Korda Könyvkereskedés 6000 Kecskemét, Lestár tér 2.
Tel: 76/328-977
Mello megjelent könyvei:
Test és lélek imája
Szárnyalás
A szív ébredése
A csend szava
Ébredj tudatára
A szeretet útja
Kapcsolat...
Forrás fakad
A madár dala
Abszurd egypercesek
" A megvilágosodás után valójában semmi sem változik. Minden ugyanaz marad. Csak a szíved
telik meg csodálkozással"
Az Árkádban a Libriben pár héttel ezelött több féle Mello könyv volt. Hogy azóta elfogyott e nemtom, de talán érdemes megnézni. Én is sokat tanultam/tanulok Tőle...
Igen, azt tudom hol van, ott vásároltam már.
.....
Közben telefonáltam a kiadónak, az utolsó példány könyv is totál elfogyott.
Majd valamikor tervezik az utánnyomást.
Én sem találtam sokáig azt a könyvet, és úgy sikerült beszerezni, hogy telefonon felhívtam
a kiadót. Utánrendeléssel elküldték.
Boltban már nem kapod meg szerintem sehol.
Ha itt lenne a könyv felírnám a telefont de
sajna nincs. Ha vasárnapig nem találod, akkor
felírom neked ezen a helyen. Akkor leszek újra
A "Test és lélek imája" c. könyvét szerettem volna kiemelni, hogy azt keresem, de már válaszoltak is rá.
Az összes többi könyve megvan.
Igazából nem szokott zavarni, hogy nem ő irja, estleg hangfelvétel után valaki könyvalakba rendezi.
Reménykedni azért szoktam, sokat nem vesznek-e el vagy tesznek hozzá.
Igen,rájöttél, a "Test és lélek imája" c. könyvét keresném, az még nincs meg, az összes többi igen.
Végtelenül hálás lennék ha megírnád ha látod valahol.
Köszi :)
Lakatlan sziget kérdéséhez: elég megismerkedni ezzel a világlátással, aztán már jöhet a lakatlan sziget.
Nekem is megvannak a magyarul megjelent könyvei.
A Test és lélek imája volt az első nagy hatású, a másik az Ébredj tudatára, ami kicsit zsúfolt, nehezen követhető, mivel a magnóra vett előadásaiból készült. Nem tudtam letenni, majd később is rongyosra olvastam.
A szeretet útja c. könyv sokkal jobban követhető, az előző könyvbeli gondolatokból több szépen kibontva találhatók benne.
Nagyon rímel ezekre a gondolatokra Valerio Albisetti könyve, a Hogyan legyünk boldogok? Főleg katolikus könyvesboltokban láttam.
A Test és lélek imája könyvet nagyon régen adták ki először, talán 1987-ben, majd 4-5 éve újabb kiadását vettem meg Bp. Ferenciek tere egyik boltjában. Ha látok valahol, megírom.
A legtöbb könyvet én is látom rendszeresen, még hipermarketben is, az Ébredj tudatára pl. tegnap a Déli pu. aluljárójának a könyvesboltjában volt, a mi közel van a metróhoz.
Sok könyvet írt nekem azt hiszem 10 felett van.
Nem értettem pontosan, hogy te melyiket keresed.
Szerintem bármelyik nagyobb könyves boltban vannak
tőle könyvek de azt hiszem külön is megrendelheted a könyv elején vagy végén van telefonszám.
Az Ébredj tudatára talán a legegyedibb abból a szempontból, hogy itt saját gondolatait fejti ki
a mester.
Vigyázz a mester azt válaszólná neked, hogy ha az ő könyvét vinnéd a szigetre, akkor semmit sem vinnél magaddal. De akkor talán minden tehertől
mentesen nem takarná el szemed elől semmi a valóságot.
-Mester! Mit kell tennem ahoz, hogy boldog legyek?
- Soha senkinek ne hidd el, hogy azért bármit is tenned kellene! Be tudud ezt tartani?
Ezek szerint nem olvastad pld. Az ébredj tudatára
című könyvét. Valóban remek gyűjtő is volt, de
kivételes gondolkodó nem különben.
Minden amire vágysz, vagy ami elől menekülsz
az mind mind benned van. /csak gondolati idézet/
Melyik könyvéhez volt szerencséd?
Szívrohamban halt meg és akik közel voltak
hozzá azok azt mondták, hogy neki mindenki de
ő senkinek nem önthette ki a szívét.
Azért használta a történeteket mert az az legegye-
nesebb út a szívhez. Nem hiába alkalmazták ezt a módzsert a legnagyobb tanítók is.
Amikor mesét hallasz akkor talán ismét gyermekké válsz és talán ismét nyitott lélekkel tudsz
odafigyelni a legegyszerűbb és ezért a legfontosabb igazságokra.
"Elgondolkodtató, hogy az az ember aki
egész életében árasztotta magából a lelki megbékélést, iszonyú belső örlődésről tanuskodó
betegségben halt meg."
Erről még nem hallottam. Mello 'könyvei' jók. Mondjuk inkább: jó szeme volt a gyűjtéshez.
Milyen kár, hogy halott ez a téma!
Pedig mennyire nem az!
Érettségi után a templomban könyvárusnál bukkantam
Mello egyik könyvére mely a csend szavaival ékesíti fel azóta is az életemet.
Ilyen vegytiszta bölcsességet ritkán lehet fellelni. Na persze azóta minden könyvét megvettem. Elgondolkodtató, hogy az az ember aki
egész életében árasztotta magából a lelki megbékélést, iszonyú belső örlődésről tanuskodó
betegségben halt meg.
Akar velem valaki Melloról beszélgetni?