg.Hanem HEROINTÚLADAGOLÁS miatt.
Ne mossuk már az összes drogot egybe, mert nem hiném, hogy a f?be belehalt már valaki...Jah de, amszterdami rend?r szerint egyszer valakire ráesett egy jó nagy, , min 20 kilos fuves zsak...:)
Állítólag nehéz leszokni:)))na ezen nagyon röhögtem.Te nem tudod mir?l beszélsz:)Igen van amir?l nehéz leszokni, de van amire rá sem lehet.. (pl. lsd:)
A speed (metamfetamin) okozhat fizikai függőséget (kitartó, gyakori használat esetén). 1 alkalommal nem okoznak maradandó fizikai károsodást (kivéve, ha túl sokat nyomnak belőle...).
Szerintem meg az olyan fasisztáknak, rosszakaró, a "szeretet nevében" gyűlöletet szító embereknek, mint Te, kellene "hullani", legalábbis ebből a topikból...
Nem érdekel, hogy vállalod-e a véleményed, csak arra kérlek, hogy ha nem értesz a témához, akkor ne is szólj hozzá.
Csak azért, mert a "barátnőd" gyenge jellem volt, Te meg szintén gyenge voltál, hogy észrevedd/leállítsd, nem kell mindenkit a halál f*szára elküldened.
Ez olyan, mintha minden sofőr hülye lenne, mert elütötték a "barátnődet", aki lelépett az útra, miközben Te az út mellett álltál...
Amennyire én tudom az amfetaminszármazékok (speed és társai) szintén könnyű drogok (nem okoznak fizikai függést, más kérdés hogy már egy alkalommal is maradandó károsodást okozhatnak).
Felhívom szíves figyelmedet arra, hogy aki már benne van a narkózásban, az a saját hülyesége miatt ragaszkodik is az anyagához, legyen az 1 szál füves cigi, vagy valami komolyabb. A "Drogtüntetés anyák napján" topicban visszaolvasható hozzászólásaim alapján gyorsan kiderülhet, hogy mennyire 'imádom' a drogosokat, és persze ott még civilizáltan kifejtettem, hogy mivel jár/járhat, ha valaki kábszerezik. A vége az lett, hogy ha nem is szó szerint, de én lettem a geci, csak azért, mert nem voltam hajlandó egy jottányit sem engedni az álláspontomból! Máskor, más esetben engedek.De itt nincs vicc, a saját tapasztalataim mindennél többet mondanak a témáról, így tehát továbbra is tartom: Aki drogozik, az HÜLYE, és ha nem hagyja abba, AZ IS MARAD!!! És kimarad 1csomó jó dologból is.
És úgysem tudod annak a sok gyp-s drogpártinak megmagyarázni, hogy miért NE csinálják, és főleg NE PROPAGÁLJÁK a narkót!! Nekik csak az kell, hogy jól beállhassanak, aztán debil fejjel röhögjenek a nagyvilágba, akkor is, ha közben valaki a fejüket rugdossa. Előre nem gondolkodnak, mert minek...Igen, nekik minek gondolkodni!
De nem sajnálom már őket. Nem az én feladatom gondoskodni a narkósok leszoktatásáról, ez az állam dolga lenne, csakhogy nagy ívben sz@rnak az egészre az illetékesek!És ez itt nem politikai kérdés, hanem a jövőnké!! Hulljon a férgese, ha nincs elég akaratereje hogy leszokjon, hát haljon meg!! Csak az a baj, hogy sok tájékozatlan fiatal is kipróbálja ezeket a szarokat, aztán úgy marad, és kész! Visszahozni sokkal nehezebb bárkit is, mint beetetni, és ebből él remekül a sok kisstílű bűnöző, meg önjelölt lakótelepi narkónepper...
Kívánom ezeknek, őszintén, tiszta szívből, hogy rothadjanak meg!!!Mind!!
Bocs, hogy ennyire hosszú voltam, de ha eszembe jutnak a drogosok,és az a néhány retkes mocsadék, akik tönkretették a szaros narkójukkal azt a lányt, akit tényleg igazán szerettem, mindig felbaszom magam agyilag -van miért, sajnos!!
Dögöljenek meg ezek az alakok, a drogpártiaknak meg azt kívánom, hogy az ő szeretteik menjenek tönkre a narkótól! Akkor majd meggondolják legközelebb, hogy mikor beszéljenek hülyeségeket!És ha leanyáznak, az sem izgat már, a véleményemet most is, mint mindig, vállalom!
Üdvözlettel:
Speet
"egy füves cigi kb 10x olyan eséllyel okoz rákot mint egy normál"
Ezt én is így tudom (bár inkább 3-4-szeres szorzóval), viszont a dohányosok között teljesen szokványosnak mondható napi egy dobozzal szemben az átlag füvező nem szív többet heti 2-3 szálnál. És "füvező" alatt is azt értem, aki nem csak buliban használja a füvet, hanem rendszeresen. Na meg egy jointot általában többen szívnak.
"ezek az anyagok, különösen az amfetaminszármazékok"
Az amfetaminszármazékok, legalábbis tudtommal, nem könnyűdrogok.
"Valakinek egyszer már korrektül össze kellene foglalnia hogy mi az igazság ezekkel az anyagokkal kapcsolatban, és erre egy független, nagy tekintélyű szervezet lenne alkalmas (mondjuk nálunk a MTA) nem pedig pár füves aktivista vagy drogellenes körzeti orvos"
Ez nem rossz ötlet.
"A könnyű drogok esetében más a helyzet, különösen a szintetikusaknál"
Szintetikus könnyűdrogról sem tudok. Elmondanád, mire gondoltál?
Mindenekelőtt tiszta vizet kellene önteni a pohárba. Olvasni lehet sok mindent sok mindenről. A legalizálók szerint egy füves cigi csak annyi mint ha megiszol egy pohár bort, másütt meg olyat olvas az ember hogy egy füves cigi kb 10x olyan eséllyel okoz rákot mint egy normál, plusz kimondottan növeli a szenvedélybetegségre való hajlamot. Ráadásul ezek az anyagok, különösen az amfetaminszármazékok állítólag elég nagy pusztítást is végezhetnek a szervezetben akár egy alkalommal is.
Valakinek egyszer már korrektül össze kellene foglalnia hogy mi az igazság ezekkel az anyagokkal kapcsolatban, és erre egy független, nagy tekintélyű szervezet lenne alkalmas (mondjuk nálunk a MTA) nem pedig pár füves aktivista vagy drogellenes körzeti orvos.
A pia, cigi, kávé elég közismert dolgok, a hosszú távú hatásával mindenki tisztában van, ahogy az általuk okozott függőség mértékével is. A könnyű drogok esetében más a helyzet, különösen a szintetikusaknál.
Ennek a topiknak szvsz nem sok értelme van, mégpedig a következők miatt:
1. Az általad említett drogosok nyílván keménydrogokat használtak, amitől tényleg függővé lehet válni. Ezeknek a drogoknak a legalizációját épeszű ember valóban nem támogatja, de szvsz nem is találsz ilyet ezen az egész fórumon, ergo a topicod nem fogja megtalálni a célközönségét.
2. Vita tárgya általában a könnyűdrogok kezelésének módja. Ezek azonban nagyon távol állnak a keményektől, nem is fog meghalni fűszívás következtében.
Persze nagyon kedves Tőled és további szemellenzős társaidtól, hogy aggódsz a társadalom jóléte és egészsége felől, de tudod vannak egyéb nem kívánatos jelenségek is, amelyek ellen fel lehetne lépni, ráadásul könnyebb dolgod is lenne: tájékozottnak lenni, hogy érdemi beszélgetésbe tudj bocsátkozni, nem pedig saját démonaidat másokra kivetíteni.
A túlzott indulatok, különösen ha azok gyűlölettel teliek, rendkívül ártalmasak az egészségre, könnyen okozhatnak pl rákot.
Tehát kizárólag a te saját testi és lelki épséged érdekében tanácsolom: kezdd magadon a társadalom megtisztításának munkálatait.
Ertem ezalatt, hogy tulzottnak tartom a topiknyito reakcioit. Valoszinuleg joval tobben halnak meg pl. villamcsapas miatt, mint herointuladagolasban, de ha olyan indokokkal, hogy "mit szolnek, ha a rendor azzal kopogtatna be, hogy a gyerekemet agyonutotte a villam", kijarasi tilalmat vezetnenek be, en azt egyeni szabadsagjogom sulyos korlatozasanak vennem, es minden lehetseges modon tiltakoznek ellene.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy egyetertek a kokainistakkal, heroinisitakkal, hasisszivokkal, fuvezokkel (+dohanyosokkal, kavezokkal). Sot. De azt szeretnem, ha most mar valaki a mondana egy olyan modszert, amivel el lehetne erni, hogy csokkenjen az onmagukra sulyosan veszelyes emberek szama, ugy, hogy masok jogait ne sertsuk, illetve ne gerjesszuk a bunozest (ld. az Allamokban lenyegeben megbukott zero tolerancia elv)
Ebben az esetben nem szerencses osszemosni a drogokat a kemenydrogokkal, ez ugyanolyan, mint a kulturalt borivot idult alkoholistakent kezelni. Ez az altalanositas annak felel meg, ha a mar emlitett eppen csak vegetalo alkoholistak miatt nem lehetne meginni egy sort, vagy az autobalesetek miatt _csak_ tomegkozlekedes letezne, mivel az allampolgar meg nem erett az onallo vezetesre.
Ha ma valaki rákap a kemény drogra annak szvsz nem túl jók a hosszú távú életesélyei. Ezért nincs egy kategóriában a kávé vagy a kulturált keretek közt tartott alkohol fogyasztás a kábszerrel. Mint ahogy az egyszerű autózás és a 200-zal forgalommal szemben közlekedés sem ugyanaz.
Talan annyira nem. Nezd meg, hany ember hal meg evente a 'drogok' miatt, es mennyi az alkohol, dohany miatt. Ha minden emberelet szamit, akkor hol is kellene kezdeni az eletmentest?
Kedves Ódri!
Dohányzol?
Ittál már alkoholt?
Esetleg kávéztál már?
Amennyben egy kérdésre is igen a válaszod, gondolkozz elobb, mihez szólsz hozzá!
Köszönettel:
badcard