Igazabol nem is lehetne talan megmondani. Teljesen jogos, nem szamoltam, Deutschland is majdnem uolyan hosszu, es ok kiirjak. Innentol passz, hogy miert nem ugy irjuk.
Valoszinuleg a mexokas.A hagyomany.
Ugye nem azt szeretnéd, hogy a Shqiperia-hoz hasonlóan a Magyarország is találós kérdés legyen?
Egyetértek nyuszi_val, talán a Hungaryt többen tudják azonosítani és megjegyezni, legalábbis az angol nyelvterületen. És az, hogy ez fontos számunkra, pont a nemzeti büszkeségünk jele.
Egyébként nagyon érdekes a felvetés, eddig azt hittem, hogy csak a latin nyelvcsaládba tartozókra igaz.
Az igaz, hogy masok hatan a sajat nevuk szerepel, de sokkal rovidebb mint magyarorszag lenne.
Ha valaki meglatna kiirva a Magyarorszŕg nevet a melegitok hatan, akkor lehet hogy neki sem allna elolvasni. Igy talan azt megteszi. Talan ...
Egyebkent is korulmenyes lenne a Magyarorszag feliratot kiirni, mert nem ferne fel a melegitok hatara normalis meretben ugy, hogy ne logjon ki oldalra, az ember oldalara. Mert ugye csak akkor olvashato. Aztan a meretezesnel kell gondolni szerintem a tornaszokra is, nem csak az XXXXLes meretet hordo Gecsek Tibire, Kiss Balazsra, a vizilabdasokra, birkozokra .... es meg folytathatnam.
Az meg hogy nezne ki, hogy akinek nagy meret kell oda Magyarorszag, ahova kicsi oda meg Hungary lenne kiirva...
Ez nem biztos, hogy igaz. Ezért hoztam az ellenpéldákat. Íme néhány további felirat európai sportolók hátáról: Shqiperia (Találós kérdés is egyben), Hrvatska, Latvija, Eesti, Lietuva.
Szerintem egyszerűen jó értelemben vett nemzeti büszkeség kérdése a dolog. Ez belőlünk teljesen hiányzik. És a sportolók hátán a felirat ennek egyik megnyilvánulása.
Az olimpiai formaruhákkal kapcsolatban jutott eszembe a következő:
Korábbi tapasztalataim alapján úgy emlékszem, hogy minden latin betűvel író nemzet sportolóinak hátán a saját nemzeti nyelvükön van kiírva az országnév, --kivétel Magyarorság. Mi Hungary-t írunk. Valószínűleg most sem lesz máshogy. Ez szégyen és engem rettentően zavar. (Íme, néhány példa: Deutschland, Norge, Sverige, Suomi, Türkiye, Österreich, Polska, Espana, stb.)
Mit gondoltok erről?