Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

csepel1951 Creative Commons License 2008.12.03 0 0 2526
Tényleg semmi gond nincs a téli mókázással,amíg azt elhagyott részeken,forgalommentes helyeken,v versenypályákon évezzük.Tök jó buli,és tényleg segít felkészülni egy-két éles helyzetre.Tökéletesíthetjük vezetés-tudásunka,"extrém" körülmények közt. Ha viszont valaki a közúton hódol ezen szenvedélynek,annak aj ó k*va anyját!
diessel Creative Commons License 2008.11.27 0 0 2525

hali

ez tényleg komoly!

ha velem és kocsimmal történne ez én idegösszeomlást kapnék,ez meg kivirult,meg rendbejött anyagilag is,rötyótol mást én sem várnék!

kell is gyakorolni csak ésszel nehogy padka vagy puff legyen!

Előzmény: Mr.Dimitrij (2524)
Mr.Dimitrij Creative Commons License 2008.11.26 0 0 2524
Ez nagyon király! :-)) Ha sokan olvassák, még a héten megtelik a Duna Mégane-okkal meg Alfákkal... A biztosítózás egy új módija: többet kap kaszkóra, mint amennyiért beszámítaná egy kereskedő.
Előzmény: Törölt nick (2523)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.26 0 0 2523
Mr.Dimitrij Creative Commons License 2008.11.26 0 0 2522
Részben igazad van, mert tényleg gyagyás dolog a jeges körforgalomban este pörögni, másfelől eszméletlen jó játék, szinte ingyen.
Ugyanakkor hogy lehetne jobban, egyszerűbben és olcsóbban megtanulni az autó kezelését, ha nem így? Csúsztam már meg akaratomon kívül és olyan rutinnal fogtam meg az autót, hogy fel sem tűnt, le sem izzadtam. Más, gyakorlatlan ember bepánikol és keresztben áll meg az úton.
A szuzukisok sosem jutnak ki egy vezetéstechnikai tréningre, ahol szűkös az idő, profik magyaráznak profibb dolgokról, stb. Én bátran ajánlom mindenkinek, hogy miután leszakadt a hó, nyomjon néhány kézifékest. A legtöbben föl sem ismerik, hogy hol a csúszáshatár, ami igen nagy baj.
Előzmény: dokeee (2521)
dokeee Creative Commons License 2008.11.25 0 0 2521
Komoly kihívás :)). Legalábbis dedós hülyegyerekeknek.
Előzmény: Mr.Dimitrij (2520)
Mr.Dimitrij Creative Commons License 2008.11.25 0 0 2520
Sehol senki? Pedig már csúszik az út is. Már alig várom a hófedte hipermarketparkolókat... :-)))
Dest Creative Commons License 2008.09.05 0 0 2519
dokee:
Pedig próbáltam világosan írni. Úgy véltem, hogy BŐVEN kiférek még a trabant előtt a három kocsi után. Így is lett volna, ha nem jön egy ilyen helyzet. Azt meg nem vállaltam, hogy előbb innen engedem el a sort, aztán onnan ráadásul cammogó tempóban, aztán megint jönnek innen és így váltakozva, kiengedni meg senki sem fog és jövő húsvétig odagyökerezzek. De az továbbra sem jogos, hogy a kreténje befitogtat: "elütlek vazze". Én biztos nem csináltam volna.

tboyka:
Há, ja. Igaz is meg nem is. Csórikám lazán kifért volna jobbra a jobb sor elé és nem akadályozta volna a gyorsabb járművet (engem), igaz, hogy ez is csak 50-ig érvényes. Itt is sajátmagamból indulok ki: én félre húztam volna.
Ok, igyexek nem összetörni.

pankeaux:
Sajna még eléggé keleties, de reméljük nem a többségre jellemző.

Azt nem állítottam, hogy én szabályos lennék, egy szóval sem. Történetet mondtam el, bárki hibáztatása nélkül. Mondjuk nem értem a szabályos manókat, hogy akkor mért üldöz százzal és el akar ütni? Ha szabályos, akkor az erkölcsi győzelem így is úgy is az övé és heccből sem tart föl, hadd menjek. És mi van, ha valaki beteget vinnék vagy valami más katasztrófa lenne. Persze akkor sem lehet észnélkül szabálytalankodni értem én, de 50 helyett esetleg segíthet a 70 és ezzel valamelyik lámpaváltást elérem, sok kicsi sokra megy. Azonkívül figyeljétek meg: ezek a törzs-szabályoskodók ott is 50-el mennek lakott területen, ahol 40 vagy 30-as tábla van, ahhoz képest meg ugye az 50 majdnem dupla túllépés. Ha meg mégis 30-val cammog, akkor meg nem tudja a tábla hatályát, ami a következő kereszteződés vagy elágazás. Innentől kezdve nem szabály betartásról beszélünk. Szilason pl 30-asnál szoktak trafizni lejtőn lefele! Én is fizettem már gyorshajtást, meg mindenfélét, szóval óvatos vagyok úgy-ahogy az ésszerűség határáig, pl éjszaka nem sűrűn van trafi és forgalmat se lehet mondani, akkor fenéért vánszorogjak 50-el. Már törtem is párszor, tehát már jóval alább lett adva a duhajkodás, mint az elején, óvatosabban közlekedek.

Mr.Dimitrij Creative Commons License 2008.09.04 0 0 2517
Ja, ma jöttem M5-ön befelé, M0 előtt 90-re lassul mindkét sáv. Mögém beáll egy fókusz, kb. 2m-re sincs tőlem. A külsőben is sor van, kb. 80-nal haladnak, előttem is látszik a sor végig, de azért nyalja a seggem a paraszt... Ez mire jó?! Kimentem a külsőbe, úgyis M0-ra akartam menni, az meg folytatta az előttem lévővel ugyanezt. Egyszer befékeztem neki, hátha belémjön. Reméltem, hogy MÁV-os és kiperelhetem a családja fölül a házat is...
Mr.Dimitrij Creative Commons License 2008.09.04 0 0 2516
de nekem sokkal-sokkal fontosabb dolgokkal kell foglalkozni, mint izmosokkal szórakázni

De azért a szembe sávba mész ki megelőzni. És még csak nem is BMW...
Előzmény: Dest (2508)
tboyka Creative Commons License 2008.09.04 0 0 2515
25.§. (2) parhuzamos közlekedésre alkalmas úttesten a jobbra tartásra külön szabályok (36.§.) az irányadók. A 36.§. - nál pedig ajánlom figyelmedbe a 4-ik bekezdést. Kérlek ne csúsztass, nálam ez nem szokott bejönni. Azt meg senki nem mondta, hogy heccből (vagy nem heccből) ok nélkül lehet akadályozni valakit. De a sztoridból kiindulva nem lennék meglepődve, ha jövő héten Téged vágnának ki a tűzoltók a sportkipuffos Suzukidból. Óvatosan PLS!!!
Előzmény: Dest (2513)
dokeee Creative Commons License 2008.09.03 0 0 2514
Kicsit zavaros volt amit írtál. Egyébként meg a főúton haladóknak elsőbbsége van, szóval akkor menjél ha van helyed, ha gáz, van te leszel a hunyó.
Előzmény: Dest (2512)
Dest Creative Commons License 2008.09.03 0 0 2513
MIÓTA????? KRESZ 25.§. Aztán lehet hogy módosították a közeltmúltban. Az állandó variálásokat nem lehet nyomon követni.
De ha még így is lenne, indokolatlanul (merő heccből) lehet akadályozni és ha valami nem tetszik akkor üldözőbe lehet venni a másikat???? Öreg, te (is) meg vagy huzatva!
Előzmény: tboyka (2510)
Dest Creative Commons License 2008.09.03 0 0 2512
Te is beszólsz? Jó hogy nem má a kreténeket támogatod! Milyen stresszről beszélsz? És hogy jön a képbe a szabálytalanság, ha nem tudok kihajtani mert hirtelen megáll a sor?
Előzmény: bucsher (2509)
BarG Creative Commons License 2008.09.03 0 0 2511

Az idióták meg működnek lakott területen kívül, belül, alul, felül.....

Előzmény: tboyka (2510)
tboyka Creative Commons License 2008.09.03 0 0 2510
A jobbra tartás KIZÁRÓLAG lakott területen kívül játszik.
Előzmény: Dest (2508)
bucsher Creative Commons License 2008.09.03 0 0 2509
szerintem próbálj meg inkább szabályosan közlekedni, ha ennyire nem bírod a stresszt!
Dest Creative Commons License 2008.09.03 0 0 2508
Üdv! Bár nem BMW, azért pár gyöngyszem Mivel nem találtam hasonló agresszív fórumot, ami mindenes lenne.

1) Nappal kisutcából kanyarodnék ki 2x1 sávos főútra balra. Jobbról TRABANTos masszívan tartja maga mögött a sort, ráadásul nekik emelkedő, száz méterekre van, karácsony lesz mire ideér. Jobbról három autó, hamar elmegy, utánuk kimegyek, közben már félig persze kilógok. Elmegy a 3 verda, megindulok, majd hirtelen satu. Hát az első kitalálta, hogy balra le akar térni az út mellé, mögötte a másik kettő én meg keresztbe az út közepén. Közben beérkezett a trabantos sor, akiktől az első nem tudott lekanyarodni balra, tőlem meg a trabant nem tudott továbbmenni. Rámijesztésképpen a trabant az utolsó pillanatba fékezett le, vagy 30 centire állva meg tőlem. Kinéztem, ránéztem, az meg kihivó gesztusokat produkált. Fiatal gyerek volt, biztos a mellette ülő barátnőjének akart felvágni. Trabanttal!!

2)Este 2X2 sávos főút. Ismerem a pályát, tudom hogy az a lámpa mindjárt vált pirosat, kivágom magam a belsőbe, ahol senki sincs, mert mindegyik a külsőbe oson, zömében a jobbra kanyar miatt. Néhány autóval előrébb egy gyerek szintén bejön belsőbe, de neki esze ágában sincs átmenni a lámpán, de legalább ő lesz az első induláskor, máskérdés, hogy a külsőben is ő lett volna az első, de ezt akkor még nem láthatta. Zöldre indulás, szerencsére jól rajtol, kicsivel előrébb vagyunk mint a külső sor, bár én már nem férek ki. Csávókám valahol ötven környékén megnyugszik a belső sávban, ő háttal ült a tanfolyamon amikor a jobbra tartsot gyakorolták. Közben a külső sor kezd elhaladni mellettünk, mint Lusta Tinó mellett az élet. Mi volt mit tenni, átmentem a szembejövő oldalra harmadiknak (nem jött senki) hogy kielőzzem az egész hóbelebancot. Srác (vélhetően mert nők nem csinálnak ilyesmit) mellé érve még duddantok neki néhány rövidet nem tetszésemet kifejezve, nem dudáltam agresszíven, nem villogtam, nem húztam rá a kormányt. Jól elhúztam a fenébe az élbolytól, de jönnek a lámpák, úgyhogy az egyik piros kicsit lelassított, közben a srác úgydöntött, hogy utolér - hirtelen megtáltosodott, jót tett neki az előzés ébresztőnek. Mellém jön, dudál, kicsit szorítja rám a sávot, próbálom nem hagyni elémjönni. Egysávosra szűkülünk, lámpák már nincsenek egy jó szakaszon, FÉL KERÜLETEN ÁT ÜLDÖZ SZÁZZAL, persze próbálok szökni előle, de mivel nem versenypálya, néha lassítani kell, kerülgetni ezt-azt, közben azon gondolkodok, hogyan vetek véget ennek. Jó hogy egyébként is arramennénk, bár őt nem tudom, de ő is ismeri a környéket. Hirtelen meglátok útmellett egy rendőrautót, fék, szabályos index, mellé leállok (útról letérek). Pasas mindvégig a lökösömön csüngött. De ha annyira igaza volt, mért nem csatlakozott hozzánk?, kiönthette volna a lelkét a törvény előtt is. Megvártam amíg elment, majd folytattam tovább az utamat. Esélyes, hogy megjegyezte a rsz-om, én sajnos nem az övét, amikor még mögötte voltam nem gondoltam, hogy fontos lehet, az autó is talán vagy Honda vagy Seat lehetett vagy egész más. Beszélhettem volna a közegekkel is, esetleg utánaeredtek volna, de nekem sokkal-sokkal fontosabb dolgokkal kell foglalkozni, mint izmosokkal szórakázni. Ha nagyon véletlenül olvassa ezt, ezúton GRATULÁLOK neki.

Bocs a terjedelemért, igyekeztem tömören szedni. Oszt balesetmentes közlekedést mindenkinek!
Dest Creative Commons License 2008.09.03 0 0 2507
Üdv! Bár nem BMW, azért pár gyöngyszem Mivel nem találtam hasonló agresszív fórumot, ami mindenes lenne. 1) Nappal kisutcából kanyarodnék ki 2x1 sávos főútra balra. Jobbról TRABANTos masszívan tartja maga mögött a sort, ráadásul nekik emelkedő, száz méterekre van, karácsony lesz mire ideér. Jobbról három autó, hamar elmegy, utánuk kimegyek, közben már félig persze kilógok. Elmegy a 3 verda, megindulok, majd hirtelen satu. Hát az első kitalálta, hogy balra le akar térni az út mellé, mögötte a másik kettő én meg keresztbe az út közepén. Közben beérkezett a trabantos sor, akiktől az első nem tudott lekanyarodni balra, tőlem meg a trabant nem tudott továbbmenni. Rámijesztésképpen a trabant az utolsó pillanatba fékezett le, vagy 30 centire állva meg tőlem. Kinéztem, ránéztem, az meg kihivó gesztusokat produkált. Fiatal gyerek volt, biztos a mellette ülő barátnőjének akart felvágni. Trabanttal!! 2)Este 2X2 sávos főút. Ismerem a pályát, tudom hogy az a lámpa mindjárt vált pirosat, kivágom magam a belsőbe, ahol senki sincs, mert mindegyik a külsőbe oson, zömében a jobbra kanyar miatt. Néhány autóval előrébb egy gyerek szintén bejön belsőbe, de neki esze ágában sincs átmenni a lámpán, de legalább ő lesz az első induláskor, máskérdés, hogy a külsőben is ő lett volna az első, de ezt akkor még nem láthatta. Zöldre indulás, szerencsére jól rajtol, kicsivel előrébb vagyunk mint a külső sor, bár én már nem férek ki. Csávókám valahol ötven környékén megnyugszik a belső sávban, ő háttal ült a tanfolyamon amikor a jobbra tartsot gyakorolták. Közben a külső sor kezd elhaladni mellettünk, mint Lusta Tinó mellett az élet. Mi volt mit tenni, átmentem a szembejövő oldalra harmadiknak (nem jött senki) hogy kielőzzem az egész hóbelebancot. Srác (vélhetően mert nők nem csinálnak ilyesmit) mellé érve még duddantok neki néhány rövidet nem tetszésemet kifejezve, nem dudáltam agresszíven, nem villogtam, nem húztam rá a kormányt. Jól elhúztam a fenébe az élbolytól, de jönnek a lámpák, úgyhogy az egyik piros kicsit lelassított, közben a srác úgydöntött, hogy utolér - hirtelen megtáltosodott, jót tett neki az előzés ébresztőnek. Mellém jön, dudál, kicsit szorítja rám a sávot, próbálom nem hagyni elémjönni. Egysávosra szűkülünk, lámpák már nincsenek egy jó szakaszon, FÉL KERÜLETEN ÁT ÜLDÖZ SZÁZZAL, persze próbálok szökni előle, de mivel nem versenypálya, néha lassítani kell, kerülgetni ezt-azt, közben azon gondolkodok, hogyan vetek véget ennek. Jó hogy egyébként is arramennénk, bár őt nem tudom, de ő is ismeri a környéket. Hirtelen meglátok útmellett egy rendőrautót, fék, szabályos index, mellé leállok (útról letérek). Pasas mindvégig a lökösömön csüngött. De ha annyira igaza volt, mért nem csatlakozott hozzánk?, kiönthette volna a lelkét a törvény előtt is. Megvártam amíg elment, majd folytattam tovább az utamat. Esélyes, hogy megjegyezte a rsz-om, én sajnos nem az övét, amikor még mögötte voltam nem gondoltam, hogy fontos lehet, az autó is talán vagy Honda vagy Seat lehetett vagy egész más. Beszélhettem volna a közegekkel is, esetleg utánaeredtek volna, de nekem sokkal-sokkal fontosabb dolgokkal kell foglalkozni, mint izmosokkal szórakázni. Ha nagyon véletlenül olvassa ezt, ezúton GRATULÁLOK neki. Bocs a terjedelemért, igyekeztem tömören szedni. Oszt balesetmentes közlekedést mindenkinek!
cirmi2000 Creative Commons License 2008.08.26 0 0 2506

Kedves Vakforgattyú!

Dehogynem értettem meg, amit írtál.... az utolsó szóig mindent.

1 hónapos témára azért most reagálok (v. inkább szólok bele), mert nincs mindig időm fórumozni, nem tudok naprakész lenni e téren. Ne Hari!!!!

Szép napot!

Előzmény: Törölt nick (2505)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.26 0 0 2505
Egy hónapos témát újra felhozni?
Te tudod.

A többire nem reagálnék, mert úgy látom nem értetted meg, amit jzb-nek írtam. Ha ez vigasztal, ő sem. Nincs miről vitatkozni.

Szép napot!
Előzmény: cirmi2000 (2503)
diessel Creative Commons License 2008.08.21 0 0 2504

ott a pont ez már valami!:))))

hú apám ám ez odab.sz:))

Előzmény: cirmi2000 (2503)
cirmi2000 Creative Commons License 2008.08.21 0 0 2503

Vakforgattyú!

Ne mond már, hogy Te még egyettelen közlekedési szabályt sem sértettél meg. Na ne röhögtess már!!!!

Ha ennyire törvénytisztelő, fasza gyerek vagy, akkor semmilyen közlekedési körülmény közötti szabálysértés miatt nem kéne a "yard" -ot megvetni, ha az esetlegesen megbüntet. Ha másokat ilyen szavakkal illetsz - ráadásul ismeretlenül - mint jzb990 - t, akkor tessék csak mindig betartani azokat a szabályokat, még ha közel s távol nincs is senki az uton.

Ez egy fórum! Nem vagy teljesen tisztában a lényeggel. Ez nem arról szól, hogy másokat b@szog@ssunk, lehordjuk mindenféle bűnözőnek, drogosnak, hanem arról, hogy bárki hozzászólhasson bármilyen témához - bizonyos keretek között,  ún. "levelezési etikett" szabályok betartásával.

Az, hogy Te drogos haverokról beszélsz, plussz arról, hogy "három anya szült", ne haragudj, de ez nagyon durva...

Emiatt nem tudtam megállni, hogy ne írjak ide. Azért vannak bizonyos személyiségi jogok is, ami legalább annyira szem előtt kellene tartani, mint a törvényeket, ezekkel is tisztában kellene lenned...

További szép napot!

Törölt nick Creative Commons License 2008.08.13 0 0 2502
Kár lenne hagyni ezt a topicot elsüllyedni. Senki nem lóbálta meg a kerékkulcsot mostanában? :-)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.21 0 0 2501
Persze, hogy rossz napom van!

Az, hogy a parlament olyan, amilyennek leírtad, még nem mentesít senkit az alól, hogy betartsa a törvényt. Ha szar a törvény, akkor egy szar törvényt kell betartani. Nem opcionális...

A gyorshajtás után mi jön? Adócsalás? Szlovák cégalapítás? Aztán fejbe lő -- mondjuk téged? :-)

A többség meg sz0pja a bránert, és csodálkozik, hogy ekkora adókkal is de szarul megy...
A kisebbség meg úgy gondolja, hogy milyen végtelenül tehetséges is ő, és hogy mindent csak saját magának köszönhet, a több ember meg -- ugyanmár!
Előzmény: BarG (2498)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.21 0 0 2500
Látom nagyon fáj az a bírság, sajnos a szabályok tiszteletét kiváltó inger nem a pénztárca felől, hanem az agykéreg irányából kellene, hogy érkezzen.

85-el lefotóztak, az nem kis túllépés -- nem lehet azt mondani rá, hogy csak a büdös Trabant elé akartál ugrani, hogy ne szagold --, nyilván tisztában voltál vele, hogy mit csinálsz.
Akkor viszont nem kellene ilyen borzasztóan sajnálni magad... meg leírni olyanokat, hogy felrúgtad volna a rendőrt.

Ráadásul mindezt olyan sok ésszel, hogy a rendszámod a felhasználóneved, az e-mail címedből meg kiderül a keresztneved, a vezetékneved első betűje, és a születési éved!
Valamint a hozzászólásaid, mondjuk a külföldi autóbehozatal topicban elég őszintén beszélnek néhány számviteli stikliről.

Most gondold el, ha tényleg felrúgtad volna! :)
Cső!
Előzmény: jzb990 (2499)
jzb990 Creative Commons License 2008.07.20 0 0 2499
úgy látszik, itt valami probléma van....

én úgy gondolom azért írnak ide az emberek, hogy elmeséljék mi történt velük, nem azért hogy a felszólalókat baszogassák

nem szoktam állandóan a szabályokat áthágni, meg leszarni, csak van néhány dolog ami nem tecccik, és ezt szerettem volna kinyílvánítani

ráadásul még csak drogos haverok sincsenek

ismerek oljann válalkozót, aki a vagyonát behajtással, és emberek szállításával szerezte, az kéne megszólnod, mer az 1 közúti ellenőrzésnél meg se áll , vagy leköpi a rendőrt ha mégis

a szóban forgó bírság nekem számít( 3 tank gázolaj), neki nem, ezért jogosan lehet ideges az ember ha ilyen történik vele

ugye te is így gondolod?
Előzmény: Törölt nick (2497)
BarG Creative Commons License 2008.07.20 0 0 2498

Mi van, rossz napod volt?

hogy így nekiestél az agresszív kollegának.

Néha nagy szerencséje van a parlamenti lakosságnak, hogy nem követi tett az indulatokat, mert néhány jólsikerült parlamenti törvény meg szabálymódosítás után szívesen rájuk dönteném a plafont meg a falakat meg ami ott a környezetükben akad...... pedig szegény épület semmiről se tehet ...... bár mintha vonzaná az idióta, tehetségtelen, szervezett bűnözésre hajlamos egyéneket ......

Szóval én azért annyira nem csodálkozok, ha cérnaszakadásközeli állapotba kerül valaki kishazánkban, lényeg, hogy milyen tettek követik a felindult állapotot.

Előzmény: Törölt nick (2497)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.19 0 0 2497
Hm............................................................

Most mondjam azt, hogy egy nagy kretén vagy, aki azt hiszi, hogy ha a szabályokat áthágja, akkor 10 centivel hosszabb lesz a farka? :-P

Nem mondom.

Annyit viszont hozzátennék:

Ugyan kinek képzeled te magad öregem, hogy 50 helyett 85-al mehetsz, ha én nem?!
Téged egyszerre három anya szült?
Neked 1000 felett van az iq-d?
És még büszke is vagy arra, hogy te rendszeresen leszarod, ami ezt a piti szar országot úgy-ahogy egyben tartja?!

Azzal én sem értek egyet, ha egy forgalmi helyzet úgy adódik, és gyorsabban hajtasz a megengedettnél, akkor bárki megbírságolhasson. Mert ez egy alattomos és gusztustalan sunyiság a yard részéről.

Viszont azt, ha valaki deklarálja, hogy ő tudatosan leszar minden szabályt, mert megteheti... no azt én nem tartom embernek.

És még te akarod felrúgni a rendőrt? Amikor a drogos haverjaid a seggedbe dugják a stukkert, akkor kit fogsz hívni?

Üdv:
V.
Előzmény: jzb990 (2495)
BarG Creative Commons License 2008.07.18 0 0 2496

Bakker!

Azért nem kellene annyira agresszívnek lenni, hogy néhány rövidtávú kielégítő szívatás kedvéért ártsunk saját magunknak!!! Persze szép és jó egy százassal feljebb küldeni a pénzlehúzó yardok vérnyomását, de fontosabb fenntartani azt az állapotot, hogy legálisan bemérhetetlenül közlekedhet az akinek már van blokkolója. Ha sokat vannak visszaszívatva és a tudtukra is van adva, hogy most ők szívnak, akkor előbb-utóbb megint illegalitásba mehetünk a védelmi eszközeinkkel. Meg aztán a blokkolót nem utólag, egy kövér bünti után kell megvenni, hanem előre gondolkodva - ugye!

üdv

Előzmény: jzb990 (2495)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!