Ez a nyelv csapdája.
Ebben a képben vagy te és van az elméd és az egyiknek kellene a másikkal valamit csinálnia. Pedig ez csak két gondolat meg még egy gondolat. A meditációban nincsenek gondolatok, nincsenek fogalmak, nincsenek határok közted (bármit is értesz az éneden) és valami más között.
Amíg el akarod csendesíteni az elmédet, addig te magad csapsz zajt benne.
Úgy tudom, van egy olyan technika is, amikor hagyod, hogy pörögjön az agyad. Kényelmesen fekszel, nyugodtan lélegzel és figyeled, hogy milyen gondolatok cikáznak az fejedben.
Állítólag, ha ezt valaki sokat csinálja, előbb-utóbb sikerül elcsendesíteni elméjét.
Olvastam sokmindent a meditációrül, és ki szeretném próbálni. Nem tudok olyat, hogy elengedem magam, nem gondolkozom, stb, mindíg pörög az agyam v.mi hülyeségen /vagy éppen okoságon, mit tudom én.../ nincs v.mi tanácsotok?
Azt olvastam valahol, hogy nevetéssel is el lehet érni meditativ állapotot. Ébredés után közvetlenül el kell kezdeni nevetni. Elején még csak "csinálja" a nevetést az ember, de aztán átvált igazi nevetéssé, és mivel nevetés mellett az ember nem tud gondolkodni: eléri a meditativ állapotot.
Ki fogom próbálni, mert egyszerűen bármit teszek, az agyam más úton jár: gondolkozik.
Ti mit szoktatok tenni, hogy üres legyen az agy?
"Mennyire veszi komolyan azt amit csinal es nem e valami atveres az egesz!?"
Az élete a bizonyíték. Bárki láthatja.
()
"Felreertheto es felrevezeto lehetett amit irtam! De direkt igy akartam!
Nem bizom benne!!!!! Kivancsi lennek magara az emberre!
Majd leirom, hogy miert megvan ra az okom! Esetleg Neked kulon!"
Még mindig nem ért ide a levél.. hiába, lassú az e-mail.. azok a fránya elektronok..
:)
Komoly meditációs élményeim voltak az elmúlt hetekben, hónapokban.
Azóta is folyamatosan változik a gondolkodásom, és egyre könnyebben tudok oda visszamenni.
Az elért mélység a normális állapothoz képest nagy, a végtelen úthoz képest viszont semmi.
Nem, nem, nem! En nem a transzallapotot magat keresem! Csak kivancsi lennek valamire!
Mennyire veszi komolyan azt amit csinal es nem e valami atveres az egesz!?
Felreertheto es felrevezeto lehetett amit irtam! De direkt igy akartam!
Nem bizom benne!!!!! Kivancsi lennek magara az emberre!
Majd leirom, hogy miert megvan ra az okom! Esetleg Neked kulon!
Kedves Golana!
Jól meggondoltad? Transzállapotot keresel? Biztosan erre van szükséged?
Inkább keress egy Élő Tökéletes Mestert..
Jobban jártok mindketten (Tótfalusival együtt).
Egy kis helpet kernek Toletek!
Egy ember utan erdeklodom akit Lkepzelheto, hogy ismertek. Fontos lenne megtudnom rola egy-ket dolgot! Csak a vezetek nevet tudom: Bolya ...... Azert lenne fontos mert meditacioval, transzallapottal, samanizmussal es egyebb pikans dolgokkal foglalkozik!
A TÓTFALUSI KIS MIKLÓS NYOMDAIPARI SZAKKOZEP ISKOLABAN tanit ennyit mar kideritettem rola! Ha ismeritek Ot kivancsian varnam velemenyeteket!
Hamarosan egy tulelo tabort szervez ami kozos meditacioval egybekotott lesz!
Ezeket a fuleseket kaptam egy helyrol de tobbet szeretnek tudni rola!
Teljesen igazad van Noném, nem írtad. nem is mondtam, hogy írtad. :))
Aromo írta.
Egyébként Aromo!:
Csapda az csapda. kerüld el, főleg akkor, ha tudod hogy az. ráadásul, bármennyire bántja az egódat, önös célokat szolgál. főleg azt.
lesznek sokkal finomabb ego-játékok is, majd azokra is rádöbbensz... a tréfamester mindent megmagyaráz ám... :)
Kedves Noném!
Egyetértünk. akkor már biztos érted, miért nem üdvös azért meditálni, vagy azért a benső világokban "kalandozni", hogy gyógyíthassunk..
Az úgyis spontán lesz...
Nyilván igazad van abban, hogy a gyógyítani _akarás_ az egó vágya, de ugyanígy az a tökéletesedni akarás is. Talán azért hajlok arra, hogy a gyógyítás, a segítés kevesebb csapdát rejt, mert itt legalább nem önös célokat követek.
Mi a véleményed a szellemi, spirituális értékek gyűjtögetéséről, mint az egó hörcsögtermészetének megnyilvánulásáról?
Egyetértünk abban, hogy mindig Isten gyógyít az emberen keresztül. Amennyiben az ego akar gyógyítani annak a vége kimerülés, karmaátvétel stb. lesz. De ha valaki utat enged Istennek magán keresztül, mintegy csatornát képezve akkor az már talán nem az EGO. Viszont azok a személyek akik gyógyulást keresnek, legalább lépéseket tesznek valami megfoghatatlan felé, s talán arra az útra lelnek amerre a karmájukat le tudják dolgozni.
A Jézus által meggyógyítottakról viszont nem tudjuk, hogy később mi lett velük. Valószínű, hogy amennyiben új "hibát, vétket netán bűnt" követtek el újra megbetegedhettek. Karmát feloldhat az Isten, de lehet újat is "gyártani".
(Isten=Mindenható=vagy mindenkinek saját hite szerint)
Noném
Kedves Noném!
ha Jézus tanítványaira gondolsz, azok voltak. gondold végig, megtagadták, alárulták, stb.
Egyébként nem Jézus mint személy gyógyított. nem is mindenki gyógyult meg, aki és akire ránézett.
Akik meggyógyultak, azok "elvesztették" karmájukat, és azért gyógyultak meg, mert azok a karmák is eltűntek, amik a jelenkori életüket határozták meg. tehát szó szerint megtisztultak. Isten Jézuson mint emberi póluson keresztül így gyógyított.
Ez baromi vicces, érdekes, mélyreható, magasrendu,
magasröptu, kelloen fellengzos és lekezelo. S foleg igen tanulságos... ahogy ezt az egy sort minden topicba beleírod... Gratulálok.
Emlékszem a szovjet kakukkos órára, negyedóránként kidugta fejét a kakukk éa azt mondta: KAKUKK.
Felhívom a figyelmed, hogy van még pár topic ahová nem írtad be ezt a kis mondatod...
Szeretettel üdvözöl: VI.Lenin.