4zRICHARD ASHCROFT was the surprise special guest at OASIS' charity concert at the LONDON ROYAL ALBERT HALL last night (February 6).
The former Verve vocalist performed a 20 minute acoustic set at the event, which was staged in aid of the Teenage Cancer Trust.
Ashcroft performed a number of songs from his Verve days, including 'Lucky Man' and lengthy closer 'Bitter Sweet Symphony', as well as an aborted attempt at the group's 1995 single 'History'. Two new, untitled songs were also played for the first time, with the second also being aborted halfway through.
A Verve egykori frontembere, Richard Ashcroft 2000-ben lépett szólópályára Alone With Everybody című lemezével. Az énekes, akit a héten megjelent Come With Us című új Chemical Brothers-albumon is hallhatunk, már dolgozik második szólólemezén.
"Messze vagyok még a befejezéstől, így nagy hülyeség lenne sokat elárulni az albumról. Annyit azért mondhatok, hogy rengeteg anyagom van, komoly és erős lemez lesz belőle. Nagyon pozitív hangulatban vagyok. Más lesz, mint az első korongom. Fejlődtem minden téren, dalszerzésben és énekben egyaránt. Igazából sosem vagyok elégedett egyetlen lemezzel sem, néha bizonyos dalokkal igen, de olyan még nem volt, hogy egy egész albummal száz százalékban elégedett lettem volna. Azt hiszem, túlzottan kritikus és maximalista vagyok magammal szemben" - nyilatkozta a stúdiómunkálatok közepén tartó Ashcroft egy internetes magazinnak.
Arra a kérésre, hogy visszavett-e rock'n'roll életstílusából, az énekes így felelt: "Egyáltalán nem puhultam ebben a tekintetben. Sokan azt hiszik, hogy a gyerekem születése után kicsit lenyugodtam, de ez nem igaz. Az első lemezem turnéján az egy hónapos babával együtt utaztuk végig a világot. Nem ülök otthon és nem sütögetek süteményt a konyhában. A korral járó komolyodáson átestem ugyan, de ez nem sokat változtatott rajtam."
végül a válogatáslemez mellett döntöttem, az Urbanról, a Northern Soul-ról, meg egy másikról vannak számok..valami heaven meg storm van benne..
sajnos a memóriakapacitásom ez ügyben elég szegényes.
Nagyon jó album.Olyan verves a hangzása is,de azért érzékelhető rajta más stílus is.
Ashcroft zenei érettségét nagyon jól mutatja.
Mindenkinek ajánlom,aki szereti az jó zenét!
Közkincsé teszem, hogy Richard Ashcroft: C'mon people maxit láttam 700 Ft-ét a Bazilikával szembeni használt CD kereskedésben. Ha jól láttam ez a szám van rajta két verzióban. Fussatok :)
Videoklipek: kösz, rendes vagy, de nem olyan fontos, ne vesződj vele...azt hittem, megvannak már szgépen, akkor egyszerűen csak feltölteni kell és kész, de akkor végülis le tudom amúgyis tölteni, csak kicsit több meló..
McCabe...vmi hír nemrég volt NME-ben, lehet, hogy rosszul emlékszem, de vmi francia fiúkkal készült kollaborálni, de lehet, hogy nem...
mindenesetre érdekes lenne, már csak azért is, mert tutira meg akarná mutatni Ashcroftnak, hogy mit tud ő, a másik dudás a csárdában, meg mondjuk a Neon Wildernessből ítélve elég érdekes kis anyag lehetne, lehetne, lehetne.
Próbálkozom, de azzal a rohadt Scala-val és a V3000-el sem lehet összehozni ahangot a képpel... szóval: küldjem a képet, alárakod a hangot, vagy adsz egy címet én meg átmásolom videon neked... avagy van titkos favorit programod, amivel be tudnám lőni az egészet???
Ricsi Richről semmi info, detto, pedig még a viva2-t is bogarászni szoktuk... (szülési szabadság, gondolom), aztán majd jönnek a fesztiválok...
McCabe-ről nem tudod, kiadta végre azt a régesrégenhúzódozódöglassankészülő lemezét a mixeivel?
Megyek kajálni... kár, hogy csak este vagy gépközelben.
Ha van még videoklipped digizve, és fel tudod, légyszi tedd már fel...nekem komoly hiányosságaim vannak, azaz láttam őket, de régen...
Jaja, Rolling People...húzóóós...amiről még kevesebb szó esik, az a One Day...you've got to tie yourself to the mast my friend and the storm will end...kedvenc az UH-ről...
Az, hogy játssza a Verve-számokat, engem nem zavar, sőt örülök, mert 1.letölthetem, 2így .van még minimális esély, hogy élőben fogom élvezni őket...
..bár Ricsi most nagyon leállt..valami info?
van egy király oldal, tele Ashcroft képregényféleségekkel...
Felejtsd ela nyálszövegeket. Értelmezd át. Nem szerelem, inkább imádat. Most szerintem tök 8, hogy a kedvesed, vagy egy szépen sárguló falevél... abban viszont teljesen egyetértek, hogy nem Verve. De ne is legyen teljesen az... (végülis pótolhatatlan). Amúgy ami nekem nem tetszik: Richard a koncerteken visszanyúl a Verve számokig... oké, oké, ő írta (nagyobb részben) és még nincs egy egész koncertnyi új száma, de azért valamiért húzom tőle a számat...
Rolling people. Tökély. Pedig Urban Hymns...
Lucky Man: a video!!!! Az a tetőlakás (gyártelep???) ANNYIR ÜT!!! És a nap, és a madarak... (megkattanok!!!) ((megkattantam...))
Nos, Crazy World,Song 4, C'Mon...nagyon kafa gyors számoké s baromi eredeti a hangzás is mindent összevetve, szal nem Verve, hanem Ashcroft
lassabbak: You On My Mind, Brave New World iszonyú jó...
de akkor is nyálas valahogy, és nem csak a Never wanna see you cryos részek miatt, ez zavar
History..jaja, a Northen Soul egyik legnagyobbja...
bár a befutott számok, az igazán befutott számok közül csak a Lucky Man kedvenc..
pl amit imádok még, az a See You In The Next One...bár az egész első lemez végig SZENZÁCIÓS...a másik kettőt nagyon veri...az a hangzás teljesen egyedülálló zenetörténetileg, álmos vagyok.