Azokról a bulikról hála a jó égnek lemaradtam, biztos elsírtam volna magam, ha látom a maident az eklubban vagy a pecsában. Elég sokkoló volt látni a megadeth-et a bécsi bulin 2007-ben, bennem ott tört el valami végérvényesen velük kapcsolatban, kicsit ott szembesültem vele, hogy nincs itt már semmi misztikum, ők is csak amolyan "kényszermuzsikusok", ahogy drága jó nagyanyám mondta anno, amikor meglátta valamelyikük klipjjét. Nem sokkal volt nagyobb a bécsi terem, mint a gimis tornatermünk anno...
Newsted-el kapcsolatban hallottam egy olyan verziót is a szóló projekt blokkolásán túl, hogy igencsak alul volt fizetve, ami nem meglepő a Lars-Hetfield vonalat "ismerve". Mustaine nemrég nyilatkozta, hogy Hetfield pár éve megkereste a demó albumuk fene tudja hanyadik rerelase-e kapcsán azzal, hogy azon már Lars-ot is szeretnék feltüntetni dalszerzőként, amire viszont Mustaine mondott nem-et azzal, hogy Lars - azon kívül, hogy csapattagként feldobolta amit kellett -, semmit sem tett hozzá azokhoz a nótákhoz. Szóval a világ egyik legjobban kereső zenészei simán kivájják egymás szemét is +2 centért.
Ennek kultúrája van sajnos. Az is emlékezetes, amikor a '90-es években elkezdtek az énekesek/főemberek külön utakon járni, aztán mit ad Isten, mindegyik visszatalált oda ahonnan jött, mert bármekkora névnek is hitték magukat, rohadtul nem megy egyedül. Maiden, Anthrax, Motley Crue. Hogy ezeket az egoizmus, a bandákon belüli pénzmozgások, vagy épp a metál akkori padlón heverő helyzete mozgatta, már nem tudjuk meg. Persze az és/vagy viszonyra nagyobb az esély. Newsted is első sorban a lóvé miatt vált, ahogy hallottam.
Igen, Nick-el kapcsolatban elég gáz amiket leírt s bár nem vagyok dobos, de pl. a Trust intrójában vannak olyan részek, amik tényleg furán hallatszódtak Nicktől élőben. Aztán persze lehet, hogy nem azokra a részekre érti Mustaine de egy szó mint száz: ő egyedül rohadtul kevés (ma már pláne)
Tegnap én is beleolvastam a könyvbe a Nick részt olvastam amikor homoxxx anyagokat rejtegetett meg kihagyott nehéz dobrészeket stb. fene tudja lehet davenek igaza is van.
meg amikor régen junior beperelte egy rakás pénzre és vesztett sőt még ő fizetett kártérítést Mustaine-nek. ezek után kész csoda hogy összeálltak újra.
szerintem itt az van hogy a pénz. mindig a pénz.
Dave a tulaj a cégben (bandában) ő nem ad senkinek részesedést a brand-ből. többiek fizetett bérzenészek, kész. Minden bandában ez a vita. A MET is azért müködik mert James-Lars és sztem Kirk is üzlettárs a bandában.
A Guns-ban AXL 94ben ellopta a nevet övé a brand aláíratta Slash-el és a többiekkel hogy minden az övé- Meg is volt ez eredménye 15-20év szünet.
Ozzy is vita Tommyval ezer éve. Ozzy-t a régi gitárosai is szidták. Dio sem volt egy angyal..
Egyébként Mustaine könyvét olvasva a 2000-es évek eleji kézsérülése totál kiégette. Elég brutál időszakon ment át, gyakorlatilag a könyv hátralevő részében nem is utalt rá, hogy a kiégés megszűnt volna. Megkapta a Grammy-díjat amire már vagy 20 évet várt, igazából elérte amit a akart, de a még nagyobb vagyon utáni hajsza miatt képtelen tisztességgel befejezni. Nem mintha örülnék annak ha lehúznák a rolót, de ez már nagyon gáz amit és ahogy csinálnak.
Mint minden rendes zseni, egyúttal egy igazi összeférhetetlen kretén, s ahogy mondod: szégyen. Nagyon gáz látni, hogy már csak előzenekarként muzsikálnak, s ez tényleg Mustaine hibája, bárkire is próbálná rákenni. A torokrák után még elfogadható volt valamennyire, de az már szerencsére a múlt. Utoljára valahogy 2010-ben láttam őket élőben, nem néztem meg sem a Slayer-es, sem a legutóbbi műsorukat sem, legfőképp a világ legunalmasabb setlist-jei miatt sem. A közgazdaságtani termékgörbe tipikus esete a csapat. A minap olvastam, hogy Junior szívesen visszamenne, ha hívnák. Valahol az az érzésem, hogy emiatt is csúszik az új album (még ha fel is játszotta már rég a dolgait), s ez a nyilatkozat már csak a dolog pr-része.
Hát igen, a videó az abszolút hőskor kellős közepéről való. Teljesen egyetértek azzal is, hogy a Countdown volt a tuti csúcs, nekem a So Far azért fontos, mert ott szerettem meg a zenéjüket. A RIP jó volt, de a CTD sokkal nagyobbat tudott ütni, s tényleg a s.ggébe dugta a fekete albumot. Egyébként amíg Nick dobolt, sokkal feszesebb volt az élő műsoruk is, elég meghallgatni/megnézni akár az általad linkelt Tornádót, vagy épp az Anarchy-t. Nagy kár, hogy már ezt se nyomják már élőben: https://youtu.be/DKE38F1oCDM
Sajnos a CTD-vel már beálltak a középtempóra, amiből képtelenség szórakoztató élő show-t produkálni. S jöttek a hangulat-lehúzós Tout le Monde, Trust... stb. számok.
Nagy gratula Ellefson-nak is és mindenkinek, aki beszáll egy ilyen projektbe. A "This was my Life" cím sajnos igazi telitalálat, remélem a Menza-család megsegítésére is futja belőle majd bőven. A végén még előbb lesz kész, mint az új 'deth album, s ha még Marty is megjelenne rajta, na az nagy saller lenne Mustaine-nek:)))
Amúgy nézegettem listákat, ahol sorrendbe állították a 'deth albumokat (micsoda meglepetés, épp a 2 peace albummal az élen), s csak most jöttem rá, hogy nekem a megadeth első sorban a So Far. Lehet egekig magasztalni a RIP-et és a klasszikus felállást, de azt a fajta dübörgést ami ehhez a névhez tartozik, szerintem a So Far adja vissza a legjobban. Nekem a RIP sokáig a hangzása miatt nem tetszett, valahogy sokkal "vékonyabb" volt mindig is, mint a So Far.
Nem rossz, de a maiden-re már megvan a jegy (kislányom társaságában élvezzük a műsort, ha a covid is engedi:). Azért az új albumot csak sikerült végül áttolni '22 tavaszra, annyira almost done...
Kíváncsi leszek kiderül-e valaha, hogy mi ez a folyamatos csúszás az új album körül. Március óta "almost done" fázisban van a lemez, ami a kismester szerint "heavy as hell" (remélem azért heavy-bb, mint az új maiden, met ahhoz 3 kávét be kell tolni...). Juniort kirakják a trackjaivel együtt, hoznak mást, aztán Junior megkéri, hogy legalább a track-ek maradjanak (bár ismerve Mustaine-t, ennek simán megkéri az árát, nehogy már ő fizessen). Megjelenési dátumról egy hang sincs (bár 1-2 portál eskü alatt vallja a nov 19-ét, de vadászkutya legyek, ha ez valós dátum). Recseg-ropog az egész. Valami olyasmit is olvastam, hogy ez lesz az utolsó megadeth-lemez (tavaly a mester még azt mondta, hogy 2 album van még benne), most meg megint mennek előzenekarnak a Five Finger elé. Mély gratula. Ájjj, túlzottan erős iskolapéldája ez az "így múlik el a világ dicsősége" c. mondásnak.
Lomenzo visszatérésének nagyon örülök, bár egyelőre csak a mostani turnéra vonatkozik. Remélem Mustaine rá tudja venni a további együttműködésre. Tegnap rákerestem a most indult turnéra a youtube-on: hát, a ~1 órás setlist maradt ugyanaz a dögunalom mint eddig, az új albumról egy hang sem lett lejátszva.
Na, örülök, hogy Juniornak nem ment rá a karrierje végül. Függetlenül attól, hogy Junior mennyire hülye volt, a legbénább rocksztár is sokkal durvábbakat tudna mesélni egy szimpla turnén történtekről...
Kurva jó hír, Ellefson csatlakozik az ex Judas gitáros KK bandájához. Eleve az új KK album igen húzosnak néz ki. +Junior. kurva jó. KK nem hűlye. Olvastam a könyvét, jó volt.
Atomjó zene várható, jobban várom mint az új Maident.
Ezeknek az embereknek tényleg annyi idejük van, hogy a teóriáikhoz képesek egy ilyen szénné dizájnolt videókat gyártani és nyomatni ezerrel? Mégis mi a pöcsömnek?
Ha sikerült beszerezned és elolvasnod a könyvet, majd írd meg a véleményed, addig szándékosan nem akarok bármi konkrétumot mondani előre. Nekem a Líra könyvesboltban sikerült beszereznem, volt is belőle a helyszínen példány.
Kb 2 nap alatt ki is lehet olvasni, elég olvasmányos. Viszont 2010-ben íródott, szóval az utolsó 10 év már nincs benne. Kicsit olyan, mintha a második kiadásban hozzátoldott volna még 1-2 évet, de azt is csak sejtelmesen. Nekem nem egészen azt adta amit számítottam, de azért érdemes tenned vele egy próbát.