Nem vontak volna vissza semmit, akkor Tiby kap egy U vagy D hibat, dob erte kettot a Szolnok, aztan folytatjuk a jatekot onnan, ahol megalltunk es felfedeztuk az elmaradt iteletet.
Subotic azt reklamalta, hogy pozicio fogasnal Tiby lekonyokolte. Ezt neztek vissza tamadasokkal kesobb, mert visszanezheto akar edzoi keresre is.
Ekkor csak sportszerutlen vagy kizaro hiba itelheto visszamenoleg. Annyiban valtozott volna a folytatas, hogy akkor a megitelt buntetoket ledobhatta volna a szolnok es ugyanugy ok jottek volna alaprol vagy oldalrol az akkor lejart tamadoido miatt.
Pallai sportszerutlenje tipikus U hiba:
indulo jatekost, utolsokent faultolni oldalrol/hatulrol mindig automatikus sportszerutlen hiba addig, amig meg nem kezdi a dobomozdulatot.
Ez oké, de ha végül azt ítélik hogy Tiby tényleg könyökölt, akkor visszavonják az addig szerzett pontokat? (Nem tudom pontosan hány támadás ment le, de nem egyből videóztak). De javítsatok ki ha én látok valamit nagyon rosszul. :D
Azt az esetet pont láttam. Valami le nem fújt faultot reklamált Subotic. Azt nem lehet visszanézetni. Ha később valamit visszanéztek, akkor az más volt. A Zozó elleni Pallai szándékos viszont elég erősnek tűnt. A későbbi vitatott eseteket viszont nem láttam,valaki feltehetné.
Bognár bal lába meg csúszott, bal kezével reflex szerűen meg támaszkodott. A jobb kezével meg kihúzta Lukács lábát. Na abban a jobb kezes mozdulatban, semmilyen önkontrollon kivüli reflex szerű mozdulat nem volt. Az egy teljesen tudatos fault volt. A láb húzást semmilyen egyensúly vesztés nem indokota. Hiszen a bal kezével már megtámaszkodott. Nem bele kapott, nem bele botlott, nem neki dölt, hanem rántott egyet a karjával a lábán. Meg rántani véletlenül valamit... nem lehet csak szándékosan.
Nem meghúzta, hanem lökött rajta, az a szerencse hogy nem nagyobbat. Ha a szándékot büntetik, simán ki lehetett szórni. A Bognár meg továbbra se gondolom hogy szándékosan csinálta, ha visszanézik is büntetik a mozdulatot persze, simán ki lehetett volna szórni, ezt nem tagadom. De én hosszú évek óta nem értem, mit mikor néznek vissza és miért.
Egy kérdés a hozzáértőkhöz, vagy a játékvezetőkhöz.
Az első félidőben volt egy Tiby - Subotic eset, ami után utóbbi videóbírót reklamált, amit támadásokkal később néztek vissza, amikor talán először volt holtlabda. Ha változtatnak az ítéleten, és Tiby ellen ítélnek bármit, az hogy befolyásolja, ha befolyásolja az előző x támadást?
Hagyjuk már, tudatosan megránotta Norbi bokáját. Ha visszanézik sima kiállítás lett volna. A szolnoki centeré visszajátszva nálam sportszerűtlen, de nem kiállítás. Nem a levegőből tépte le, a vállát húzta meg, még felugrás előtt. Amúgy az idei bajnokság is nagyon unalmas lesz sajnos, a bajnoki címet illetően.
undorító amit Bognár leművelt, szándékosan akart maradandó sérülést okozni.... az agyát kéne ennek a fasznak rendbe rakni, ha már tehetségesnek nem mondható ez a kretén... ennél az állásnál direkt tönkrettni egy karriert ostobaság és nem sportemberhez méltó, kurva anyját
Ezzel nem tudok egyetérteni. Hátraestében (miközben ugye Lukâcs épp megmászta) kapott hátra kitámasztani, amikor Lukács lábát elhúzta. Az a mozdulat nem volt tudatos, a háta mögött történt, kb pár tizedmásodperc alatt.
Ellentétben Aimaq esetével, amikor a szándék konkrétan a fault, nem is akármilyen. Az ilyenért kb. meglincselnek jobb helyeken. Alattomos, tudatos cselekedet.
Egyetlen megjegyzés. Tömött vendégszektor, 300 ember, -10 -15 végig és egyetlen rigmust nem kapott sem bíró sem hazai játékos vagy szurkoló, miközben végig, megállás nélkül ment a szurkolás. Ami tegnap a lelátón történt, az is példátlan.
Írtam, hogy nem utolso perces volt, hanem 4. negyed kozepi. de ennyi a kulonbseg. Nagyjából 3 perc alatt - 24-rol forditani es nyerni, talan nagyobb dolog is akkor, amikor a nagy futástól megzavarodott csapatnak marad még ideje rendezni a sorokat a végén, es nyerni, es mégsem sikerul neki, mint amikor nem marad. Persze az utolsó pillanatos vagy utolsó támadásos győztes kosár meg nagyobb eksztázis, ezt aláírom.
A vicc az, hogy ez a tegnapi a második kategóriában is erős versenyző (bár ott szerintem volt durvább), 43mp-el a vége előtt 8 ponttal vezetett a Honvéd.
Van a legnagyobb különbségről fordul sok idő alatt (tehát mondjuk harmadik negyed elején 30-cal vezet az egyik csapat és onnan fordul).
Van a nagyon rövid idő alatt 6-7-8 pont, tehát mondjuk 30mp 7 pont (ezt hívhatjuk Knézy Jenő kategóriának).
És van ez a tegnapi, amikor 2-3-4 perc alatt fordul tizen pont.
Próbáltam cikkeket keresgélni a legnagyobb NBA fordításokról, elég sokat megnéztem, a harmadik kategóriát tekintve ennél durvábbat nem találtam, 3 perc 15 pont volt amit találtam, itt 2:50 19 pont volt ugye. Tehát nagyon jó esély van rá, hogy a harmadik kategóriát tekintve NBA-ben sem volt ilyen fordítás soha.
A stat szerint a honvédnak volt összesen 11 eladott labdája a mérkőzésen. Ennek szerintem durván a felét az utolsó 3 percben hozták össze. Ettől függetlenül grat körmendre, nagy katarzis lehetett ezt átélni pályán lelátón egyaránt...