Az azé van, mert midőn létrehoztad a USER-t a Mandrake az egyik konfigurációs file-t root-osra állította (hogy melyiket, azt most így hirtelenjében nem tudom megmondani, de valami ".XXXXrc" szerű). Na ennek tulajdonjogát nyomd át a saját ACCodra és akkor működni fog. Ja és ez az "rc" a HOME könyvtárban van (esetleg valami subdirben)
pá
Mandrake 7-es alatt a KDE-vel van gondom.
Beallitom a panel stilusat Tiny-ra (ez a legkeskenyebb). Ezutan a Display tulajdonsagait allitanam be, azon belul az ikonok stilusat, Large-rol, normalra. Azt mondja, hogy ha ujra inditom a KDE-t, majd akkor ervenyesulnek a beallitasok. Hat nem! A talca megint vastag, az ikonok meg meg mindig nagyok. Es ezt mindig eljatsza:(.
Ilyenkor mi van?
Tisztelt mindenki!
Örömmel jelentem, hogy sikerült a DRI támogatást beüzemelnem! A gears, morph3d, atlantis ... képernyővédők
3d kártyával mennek! Azért még nem tökéletes. A segítségeteket a következő problémákban kérném:
A DRI csak akkor indúl be, ha előtte inicializáltam a kártyát (pl win95 alól elindítom a quake2-t, vagy a mediaplayerrel
elkezdek lejátszani egy filmet, majd újrabootolom a linuxot). Ha közvetlenül bekapcsolás után akarom használni, akkor
lefagy a rendszer (néha még a magic key-ek sem működnek). Hogyan tudnám a wind'ózos procedúrát megkerülni?
A wine régebben mesa-val használta a 3dfx-et, tehát a quake2 linux alól wine-nal futtatva 3dsen ment (voodoo1-el).
Viszont DRI-vel még nem sikerült elérnem, hogy a quake2 használja a 3d kártyát. Miért?
(Egyébként a konfigurációm: 2.4.0-test6 kernel,Debian GNU/Linux 2.2 "Potato" - Test Cycle 2 i386, X11R6.4.0.1 és
egy Matrox G400 32Mb videókártya)
Abiword gondom megoldódott, a segítséget mindenkinek köszönöm. A teendő az volt, hogy a csomag eltávolitása után a config fájlokat is el kellett távolitani, ujraindítani, és úgy feltenni újra. mOst minden szép. Valszeg csak a felbontás változását nem tudta lekövetni a program, és megzavarodott.
SzG
Helló mindenkinek!
Van egy olyan problémám, hogy sehogyan sem sikerül az X servert framebuffer és dga támogatással futtatni. Elméletileg (valószínü gyakorlatilag is) belefordítottam mindkettőt, de a framebuffernél csak egy maszlag jön be az elindítás után, a dganak pedig nyoma sincs. Egy Matrox Millennium g400-as videókártyám van. Tudna valaki segítni (pl XF86Config) a konfigolásban? A framebuffer konzolon "rendesen" (bugosan) de megy. Köszi!
Hát, az SVGA szerver sokkal csúnyábban nézett ki, ha makacs módon ragaszkodom a 768*1024-hez. Egy hót szétesett KDE jött fel, se háttér, se ablakok, csak keretek, semmi más. Nem lehet valamit a makacs Abiworddal buherálni? Sokadik kisérletre ettől eltekintve tök korrekt az X.
Amennyire a progi kimenetéből látszuk tényleg 32 bittel megy. A server valóban S3, és állati nehezen lőttem be, azt mondják az okosak, hogy a trio3D 2X eleve problematikus vas.
Köszi a reagálásokat. 1024*768-at használok a win2k 24 bittel megy jelenleg, a linux asszem 32-vel. Szerintetek hogy lehet lebeszélni erről az inverz butaságról?
SzG
FiXY (vagy hogy a ganyba irjak :)-nel a pont, de nem a 16 bittel van a gond, hanem a 8-al. Jobban mondva azokkal a modokkal, ahol paletta van.
Egyebkent meg azert szinezgeti mindig at az aktualis ablaknak megfeleloen a palettat, hogy az adott ablakot a leheto legtobb szinnel, vagyis a legjobb minosegben mutassa.
Vannak mas, programozastechnikai okai is (X alatt igenyelni kell a szineket, es ha a progi olyanokat ker, amilyenek nincsenek a palettaban, akkor valtogatja, hogy korrekten jelenjen meg).
Egyebkent nem tunt fel, hogy tiszta pottyos az osszes kep, ami a kepernyon van? Mert a dithereles ilyet csinal...
Lehet hogy nem is X probléma, majd ti eldöntitek. (Leglábbis remélem)Feltettem a SuSE 6.4-re egy Abiword nevezetű progit, ami egy tete szövegszerkesztő. 3.36-os X van alatta. Kicserélték a monitoromat, és újra be kellett lőnöm az X-t, felbontást is kellett változtatnom. Azóta sajna az Abiword nem viselkedik rendesen, amikor elindul, rajta kívül az összes képernyőterület inverzre vált, miközben ő kifogástalanul fut. Ha kilépek a programból, szépen visszaáll minden. Leszedtem a progit, és újra feltettem, de nem változott semmi. Mit tegyek?
SzG
Koszo a tanacsot. Amint hozzajutok a gepemhez, azonnal kiprobalom!
Addig is johet mas is kerdezni, ne csak en irkaljak irkaljak ide. Gondolom az X-el masnak is vannak problemai.
xvidtune.
állítgathatod, balra, jobbra, szélesebb keskenyebb tesztelheted és pl egy xtermből elinditva kiirja hogy mijen számokat irjál be a xf68config fileba.
és akkor ha indul újra az x, akkor már szélesebb keskenyebb stb lesz. szerintem király, de már rég használtam, ha vmi nem így vanjavicsatok. (pláne h most nincs is x es linuxom)
Sziasztok!
Az elso: ha jol tudom, valahogy be lehet allitani a grafikus kepernyo poziciojat szoftveresen. Ha igen hogyan? Ne kelljen mar mindig a potikat tekergetni, ha win98 utan Linux megy es forditva.