Sziasztok!
Nagyon csendben van mindenki. Én ma fel tettem a himzéses zónába egy kis teritő mintát. Én is el vagyok havazva mert sk dolgokat alkotok ajándékba, de majd igyekszem frissiteni az oldalt is. Várom a megigért cikkeket stb. Ti is elvagytok havazva?
Helló mindenki!
Ma végre sikerült fel tenni az oldalt a netre, akad némi újdonság megint. A rólunk oldalon olvashattok a levlistáról, sőt fel is íratkozhattok rá. Ja igen van egy számláló is, de nem tudom jól müködik-e, mert alapból 100-ról indult és nekem nem megy tovább, az is lehet hogy csak azt nem számolja többször aki már aznap volt fön, tinektek megy tovább? Sakkmatt fekerültek a sablonjaid. Éva az ajánló is felkerül majd csak még nem volt rá időm. Most a főoldal animációját akarom megcsinálni. a mai újdonságok a horgolás és az SK rovatban vannak, de azért máshol is lehet böngészni.
Helló lányok!
Ma egésznap kinoztam a geocitiest de nem tudtam feltenni a tegnap kreált oldalakat :((( Talán holnap sikerül. Ma megpróbáltam összehozni egy levlistát is remélem sikerül. Lőrincz küldtem neked egy mailt, remélem megkaptad.
Lehet, hogy írok majd egy vázlatot, meg néhány általános jó tanácsot, aztán majd bővítgetjük...
Jó lesz úgy?
Legyen Front page-ben? Vagy inkább word? meg jpg-k?
Éva
Egy varró iskola nagyon jó lenne, és az olyan kis nagyon kezdőknek mint például én is annak egy amatőr is sok jót és főleg sok ujat mondhat. Ezt én a szabás-varrás rovatba képzeltem. Álltalános infókat kellene először betenni. Ha van kedved irj egy kis cikket a könyveid alapján a kezdőknek, ugy álltalánosságban, aztán mindig be kerül egy ujabb. Nekem is van pár magazinon amiben hasznos varrós tanácsok vannak majd összefoglalom és begépelem egy cikk formájába.
Szia Csilla,
Örülök, hogy elment a fájl, lehet, hogy kicsit csoportosítanom kellett volna témakörök szerint a könyveket....Végül is egy varróiskola is jó lenne, de én csak amatőr vagyok :-(
Majd még gondolkozok, hogy mit lehetne még felrakni az oldalra, de előbb azt hiszem nem ártana megint megnéznem....
Jó hétvégét!
Éva
Éva, megérkezet a file és minden ok vele, majd valahogy felhasználom. Van néhány köztük ami nekem is jól jönne (egy olyan leendő varrónőnek aki most akar megtanulni varrni). Tegnap nem volt energiám alkotni igy ma nincs ujdonság, de a hétvégén fogok alkotni valamit és hétfőn reggel fölteszem majd. Kézzel megírt cikkek is jöhetnek, képek nélkül is, nem csak scannelt dolgok, sőt. Mit szóltok ha a hétvégén fölteszek egy olyan himző sulit ahol betűk himzését mutaják be különféle stilusokban? Lehet vele monogramos cuccokat alkotni karácsonyra. Amióta csinálom az oldalt megjött az alkotási kedvem minden szempontból. Jó alkotást mindenkinek.
Az adatrendezés tetszik. Szerintem fontos, hogy minden könyvről írjunk valami megjegyzést, hogy érdemes-e megvenni (keresni), vagy nem. Én már megvettem látatlanban olyan könyvet, amiről utólag kiderült, hogy nagyon nem érte meg és másokat lebeszélnék róla, nehogy ilyen hibába essen!
Nekem jó az excel is meg a word is, ha régebbi akkor az enyémnek föl kell ismernie, ha meg valami nem ok jelzem. Azt hiszem az Éva által javasolz táblázat struktura nagyon ok lesz.
Marianna nem írtad hogy leltél-e valamit a neten azon a a cimen amit megadtam neked.
Szia Csilla,
nem gond, az én office-om régebbi...
a cégnél minden ilyen le van tiltva, de néha visszajárok a suliba és ott mindent meg tudok nézni. talán nemsoká otthonról is.
Lőrincz, ha te is összeírod a könyveidet, mit szólnátok egy:
szerző, cím, kiadó, kiadás éve, témakörök, megjegyzések
adatrendezéshez?
esetleg kell még valami hozzá?
Éva
Sziasztok!
Most még szebb a honlap, hogy a gombok egyformák! Igéretet teszek, hogy a hétvégén a foltos könyveimről (csak a magyar nyelvűekről) és az ujságokban található sorozatokról csinálok egy listát. A kézimunkakönyvekről most nem, mivel nincs meg mind. Sajnos ameddig scannerem nincs, addig nem tudok más anyagot adni. A Fürge Ujjakban megjelent horgolásaimat beteheted, igaz nem az én engedélyem kell, de én lemondtam a jogdijról (2400 Ft. +önadözó lehetsz emiatt!) Nekem speciel ez az oldal jobban bejön, mint a extra.hu. Csak igy tovább. Ja ha Word 7.0-ban irom de rtf kiterjesztéssel az jó lesz? Majd mailben megirom, milyen anyagom van, de nem tudom hogy juttassam el.
Lőrincz
Szia Éva!
Köszi mindenkinek a gratulációkat, aranyosak vagytok. Várom azt a filet. Milyen office-od van? Nekem 2000-es, ha ilyen vagy régebbi akkor nem gond. Nálad miért nem megy az oldal bent?
Sziasztok,
láttam a lapokat és tetszik nagyon, sajnos nem tudtam elmélyedni benne, mert innen bentről nem megy, de majd még próbálkozom.
Gratulálok Csilla, majd küldönm az excell fájlt a könyvekkel, de scannelnem nehézkes, ugyanis otthon nincs masina, és nagyon messze van a munkahelyem, de lehet, hogy kitalálok valamit.
Éva
Tényleg sajnálom hogy nálad nem megy. Remélem hamarosan fel kerül a yahoo listára, mindig kell nekik pár nap :(((, tenpa tettem föl, aztán a továbbiak már attól függnek hogy ők mikor teszik fel a listára, remélem hamarosan. Magyar kersőkbe is beraktam de még ők sem ismerik. Lehet innen elérhető lesz. Az indexre is bejegyeztem, hátha innen eléred majd, de még ők sem jegyezték be.
Csilluka, újra megpróbáltam, minden oldalra fel tudok lépni, ha a főlapról indulok, tehát megkeresem, amit akarok. ALig várom, hogy a tied is rajta legyen a listán, egyelőre nincs rajta. Pedig hátha akkor sikerülne...
Sziasztok lányok!
Nagyon örülök hogy tetszik az oldal. Ma is tettem föl még négy témát.
Én a hímzés módok kategóriában képzeltem el a gobelint is, de ha sok anyag összegyül akkor nyitunk rá külön kategóriat. Ezzel csak az a gond hogy nem nagyon lehet scannelni a mintát mert általában elég nagy, de vannak kisebbek is és ha nektek van ilyen akkor küldjétek el és bekerül.
Igen, Csucsuka ilyesmire gondoltam, nagyon érdekel az a gyüjtemény. Várom :)))
Foltos lányok van egy szerintem szuper ötlet feltéve, illetve most teszem föl, érdemes megnézni.
Csilla kedves, szuper az oldal, nagyon tetszik! Rögtön felírhatsz egy állandó látogatót szerény személyemben:)
Szótárnál mire gondoltál? Német-magyar kötés és szabás-varrás szakszó-gyüjteményem van, ha érdekel:)
Csilla! Nagyon tetszik az oldal! :-) Úgy örülök neki! :-) Végre lesz egy színvonalas, magyarnyelvű kézimunka site! Nekem a letöltéssel sincs problémám, amint rákattintok egy ikonra azonnal bejön, csak a képekre kell egy kicsit várni. Amit én még hiányolok az a goblein témakör, ugyanis én ebbe vagyok leginkább belemélyedve. :-)
Kitartást kívánok Neked és sok sikert a oldalhoz!!! :-))))))
Valószinüleg igazad van. Csakhogy én semmivel se tudok weblapot szerkeszteni, nincs Explorerem, és csak azért csinálom a html mentést, mert linuxosnak igy a legegyszerübb word anyagot továbbitani :)
Én soha nem próbáltam meg Word alatt webet szerkeszteni, szerintem az nem arra való, de hát megszokás kérdése is. Én webes szerkesztésben FrontPage-t, Macromedia Dreamweaver-t, HotDog Professional-t használtam eddig.
Jelenleg én a Netscappel nem vagyok kibékülve, elsőre néhe nekem sem hozza be az ékezeteket de ha adok neki egy reload-ot akkor jól behozza ugyan azt a file-t. Szerintem sokkal gyengébb mintb az Explorer.
Ha nem akarod html-ben akkor inkább sima txt (textpad, notepad, editplus vagy valamiilyesmi szerkesztőbe), mert vagy ugyanolyan wordunk van vagy sem és akkor kiakad a fromátumnál. Nagyon jó a tömöritett file, főleg zip és rar, de az arj-ra is kell itt legyen valami kibontó. Én meg nappali lény volnék, hisz a melóhelyen netezek. A temető sajna nekem is program mára :((( De én még ma melózom is hisz itt nálunk (Románia)nincs munkaszüneti nap. Jaj de nagyon örülök hogy valaki még mozgolódik :)))
(s)macika, egyébként én is Front Page-ben dolgozom, szerintem hamar megtanulod ha elkezdesz vele foglalkozni, jó munkát neked is.