Keresés

Részletes keresés

Lipteek Creative Commons License 2010.02.19 0 0 463
De miért nem? Sose tudhatod, kiben találod meg az igazit. Sosem láttál még egy természetes szépséget valami távoli országból, akibe első látásra beleszerettél? Vagy neked ez teljesen kizárt? Ez szerinted nem előítélet?
Előzmény: Törölt nick (460)
stuncenpudli Creative Commons License 2010.02.17 0 0 462
Tőlünk keletebbre Oroszország és az után már teljesen más világ, más vallás ami más követelményeket teremt más hozzáállást mindenhez tehát azt nem nagyon hasonlíthatjuk hozzánk, mi vallásilag elég vegyesek vagyunk és nem kötelező mint tőlünk nyugatra sehol, mégis mi sokkal nyugtalanabban vagyunk sokkal idegeskedőbbek sokkal szemetesebben és sorolhatnám...
Előzmény: nandika87 (461)
nandika87 Creative Commons License 2010.02.17 0 0 461
Azért ez nem ennyire általános. Igen, mi vagyunk a kelet Európán belül, de ez nem jelent semmit. Vannak nálunk keletebbre élők. Nem tudom, hogy most mihez akarunk hasonlítgatni. A kelet/nyugat is egy olyan dolog, hogy anyagi téren lehet, hogy mi keletnek számítunk, de ha megnézed néhány pénzügyileg, meg gazdaságilag fejletlenebb országot, ami keletebbre van lehet, hogy szellemileg sokkal fejlettebbek, és ott nem kérdés, hogy van-e megkülönböztetés, vagy nincs. A toleranciával ugyan ez a helyzet.
Előzmény: stuncenpudli (459)
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.17 0 0 460
Sosem láttam még élőben például egy indiai házasságot, pedig kíváncsi lennék rá. Mindenféle szokásaikra, hétköznapjaikra. Itthon családban már szó esett ezekről a vegyes házasságokról, mindig jókat derülünk rajta, viszont sosem tudnám magam elképzelni egy ilyen kapcsolatban, sőt még a közeli rokonokat sem.
stuncenpudli Creative Commons License 2010.02.17 0 0 459
Igen mi vagyunk a kelet Európán belül... Mi mindig kilógunk és elégedetlenek vagyunk és hát az alkalmazkodó képességünk... Véleményem szerint nem a kultúra vagy az ország számít hanem az adott személy jelleme, illetve ha házasságról van szó akkor pedig az érzések... Ezután már csak elhatározottságra van szükség ;)
Előzmény: nandika87 (458)
nandika87 Creative Commons License 2010.02.17 0 0 458
Igen, ezért is könnyebb talán hasonló kultúrkörbe házasodni. Nem biztos, hogy egy ázsiai, vagy afrikai házasság esetén az ottlét annyira egyszerű lenne. Az alap eltérések nagyon meg tudnak mutatkozni. Mondjuk ez csak a látszat. Olyan alapvető gondolkodásmódbeli különbségek vannak Európán belül is, hogy már csak ezért is nehéz lehet elköltözni.
Előzmény: emblac (457)
emblac Creative Commons License 2010.02.15 0 0 457
Én örülnék annak ha lenne ilyen, és lehet hogy a kínai negyedekkel szembeni sztereotípiát is csak a ZS-kategóriás filmekben látottak miatt érzem. De az is igaz, hogy mi magyarok azért a mindennapi szokásinkban, vallásban közelebb állunk ezekhez a nemzetekhez. Példa: kimész valahova nyugatra, és az embereknek ugyanolyan a hétköznapi ruházata mint neked. Ha egy kínai csinálja ugyanezt, akkor ő valószínűleg máshogyan öltözködő embereket lát.
Előzmény: toronyka07 (455)
morfolgus59 Creative Commons License 2010.02.15 0 0 456
Kinek kell engedni az álláspontjából? Szerintem hogy jól működhessen a dolog vagy mindegyik félnek vagy egyiknek sem mert annyira elfogadó képesek hogy ezek megférnek egymás mellett.
Előzmény: toronyka07 (455)
toronyka07 Creative Commons License 2010.02.15 0 0 455
Szerintem azért ha mondjuk kimennél Párizsba, vagy Torontóba, vagy akármilyen nagyvárosba és lenne magyar negyed, ahol tarthatnál egy tradicionális magyar esküvőt, akkor örülnél neki. Én legalábbis biztos :) És pont emiatt lehetnek hasonló negyedek. De ugye itt is felmerül az, hogy az anyaország, vagy anyaváros hogyan fogadja ezeket be. Szerintem a tolerancia hiánya alapvetően arra vezethető vissza, hogy megbolygatják az "őslakók" megszokott ki életét azzal, hogy a saját szokásaikat próbálják meg alkalmazni az új környezetben. Itt az a kérdés, hogy vajon kinek kell engedni az álláspontjából.
Előzmény: emblac (454)
emblac Creative Commons License 2010.02.15 0 0 454
Én mindig félek az ilyen negyedektől, olyan érzésem van tőle, mintha oda betelepítették volna az embereket, pedig pont hogy maguktól mennek oda mert jobban érzik magukat olyan környezetben. Az ilyen városokban ezzel együtt is eléggé elkeverednek a különböző nemzetiségek, és a konfliktusok ellenére is biztosan sok boldog pár van.
Előzmény: morfolgus59 (453)
morfolgus59 Creative Commons License 2010.02.15 0 0 453
Most az hogy mennyire is marad meg a kultúrájuk ha máshova is telepednek le? Hát nagy világvárosokban megvannak a különböző negyedek ahol ők tartják a maguk ünnepeit szokásaikat, lásd amerikában a kínaiak vagy a latin amerikaiak különböző negyedeit. Ott nem különölnek másoktól csak épp megteremtik az anyaország hangulatát valamelyest.
Előzmény: toronyka07 (452)
toronyka07 Creative Commons License 2010.02.15 0 0 452
Igen, de ahogy mondtam vannak olyan vidékek is, ahol ragaszkodnak a hagyományokhoz. Szerintem azért nem mindegy, hogy mi alkalmazkodunk a bevándorlókhoz, vagy a bevándorlók hozzánk. Egy multikulturális városban vajon mennyire marad meg az eredeti kultúrkör? Ha megnézzük a köztudottan befogadó népeket mennyire maradt meg az ő eredeti kultúrájuk? És igen, van olyan, hogy ezt meg lehet tenni, de nem sokaknak sikerült.
Nem kell bántani a betelepülteket, de nem is nekünk kell kizárólag alkalmazkodni. A kölcsönös együttélésnek vannak szabályai, amit mindkét félnek be kell tartania, nem?
Előzmény: stuncenpudli (451)
stuncenpudli Creative Commons License 2010.02.12 0 0 451
Az a baj, hogy sokan csak ugródeszkának használják Magyarországot, és sokan csak idejönnek és várnak a csodára majd ellepik az utcákat, ugyanezért nem szeretik a fekete bőrűeket Amerikában mert gettókban élnek és bűnöznek, és ez a félelem valóban, jogos, de ez meg már előítélet, ezért nagyon nehéz ez....
Előzmény: aftershocktime (450)
aftershocktime Creative Commons License 2010.02.12 0 0 450
Igen ez így van. De amíg az idősebb generáció él akik még a régi idők szokásai szerint nevelkedtek addig csak nagyon lassan fognak lazulni ezek a "szokások".

"Elvégre ha belegondolunk régen Amerikában ki gondolta volna, hogy néger/fehér kapcsolat létrejöhet, ma meg már?" - ezzel teljesen egyetértek de itt Magyarországon ez sokkal tovább fog tartani.

Én támogatom a vegyes házasságokat mert színesebb lesz a kultúránk de azért ez ma még elég problémás tud lenni.
Előzmény: stuncenpudli (449)
stuncenpudli Creative Commons License 2010.02.12 0 0 449
Előbb utóbb minden országban lazulni fog, nem is lepődnék meg ha megszűnne, ha csak a fiatal generációkra gondolunk, ők már nem igazán foglalkoznak ezzel a kérdéssel, egyre szabadabb a gondolkodásuk és "erkölcstelenebb"(jó értelemben), és ez szerintem jó, mert a merevség megszűnésével a tolerancia erősödik, és így a vegyes házasságokat is sokkal könnyebben fogadjuk.

Elvégre ha belegondolunk régen Amerikában ki gondolta volna, hogy néger/fehér kapcsolat létrejöhet, ma meg már? Csak idő kérdése és szerintem kiöregszik a régi gondolkodásmód!
Előzmény: toronyka07 (448)
toronyka07 Creative Commons License 2010.02.10 0 0 448
Én is az ilyenekre gondoltam. Ezt mi a nyugati kultúránkban nem tudjuk megérteni, aki olyan helyen nőtt fel az jobban átlátja az ilyen szokásokat. Vannak olyan országok is ahol az utóbbi időben lazulni kezdtek ezek a merev kötöttségek, de olyanok is ahol még mindig nagyon erősen ragaszkodnak az ősi hagyományokhoz.
Előzmény: stuncenpudli (447)
stuncenpudli Creative Commons License 2010.02.10 0 0 447
Így van sőt, bele nevelik az emberbe erre tanítják ezt látja hallja ez a természetes, ha ellenkezel az olyan mintha kirabolnál egy boltot vagy embert ölnél, egyszerűen bűn. Vannak országok ahol így működik van ahol nem van ahol tolerálják van ahol nem, De sajnos a többség akaratát el kell fogadni...
Előzmény: toronyka07 (446)
toronyka07 Creative Commons License 2010.02.10 0 0 446
Vannak olyan helyek ahol ezt szigorúan veszik. Nem úgy megy hogy egy lány hozzámegy akihez akar. A családja ki is tagadhatja ha ellentmond. Egy ilyen esetben nem lehet jó döntést hozni, két rossz közül lehet csak választani.
Előzmény: Töhötömke (445)
Töhötömke Creative Commons License 2010.02.10 0 0 445
Hát ha valaki a vallás miatt a családot választja annak egészségére... Nem a családdal fogja leélni az életét hanem a párjával.
Előzmény: toronyka07 (444)
toronyka07 Creative Commons License 2010.02.10 0 0 444
Sok olyan vallás van ahol a családod mindenbe beleszólhat. Ilyen esetekben sajnos nagyon nem elég az hogy a 2 ember szereti-e egymást. És akik olyan nevelést kaptak, azok ilyenkor könnyen lehet hogy inkább a családot választják.
Előzmény: stuncenpudli (442)
Töhötömke Creative Commons License 2010.02.10 0 0 443
azért szerintem elég sok előnye is van ennek a dolognak ne csak a hátrányokról beszéljünk:) Pl ha egy ilyen házasságban születik gyerek akkor az valószínű több nyelven fog tudni ami nagyon nagy előnyére fog válni.
stuncenpudli Creative Commons License 2010.02.10 0 0 442
Ha valóban szereted akkor szerintem egyáltalán nem probléma, akkor tudsz alkalmazkodni ami kényes kérdés lesz majd az a gyereknevelés, ki mit hogyan mennyire? De ezt meg az idő majd megoldja, ez így van más vallások esetén is csak hogy ne lépjünk ki az országból...
Előzmény: toronyka07 (441)
toronyka07 Creative Commons License 2010.02.10 0 0 441
Nagyon sok tényező van ami ezeket befolyásolhatja. A mindennapi életet is nehéz megszokni, azt ahogy az emberek az utcán viselkednek egymással, vagy a boltban, étteremben, munkahelyen. De ez még nem sok ahhoz képest, hogy milyen nehéz lehet együtt élni egy furcsa vallású emberrel, aki a vallását komolyan is veszi.
Előzmény: stuncenpudli (440)
stuncenpudli Creative Commons License 2010.02.10 0 0 440
Ez nem feltétlen van így, csak ha olyan országokból ahol más a Kúltúra, itt európán belül ilyen gond nem nagyon van sőt még ha amerikába kimenne egy európai akkor sem, de ha egy indiai, afrikai, arab, netán japán akkor bizony változni alkalmazkodni kell, arról nem is beszélve, hogy a faji különbségeken sok országban szintén nehezen teszik túl magukat az emberek ami butaság, de egy létező gond:S És jó hogy ilyen filmeket is csinálnak..
Előzmény: Töhötömke (439)
Töhötömke Creative Commons License 2010.02.10 0 0 439
Nincs baj persze, csak tényleg az alkalmazkodást kell előnybe venni, azért ha valakik betelepülnek egy másik országba, ráadásul mind a ketten más-más országból érkeztek ott elég erős változtatáskora van szükség, de lehet hogy könnyebb ketten mint egyedül ha segítik egymást a párok az alkalmazkodásban.
Előzmény: Zetorforever (438)
Zetorforever Creative Commons License 2010.02.08 0 0 438
Sziasztok.

Én ennek a filmnek a kapcsán keveredtem ide és gondoltam kifejtem a véleményem.

Szerintem alapvetően a vegyesházasságokkal és az ez által esetlegesen betelepülőkkel nincsen baj.

Az persze más kérdés hogy a bevándorlási hivatal kit küld el és kit enged itt maradni. De szvsz. aki betelepül és sikerül jó munkát találni illetve megteremt egy olyan egzisztenciát ami egy átlag magyarnak van akkor nem fogják elküldeni.

Magáról meg a vegyesházasságról annyi a véleményem hogyha a két család képes elfogadni a másik kultúráját akkor már nagy gond nem lehet persze a pároknak is alkalmazkodniuk kell egymáshoz no meg a környezetükben élőkhöz.

A filmben van egy pár(Zsuzsa és Mubarak) náluk például nagyon fontos lesz az alkalmazkodás,teljesen más az életritmusuk,ezt tapasztalatból mondom hogy nem egyszerű dolog,áldozatokkal jár és nagyon sok idő míg el tudják fogadni,vagy legalábbis az egyik felveszi a másik tempóját.
Előzmény: CFK MAN (437)
CFK MAN Creative Commons License 2010.02.05 0 0 437
Szia!
Szerintem nem kell elkeserednie. Mindent meg kell próbálni, hogy együtt maradhassanak. A tévében is volt egy dokumentumfilm olyan párokról, ahol az egyik fél külföldi, az volt a címe hogy 3esküvő, mindenképp nézzétek meg! (Nem tudom mikor lesz legközelebb, de figyelni kell a közszolgálati tévé műsorát.)
Előzmény: emblac (436)
emblac Creative Commons License 2010.02.03 0 0 436
Elég szörnyűnek tartom hogy a hatóságok így bánnak az emberekkel, és ahogy egyre jobban utánaolvasok a témának egyre jobban bosszant. És az a legrosszabb hogy nem igazán lehet mit tenni. Nem tudom mit mondjak a barátnőmnek, pedig nagyon el van keseredve.
Előzmény: 4mpull4 (435)
4mpull4 Creative Commons License 2010.02.03 0 0 435
Furcsa egyébként hogy a bevándorlási hivatal ki akarja tenni mikor házasság előtt áll... Bár nem teljesen egyedi kicsit utána nézegettem és tényleg előfordulhat hogy kiteszik a srácot. Egy másik párnál volt is ilyen még videót is csináltak.
Előzmény: emblac (434)
emblac Creative Commons License 2010.02.03 0 0 434
Persze nem azért teszik ki mert egy magyar lánnyal jár, annak ezernyi más oka is lehet. És ebben az esetben már túl voltak a beilleszkedési nehézségeken, ami nem szokott könnyű lenni. Tehát mindketten szívesen laknának Magyarországon, de így lehet hogy egyikőjük sem fog.
Előzmény: 4mpull4 (433)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!