Keresés

Részletes keresés

count M Creative Commons License 2002.11.21 0 0 84
Rigorbácsi!

Íme az első, számomra mindent eldöntő kérdés a Buzz-zal kapcsolatban:

Van benne midi stílusú szekvencer? Tudod, amelyikben normálisan, vízszintes irányban vannak a sávok... :-)))
Ez azért kritikus számomra mert sosem rajongtam igazán (na jó, egyáltalán nem rajongtam) a tracer-style UI-ért. Ha viszont van benne ilyen (akár utólag megírt) felület vagy kütyü az szuper lenne! Mindjárt hamarabb összehaverkodnék a kicsikével...

r.cM

Rigor Creative Commons License 2002.11.21 0 0 83
Külső szinti? pff...... Én meg már azt hittem infector. De tökre ilyeneket lehet kitekerni belőlük, igaz ahhoz hogy ilyen jó basszus legyen le kell duplázni, és egy mély bass hangszínen alányomatni ugyanazt, vagy megspékelni subsynth-el.
Előzmény: mooe (78)
count M Creative Commons License 2002.11.21 0 0 82
Igen, mondogatták is hogy a Buzzt használják és tényleg jól szólt. Tisztán, dinamikusan ahogy kell (szerencsére a 'stfm adását nem küldik meg annyira limiterrel mint pl. a roksziét - így halkabb, viszont élvezhetőbb).

r.cM

Előzmény: mooe (80)
mooe Creative Commons License 2002.11.21 0 0 81
Rigor bácsi, közben elkészült az én anyagom is, fölgyehintsem ezt is az ftpre? :)
Előzmény: Rigor (75)
mooe Creative Commons License 2002.11.21 0 0 80
Azzzzazzz! Szóval te is hallottad? A lényeg, hogy full Buzz-t használnak mindenhez, még a master is az.
Előzmény: count M (79)
count M Creative Commons License 2002.11.21 0 0 79
Nem ezek a srácok voltak véletlenül az EstFM-en olyan két-három hete? Jó fajta d&b-ket mutogattak...

r.cM

Előzmény: mooe (78)
mooe Creative Commons License 2002.11.21 0 0 78
Na, akkor térjünk vissza a kaptafához. Szóval meghallgattad. Nekem is a Hotel Sinus jön be, eltalálták a srácok a basst. Egy külső, programozható szinti van rákötve a rendszerre, és azzal tekergették föl a sávot.
mooe Creative Commons License 2002.11.19 0 0 77
Rigor, tennap felment at ftp-re az anyag! :)
mooe Creative Commons License 2002.10.28 0 0 76
Csé!

Nekem van egy CDnyi Buzz izém meg miegymásom. Rajta van mindaz, ami kb. 2 héttel ezelőttig kijött hozzá. Ha érdekel, mail, megkapod! :)

Előzmény: bezmag (74)
Rigor Creative Commons License 2002.10.28 0 0 75
Össze van az szedve, de ugyanúgy lelkes felhasználók készítik azt is mint minden mást:).
Egyébként szerintem azért nincs most még fent nagyobb pakk, mert még frissítik, így most még csak a starters pack van kész. Türelem, előfordul. (bár azért a korábbi fullpackot kár volt eltűntetni.) Szerintem elvileg benne van már a patch, de szerintem ha letöltöd (http://web.hibo.no/~mva/utils/buzzfixer020711.zip) és használod, ártani biztos nem árt.
Egyébként az lesz a legjobb ha a fullpackokból már kiismerted hogy mik a kedvenc cuccaid, és azokból te saját magad állítod/indexeled össze azt ami neked kell. Mondjuk én nem így csinálom, hanem amint van fullpack frissítek, illetve amint megjelenik valami újdonság, azt azonnal zutty be a buzzba:) Így a fullpacknak annyi értelme van, hogy szépen be van indexelve, illetve nagyjából kiszedik belőle a gagyibeta plugineket.
Előzmény: bezmag (74)
bezmag Creative Commons License 2002.10.27 0 0 74
Na !

Buzzok ! :)

Hogy lehet az hogy a buzzmachinesről anno
egy 31 Megás buzzerátort töltöttem le, most meg fikányi 4ésfélmegás "Starterpack" (mi ez mikroszoft?) a peccs az 2002 hetedik hó 11

a fikapack meg október 10.

Ebben akkor már benne van a peccs vagy nincs benne a peccs ?

nem tom talán fél éve vagy mikor voltam ott, és akkor a dánlód oldal még full tele volt kisnagydolgokkal.

Egyáltalán a 31 megás régi buzzerátorhoz képest, ez a mostani mivel kevesebb ? mert valahol mégiscsak hiányzik belőle 26 mega.

Valaki csinálhatna freewebre egy fullpackot, mert azért egy jó szoftvernél nem a kukából kell guberálni a hozzávalót, hanem egy oldalon össze van szedve minden...
Főleg ha free.

Na csaszka. :)

Rigor Creative Commons License 2002.10.27 0 0 73
Kattog? lefagy?. hmm megfelelő beállítás, és új patch szerintem megoldaná. A seq tényleg nem egyszerű, de mivel kívülről vezérelhető midi-vel.. - bár ez tényleg elég körülményes. Szerencse hogy én tracker alapokról indultam:), így nekem ez nem gond. Szóval eléggé macerás, + melós, én viszont a görgbéknél jobban szeretem a maximális precízitást. (az ideális persze az lenne ha ugye mind a kettő....). Tény hogy a reason sokkal kényelmesebb program, a buzzhoz kell egy fél év mire ugyanolyan kényelmessé válik. Habár ha már Reason, akkor ebben a kategóriában sokkal inkább az Orion platinum 3.0 ...(ebben már van kökemény mastering rész is, igaz a Buzzhos is jött ki egy jó kis Mastering plugin) Amikor megjelent a Reason 1. akkor még az Orion is hasonló szinten volt vele, persze presetek és hangminták nélkül, mára viszont....
Effekt kötögetés, építgetésben, elérhető hangminőségben pedig a reason, és az orion messze elbújnak a Buzz mögött. Sőt az új XS-1 Sampler buzzhoz (igaz ez sajna fizetős) minősége valami eszméletlen.

Én ezért inkább Buzz-Orion párti vagyok, és a Logic dalszerkesztőjét is szeretem (másra azt nem is nagyon használom, így elég a fun).

Előzmény: Li2ard (72)
Li2ard Creative Commons License 2002.10.27 0 0 72
Sziasztok!
Egy ismerősöm beszélt rá a Buzzra, és egy pár napja rászántam magam, feltelepítettem, kipróbáltam. Nagyon tetszik az, hogy szerintem rengeteg lehetőség rejlik benne, azáltal, hogy amit kaptam verzió tele van pakolva elég jó kis instrumentekkel, effektekkel. Viszont: Én anno (kb. 5 éve) már a Fruityval, meg Aciddal kezdtem, nameg persze Rebirth és társaik, soha életemben nem foglalkoztam trackerekkel, ez a fajta szemlélet mindig is távol állt tőlem. Jó, ok, végülis talán átláthatóbb, mint egy MIDI szekvenszer, de én akkor is szeretem, ha a dallamokat és a beállításokat/görbéket LÁTOM és nem csak számokat látok. Szerintem ez körülményes. Még mindig nem sikerült rájönnöm pl, hogy lehet polifonikus dallamot beírni egy trackerbe, stb. Nem lenne rossz, ha a Buzzt könnyen lehetne vezérelni egy külső szekvenszerből. Ez megoldható? Meg aztán idegesítő volt az is, hogy nem érzem azt, mint pl. a Reasonnél, hogy masszív a rendszer (pl. kattog a hang) sőt, nem csak hogy nem érzem, össze is omlott az előbb (click ok for crash :) ), így vesztettem el azt a kis zene-kezdeményt, amin épp dolgoztam próbaképpen. Szóval szerintem hangra, tudásra akár azt is mondhatnám, hogy rendben van, de a megbízhatóságával és a kezelőfelülettel nagyon nem vagyok kibékülve. Pedig jó kis játék, és szerintem sokkal könnyebb benne valami EGYÉNIT létrehozni, mint pl. Reasonben. De ha egyszer a Reason annyival kényelmesebb... Elég sok zongorafutamot használok a zenéimben - néha hosszabb szólókat - ezt Reasonben egyszerűen feljátszom, szerkesztgetem kedvemre - nem biztos, hogy a Buzzban neki mernék állni... Szóval ráférne egy jó kis szekvenszer. És szerintem ne állítsuk szembe a Reasont a Buzz-zal. Mindkettőnek vannak nagyon komoly előnyei és hátrányai a másikkal szemben, de azt hiszem, mégsem egészen azonos kategória.

Egyébként pedig... barkácsmesterek előre!

Li2ard

mooe Creative Commons License 2002.10.11 0 0 71
Ja, tényleg? :) Má' le is húztam. Háát, nem egy nagy pöcs...már méretre :) Még ma kipróbálom. Thx.
Előzmény: Rigor (70)
Rigor Creative Commons License 2002.10.10 0 0 70
Jaj tényleg, ki is ment a fejemből hogy lemerült ez a topic. Viszont van ám nagyon fontos dolog is, amit feltétlen meg kell említeni!
Mégpedig az, hogy a Buzz-hoz hosszú idő elteltével készült egy patch amit Oskari tammelin a Buzz készítője készített:)! Kötelező feltenni! Nagyságrendekkel stabilabb lesz tőle a buzz, azóta nekem még a beta-s pluginek sem akasztották ki! Nagyon tuti..

http://web.hibo.no/~mva/files/buzzcrashfix2.zip

mooe Creative Commons License 2002.10.10 0 0 69
Barátaim az Úrban! Kicsit off, de talán: Tegnap találkoztam két rég nem látott cimborámmal, akikkel anno C64-en együtt kezdtük a zenélést... kiderült, hogy még mindig zenélnek, és - mit ad isten - pont a Buzzt használják. A stílus dnb, mutattak egy-két elkészült muzsikát... Hát, olyasmi hangokat hoznak ki belőle, hogy csak lestem... Profi munka. Szóval tessék szépen használni a progit... :)
psychonaut Creative Commons License 2002.07.15 0 0 68
Kipróbáltam az effekteket ,nálam se kékhalál se más hiba nem jelentkezett csak néha kiirta, hogy az adott fx nem fog működni.
Így kipróbálás után úgy gondolom nincs értelme hasznáni őket, mert hangzásban elmaradnak a dx és vst társaiktól. Ez azért fura, mert a szintik állat jól szólnak.
Előzmény: mooe (67)
mooe Creative Commons License 2002.07.15 0 0 67
Nem, heggesztettem egy készséget, aminek van egy nyele, ami kb 20 cm hosszú, a végből 3 másik vasrudacska nyúlik ki, a Ctrl, az Alt és a Delete gombok minimális energia befektetéssel járó egyidejű lenyomására...
Rigor Creative Commons License 2002.07.13 0 0 66
A reset gombon remegő ujj?
Előzmény: mooe (65)
mooe Creative Commons License 2002.07.12 0 0 65
Ez viszont tény, min 8x volt reboot...
Előzmény: psychonaut (64)
psychonaut Creative Commons License 2002.07.12 0 0 64
A kiváncsiság megölte a macskát... no meg a vindózt :)
Előzmény: mooe (63)
mooe Creative Commons License 2002.07.12 0 0 63
VST plugokból Dunát tudok rekeszteni...
Előzmény: mooe (62)
mooe Creative Commons License 2002.07.12 0 0 62
A kivácsiság vezérel! Hátha így is műxik...
Előzmény: psychonaut (61)
psychonaut Creative Commons License 2002.07.12 0 0 61
jah, meg 1: miert akartok buzz effekteket hasznalni, altalaban a VST-k jobbak nem?
Előzmény: mooe (59)
psychonaut Creative Commons License 2002.07.12 0 0 60
Hat ezt nem tudom en csak generatorokat probaltam hasznalni es azok mukodnek is szepen. Majd megnezem az fx-ekkel mi a helyzet.
Előzmény: mooe (59)
mooe Creative Commons License 2002.07.12 0 0 59
Help me! Behergeltük tegnap mi is fruityba a buzz effekteket, látni is őket szépen, ki is lehet xelni, ok, de amint használni akarom, a következő üzenet jön: "Acces violation at adress 00548F7B in module FRUITYLOOPS.EXE. Read at adress FFFFFFFF" Mi a trükk a dologban? VST plugokkal semi gond...

Előzmény: psychonaut (57)
mooe Creative Commons License 2002.07.04 0 0 58
Lehetséges az, hogy hip-hop eltűnnek generátorok kész műből? Tegnap behívtam egy muzsikát, majd rutinból nyomtam egy playt. Egy idő után feltűnt, hogy nem hallom a main motívumot. Egyszerűen eltűnt az adott generátor a használ hangszerek közül... Ki érti ezt...
psychonaut Creative Commons License 2002.06.25 0 0 57
Nagyon jo, rajottem, hogy fruityban is tudom hasznalni a buzz hangszereket. Kenyelmes, gyors es jol is szol.
mooe Creative Commons License 2002.06.25 0 0 56
Végre fölraktam az bizonyos újság bizonyos CD-jén található template-eket. Elég jó! De némelyik nálam nem műxik...sőt, vidám hibaüzenetetket kaptam használatuk (illetve nemhasználatuk
) során!
mooe Creative Commons License 2002.06.20 0 0 55
Tegnap este ismét sikerült kiakasztani a Buzz-t. Megnyitottam egy demo songot, egy picit (teljesen) átírtam, majd nekiáltam menet közben mindenféle egyébb hangot hozzákötni. (Talán ez volt a baj, dehát szeretm élőben és azonnal hallani, hogy mit is csinálok) Sajnos a WhiteNoise egyik drumkitje hozzákötés után ledöntötte a lábáról. De a legjobb a kilépő üzenet volt. Semmi piros stoptábla, semmi Click for details üzenet. Szépen kiírta, hogy ki mit és miért okozott, majd mégszebben megköszönte, hogy használtam a Buzzt és megkért, hogy nyugtázzam az összeomlást. (Thank you for using Buzz, click ok to crash.) :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!